Posted December 28, 2024 Pohvala žirija na konkursu "Spasimo putopis" 2024.— - Ovde će ti većina saobraćaja ići prema Zagrebu, znači ne možeš da pogrešiš. - rekao mi je Jovan ulazeći na benzinsku postaju. Na derutnoj sam fasadi spazio veliki metalni natpis: - Zmaj? - Tako je, bravo, koliko beše da imaš godina?- Dvadeset, zašto?- Druga iz Zagreba doveo ovde, i čovek me mrtvo-hladno pogleda i pita “šta se dogodilo na 3. maj?”. - Nasmijao sam se, beogradski naglasak mi je svaku rečenicu činio sočnijom. - Ja ga pitam, “pa kakav 3. maj, tebra, jesi ti normalan?” Odrastao čovek. A ti tu mulac s 20 znaš ćirilicu, svaka čast. Ušli smo na bengu: - Jovane… brate, nemrem opisat riječima kol’ko sam zahvalan. Stvarno nisam mogao zamislit da ću kraj putovanja provest s nekim poput tebe. - Ma šta tripuješ Jan, drago mi je da smo se upoznali. Ako navratiš u Beograd obavezno pošalji poruku. Uzeo sam svoju plavo-žutu torbu iz zadnjeg sica i izašao van.- Također, kad si u Zagrebu...Pročitajte Ništa ti ne brini Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites