Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Klub putnika

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Smeštaj u Dortmundu

Featured Replies

Jes' da nije bilo puno reči o ovom gradu u Nemačkoj, ali mislim da bi bilo šteta ne iskoristiti promociju wizzaira i ne posetiti ga.

Dakle, gde odsesti u Dortmundu?

Na netu nisam uspeo da pronađem ništa osim hotela koji su preskupi...

• Author

Dobro, to sam i ja mislio. No, novi smo kaučsurferi elefteros i ja, pa teško nalazimo hostove...

Tako da bi nam  koristila neka informacija o hostelima u Dortmundu.

Da li je moguće da hostela nema u Dortmundu? Kada ukucam na pretraživaču dortmund hostels ne izbacuje ništa.

http://www.mycitymate.com/en/de-dortmund/3373-Jugendgastehaus_Adolf_Kolping

И коментар за њега на hostelbookers.com - good location and really close to dortmund hbf, but there is no other hostels in dortmund.I'm not sure if I would have chosen this one if I had more options.

И да... Мало претерујете са тим каучсурфингом као одговором на сва питања о смештају. Не кажем да то не ваља али не постоје хостели без везе. И ако неко тражи хостел дајмо му хостел, откуд знамо да ли путује са још 10 људи или ко зна шта је разлог.

Ja sam bio u Adolf Kolping pre godinu-dve. U samom centru, pristojan, cist, institucionalan kao i svi jugendgastehouse u Nemackoj, tako da se ne nadaj nekom zezanju, ali ako ti to nije bitno, preporucujem.

Da, ovaj sam i ja nasao... 3 dana, 40 jevrica... + 10 evra transport od aerodroma i nazad + 7 evra promotivna Wizz karta iz Zagreba, by bank transfer :)

A za taj Zagreb cemo jos da se snadjemo...

• Author

http://www.mycitymate.com/en/de-dortmund/3373-Jugendgastehaus_Adolf_Kolping

И коментар за њега на hostelbookers.com - good location and really close to dortmund hbf, but there is no other hostels in dortmund.I'm not sure if I would have chosen this one if I had more options.

И да... Мало претерујете са тим каучсурфингом као одговором на сва питања о смештају. Не кажем да то не ваља али не постоје хостели без везе. И ако неко тражи хостел дајмо му хостел, откуд знамо да ли путује са још 10 људи или ко зна шта је разлог.

Hvala na info!

Ma opusteno, ne bitno kakav je hostel, samo da nije skup i da ima jastuk. :)

Ma kakav crni transfer od 10€  :o  :o  :o???

Imate autobus koji vozi do metro stanice, pa tu predjete u metro (mada je meni ono vise licilo na tramvaj) i lagano do centra. Kod vozaca mozete da kupite kartu za 4 voznje. Kosta 8€, sto znaci 2€ po osobi po pravcu.

Druga stvar, Dortmund i nije nesto bas zanimljiv, i nema puno stvari za videti. Meni se od celog grada najvise ZOO vrt svideo.

Kad si vec pomenuo utakmicu,da li si mozda gledao konkretno kako kupiti karte za neku,ja sam nesto na brzaka pokusavao pa nisam bio bas najspretniji,cini mi se da su cene od 30 evrica pa gore?

Nisam iskreno, to sam pomenuo cisto price radi... Mada imam u planu da priupitam na CS grupi Dortmund...

• Author

Već smo pisali negde o kartama, ali su postovi misteriozno nestali?

Sve u svemu, 20. marta igra Dortmund- Leverkuzen. Tada su i promotivne avionske karte.

Možda je ovo neki znak?

• 1 month later...

ja sam isao tim avionom iz zga u dortmund no mi smo otišli direktno u dusseldorf. Grad je odličan, i lako dodješ od aerodroma, samo jedno stanicu busom i sjedneš na direktni vlak, cijena ti je 11 eura pojedinačno ili 34 eura za 5 osoba, grupna karta. u dusseldorfu ima hostela no ima i jeftinih hotela za 50 eura noć u dvokrevetnoj sobi

• Author

Evo mali upadate za ovu temu.

Embedo hostel- www.embedo.de - je sasvim OK.

Čist, velik, može i stoni fudbal da se igra za đ.

Nalazi se na desetak minuta hoda od stadiona.

Radnim danima nema žive duše. Bukvalno. Čak ni na recepciji (postoji metalna kutija u koju se ubacuje ključ od sobe).

• 3 months later...

Mi smo bili krajem juna u Dortmundu. Stigli smo oko 5 popodne vozom iz Amsterdama. Hotel smo rezervisali ranije, posto smo ujutru u 08:15 imali let za Bgd Wizz air-om. Hotel se zove Mercure i na 5 minuta je od glavne zeleznicke stanice. Nocenje u trokrevetnoj sobi je 69 E. Hotel je strava! Klima, neverovatno lepo i cisto kupatilo, TV, udobni kreveti, nov namestaj... Odmah tu je i shuttle bus do aerodroma. Vozi na sat vremena, 6E po osobi. Stize za 20 minuta. Centar Dortmunda je lep. Grad je cist, miran. Mi smo naleteli na pocetak rasprodaja, tako da smo lepo pazarili.

kakve su cene klope/pica/itd u dortmundu?

Ne znam odakle poceti, ali recimo da imas par marketa velikih u Nemackoj uopste, a ja bih ti preporucila Aldi i Lidl, oni su najjeftinij. Cene namirnica su manje vise kao u Srbiji, nesto je jeftinije , nesto skuplje. Recimo da u pekari mozes da jedes od 30c, a to je integralni hlebcic, koja ja jedem bez icega, toliko je sladak, do kolaca i ostalih djakonija oko 80c do 2e. Voda je recimo jedna flasa oko 45c, s tim da se ista prazna vraca u masinu i dobijes nazad 25c.Sokovi i kafa u kaficu su od 2 do 3.5 e. Ako te nesto jos konkretno zanima pitaj, ne znam sta bih jos dodala na listu :)

hvala!

izgleda da je svuda manje vise kao u srbiji, s tim da ima i dosta artikala koji su jeftiniji.

cudno je sto u dortmundu skoro i nema hostela.... ipak to nije tako mali grad.

ako neko zna za neki smestaj osim vec pomenutih ovde, nek nam kaze :)

• 4 weeks later...

Nesto sa ekipom planiram da banem u dortmund od 13. do 16. novembra. Trenutno su karte iz BG-a 40 evra sa svim provizijama naravno bez torbe, sta ce torba za 3 dana :)

Pa jel isao neko od uspostavljanja linije samo na bleju u Dortmund, sta je na kraju sa tim smestajem i ono kljucno - jel bio neko na kraju na utakmici posto nam je to prevashodni cilj.

Ja sam isao u DTM tako na 3 dana, iskreno grad je jedan dan dovoljno za videti, mozda da uzmete voz i odete do Kelna, ipak je lepsi a sat vremena ide voz (ICE), a za smestaj to je i meni bio problem a onda sam nasao couchsurfing :)

• 1 year later...

Ljudi pomagajte!

25. oktobra letim za Dortmund, a smeštaj nemam ni u najavi!  :cryy:

emBedo je od 20.10.2010. zatvoren!

Adolf Kolping i A&O su taj dan bez slobodnih kreveta!

Gledao sam hostele u obližnjim gradovima, takođe ništa, 'najbolja' varijanta ispadne otići do Münster-a, ali samo karta do tamo i nazad je preko 25e (a pritom ne gorim od želje da ga posetim, ako baš ne moram).

Imam profil na CS, ali bez ikakvih aktivnosti, pa ne znam imali uopšte svrhe pokušavati?

Inače, vraćam se 27. ujutru, znači samo ta jedna noć mi je kritična.

Predlozi, saveti, bilo šta...?

• Author

Probaj CS.

Dortmund nije grad koji posecuje veliki broj kaucsurfera, pa je (mislim) nesto lakse pronaci nekog da te udomi.

Srecno

Ja sam preko CS-a našao smeštaj u Dortmundu, ali devojka kod koje sam bio se odselila za London, a i njoj je jedan couchsurfer posle ukrao kreditne kartice itd.. A jeste, stvarno ih je bilo malo. Znam da sam i ja bio malo u problemu, jer su hosteli u DTM i ne baš bili jeftini.