Viza za Australiju

309 posts in this topic

Pozdrav svima na forumu.  :)

Imam strica u Australiji i hteo bih da ga posetim, a za to mi naravno treba viza. Konkretno Visitor visa (subclass 600) sponsored family stream.

E sad ono sto me zanima je da li je neko popunjavao obrazac 1418? Ima nekih pitanja koja mi nisu bas najjasnija...

Takodje imam pitanja vezana za propratnu dokumentaciju

-Sta moze da posluzi kao dokaz uze porodice u Srbiji?

-Sta moze da posluzi kao dokaz o zaposlenju? Da li je dovoljno pismo poslodavca ili treba jos nesto?

-Kako treba da izgleda pozivno pismo i da li treba negde da se overava ili je dovoljo da se osoba koja ga je poslala potpise?

I da, pisao sam ambasadi, ali su mi odgovorili da nisu u stanju da mi pomognu posto se zahtev za tu vizu podnosi u Australiji a ne kod njih. :102:

Pozdrav svima, zna li neko da li je moguce viznu taksu za turisticku vizu uplatiti u eurima visa karticom ili se mora iskljucivo platiti u Australijskim dolarima ? Hvala

I ajde kad sam se vec javio da pitam jos par stvari. Nas 5 bi trebalo da putuje u Australiju krajem januara, moji roditelji, brat i moja devojka. Pripremili smo izvode iz banke, protok novca u caletovoj privatnoj firmi, dokazi o placenim porezima, potvrde da smo redovni studenti nas troje, skenirane indekse, pasose, garantna pisma iz Australije. Da li je potrebno jos nesto osim navedenih stvari? Hvala.

Ako se ništa nije promenilo od decembra prošle godine i ako pričaš o aplikaciji u ambasadi u Beogradu, onda se uplaćuje direktno na šalteru kad dodješ na intervju, u kešu, kartice ne primaju i u evrima, a ne u australijskim dolarima.

Što se dokumenata tiče, mislim da je to to. Trebalo bi da je dovoljno, a ako nije, mogu vam, eventualno,  tražiti integraciju, mislim neće vas odbiti bez reči. Meni su jednom tražili neko dodatno pismo iz Australiji (ali u pitanju je bio drugi tip vize) i strpljivo su sačekali da to stigne.

Hvala Tashi na odgovoru. Od maja ove godine se moze online aplicirati za vizu bez odlaska na intervju u ambasadu, znaci sva dokumenta im se dostavljaju mejlom i odgovor se takodje dbija mejlom, ali na kraju aplikacije dolazi se do dela gde treba da se uplati vizna taksa od 130 dolara i ponudjene su kartice kojima se moze placati pa me interesuje da li se moze platiti u eurima ili moram u ambasadu da im odnesem 130 australijskih dolara. Pozdrav

Zaista nema na čemu, pošto ti moj odgovor nije od pomoći...  :-[

Ja ti predlažem da ih nazoveš i pitaš lepo sve. Bili su uvek ljubazni i predusretljivi.... ako se i to nije promenilo... :)

Možeš i da im pišeš - brzo odgovaraju.

Meni je odobrena turisticka viza za Australiju. Aplicirala sam online pre 3 dana i nakon 24 h viza mi je bila odobrena. Sto se tice placanja moras platiti karticom u AUD ako apliciras online.

Pozdrav Darijana. Nas 5 je apliciralo za vizu 3.12.2013. Samo mojoj devojci su pre tri dana trazili dodatna dokumenta i nakon toga joj je viza odobrena. Dok mi ostali nismo dobili odobrenje a nismo ni odbijeni pa mi nije jasno sta cekaju. Koji je rok za odgovor? Sto se tice dokumenta dostavili svi smo identicne stvari, s'tim sto je cale dostavio brdo nekih papira o poslovanju firme, keva stanje na racunu (7 hiljada eura), skenirane pasose, indexe, potvrde da smo studenti, garantna pisma...

Da li mi neko moze reci sta tacno od dokumenata koje prilazem za vizu za Australiju treba da bude prevedeno na engleski jezik? Unaprijed,hvala!

Evo vec 15 dana cekam odgovor za vizu... Malo iznenadjujuce kad uzmem u obzir iskustva drugih koji su vizu dobijali u roku od 2-3 dana... Bar da znam da mi fali nesto od dokumenata pa da pribavim... A prosto je nemoguce da mi fali jer devojka je dobila vizu sa istim dokumentima koje sam i ja dostavio....

Da, nazovi ih i pitaj o cemu se radi, mozda je doslo do neke greske u sistemu ne znam... Verujem da ce ti pomoci, stvarno su bili spremni na saradnju svaki put kad sam ih pozvala... Ja sam od dokumenata imala pozivno pismo prijatelja iz Sydneya, potvrdu iz banke o stanju na racunu, potvrdu od poslodavca, potvrdu sa fakulteta, izvod iz maticne knjige rodjenih, pasos i USA vizu od pre 3 godine. Vizu sam dobila na 6 nedelja, super zadovoljna sam jer idem samo u posetu.

Poslao sam im mejl u kom sam naveo da smo malo zabrinuti zbog situacije i pitao sam koji je rok za odgovor. Stigao mi je odgovor iz ambasade da je rok 28 dana. Par sati posle toga su me zvali i rekli kako je sezona i ima previse zahteva. Ja sam pitao kako je onda moguce da je moja devojka dobila pre 7 dana vizu a zahteve smo poslali isti dan, sa istim dokumentima, oni su rekli da to nema veze kad je poslat zahtev (mada meni je malo cudno da prvo obradjuju aplikacije koje su kasnije pristigle od onih koje su pristigle ranije)... I eto tako i dalje cekam a plan mi je da idem 13-og januara... Takodje sam aplicirao za turisticku kao i Darijana, 6 nedelja bi mi bilo sasvim dovoljno jer planiram da odem u posetu na mesec dana. Nadam se bilo kakvom odgovoru do kraja nedelje pa makar bio on i negativan... Hvala vam na odgovorima, pozdrav.

Evo  da javim da sam ipak danas kontaktiran i da mi traze jos dozvolu fakulteta da budem odsutan sa predavanja (i ako tad predavanja nemam, ispitni je rok) i to bi trebalo da bude to.

Kod mene na fakultetu ne izdaju potvrde da mozes da odsustvujes sa fakulteta pa sam zamolila jednog od profesora da mi napise i potpise pismo, objasnila sam mu situaciju i izasao mi je u susret. Znaci potvrda sa faxa da sam upisala tekucu skolsku godinu, uverenje o polozenim ispitima i pismo profesora da me pusta na odsustvo u tom periodu...

Srecno, nadam se da ce ti uskoro javiti pozitivne vesti!

Pozdrav svima, da li neko moze da mi posalje formular 48R na mejl kostadinovic.aleksandar@yahoo.com , posto ovaj na sajtu sto je postavljen ne mogu da otvorim, pozdrav

Postovanje svima. Dakle, interesuje me da li je moguce da dobijem radnu vizu kao kuvarica?  Imam prijatelja koji bi me zaposlio u svom restoranu u Melbourn. Nemam neko iskustvo sa radom u restoranima, ali bi naucila samo ne znam da li bi mi ambasada trazila neki dokaz o iskustvu tokom apliciranja. Zahvaljujem.

Nemam neko iskustvo sa radom u restoranima, ali bi naucila samo ne znam da li bi mi ambasada trazila neki dokaz o iskustvu tokom apliciranja.

Da.

Uz razne formulare moraces da prilozis i - Skills and qualifications (must hold at time of application), sto znaci da moras da imas kvalifikacije vec stecene u momentu podnosenja zahteva.

Pogledaj slicnu temu ovde, mozda nadjes nesto sto ti moze koristiti:

https://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=861.0

Da li ima ovde da je neko putovao u Australiju a da nije student ? Sta je sve trebalo predati za turisticku vizu?

Sve što treba za većinu turističkih viza - potvrda da radiš i/ili da nešto poseduješ, da možeš platiš troškove puta i boravka i slično.

Avionska karta ne treba i sami će ti reći da ne kupuješ dok ne dobiješ vizu.

Ako ideš u goste, onda i pozivno pismo i nešto o onom ko te pozvao.

Ništa posebno. Ako imaš sve što treba daće ti je možda i istog dana.

Sve što treba za većinu turističkih viza - potvrda da radiš i/ili da nešto poseduješ, da možeš platiš troškove puta i boravka i slično.

Avionska karta ne treba i sami će ti reći da ne kupuješ dok ne dobiješ vizu.

Ako ideš u goste, onda i pozivno pismo i nešto o onom ko te pozvao.

Ništa posebno. Ako imaš sve što treba daće ti je možda i istog dana.

Potvrda da mogu da platim troskove jel to potvrda iz banke da mi npr. redovno leze plata na racun?

Pozdrav svima, nemam nikakvog iskustva niti previse znanja oko odlasku, vizama...pa bih da se konsultujem ovde ako neko moze da mi pomogne.Jedno pitanje, majka moje supruge je zivela u Australiji od 1978-1980(81), znaci 2-3 godine. Tamo je rodila sina i posle toga su se vratili u Srbiju i od tad zive ovde. Moja supruga je rodjena u Srbiji. Njena majka nema Australijsko drzavljanstvo niti ga je ikada trazila. Mene interesuje dali moja supruga na osnovu ovoga sto sam rekao moze da dobije Australijsko drzavljanstvo ili ako ona ne moze dali njena majka moze da ga dobije pa onda moja supruga kao cerka australijskog drzavljana???

Pozdrav svima, nemam nikakvog iskustva niti previse znanja oko odlasku, vizama...pa bih da se konsultujem ovde ako neko moze da mi pomogne.Jedno pitanje, majka moje supruge je zivela u Australiji od 1978-1980(81), znaci 2-3 godine. Tamo je rodila sina i posle toga su se vratili u Srbiju i od tad zive ovde. Moja supruga je rodjena u Srbiji. Njena majka nema Australijsko drzavljanstvo niti ga je ikada trazila. Mene interesuje dali moja supruga na osnovu ovoga sto sam rekao moze da dobije Australijsko drzavljanstvo ili ako ona ne moze dali njena majka moze da ga dobije pa onda moja supruga kao cerka australijskog drzavljana???

Ako je taj sin bioloski brat tvoje zene I australijski drzavljanin onda on ako hoce moze da na osnovu spajanja porodice sponzorise tvoju zenu a time i tebe da dodjete.

Ako oba uslova nisu zadovoljena ne moze. Ako nije bioloski brat a drzavljanin je onda mora prvo da sponzorise majku pa tek kad majka dobije papire da sponzorise tvoju zenu. Ako nije drzavljanin ne moze da sponzorise nikoga pa ni sebe jer je zakon o sticanju drzavljanstva na osnovu rodjenja ukinut 1989 i koliko znam ne moze se retroaktivno dobijati drzavljanstvo.

Inace, ovo nije forum o imigraciji vec o putovanjima tako da si skrenuo sa teme.