Posted March 7, 2010 Koje je osiguranje najpovoljnije i najbolje izabrati kada se odlazi u zemlje sa visokim sanitetskim rizikom (Indijski podkontinent)? Dunav osiguranje, Generali, ono od kompanije sa kojom letimo ili...? Podelimo nasa pitanja i iskustva. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 24, 2010 Ja sam imao Generali kad sam putovao u Indiju, s tim što ja nemam ono na papiru što dobiješ, nego kao formata kao kreditna kartica, ako si zaposlen, apliciraj za American Express preko Intesa banke, gratis dobijaš međunarodno putno osiguranje koje ti važi za sve zemlje sveta (osim par poput Irak, Avganistan, Somalija itd.) i nije vremenski precizirano, već ti traje dokle god ti traje AmEx. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 24, 2011 interesje me putno osiguranje kod Delta dzenerali za USA 64 dana 8.700 koje pokriva osigurane 15.000 eura, da li mi se to isplati s obzirom da nisam hronicni bolesnik da ne patim od nekih teskihbolesti. Hitno mi je. Hvalsa unapred. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 24, 2011 To je korektna cena, jer za taj period može svašta da se desi, a bolnice u Americi gledaju i osigurane i neosigurane - ove druge pogotovu, jer su sjajna prilika za zaradu. Jedan primer iz mog prošlogodišnjeg iskustva - drugar je završio u bolnici. Sedimo i slušamo lekara koji ga ubeđuje da ne rizikuje svoj život i ne ide kolima ka drugoj bolnici gde su trebali da odrade jednu intervenciju, a pošto osnovno osiguranje koje smo dobili preko programa nije pokrivalo tadašnju situaciju, prevoz od jedne do druge bolnice bolničkim kolima (razdaljina se prelazi za 20 minuta) je koštao preko 1000 dolara. Možda još bolji primer - ako kupujete aspirin, a imate osiguranje, jedan košta par centi. U suprotnom, nekoliko dolara. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 24, 2011 Proveri i Uniqa osiguranje, oni su obicno najjeftiniji. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 24, 2011 Upravo sam se danas osigurao kod Uniqa osiguranja (putno oiguranje). Imao sam 25% jer ima EURO 26 i ISIC karticu. Za deset dana koliko cu biti u Sengenu iznelo me je 751 dinar. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 24, 2011 Za sengen, uz euro26 karticu, imas besplatno osiguranje ! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 25, 2011 Koliko sam pročitao na site navedene banke, koja uz karticu daje i putno osiguranje, ono se odnsi samo na Europe Assistance. Dakle ne važi za ceo svet. Ako grešim, molim da me ispravite i navedete o kojoj i čijoj se kartici radi. Bilo bi dobro i da ovde razmenimo iskustva sa korišćenjem zdravstvenog osiguranja. Ja imam neko austrijsko osiguranje, plaćeno preko neta, ali na sreću nisam imao razloga da ga koristim. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 25, 2011 Te kartice osiguranja koje se dobiju kada imate Intesa American Express kreditnu karticu se odnose na ceo svet. Troskove do 100 evra [pokrivate sami (tipa odlazak kod lekara zbog upale grla, zubobolje, kojecega. Platis pregled, lekove, za sve uzmes racun i kada se bvratis kuci oni ti refundiraju troskove. Za ozbiljnije intervencije nazoves broj (u Beogradu) koji ti se nalazi na kartici osiguranja i oni te upute u najblizu ustanovu, zavisi od mesta gde se nalazis i tamo ti pruze svu potrebnu pomoc, lekove i negu na teret tvog osiguranja, dakle ne moras tamo da placas nista. interesje me putno osiguranje kod Delta dzenerali za USA 64 dana 8.700 koje pokriva osigurane 15.000 eura, da li mi se to isplati s obzirom da nisam hronicni bolesnik da ne patim od nekih teskihbolesti. Hitno mi je. Hvalsa unapred. Uzmi ga, jer nikada ne znas sta se moze desiti a cak i ako se dese neke bezazlene stvari tipa navedenih, to uvek u Srbiji mozes refundirati Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 25, 2011 ja licno imam to osiguranje europ assistence preko banke Inteza, ali uz green amex carticu (sa 100% depozita), dobija se i uz gold amex, ali ne vidim da uz blue amex karticu ide osiguranje ( blue je klartica koja ide uz tekuci racun inteze), tako da se dobro raspitajte u banci pre nego sto aplicirate Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 25, 2011 Hvala Majo i hekata. Mislili smo na istu green amex carticu (sa 100% depozita) ali sam ja brzopleto zakljucio da ako je Europ assistene da se odnosi samo na Evropu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 26, 2011 Pedjo, jos da napomenem da je minimum 500 eura depozit i da ide kamata na njih kao da je orocena stednja. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 26, 2011 Da, hvala, to sam znao. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 26, 2011 ali ne vidim da uz blue amex karticu ide osiguranje ( blue je klartica koja ide uz tekuci racun inteze), Moja majka ima otvoren tekuci racun kod Inteze na koji joj stize penzija i ona je nedavno dala mom muzu ovlascenje na svoj racun, a on je na osnovu te katice dobio isto osiguranje. Troskovi su nam bili samo 200 dinara mesecno na ime odrzavanja i 1000 dinara za gasenje njegove kartice kada se vratio u Srbiiju. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 26, 2011 Super onda, ako može, ova green sa 100% depozita nema članarine z prvu godinu korišćenja, a sledeće je 150 din mesečno. Koja god opcija, ako se putuje više od 20 dana odišnje, se isplati, pogotovo što nema limita što se tiče zemalja gde vaći (sem matične zemlje naravno) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 26, 2011 Da li imalac dodatne kartice, (za koju je naknada 600dindzi godišnje), ima medjunarodno zdravstveno osiguranje kao i vlasnik primarne kartice? Ne mogu da nađem na site dotične banke. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 26, 2011 evo ga link sa svim detaljima oko ove vrste osiguranja: http://www.americanexpress-srbija.com/upload/documents/Green_osiguranje.pdf Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 26, 2011 Nisam našao odgovor na svoje pitanje. Ipak ima i zemalja koje ovo osiguranje ne pokriva. Interesantno je da ne pokriva malariju. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 26, 2011 ono sto sam ja shvatila to je da u slucaju nezgode, u smislu saobracaja, ako je put placen komplet amexom, onda su osigurani i clanovi porodice koji putuju sa tobom, ali da samo vlasnik kartice ima medicinsko osiguranje, ako gresim, neka me neko ispravi, jer znam onoliko koliko mi pise u polisi koju sam dobila sa larticom,a to je isto sto ima na linku koji sam postavila. Znaci, najbolje je otici do poslovnice i pitati za osiguranje korisnika dodatne kartice. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 4, 2011 Evo prošetah do poslovnice banke, (u jednom pravcu 320km) i prilikom predaje zahteva saznadoh sledeće: - korisnik dodatne kartice ima isto putno i zdravstveno osiguranje kao i vlasnik primarne kartice; - putno osiguranje je obuhvaćeno polisom samo ako je prevoz plaćen tom karticom; - zdravstveno osiguranje pokriva sve zemlje sem zemalja navedenih u Uslovima za putno osiguranje; - ukupan period osiguranja je, ne 365dana, već 183 dana. itd. Treba i prouciti, između ostalog, i koje bolesti pokriva. Malarija je isključena! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 5, 2011 sto se tice malarije, kad budem skupila parice za putovanje u zemlje gde malarije ima, nece mi biti strasno dodati jos malo za osiguranje koje pokriva malariju Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 5, 2011 Off. Monogo ti je do 1000evrova, 26 dana u Indiji? Mada ne mislim da se suočavam sa malaričnim komančerosima. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 5, 2011 - putno osiguranje je obuhvaćeno polisom samo ako je prevoz plaćen tom karticom; Kakva budalastina ! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 6, 2011 Dakle putno osiguranje Banca Intesa vazi samo pola godine i uz to ne pokriva malariju? Vazi li za Visa Classic i Gold karticu takodje? Koristi li neko i jednu od njih? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 7, 2011 I ja bih se priključio prethodnom pitanju. Samo, šta mene buni - ovih dana bih išao do banke da regulišem štednju. Vidim da je jedna od pogodnosti i dobijanje AE Green kartice na osnovu depozita, + putno osiguranje. Ja na primer planiram da oročim sredstva na 2 godine, a putno osiguranje važi samo 6 meseci? Jesam li dobro razumeo? Citiram Sergey-a da ne zaboravite njegovo pitanje... Dakle putno osiguranje Banca Intesa vazi samo pola godine i uz to ne pokriva malariju? Vazi li za Visa Classic i Gold karticu takodje? Koristi li neko i jednu od njih? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites