Jump to content

Featured Replies

Odlicno  clap.gif' alt=':clap:'>

Vec sam trazio ovako nesto, ali jos nisam naisao na sajt sa takvom kolekcijom, a pride ima linkove za gomilu sajtova o metroima  :-D

Ima bas genijalnih ideja npr onaj krokodil koji izlazi iz sahta i grize coveka, pa one zute lampe u Minhenskom, pa murali, pa mozaici, pa oslikani plafoni, pa one islamske stanice u Tashkentu... obooozavam metroe!

Moskovski  i Pariski metro zasluzuju po ceo dan posvecen samo razgledanju stanica...

:mrgreen:

A gde su bese oslikane slike iz stripova, pa dok ide metro, ti gledas pokretne slike iliti crtani film?!

• Author

Moskovski? i Pariski metro zasluzuju po ceo dan posvecen samo razgledanju stanica...

Moskovski da ali Pariski ne. Stanice same po sebi nisu nista posebno. Ima nekoliko koje se izdvajaju ali generalno....

U stokholmskom metrou je vecina stanica uradjena istim stilom ali sasavo na svoj nacin. Ovog leta sam koristio atinski...stanice relativno novih linija, crvene i zelene su praktino mali muzeji.....nemali broj turista se dugo zadrzava i slika iste iako je zabranjeno slikati bilo sta, ali cuvari zmure i ne prave probleme.....

A vidis, meni bas ostade u lepom secanju Pariski metro...

One stanice kod Defansa, pa kod Montmartre-u, pa onda obicaj da u podzemlju postave deo onoga sto je i napovrsini...

Valjda sam isuvise profesionalno ili kako vec deformisan i odusevljen metroima da bih bio objektivan  ::crazy:

• Author

Stanica kod Defansa je nova na tri nivoa ako se ne varam.....tu se preplicu metro, rer i autoput....naravno ispod zemlje.....a iznad je ludilo ogromne moderne, poslovne sgrade i naravno nova kapija koja je barem duplo veca od Trijumfalne...a na bukvalno 50 metara od iste je groblje koje iz nekog rzloga ne mogu da isele.....

isto tako su ekstra stanice na liniji 14 (ima ih sest) koja je najnovija....zanimljivo je to sto i da hoces ne mozes da skocis pod voz jer ti ne dozovoljavaju staklena vrata koja se otvaraju istovremeno sa vratima kompozicije kada pristane kojom, uzgred, upravlja kompjuter a ne vozac  ::crazy:

e da secam se i ja stanice na Defansu =] apsolutni vrhunac cele Francuske mi je bio defans, al ajd =] off topic =]

meni se dopala metro stanica na Taksimu u Istanbulu.

pfff, vidim tema je o umetnosti na stanicama metroa :) steta, ova istanbulska jes da nema nista od umetnicke vrednosti, al je sva nekako, sta znam, medicinski lepa. link: http://www.trekearth.com/gallery/Middle_East/Turkey/photo447364.htm  kiklop

Meni su sve stanice metroa u jevropi bile iste ... sem onih u Amsterdamu ... tamo nisam mogao da svercujem ... morao sam da placam kartu!  :bang::LOLLL:

isto tako su ekstra stanice na liniji 14 (ima ih sest) koja je najnovija....zanimljivo je to sto i da hoces ne mozes da skocis pod voz jer ti ne dozovoljavaju staklena vrata koja se otvaraju istovremeno sa vratima kompozicije kada pristane kojom, uzgred, upravlja kompjuter a ne vozac ::crazy:

to je ona linija gde mozes da sedis napred i da gledas u tunel dok se vozas... da, super je  :spot:

e da secam se i ja stanice na Defansu =] apsolutni vrhunac cele Francuske mi je bio defans, al ajd =] off topic =]

Slazem se, Defans je genijalno mesto i iako bi naivnog posmatraca mogao podsetiti na neke severno americke gradove, jasno je da je u Francuskoj  :-D

Onaj metro u Istambulu nisam nesto osmekao kako treba, ali to sto sam video me nije odusevilo... NIje to ni vazno, Istambul ima druge mnogo dobre stvari, ne treba im i metro...