Followers 0

Svajcarska & Italija... Kombinacije i spekulacije...

28 posts in this topic

Dakle ovako.... Trebalo bi na leto da idem u posetu rodjacima u Svajcarsku, konkretno u Sent Galen, na nekih 10 dana...

Nekom prilikom nasao sam se na zeleznickoj stanici u NS, gledam cenovnik povratnih karti za voz.... Vidim da je Beograd-Cirih 240 eura, a npr Beograd-Venecija 110 eura.... I tu je sinula ideja  ;D Zamisao je bila da iskombinujem posetu rodjacima, i da odvojim 2-3 dana za obilazak italijanskih gradova... Koliko na karti vidim, mogao bih iskombinovati Veneciju, Veronu, mozda i Milano...

1. Prva stvar koja me muci, je voz iz Venecije za Svajcarsku.... Malo sam trazio po google, ali nisam bas dobio jasne odgovore.... Pa ako ima neku sugestiju za voz do Ciriha ili vec....

2. Drugo sto me zanima, ako bih mogao ovo prvo da izvedem, da li postoji mogucnost da izvadim Inter Rail kartu koja ce mi vaziti za 2-3 drzave? Takodje i cena? Negde sam prvobitno bio nasao, sad da me ubijes ne mogu za inat nigde naci  :bang:

3. Hosteli u Veneciji - preporuke, cene, rezervacije, mogu i linkovi? :)

4. Misljenja vasa po pitanju moje ideje? :)

Sto se tice jezika, sporazumevanje mi nije problem.... Engleski i nemacki govorim, a vidim da je u severnoj Italiji dosta i nemacki zastupljen, valjda zbog svapskih turista.... Takodje, ni placanje nije problem...

Hvala unapred  :P

Do Ciriha vozom ti je najjednostavnije Beograd-Budimpesta 15 eur, Budimpesta-Cirih 39 eur. Ako ces preko Italije, moraces prvo nekako do Milana, pa voz Milano-Cirih koji je nekih 15-20 eur u SMART tarifi na trenitalia.com. Do Venecije ti je najjeftinije busom do Zagreba pa iz Zagreba za Veneciju 15 eur u SMART tarifi

Da stvarno sta je to SMART tarifa i kako se dolazi do nje? Ovo mi deluje interesantna kombinacija za Rim, sta kaze ta smart tarifa za Rim?

Ја сам од Милана до Венеције па до Београда спаваћим колима (друге опције нема) платио нешто мање од 100 евра.

SMART tarifa je promotivna tarifa kad se karte kupuju online na trenitalia.com (jednostavno u padajucem meniju odaberete SMART). Uslov je da se karta kupi nekoliko nedelja unapred (nisam siguran koliko) i nudi se za odredjene relacije izmedju Italije i susednih zemalja, npr: Milano-Cirih, Milano-Nica, Venecija-Zagreb, itd. Sve karte po SMART tarifi kostaju 15 eur. Kad se rasprodaju sedista po SMART tarifi, imate SMART2 koja je 30 eur.

Izmenili su cene, sada je cena 19 evra Smart 1 za drugi razred. Malo sam cackao po netu i izgleda da postoji nekakav problem oko placanja online, cini se da primaju samo italijanske kartice, ako je to tacno onda se javlja problem..Da li je neko od uvazenih clanova kupovao karte online i da li mzoe da potvrvdi/demantuje ove tvrdnje?

Izmenili su cene, sada je cena 19 evra Smart 1 za drugi razred.

Neke su i dalje 15, npr.Venecija - Zagreb. Ja sam kupovao pre par godina, nisam imao italijansku karticu i proslo je nekako, a da im je ceo rezervacioni sistem krs - to jeste.

Ja pokusao danas da rezervisem ali nisam uspeo, hteo sam relaciju ZG-Venecija.

Ја сам од Милана до Венеције па до Београда спаваћим колима (друге опције нема) платио нешто мање од 100 евра.

Да додам да сам ово купио на станици пар сати пред полазак, чисто да се неко не збуњује са тим онлајн стварима.

Za Zagreb-Venecija ... primetio sam da ako prebacis na englesku verziju sajta izbacuje poruku "We are sorry but the selected solution is not purchasable", ali ako ostanes na italijanskoj verziji sve izgleda ok, moze da se rezervise.

