Followers 0

Voz Moskva - Sankt Peterburg

72 posts in this topic

Jeste regularno ušli u Rusiju? Bez ikakvih dokumenata (na kopnenim prelazima). Nisu tražili ona Uvedomljenija i šta već? Jer je meni palo na pamet otići do Rige, pa odatle kopnom preko Talina za St Peterburg

hana,

Koji prevoz ste koristili do Rusije i nazad ?

Može li okvirno troškovi po osobi u evrima (toliko za prevoz, toliko za smeštaj, toliko za hranu ...)

Od Beograda do Moskve letele smo Aeroflotom.

Povratna avionska karta koštala je 250 evra.

Smeštaj u Moskvi za 5 dana nešto malo preko 120 evra, a 5 dana u Sankt Peterburgu nešto ispod 100 evra.

Voz do Sankt Peterburga bio je 20 evra, a povratni 30 (bio je bolji, sa klimom).

Hrana... ne znam tačno koliko je koštala, jer sam računala samo ukupan trošak. U svakom slučaju, za 11 celih dana u Rusiji, zajedno sa suvenirima i uz svakodnevne sladolede :) bilo je više nego dovoljno 400 evra po osobi.

Kakav je bio voz? Sta je plackart? Da li moze da se kupi karta pred polazak?

Plackartna mesta predstavljaju gomilu kreveta u jednom vagonu. Međutim, ja sam imala utisak kao da se nalazim u odvojenom kupeu sa ljudima ispod/iznad i prekoputa sebe - druge nisam ni videla ni čula. Hvala Bogu, pa mi nisu prilazili pijanci. :)

Kao što neko već reče, ne bi trebalo pred polazak kupovati kartu, već što ranije. Ja sam to uradila čak mesec dana ranije, ali meni je bilo važno da baš tada idem, nisam imala alternative, jer sam smeštaj u Moskvi i Sankt Peterburgu rezervisala prema tome.

Koja je razlika izmedju Верхние,Нижние,Боковые верхние i Боковые нижние u plackartu?

Naravno, bočne treba izbegavati u širokom luku, i gornje i donje.

A što se tiče običnih, valjda je stvar subjektivnog doživljaja da li je bolje biti gore ili dole. Gore je nekako izolovanije ako hoćeš da spavaš, ali s druge strane, ležaj ima proporcije malo veće fioke, tu možeš samo leći i spavati, bez mnogo pomeranja. :)

Donji je prostran, ali ako neko strepi da bi mogao biti pokraden, gore se oseća sigurnije i manje dostupno.

Jeste regularno ušli u Rusiju? Bez ikakvih dokumenata (na kopnenim prelazima). Nisu tražili ona Uvedomljenija i šta već? Jer je meni palo na pamet otići do Rige, pa odatle kopnom preko Talina za St Peterburg

Ja ne znam šta je Uvedomljenije, ali pošto sam doletela (kopnom sam išla samo na relaciji Moskva-Sankt Peterburg), možda je to nešto što ne znam?

hana, mene interesuje da li ste se registrovale i kako ?

Cula sam da su od pre par meseci pozatvarali agencije koje su ovo radile, a da mnogi hosteli takodje nece da se bakcu sa tim, pa ne znam sta jos preostaje  :?

Te agencije se stalno zatvaraju i otvaraju - ali uvek mogu da se nadju na svakom koraku.

Ja sam bio dva meseca u Rusiji, nista viza, nikakva registracija.

Doduse bio sam tamo gde se retko ide znaci Sahalin, Kamcatka, Chuhotka, Norilsk, Murmansk. Tamo te niko nista ne pita.

Ako vec hocete da se registrujete sve je lako. Pravac posta (najbolje ako je glavna u gradu), salter gde se predaju preporucena pisma i tu trazis obrazac za registraciju. Registracija kosta 150-200 rubalja kako gde, ali moras da imas nekog lokalnog da te registruje kao svog gosta. Vecina Rusa nece da se bakce sa ovim, treba biti uporan. Nije potrebno licno prisustvo, dovolja su i dokumenta doticnog.

Izbegavati salter gde radi neka starija gospodja sovjetski kadar jer kod nje mora sve po pravilu sluzbe, ides tamo gde je neka mladja i sve lepo zavrsis.

