Posted March 30, 2010 samo jedno pitanje. sto bas Albufeira?? ima toliko lepsih mesta na toj obali. edit: ali ajd da ne budem negativac, ovo je jedna lepa u toj zoni http://www.algarve-portal.com/pt/country/beaches/OBJ/praia_sao_rafael/ Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 30, 2010 Pa ja pitala ali niko da kaze koju lepu na temu jug Portugala... Albufeira iz razloga sto nije daleko Faro i aerodrom, pa moze gradskim prevozom da nas taxi ne omlati. Mada, idemo na 2 dana u Lisabon tako da mozemo da razmislimo i promenimo sredinu.... Hotel Maritur je flexi varijanta, moz da se odustane 7 dana do dolaska za dzabe. Ako imas neki predlog (hotel koji ce da docara Okean, Portugal i sunce) please, let me know..... Dosadna sam, znam...Neko sa INFO o Sofiji. Ako budemo morali da dzodzimo od 16.00 do vecernjeg voza u 21....gde ima dobra klopica i sta mozemo da obidjemo a da je tu, u krugu zeleznicke. I sve, narabno, ako ima gde da se ostave koferi. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 30, 2010 Pa ja pitala ali niko da kaze koju lepu na temu jug Portugala... Albufeira iz razloga sto nije daleko Faro i aerodrom, pa moze gradskim prevozom da nas taxi ne omlati. Mada, idemo na 2 dana u Lisabon tako da mozemo da razmislimo i promenimo sredinu.... Hotel Maritur je flexi varijanta, moz da se odustane 7 dana do dolaska za dzabe. Ako imas neki predlog (hotel koji ce da docara Okean, Portugal i sunce) please, let me know..... o jugu portugala sve najlepse! ali stvarno. samo je bas albufeira kao mesto prilicno ruznija od ostalih mesta.. ali plaze su manje vise svugde ok i slicne. ima par izuzetnih, a ostale su .. samo... lepe nego, vi se svakako necete kupati, pa ne znam bas koliko cete vremena biti po plazama. meni je u algarveu hladno za kupanje i u avgustu, a kamoli u maju. mada, za suncanje, setnju, uzivanje je super kad god da odete. ja sam brzinski presla bukvalno celu tu obalu, u vise navrata, ali imali smo srece da uvek budemo kolima tako da nemam pojma kako funkcionise javni prevoz - nadam se ok. taksi generalno u portugalu nije skup, ali raspitajte se unapred za cenu. mesto koje vazi za "must" ali u fensi smislu je Vila Moura, po meni je ok, ali nista specijalno, meni su se naprimer vise dopala seoca u okolini Lagosa sa po par stotina ljudi, ali to je sve stvar ukusa. u Vili Mouri su jahte, Figo ima kafic itd. ali lepa je marina za setnju. Sto se tice hotela ne mogu da ti dam preporuku za neki sa lepim pogledom jer nikad nisam bila u takvom. bas zato sto smo imali kola nismo odsedali blizu plaza, nego smo svaki put isli na drugu. hotel Jardim u Luleu (Loule), blizu Fara, je za svaku preporuku, Loule je presladak gradic, ali nije na samoj obali, tako da ne znam koliko vam znaci. Za najbolji hotel ("farmu", posto su to bukvalno imanja, ne tipicni hoteli) u tom kraju vazi Kinta du Lago http://www.hotelquintadolago.com/?gclid=CJ3unu7z4KACFU-Y2AodEnbMAw, ali ne znam koliko vam je budzet, to moze da bude malo previse... mi smo bili u hotelu pinus ria 12km od aerodroma, lep je, ali takodje malo izolovan od svega pa nije bas dobar izbor za bez kola... pitacu svog senjor muza da li moze da se seti neke dobre varijante jer on svakako ima mnogo vise iskustva od mene po pitanju algarvea. sve u svemu, buduci da kupanja nema, osim ako bas volite brrrr hladnu vodu, ja vam predlazem jedan dan vise u lisabonu, a jedan manje u algarveu, jer realno mnogo vise imate da vidite u i oko lisabona (sintra, kaskais, i sam lisabon), nego