Followers 0

Ponašao sam se kao razmaženo derle

1 post in this topic

Pohvala žirija na konkursu "Spasimo putopis" 2024.
— Sjedili smo u bifeu na jednom od najegzotičnijih mjesta na planeti. Dolina Danum je zaštićeno područje u istočnoj Maleziji, republika Sabah na otoku Borneo. Prašuma koja nije nikada vidjela motornu pilu a kamoli teške građevinske mašine. Ljudski utjecaj na okoliš je minimalan i vlada se u suradnji s fondacijama trudi to očuvati maksimalno a ipak zaraditi od ludih, uglavnom kineskih i bijelih turista, koji žele vidjeti i iskusiti svijet divljine. Došli smo za vrijeme kišne sezone, tako da nas nije bilo puno u restoranu na izvrsnoj večeri u Borneo Rainforest Lodge. Alison mi je uputila pogled iz kojeg se dalo pročitati, dobro, napokon si rekao nešto što ne razumijem potpuno ali sada ćemo da se zakopamo još dublje. “Kako to misliš?” Nije ovo bio ni prvi ni posljednji put da razgovaramo o dubokim, egzistencijalnim pitanjima na onome što bi trebao biti odmor od teške svakodnevnice. Četiri mjeseca ranije smo se vjenčali u Sarajevu nakon četiri...

Pročitajte Ponašao sam se kao razmaženo derle