Moze neko molim vas da mi pogmodne jeste da nije prava tema al sam u net kafeu pa nemogu da trazim pravu.Jutros sam bio do lemonsov univerziteta,ali mi nisu dali da udjem kazu da moram da budem njihov student da bih usao,pa me zanima kako su se neki od vas tamo penjali i posle pisali ovde o tome?

I gde mogu da nadjem biznis lanceve ovde u Moskvi?

Na univerzitet Lomonosov tesko da ce da te puste ako nisi student.

Treba ti propusnica. Mozes da udjes ako te neko prijavi tamo kao gosta, za to treba da ganjas profesora a ne studenta.

Ja imam trajnu propusnicu koju mi je sredila jedna profesorka ali tamo ne idem skoro nikada, jer meni je Moskva 3 sata boravka i cao.

Ako mislis na biznis rucak po niskoj ceni, to nudi svaki bolji restoran u sirem centru.

Cena 5-15$ po osobi zavisno od kvaliteta restorana i sta je ukljuceno u rucak. Obicno ispred ulaza ili negde na prozoru postoji obavestenje o ceni i sadrzaju. Ali to je samo u vremenu 13-14 casova, pre ili kasnije nema toga.

Potrazi Il Patio - Italijanski restoran, mozes jesti za nekih 250 rubalja - ali mislim da su ubedljivo najvece porcije. (Salata ili supa, pica ili shpagete, sok).

Inace vecina restorana i kafica imaju biznis lanch.

hana, mene interesuje da li ste se registrovale i kako ?

Mi se nismo registrovale. U hostelu u Moskvi objasnili su nam da nas oni mogu registrovati za 500 rubalja po osobi, ako to želimo. Međutim, pošto su rekli da to ne rade svi gosti, shvatile smo to kao nešto ne toliko obavezno, pa smo odustale i sve te dane i u Moskvi i u Sankt Peterburgu bile smo neregistrovane.

Pretpostavljam da bismo probleme imale samo da nas je zaustavila policija, ali nismo im davale povoda.  :P

I gde mogu da nadjem biznis lanceve ovde u Moskvi?

Mi smo dosta šetale po centru i zaista često nailazile na reklame za biznis lanč.

Mi smo ih jele u "Kafehausu", njihovom lancu lokala koji meni više liče na "Kosta Kofe" nego na pravi restoran. (Ima ga zaista na svakom ćošku i u Moskvi i u Sankt Peterburgu.) Za 7-8 evra može se pojesti dobra supa, dosta velik sendvič i popiti čaj/kafa.

Čini mi se da se kod njih biznis lanč služi od 12:00 do 16:00.

Što se tiče Lomonosova - pokušale smo da uđemo, ali, naravno, nismo uspele.

Međutim, treba obići Lomonosov i bez toga, lepo je i ako se samo šeta oko Lomonosova i do vidikovca na Vrapčijim brdima.

Isao sam sredinom jula vozom St Petersburg - Moskva. Kartu sam kupio tri dana ranije u agenciji u St Peterburgu. Nekako su mi nasli mesto u plackartu u vozu koji nije bio u redu voznje koji sam gledao na Internetu (mozda je uveden vanredni?). Kostalo je 800 R + 200 agenciji. Ipak savetujem da kupite karte znatno unapred jer par dana pre polaska uglavnom ima samo skupljih. U vagonu nije bilo pijanaca, nisu me hranili ni  opijali, niti pokusavali da sednu pored mene...

Je l' isao neko vozom na relaciji Moskva - Novgorod?

Pretpostavljam da je ista prica, samo sto ima samo jedan nocni voz i verovatno je manja guzva.

Razmisljam se da li da kupim kartu unapred, a ne volim da se vezujem za datume, ili da kupim kad stignem u Mosvku, sto bi bilo 2-3 dana ranije.

Da li je neko kupovao vozne karte preko sajta ruskih zeleznica www.rzd.ru?

Pokusao sam sa 7 razlicitih platnih kartica i ni jedna nije prosla. Pre mesec dana mi je prosla jedina kartica, ali mi je sad istekla.

Ako neko ima platnu karticu koja prolazi na ovom sajtu, bio bih mu/joj veoma zahvalan da mi kupi vozne karte posle sto mu/joj uplatim novac na racun.

Treba da kupim 20-tak karata...

Hvala u napred!