dole u maju. a ako treba neka info oko lisabona i okoline, tu sam Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 30, 2010 Super informacije. Sta ces, odavde ljudi retko idu na jug Portugala a i kad idu idu najcesce u Albufeiru. Posto smo mislili da se odmorimo od puta, ideja je da lencarimo dva dana a posto smo zeljni sunca plaza i mora nameracili smo se na neki smestaj koliko toliko blizu vode. Nasli smo jedan http://www.booking.com/hotel/pt/rocamarbeachhotel.en.html?aid=329807;sid=e3a303bb9ddc0047d72a825feeb4bf45;checkin=2010-05-21;checkout=2010-05-23 koji nam se svideo jer je na samoj obali ali za nas termin nema mesta. Mislili smo da 24.05, uzmemo rent a car i da krenemo polako ka Lisabonu. Po nasoj racunici ima 6-7 sati voznje sa usputnim zadrzavanjima i obaveznih sat-dva u Setubalu. Da li treba skretati sa puta i obici Evoru? Ako ti nije problem, daj neki savet za nas paradajz turiste. Racunaj da slecemo 21.05. u pola 1 u Faro a povratak je u 6.20 ujutro 26.05. Znaci, spavanje ce biti u nekom BB blizu Aerodroma Faro 25.05. kada bi i vratili rent a car. Eto, to je fiksirano pa ti reci kako bi ti isplanirala to kratko (ali slatko) vreme koje imamo na raspolaganju. Hvala puno Marija Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 31, 2010 Super informacije. Sta ces, odavde ljudi retko idu na jug Portugala a i kad idu idu najcesce u Albufeiru. e pa zato je tu forum Mislili smo da 24.05, uzmemo rent a car i da krenemo polako ka Lisabonu. Po nasoj racunici ima 6-7 sati voznje sa usputnim zadrzavanjima i obaveznih sat-dva u Setubalu. Da li treba skretati sa puta i obici Evoru? Ako ti nije problem, daj neki savet za nas paradajz turiste. Racunaj da slecemo 21.05. u pola 1 u Faro a povratak je u 6.20 ujutro 26.05. Znaci, spavanje ce biti u nekom BB blizu Aerodroma Faro 25.05. kada bi i vratili rent a car. Eto, to je fiksirano pa ti reci kako bi ti isplanirala to kratko (ali slatko) vreme koje imamo na raspolaganju. prvo, sto se tice smestaja, ne znam puno pa ne mogu puno ni da pomognem.. ali, sto se tice vremena... ovako.. Faro svakako treba obici i za to je dovoljno jedno popodne.. to moze da vam bude taj 21, od kad sletite pa do uvece. Kod Fara je Ria Formoza, ogromna laguna koja predstavlja jedinstvenu geografsku tvorevinu (ima ih samo nekoliko na svetu), romanticno mestasce sa mosticem, ako vas tako nesto zanima nije lose za obici na pola sata. Kad se umorite sedite u neku kafanicu i probajte piri-piri piletinu koja je cuvena za region Algarve i zaista ukusna. jeste ljutkasto, ali bas njam njam. slatkisi od badema su takodje tipicni a imaju i neke likere ali ne mogu ovog momenta da se setim kako se zovu.... predlazem vam da naredna dan i po (22. i 23.) provedete u razgledanju plaza i uzivanju, i ako mozete vec 23. krenete za lisabon. onda biste 23. mogli da svratite u Evoru i Setubal, 23. uvece, i ceo 24. vam ostane za lisabon, a 25. mozete da obidjete Sintru i Kabo da roka (najzapadnija tacka Evrope), sto je mozda i najlepse mesto u Portugalu (Sintra), i krenete nazad prema Faru, recimo popodne, a posto ste kolima predvece jos malo prozujite po obali, tamo gde vec nista bili. Zasto... 