53 minutes ago53 min Posebna pohvala žirija na konkursu "Spasimo putopis" 2026. — Sedim u malenoj, ali prepunoj prostoriji gde se služi doručak, u nasumično odabranom hotelu, sita i zadovoljna, ali me nervoza već polako hvata. Uzimam telefon da proverim koliko je sati. /Klik/ 7.43. Kasnim. Na odmoru sam, jurim svoju avanturu i osećam da kasnim. “Kasnim” je jedna od onih misli od koje se ne može pobeći: uvek obitava na obodima moje svesti i pojavljuje se kao jedna od prvih svakog jutra - gde god ja bila i šta god radila. Pokušavam da je odgurnem, ali ujedno klikćem na aplikaciju za mape da ponovo proverim koliko mi treba vremena da stignem, u koji tramvaj sedam, gde treba da izađem i kako li izgleda to maleno poluostrvo sa koga planiram da se otisnem na svoj dnevni izlet do mesta zbog kojeg sam došla ovde. Istinu govoreći, nisam baš u potpunosti oduševljena samim “mestom”. Jurim osećaj. Ustajem sa stola i penjem se do svoje sobe na četvrtom spratu da još jednom prevrnem svaku sitnicu u svom malenom, dupke spakovanom...Pročitajte Dišem