Dule,

ja sam pokušavala da kupim karte iz Beograda, Rajfajzenovom Virtuon karticom, ali nije uspevalo, i onda mi je neko rekao da to nije moguće iz Srbije, da prihvataju samo ruske kartice.

Ja sam na kraju našla čoveka koji živi u Moskvi i koji mi je preko interneta kupio karte, a ja sam njegovom bratu, koji je u Beogradu, dala novac.

Na trećoj strani ove teme postavljen je sajt http://ticket.poezda.net i rečeno je da na njemu prihvataju naše kartice, ali da sajt naplaćuje uslugu 6 evra. Nisam probala...

Хвала свима на помоћи,

Ја сам карту Москва-Питер купио преко сајта http://ticket.poezda.net/ и није било никаквих проблема карта је била 740руб  плус то што сајт узима,док једно недељу дана касније када сам хтео да купим карту Питер-Москва није могло,писало ми нешто на фору да трансакције није ауторизована,на картици сам имао предовољно новца тако да није проблем у томе.Карту сам купио одмах кад сам стигао у Москву и платио наравно дупло скупље,мада карта коју сам купио преко нета била је за неки ноу нејм воз,а ово су биле неке две столице  :roll: ,квалитет услуге је наравно далеко бољи,мада када видиш да ћеш цео пут да преспаваш све му дође исто.

Dule,

ja sam pokušavala da kupim karte iz Beograda, Rajfajzenovom Virtuon karticom, ali nije uspevalo, i onda mi je neko rekao da to nije moguće iz Srbije, da prihvataju samo ruske kartice.

Ja sam na kraju našla čoveka koji živi u Moskvi i koji mi je preko interneta kupio karte, a ja sam njegovom bratu, koji je u Beogradu, dala novac.

Hvala na odgovoru!

Rekoh da sam vec kupio jednu kartu pre mesec dana preko rzd.ru italijanskom MasterCard prepaid UniCredit banke, medjutim ta kartica mi je sada istekla a sve ostale koje imam mi ne prolaze, cak ni italijanska MasterCard prepaid banke Intese... nikako ne kapiram od cega im to zavisi.

Na trećoj strani ove teme postavljen je sajt http://ticket.poezda.net i rečeno je da na njemu prihvataju naše kartice, ali da sajt naplaćuje uslugu 6 evra. Nisam probala...

Mnogo mi je da dam 120eura samo za proviziju sajtu, moracu i ja nekog da nadem u Rusiji :)

Ima li nekog u Moskvi ovih dana? Kako to izgleda? Kada se ocekuje neko "zahladjenje"?

Meni se blizi put, za 10ak dana sam tamo, po prognozama nece biti mnogo bolje pa sam pocela ozbiljno da se razmisljam da preskocim Moskvu.

Ma bice ti super! Imaces exkluzivu! Nema guzve po ulici, neces cekati nigde u redu i fotke ce ti biti fenomenalne! Dim je vec stigao do Peterburga tako nema potreba da zuris tamo :)

Ljudi, ima li neko svezije informacije?

Idem u Moskvu 3.9. i vracam se 11.09. mislila sam da odem na 3 dana u St.P.

Sapsan je oko 120-150EUR i voznja traje oko 3 sata

Na sajtu pass.rzd.ru najjeftinije sto sam nasla je 15 EUR u jednom smeru, traje oko 8-9h i to su Sitting sedista

Sta znaci 

3-cl. open sleeping?

Mislite da je to ok varijanta?

Treća klasa ili plac kart.

e5733b45d709160c53bedaff12bb6b8f.jpg

Inače to je standardna cena za plac, a za "Сапсан" je 40€ po prvcu, ne znam odakle ti tih 120-150€. I vožnja traje skoro 4h. :smile:

Ovde gledaj cene za voz po RU.

www.tutu.ru

Sent from my iPhone using Tapatalk

Hvala na slici

Informacije su sa sajta russiantrains, jedan smer u proseku eur65, znaci bez 120 nema

nYGyfFt.png

Na tom sajtu možda nema, ali na drugim znam da ima i kupovao i putovao sam...

Evo za 6 sep. cena 35€

367b29729c4614b20afd95a876012d32.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Preko pass.rzd.ru mi konstantno izlazi da sam rezervisala kartu po Child Tariff iako oznacavam Adult. Hoce li mi neko praviti problem ako kupim ovu jeftiniju?