1) Sintra je zaista prelepo mestasce, nekadasnje letovaliste portugalskih kraljeva, prepuno divnih obicnih kuca, ali i nekoliko palata od kojih je meni najinteresantniji dvorac Pena, kao iz Diznijeve bajke. Malo je kicerica, mesavina gomile stilova, ali stvarno sarmantan i sa najlepsim pogledom mozda u celom Portugalu sve je jako zeleno, brdovito i neverovatno slatko. Nisu to neke ulickane burzujske kuce, neke su i napustene cini mi se, ali bas to daje poseban smek. Za Sintru vam je sigurno potrebno celo jedno popodne, posebno ako ulazite u palatu Pena ili neki drugi dvorac. Tu je, na oko pola sata voznje, Kabo da roka, ta najzapadnija tacka Evrope. Lep pogled na okean i lep uvid u to koliko je okean u stvari snazan i razlicit od mora na koje smo mi navikli. Zelenilo, svetionik, lepo rastinje 2) Evora - vredi, lepo je. Ima srednjevekovne zidine i neki rimski hram, tj stubove rimskog hrama, jeste interesantno ali nemojte da ocekujete previse. Ceo centar grada je opasan tim zidom, ima unutra prelep park sa jezercem, to je onako vise za 2 sata za odmor i to je to sto se tice Evore. Ima mali aerodrom gde se obavlja skakanje padobranom, ako ste zainteresovani Ono sto je vise interesantno je sto cete na putu do Evore videti prelepi region Alintezo. Ako je suncan dan voznja tuda je pravo uzivanje. Usput mozete svratiti i u poneko selo, cesto ima tragova mavarske kulture, podseticu se jos koja su najinteresantnija. 3) Lisabon - ima puno toga da se vidi, znaci minimum ceo jedan dan od 8 ujutru do ponoci moze da vam bude ispunjen. Jedino sto mislim da cete mozda imati teskoce da se krecete kolima, sve je uzbrdo, nizbrdo, konfuzno, jednosmerno... posebno u starom delu grada, a u mnogim ulicama tamo je saobracaj i zabranjen. Oko Lisabona, zna se vec, Bairo Alto, Baixa Chiado, novi deo grada izgradjen za Expo devedeset i neke (radi kontrasta, a i radi pogleda na najduzi most u Evropi). tu je i Okeanarijum koji najtoplije preporucujem. Drugi je najveci na svetu, zaista raznovrstan i bogat. Treba 2-3 sata da se obidje, zavisi koliko se zagledate u ajkule Za klopu i pice... Jeftino a fenomenalno i tipicno - Principe do Calhariz - Calçada do Combro 28/30 - Lisboa. Naravno, od slatkisa, vec istorijske Pasteis de Belem http://www.pasteisdebelem.pt/, i ceo taj kraj Belem, treba obici, tu je Belem spomenik otkricima i odbrambeno utvrdjenje u koje nemojte ulaziti, nije nista spec unutra. Picence naravno visnjevaca zinzinja, i to na "salteru" na trgu Rossio u Lisabonu http://www.pasteisdebelem.pt/. Uvece, 24.maja, posto je ponedeljak, vi pravac u Taska du Siko http://fado.com/index.php?option=com_content&task=view&id=55&Itemid=0 da slusate fado, jer se tamo ne placa nista osim pica. Fenomenalna atmosfera, jer je malo, ne tako poznato i ne prepuno turista, vec vise lokalaca od kojih su neki fado pevaci. Drugarice koje su u novembru bile su mi rekla da su srele tamo Marizu ali, pazite, fado je samo ponedeljkom i sredom. Fado vam se mozda na youtube nece dopasti, ali kad ga cujete uzivo, tesko da se necete najeziti To je zbrda zdola o Lisabonu, u svakom sl, ako jos nesto treba, pitaj. 4) Faro, vec rekoh, lep grad za jedno popodne. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 31, 2010 A sada muski deo expedicije. Sve ste lepo obradile ali onaj deo koji mene kao Balkanca najvise zulja je....how much? Da se pitam samo ja, svako mesto bi po jedan dan obilazili i ne bi se razvlacili po hotelima nego Iz ovog sjajnog opisa mogu da zakljucim sledece: 1. Obici Sintru i najzapadniju tacku OBAVEZNO 2. Uzeti neki hotel van samog Lisabona i parkirati rent -a car pa onda natenane nogicama 3. NE preskakati Belem, cudne kolacice i visnjevacu. 4. Otici u Okeanarijum 5. Obici Expo (Ona zicara sto se vidi na slikama, da li radi, da li se placa i gde nas vodi? E sad, shoping moll-ovi. Znam da je degute al vec slutim da me ceka spartanje po nekom Delta city-ju. Da mi vreme ne prodje uzalud..gde mogu da nadjem dresove benfike ili sportinga, suvenire ova dva kluba... I to skakanje iz padobrana...koliko emocija? Sta moramo od svih ovih obilazaka da platimo i koliko? Mislim, od ovog navedenog. I tako, bilion pitanja. Thanks Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 31, 2010 A sada muski deo expedicije. Sve ste lepo obradile ali onaj deo koji mene kao Balkanca najvise zulja je....how much? Da se pitam samo ja, svako mesto bi po jedan dan obilazili i ne bi se razvlacili po hotelima nego Iz ovog sjajnog opisa mogu da zakljucim sledece: 1. Obici Sintru i najzapadniju tacku OBAVEZNO 2. Uzeti neki hotel van samog Lisabona i parkirati rent -a car pa onda natenane nogicama 3. NE preskakati Belem, cudne kolacice i visnjevacu. 4. Otici u Okeanarijum 5. Obici Expo (Ona zicara sto se vidi na slikama, da li radi, da li se placa i gde nas vodi? E sad, shoping moll-ovi. Znam da je degute al vec slutim da me ceka spartanje po nekom Delta city-ju. Da mi vreme ne prodje uzalud..gde mogu da nadjem dresove benfike ili sportinga, suvenire ova dva kluba... I to skakanje iz padobrana...koliko emocija? Sta moramo od svih ovih obilazaka da platimo i koliko? Mislim, od ovog navedenog. I tako, bilion pitanja. Thanks hihi, nije to samo Balkanski sindrom, i moj muz nebalkanac je u fazonu... Pa ovako.. Ne znam bas koliko ste svileni, ali s obzirom da vam je let nazad u 6 ujutru, preporucujem vam da lepo vratite ta kola oko ponoci, pa da zadremate na aerodromu i tako ustedite barem 30, 40 evra koliko biste platili to poslednje prenociste. Nije udobno, naravno, al sta sad, pa odmoricete se kad dodjete kuci Sto se cena tice... Okeanarijum je 12 po osobi, ali to po meni definitivno vredi svakog centa. Zicara radi, bese oko 4 ili 5 evra po osobi, ali stvarno ne vredi. Jako je kratko, i vremenski, i ta "ruta" zicare, ne vidis nista bog zna kako posebno, nije visoko, sporo je, i tako... Mislim, da je jedan evro isla bih, ali vec za 4 ili 5 ne znam bas. Jednom sam samo isla, na pola voznje vec se smorila i sigurno necu vise ici. Nego, odmah tu pored zicare je i trzni centar Vasko da Gama koji je lep komad moderne arhitekture i iz kog ces ti imati lep pogled na reku Tezo i na most dok gdja shoppinguje salim se mislim, snizenja nisu u toku, cene su verovatno malo nize nego u BG i to je to. u tom trznom imas i prodavnicu SportZone gde mogu da se nadju mozda malo povoljnije dresevi. Predlazem Benfiku jer to je klub nas obicnih ljudi, Sportingovci su oni tatini sinovi u majcicama sa kragnom, a Portovci divljaci A i Benfika je ovogodisnji sampion, vec se zna Dalje.. Padobran.. Nama je to bio poklon od kume za vencanje pa ne znam cenu, ali mislim da je standardno, oko 80-100 evra po osobi, sa instruktorom. Bozanstveno je, stvarno no comment. Minut slobodnog pada, i posle jos lebdenje, razgledanje sve do mora, prelepo. Mozes ovde da se raspitas vise mejlom http://www.fppq.pt/index-en.html Ima kad krenete od Setubala ka Lisabonu, koliko se secam, neki ogroman outlet, valjda je najveci u Evropi, gde su snizeni artikli starih kolekcija i po 70%.. al zali boze da se zavlacite tamo kad imate tako malo vremena. Ako bas hocete, raspitacu se tacno kako da dodjete do onde pa cu vam reci. Sami stadioni, sto se tice dreseva i suvenira su malo van centra, ali na linijama metroa, Sporting je na zelenoj liniji, stanica Alvalade, a za Benfiku ne znam tacno. Ne znam kako rade