Za Zagreb-Venecija ... primetio sam da ako prebacis na englesku verziju sajta izbacuje poruku "We are sorry but the selected solution is not purchasable", ali ako ostanes na italijanskoj verziji sve izgleda ok, moze da se rezervise.

Italijanska posla  :roll:

Ja ne znam jesam li jedini duduk ovde, ali u tim padajucim menijima ne mogu nigde naci SMART tarife  :102:

Ja ne znam jesam li jedini duduk ovde, ali u tim padajucim menijima ne mogu nigde naci SMART tarife  :102:

Ukucaj u Search

Na search sam nasao, ali pitanje je kad npr hocu da bukiram kartu, kako onda?  :102:

Smart tarifa ima i za BG-Venezia. Dok je normalna cena sa rezervacijom kušeta 69 eur u jednom pravcu, Smart je 53 eur. Smart 2 je 63 eur. Smart kartu je moguće kupiti najmanje 7 dana unapred. I ne mora preko neta, može i na stanici. Takođe za mlađe od 26 godina karta+rezervacija kušeta je 54 eura. Ukoliko se putuje u grupi od 5 ili više osoba karta+rezervacija kušeta košta 39 u jednom pravcu po osobi. U Italiji su karte u domaćem saobraćaju kupljene najmanje 7 dana unapred 15% jeftinije, a kupljene najmanje 15 dana unapred 30% jeftinije. Inače vozovi u Italiji nisu toliko skupi kao u nekim drugim zapadnim zemljama. Međutim kašnjenja su redovna. Što niži rang voza-to veća kašnjenja. Dok su Eurostar vozovi uglavnom na vreme, Intercity nakupe do pola sata kašnjenja uglavnom, a regionalni znaju i po sat-dva da kasne.

Ja planiram da idem za Svajcarsku sledece nedelje. Nisam se jos odlucila cime cu, ali sam se raspitala u Putnik-u i rekli su mi da pocetkom juna imaju promotivne cene voznih karata i to Beograd-Zagreb za 21EUR i Zagreb-Cirih za 25EUR.

Dobila sam takodje i info da se putuje 24h i da su ti vozovi skroz ok...Inace, cene su preko 200 EUR bez popusta...

Pozdrav svima. Imam pitanje. Rezervisao sam online kartu od Budimpeste do Venezije, povratnu, za 4.9. i 12.9. Dakle, dosta unapred..U povratku sam dobio Smart tarifu, pa je za dve osobe, ukupno 188e. Platio sam je karticom i dobio potvrdni mail. U njemu su Boocking code i Master code.  Obzirom da putujem iz Budimpeste, kartu sam kupio preko italijanskog sajta, pitam se sta da pokazem u vozu i kako da dodjem do karte ili je dovoljno odstampati mail koji sam od njih dobio. Na sajtu kaze da se pomocu koda moze podici karta na aparatu za online karte, ali samo u Italiji! Ima li neko iskustva sa ovim?

pitanje je mozda glupo ali molim za odgovor jer eto na zaliost ne znam?aspominjete taj putnik vec neko vreme u kontekstu dobrih ponuda voznih karata.jer rec o agenciji ili?????

Na sajtu kaze da se pomocu koda moze podici karta na aparatu za online karte, ali samo u Italiji! Ima li neko iskustva sa ovim?

Pa kad si odabrao opciju self-service trebao si i da procitas napomenu gde jasno pise da moze da se podigne samo u IT. Ali sta je tu je, sad moras da nadjes nekoga ko ide u IT ili zivi tamo da ti podigne te karte. Ako ne nadjes nikog drugog, ja cu biti u Milanu 22.8, pa mogu da ti ih posaljem postom odatle.

A koliko dugo traje taj put, ako nije tajna?

Da li moze neko da mi kaze kakva su kombinacija za Milano-Lugano. 80km je relacija, koliko sam uspeo da se raspitam ima voz koji je oko 40 eura ali nisam siguran. Ako je neko isao ili je upoznat molio bih ga da napise.

Hvala unapred

A koliko dugo traje taj put, ako nije tajna?

U 18h smo krenuli iz Milana, krace cekanje voza u Veneciji i u Bg smo bili koliko se secam oko 13h.

ja sam karte kupovala online, dobijem u pdf formatu kartu i to je to. i sto je prednost, ova karta ne mora da se "turi u zuto sanduce za validaciju karte", to moze da pomogne ako si u frci sa vremenom.