Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav svima.

Nisam bio neko vreme na forumu, ali evo me opet i planiram da budem aktivniji jer vidim da ovde ima dosta zanimljivih tema i ljudi.

Polako se spremam za couch surfing meeting u Solunu, tj. blizu Soluna i stopiracu od Niša do Soluna. Da li imate neki savet. Da li to odraditi u jednom danu sa tablom Solun, eventualno Grcka ili sa tablom Skoplje, pa od Skoplja hvatati za Solun. Ima 480 km sto i nije mnogo, ali su to ipak tri zemlje i pitanje je da li neki ide all way down do Soluna. Ja razmisljam da jos u Nisu izadjem sa natpisom Solun/Skoplje, pa da vidim sta cu prvo da ustopiram.

Kad se zavrsi taj miting, trebalo bi da idem do Bratislave na neki koncert. Od Soluna do Bratislave za 2, eventualno 3 dana, jel moguce. Ustvari, nemam pojma kako bih to odstopirao tako brzo. Nadam se da ce me neko povesti iz Soluna ko se vraca kuci u Bec ili Budimpestu, jer ima dosta ljudi odatle, ako ne, jel imate neki savet za stop, kako podeliti etape. Razmisljam da dodjem do Nisa ili Beograda u jednom danu, a posle odatle do Bratislave.

Pozdrav svima i hvala unapred.

Neko moje iskustvo sa medjudrzavnim stopiranjem je da ides od granice do granice. Npr. sad do Soluna, prvo recimo napises samo Makedonija, pa dodjes do granice, a ako uhvatis stop za i malo duze, jos bolje. Stvar je u tome da ako ti stane kamion, on ce stajati na granici, pa tu svakako menjas prevoz. E, dalje od Makedonije nisam isao, ali kapiram da bi na makedonsko-srpskoj granici napisao jednostavno Grcka, pa tek od njihove granice Solun. Eto, tako bi ja.

A za ovu turu do Bratislave, pretpostavljam da si vec stopirao po Srbiji, tako da bi moj jedini predlog bio da na srpsko-madjarskoj granici, odnosno kad predjes granicu i udjes u EU, napises Bratislava jer kapiram da mozes uhvatiti direktnu voznju jer i ako ustopiras kamion, nema vise granica na kojoj bi morali da se zadrzavaju. Tako sam ja radio.

Neko moje iskustvo sa medjudrzavnim stopiranjem je da ides od granice do granice. Npr. sad do Soluna, prvo recimo napises samo Makedonija, pa dodjes do granice, a ako uhvatis stop za i malo duze, jos bolje. Stvar je u tome da ako ti stane kamion, on ce stajati na granici, pa tu svakako menjas prevoz. E, dalje od Makedonije nisam isao, ali kapiram da bi na makedonsko-srpskoj granici napisao jednostavno Grcka, pa tek od njihove granice Solun. Eto, tako bi ja.

Ja sam tako stopirao do i od Atine par puta. Svaki put bih prešao Makedoniju u cugu, tako što sam na granici merkao kamion/auto koji ide do naredne zemlje.

• Author

To i ja razmisljam. Da na Makedonskoj granici napustim vozilo i da cekam neko koje ide do Grcke. Sta mislis, jel to bolje ili da idem do kraja, recimo ako taj ide do Kumanova ili Velesa pa da tamo pokusam nekog da navatam ko ide do Grcke ?