radnje i da li se isplati ici ako ste tako kratko. Naci ces neki suvenircic sigurno i u sportZonu, a bogami i kod kineza ih ima Stari deo grada sve sigurno mozete peske, jedino do Expo dela idete metroom, crvenim, stanica Oriente i do dela Belem sa kolacicima (0,90 evra komad) i istorijskim spomenicima idete tramvajem iz centra, blizu saltera sa visnjevacom (oko 1,5 evra casica). Koliko sam skontala vas hotel je malo van lisabona, ka Estorilu, i taj put od Estorila do Lisabona vam tacno prolazi pored Belema, predsednicke palate, spomenika otkricima, Belem tvrdjave u koju nemojte dzaba ulaziti.. itd, tako da cete hteli ne hteli videti to na putu od/do hotela. Pitajte ako se jos neceg setite. edit - dvorac Pena u Sintri, 12 evra po osobi, ali imaju neki kao happy hour pre podne pa je tada 11 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 31, 2010 Pa sto ne kazes....Zivela braca Kinezi!!! .gif' alt='::'> :: .gif' alt='::'> Gde se kinezi nalaze? Ako ima buvljak, eto nama srece i radosti. Sreca pa smo prijavili i za Wizz i za Ryan po jedan kofer...vec vidim muza sa cegrtaljkama i srafovima a mene sa kutijama od cipela...Ovako, u 15-20kg nece mnogo sta da stane. Mada, u rucni prtljag ide tesko a u cekiranu torbu idu kabaste a lake stvari :dance: Spavali bi na aerodromu ali nas ceka prvo taj let do Milana, pa onda Milano Sofija, pa blejanje po Sofiji 5 sati... do voza Sofija - Beograd, nema nam spavanja. Ja u avionu slabo spavam. Uzecemo neki jeftin hostel ili privatni smestaj blizu aerodroma pa od 12-5 da dremnemo, vajda je. Ryan nas podseca na on line check in, znaci, ako polece u 6.20, mozemo oko 5 - 5.15 da se dovucemo na aerodrom posto cemo biti cekirani?? 3 hotela smo rezervisali (kao rezervisali). Svi su flexy varijanta tako da mozemo da menjamo ako uleti neka dobra ideja ili preporuka. Evo, pokolebala si nas pa sad od prvobitnog plana 4 dana Albufeira plus jedan lisabon, dosli smo da Albufeire nema ni jedan... Ukoliko budes mnogo pisala, mozda i odustanemo od puta, nekom poklonimo karte... Kolacici deluju extra...imam neku sitninu u evricima...to ce mi bude prvi trosak.. Neka interesantna pijaca?...I da, obavezno se raspitaj gde je taj najveci outlet u evropi...gde da ne odem, grizla bi me savest da li je biilo nekih slatkih haljinica i sandalica.... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 2, 2010 1) Sintra je zaista prelepo mestasce, nekadasnje letovaliste portugalskih kraljeva, prepuno divnih obicnih kuca, ali i nekoliko palata od kojih je meni najinteresantniji dvorac Pena, kao iz Diznijeve bajke. Malo je kicerica, mesavina gomile stilova, ali stvarno sarmantan i sa najlepsim pogledom mozda u celom Portugalu sve je jako zeleno, brdovito i neverovatno slatko. Nisu to neke ulickane burzujske kuce, neke su i napustene cini mi se, ali bas to daje poseban smek. Za Sintru vam je sigurno potrebno celo jedno popodne, posebno ako ulazite u palatu Pena ili neki drugi dvorac. Tu je, na oko pola sata voznje, Kad ste već u Sintri, pored Pene, ja bih vrlo preporučio i Quinta da Regaleira. Predivna kuća, sa predivnim parkom. http://www.portugalvirtual.pt/_tourism/costadelisboa/sintra/regaleira.html Ako ćete kolima do tamo, onda usput i obavezno svratite u Queluz Gardens. I za kraj, ako vam posle Pene ostane vremena, Moorish Castle http://www.portugalvirtual.pt/_tourism/costadelisboa/sintra/mouros.html U pitanju su samo zidine, ali pogled je fenomenalan. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 2, 2010 buvljak - Feira da Ladra - u starom delu Lisabona Alfama - utorkom i subotom prepodne. Bravo Sloth, za Quinta da Regaleira, prelepa kuca. outlet je http://www.freeport.pt/ nazalost nema na eng, ali ima slika... i nalazi se na putu od setubala ka lisabonu. jednostavno treba da izadjete iz setubala idete putem A12 i IP1 sve ka lisabonu (ka dugackom mostu), ali pre nego sto odete na most skrenete desno na put IC 3, pa levo na N119 koji vodi tacno do tamo. radi nesto do 10,11 uvece, od valjda 9, 10 ujutru. a, da.. kinezi svuda.. posebno u manjim gradovima. enjoy Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 2, 2010 Jeste prelepa, i onaj putić kroz tunele koji se prelazi je fantastičan Mene vodio lokalac, da nije predložio ja ne bih ni znao za nju. Svi forsiraju samo Penu, a šteta kad je čovek već tamo da ne vidi i okolo.. Nego, da te pitam nešto, vidim da si tamo lokalna Kako iz Sintre do Cabo da Roca, a da ne bude kolima? I onda od C d R do Lisabona? Ima li nekih lokalnih prevoza? (one agencijske ture su bezobrazno paprene) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 2, 2010 e pa, ima nekih vozova, ali to sve proveri na sajtu www.cp.pt - ima i na eng. mislim da voz kaskais - lisabon i sintra - lisabon (naravno i obrnuto) prolazi jako blizu c.d.r. takodje, iz sintre, gotovo sam sigurna, ima bus do tamo, tj, do kaskaisa, ali prolazi. mislim da je broj bio nesto na 400... sto se tice prevoza, pazi da proveris sve polazne stanice, jer ti lokalni vozovi (do sintre, kaskaisa) saobracaju sa bas mnogo njih (entrecampos, cais do sodre, roma itd...) i nikako agencije, vozovi su jako jeftini, ako su tipa "urbano" ili eventualno IC. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 4, 2010 Dva drugara i ja planiramo na leto u Porto pa nas zanima da li mozda neko zna neki jeftini smestaj,sta bismo trebali da posetimo,neka mesta za izlaske..... bilo sta?! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 4, 2010 Mi do Porta, na zalost, necemo stici. Sakupili smo sve savete i sugestije pa sada pravimo plan puta (koji ce naravno neko ovde da mi izminira 100%). Ali, pokupicemo gomilu informatora, mapa, vodica...popisacemo cene prevoza, hrane, pica... Mi idemo u maju tako da cete imati sveze info. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 6, 2010 Dva drugara i ja planiramo na leto u Porto pa nas zanima da li mozda neko zna neki jeftini smestaj,sta bismo trebali da posetimo,neka mesta za izlaske..... bilo sta?! evo vec je napisan, a uskoro ce na sajtu izaci putopis o Portu ako posle toga budete imali jos nekih pitanja, tu sam da vam pomognem koliko mogu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 6, 2010 Da li se u Quinta da Regaleira placa ulaz? Sakupilo se poprilicno za ulaznice samo u Sintri... Da li ima neka varijanta kao da kupim paket za sve pa da dobijem popust...kao lisabon paket? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 7, 2010 Da li se u Quinta da Regaleira placa ulaz? Sakupilo se poprilicno za ulaznice samo u Sintri... Da li ima neka varijanta kao da kupim paket za sve pa da dobijem popust...kao lisabon paket? mislim da je 6 evra, a za paket ne znam Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 7, 2010 @golosina Po tvom misljenju... posto si iznela stav o Albufeiri, sta mislis o Lagosu ili Villamour-i? Ima interesantnih smestaja, blizi smo Lisabonu.... da li znas nesto o ovim destinacijama? