Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Klub putnika

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Posted

zdravo svima

ovako bicu kratak bas veceras gledah ne tv reportazu o Uzbekistanu zaista carobnoj zemlji i Aralskom jezeru

odlucih se da postavim temu imali neko zainteresovan za putesestvije ja i tako planiram na leto dali Sibir, Jermenija,Gruzija,Iran ko zna ako se nadjemo onda moze i Uzbekistan oko 700 eura toliko bi nam trebalo za Uzbekistan

Ja sam bio u Uzbekistanu pre 5 meseci. Sta je to sto kosta 700 eura, i za koje vreme? Ja ni priblizno toj cifri nisam potrosio...

zdravo svima

ovako bicu kratak bas veceras gledah ne tv reportazu o Uzbekistanu zaista carobnoj zemlji i Aralskom jezeru

odlucih se da postavim temu imali neko zainteresovan za putesestvije ja i tako planiram na leto dali Sibir, Jermenija,Gruzija,Iran ko zna ako se nadjemo onda moze i Uzbekistan oko 700 eura toliko bi nam trebalo za Uzbekistan

• Author

Mislio sam da se obidje i Taskent,Buhara,Samerkand mislim da je to neka razumna suma.

Bio sam u Taskent, Kivu, Samarkand i Bukaru, Onda sam preko Pendzikenta presao u Tadzikistan. Inace u Uzbekistan sam usao iz Kazakstana. Spavanje u manjim hotelima predlozenim u Lonely Planet-u je ispod $20/noc. Harana je jako jeftina. Prevoz autobusom iz Taskenta do Kive (nekih 36 sati voznje) me je kostalo $18, a Kiva-Bukara (nekih 6 sati voznje) nekih $15 taksijem (shared taxi sa 4 putnika). Sta zapravo hocu reci je to da se moze putovati 'ladno sa dnevnim troskovima od $20-25 na dan.

Čuo sam da su vize za sve te zemlje veoma skupe, možda tako izađe 700 evra

• Author

sing kazi nam nesto o vizama koliko su i da li se lako dobijaju

Sing, reci mi molim te koliko kostaju banane u Samarkandu, a koliko u Taskentu?

One dugacke ili kratke?  :LOLLL:

P.S. Nisam video banane u Uzbekistanu

sing kazi nam nesto o vizama koliko su i da li se lako dobijaju

Kirgiz - na aerodromu, mislim $40

Kazak - vadio sam je u Kuala Lumpur-u...mislim nekih $20

Tadzik - vadjena u Vasingtonu, mislim nekih $20-30

Uzbekistan - tu su me odrali. Nisam imao dovoljno vremena da je vadim u Kuala Lumpuru, pa sam morao da je vadim u Vasington-u. I to u roku od 3 dana pre polazka, sto je izaslo punih $200

Turkmenistan - nisam ima vremena da je vadim jer proces odobrenja (uz rezervaciju) traje par nedelja. Ali nema frke, icicu krajem godine za Irak i Saudijsku Arabiju, pa cu u tom sklopu da uvalim i Turkmenistan.