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 8, 2010 @golosina Po tvom misljenju... posto si iznela stav o Albufeiri, sta mislis o Lagosu ili Villamour-i? Ima interesantnih smestaja, blizi smo Lisabonu.... da li znas nesto o ovim destinacijama? Vilamoura i Lagos = dva sveta. Vilamoura je najluksuznije letovaliste u Algarveu (mada, ako ste videli Monte Karlo, nece vam izgledati mnogo luksuzno ..). Kazino, fensi restorani, jahte, ferariji. Tamo vam dolaze tako ti jahtasi, golferi itd, posto ima i mnogo golf terena po resortima u blizini. U svakom slucaju nije tipicno mesto u kom mozete da uzivate u duhu Algarvea, ali je urbano, nocni zivot je na nivou, ima mnogo stranaca - Britanci, mahom, a samim tim i puno pabova itd. Plaze okolo su lepe. Ta marina sto je najpoznatija stvar u vezi sa Vilommourom je lepa da se obidje ako si vec tamo, ali ne znam da li je vredno truda ako nije usput . Za muske moze da bude zanimljivo sto tamo Figo ima kafic, zove se "7" i lako se prepozna, po nevidjenom kich uredjenju , odmah sa desne strane marine. Unutra su izlozeni dresevi i fotke njegove sa saigracima, a i on sam je ponekad preko leta tamo.... Lagos je malecki grad, ali ima mnogo vise stvari tipicnih za Algarve, tradicionalnih kuca, lokalaca, koji mislim da u Vilimouri skoro pa i ne postoje. Ima stari grad/tvrdjavu, ima super restorane, barove itd, ali je najvaznija ta atmosfera u Lagosu, tako je nekako sve opusteno, i to je slika pravog zivota na obali na jugu Portugala - svetionik, luka, riblja pijaca... nekako je "narodskije". Plaze su fenomenalne u blizini Lagosa. Inace su bas iz Lagosa krenula mnoga portugalska istrazivanja i otkrica delova sveta za koje nismo znali. Za moj ukus je Lagos bolja opcija, a vi vidite. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 8, 2010 Nista, onda je Lagos prvi pik. Bice ovo veselo putovanje...vec sam 3 puta menjala hotele... :blob: Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 8, 2010 ne znam da l su ovo dvoje kupili kucu, secam se da su trazili u Lagosu ... http://www.bild.de/BILD/news/bild-english/celebrity-gossip/2009/05/29/angelina-jolie-house-hunting-in-portugal/without-brad-pitt-sparking-more-love-crisis-rumours.html dobra odluka, taj deo je stvarno lep. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 8, 2010 http://www.booking.com/hotel/pt/dom-manuel-i.en.html?aid=329807;sid=e3a303bb9ddc0047d72a825feeb4bf45;checkin=2010-05-21;checkout=2010-05-24 blizu smo odluke. Ovo nam je prvi pik. Nadam se da Lagos ima bar malo zivota, da ne budemo kao penzioneri. Vec je vreme da se bukira, jos 45 dana....ufffffffff Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 9, 2010 Da li se u Quinta da Regaleira placa ulaz? Sakupilo se poprilicno za ulaznice samo u Sintri... Da li ima neka varijanta kao da kupim paket za sve pa da dobijem popust...kao lisabon paket? Ne znam koliko imate godina, ali ako izgledate mlađahno tražite studentske popuste. Nema veze što nemate nikava dokaz. Ja u Okeanijumu rekao ženi da imam Euro 26, nego mi ostala kući. I ona mi dala popust! (ali mislim da ne bi trebalo propustiti Q d R... ako i malo volite biljke i parkove, vredi svakog evra) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 9, 2010 Ja u Okeanijumu rekao ženi da imam Euro 26, nego mi ostala kući. I ona mi dala popust! sjajno, nikad mi ovo nije ni palo na pamet da probam... a okeanarijum je bas skup.... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 9, 2010 sjajno, a nas bi bas bilo sramota da toliko slazemo za godine... :cry22: Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites