Followers 0

Srbija Fleksipas

103 posts in this topic

Primetivsi da veliki broj ljudi kupuje ovu fantasticnu kartu ali iskoriscava samo 2 dana na njoj i onda baca u zaborav, dosao sam na jednu ideju pa recite sta mislite o tome.

Znamo da dosta ljudi uzima kartu recimo samo da bi otisao do Sofije, pokriva Bg-Dimitrovgrad i povratku Dimitrovgrad-Bg. I onda ostaje jos 8 dana na njoj. Svi ti koji nemaju kasnije potrebu ili interes da koriste kartu mogli bi je recimo stvatiti na prodaju ovde na forumu po umanjenoj ceni za recimo tarifi 150din=1dan

Tako bi ta karta za 2 iskoriscenja dana kostala 1200din. Ili 4dana (4x150)=1500-600=900 din. Itd..

Da li mislite da bi ovo moglo funkcionisati?

Лепо замишљено, али шта ћеш ако ти кондуктер тражи да му покажеш и личну карту или пасош? Не раде то често, али ће ти сигурно то тражити у случају да има контролу, мени се десило пар пута да су тражили.

Лепо замишљено, али шта ћеш ако ти кондуктер тражи да му покажеш и личну карту или пасош? Не раде то често, али ће ти сигурно то тражити у случају да има контролу, мени се десило пар пута да су тражили.

U medjunarodnim dosta cesto traze jos ako imas od 22-26 onda si posebno sumnjiv jer nemoze da te oceni dal imas il nemas preko 26. To sa prodavanjem karata bi tesko islo jer bi osobe morale da su mladje od nekih 22-23 i da se otprilike podudaraju po godinama  :)

Vozio sam se sa Srbija fleksipasom do Crne Gore i nazad ovog leta, pa da prenesem neka iskustva.

Isli smo drugar i ja, obojica stariji od 26 godina. Na stanici u Novom Sadu smo nasli dva lika da za nas kupe karte, za uzvrat su dobili po pivo. Isli smo  barskim vozom koji krece u 21 iz Novog Sada. Na putu ka Crnoj Gori kondukter nam nije trazio licne karte. Problem je nastao blizu granice, kad kondukter dolazi do nas i objasnjava nam kako nasa karta vazi do Prijepolja, posle cega ide stanica Prijepolje ranzirna, a da crnogorski kondukter ulazi tek u Bijelom Polju. Po njegovoj logici mi nemamo karte od Prijepolja do Bijelog Polja i to bi nas kostalo izmedju 10 i 11 eura (rekao cene u eurima), ali ako pristanemo na njegovu ponudu on ce nas obojicu pustiti za 5 eura. Mi smo mu prvo objasnjavali da nasa karta vazi za celu Srbiju, sto znaci do poslednjeg santimetra pruge u Srbijiu, a da Crnogorcu placamo za kartu u Crnoj Gori bez  obzira gde on ulazi. On je rekao ok, onda cete izaci napolje na graniuci. Na granici ulazi granicna policija, kondukter od njih trazi da nas izbaci napolje. Oni nece , kazu nije njihov posao, neka zove 92 i policiju iz Prijepolja. Dolazi neki otpravnik, sef stanice ili sta vec i govori nam bukvalno ako se ne dogovorimo sa kondukterom, zovu policiju, stotine, ma kakvi stotine, hiljade eura ima da platimo za zadrzavanje voza, zatvor, smrtnu kaznu samo sto nece4mo dobiti. Mi odbijamo da platimo (tj da damo mito). Kondukter odlazi i zovu policiju. Ja izlazim iz voza da se nekako dogovorim sa kondukterom, nudim mu 200 dinara, on ne prihvata, kaze sacekacemo policiju. Dok sam stojao sa kondukterom, izlazi lik iz stanice koji je bio zaduzen za zvanje policije i kaze:'' Rekli su ne mogu da dodju, uzmi im podatke, pa ih tuzi sudu'' :D Vracamo se u voz kao da se nista nije desilo, voz krece.

Crnogorskom kondukteru dajemo 10 eura bez problema do Sutomora za nas dvojicu (da smo kupili karte izaslo bi nas 15 od Bijelog Polja).

Povratak je bio jos zanimljiviji, crnogorskom kondukteru dajemo 7 eura od Sutomora do Bijelog Polja za nas dvojicu, uzima bez pogovora. U Bijelom Polju ulazi srpski kondukter, pregleda Srbija fleksipas karte, sve super prolazi. U Prijepolju ulazi kontrolor, trazi nam prvo karte pa onda licne karte. Mi kazemo kako nemamo licne karte. On nam kaze kako te karte ne vaze bez licne isprave i da mozemo ili da platimo kartu ili da izadjemo iz voza. Mi odbijamo njegovu ponudu. Karte su jos kod njega i on odlazi, kaze oduzecemo vam karte i izacicete iz voza. Mi izlecemo iz kupea za njim i krece svadja. On ipak odlazi sa nasim kartama, kaze letite napolje u Uzicu, zovemo policiju. U Uzicu staje voz niko ne dolazi. Voz nastavlja. Mi tu lezemo da spavamo i budimo se negde kod Rakovice. Ja odlazim da nadjem kontrolora koji nam je uzeo karte. Nailazim na konduktera on kaze da je kontrolor (sa nasim kartama) izasao u Uzicu. Stizemo bez problema u Novi Sad, ali bez Srbije fleksipas karti.

Zakljucak: Kontrolori su neka mnogo zajebana sorta, ako ga vidite a imate Srbija fleksipas ili Balkan fleksipas kartu koja nije vasa mozda je bolje reci da idete jednu ili dve stanice i platiti kartu dok skot ne izadje. Mi bismo verovatno isto ovo uradili, ali bili smo totalno dekintirani.

Nije kontrolor skot, on samo radi svoj posao, vi niste imali karte na svoje ime...

A što se tiče konduktera, e on je skot, koji je rekao da flexipass važi do Prijepolja i da karta Prijepolje - Bijelo Polje košta 10-11 EUR, to je čista laž da bi vam uzeo tih 5 EUR i dobro ste učinili što niste pristali. Siguran sam da nisu ni zvali policiju, već su vas pržili, čim je posle ovaj rekao da ne mogu da dođu...

Nije kontrolor skot, on samo radi svoj posao, vi niste imali karte na svoje ime...

A što se tiče konduktera, e on je skot, koji je rekao da flexipass važi do Prijepolja i da karta Prijepolje - Bijelo Polje košta 10-11 EUR, to je čista laž da bi vam uzeo tih 5 EUR i dobro ste učinili što niste pristali. Siguran sam da nisu ni zvali policiju, već su vas pržili, čim je posle ovaj rekao da ne mogu da dođu...

Mislio je 10-11 e za obojicu, i da,kosta toliko.Sramota da naplacuju 55km 600 din po osobi.Mislim ono,kome mogu,mi iz PP i ovi iz BP,tutnu po euro,i dovidjenja

Mislio je 10-11 e za obojicu, i da,kosta toliko.Sramota da naplacuju 55km 600 din po osobi.Mislim ono,kome mogu,mi iz PP i ovi iz BP,tutnu po euro,i dovidjenja

Ne može da košta toliko, naročito ne kod konduktera, jer kondukter ne može da prodaje međunarodnu kartu, jer nema gde da vidi cenu. On može da ti proda do poslednje stanice u Stbiji, tj. Vrbnice i to je to, a dotle ti važi i SrbijaFlexipass. A karta PP-BP na blagajni košta okruglo 3 EUR. http://www.zpcg.me/downloads/prevoz%20putnika/cjenovnik/cjenovnik26.7.2011/medjunarodni_BP.pdf

gde moze da se uzme Srbija Fleksipass? i da li jos uvek moze da se uzme....

Na blagajnama železničkih stanica i ovlašćenih agencija.

ovlascenih agencija? koje su to posto (izvinjavam se sto ovo kazem) ali radnice na blagajni na kojoj sam ja bio su debili... prvo su mi nudile srb plus -.- kad sam joj objasnio sta meni treba,ona je rekla da nema pojma -.-

onda sam se obratio za pomoc drugoj blagajnici ona mi je rekla da ima samo balkan fleksipass...

kad sam joj objasnio sta meni treba,ona je rekla da nema pojma -.-

Ubedi ti tu blagajnicu da taj fleksipas postoji. :) Ili čekaj drugu blagajnicu.

Да ли неко зна да ли је могуће купити флексипас више пута у току 30 дана?

Нпр купим првог и потрошим  све дане до 15. и онда од 16.купим нови?

У јулу ћу имати озбиљније километраже у оквиру Србије, па би ми ово супер легло :)

У јулу ћу имати озбиљније километраже у оквиру Србије, па би ми ово супер легло :)

Naravno da mozes kad god hoces da uzmes to ti je kao obicna karta  ;)

Имао сам проблема синоћ кад сам се враћао из Подгорице, купио сма карту ПГ-БП и у Бијелом Пољу улази наш кондуктер, прегледа карте, и каже немаш карту БП-ПП, цена ти је 3,5 евра, или да зовем полицију. Ја реко слободно их зови, јер већ смо прошли границу црногорску, а кад стигне у Пријепоље теретну, ту већ важи Србија флекси, тако да на крају му ништа нисам ни дао. У доласку у ПГ нема проблема, јер наши излазе у Пријепољу, а црногорци улазе у БП, тако да сам изашао из воза, купио карту на шалтеру и вратио се назад, јер воз прави паузу око пола сата. У возу код кондуктера је карта скупља око 2,5 евра.

A da li je neko probao da koristi onu hemijsku piši-briši?  :shh:

A da li je neko probao da koristi onu hemijsku piši-briši?  :shh:

Nebi ti to preporucio jer mozes lako da se upecas ako ti recimo pise neki broj voza koji tipa dolazi u stanicu iz koje ti kreces kasnije nego sto voz krece sa kojim ides za koji si prepravljao datum, provalice te kondukter jer gledaju prethodne vozove

Нисам о овоме размишљао јер ми сами кондуктери пишу датуме, а и не контам где планираш толико да путујеш за месец дана? Мени су рецимо 3 дана уштедели сами кондуктери јер нису писали датуме кад одем у други дан, тако да сад не знам где више да путујем да испуцам дане.

Pa jedino ako mi zafali dan-dva...uglavnom kad putujem negde, putujem po 2 dana jer je ne moguće obići jedno mesto za 1 dan. U proseku ispucam 7 dana po fleksiju.

Da li bi mogao da imam problem ako mi karta ističe 27og, a voz polazi 27og oko 23h?

Да, јер ти путовање прелази у други дан, мада је могуће и да те пусте, све зависи. Мени нису два дана писали тај прелазак, ал код тебе је другачија ситуација јер истиче карта. За 7 дана било ми је 3 контроле.

Имао сам проблема синоћ кад сам се враћао из Подгорице, купио сма карту ПГ-БП и у Бијелом Пољу улази наш кондуктер, прегледа карте, и каже немаш карту БП-ПП, цена ти је 3,5 евра, или да зовем полицију. Ја реко слободно их зови, јер већ смо прошли границу црногорску, а кад стигне у Пријепоље теретну, ту већ важи Србија флекси, тако да на крају му ништа нисам ни дао. У доласку у ПГ нема проблема, јер наши излазе у Пријепољу, а црногорци улазе у БП, тако да сам изашао из воза, купио карту на шалтеру и вратио се назад, јер воз прави паузу око пола сата. У возу код кондуктера је карта скупља око 2,5 евра.

Nameravam svratiti samo do Bijelog Polja uskoro... Koliko sam razumeo trebalo bi ka tamo da izadjem u Prijepolju i kupim kartu do Bijelog Polja? (mora se izlaziti jer je kod konduktera skuplje? ), a ka Srbiji izadjem u BP i isto kupim kartu?

Hm ja se pre sedam dana vratih iz cg i isto koristih felksi.

Prvo smo bili u blizini Prijepolja par dana, i od Prijepolja išli za Bar.

Kondukter nam je trazio dodatnu kartu od Prijepolja do Bjelog polja i to 900din po osobi  :shockkk:

Ortak mu je dao 5 evra za oboje.

U Bijelom polju je ušao drugi kondukter i ortak mu je dao 8 evra do Bara. Isto za oboje.

Ja sam sve lepo prespavala sedeći na podu, pošto je voz bio prepun a ja mrtva umorna :roll:

Inače bi sigurno prošli bolje što se podmićivanja tiče.

U povratku sam išla sama od PG za Beograd, dala sam kondukteru 2 evra do Bjelog polja, i od Bjelog polja pokazala srb fleksi i bez problema nastavila vožnju do Beograda.

E sad, očigledno je da ni oni sami nemaju pojma gde je granica i odakle važi šta.

Sledeći put kad budem prolazila pored železničke ću da svratim i da ih pitam šta je za njih granica.

E da, poklanjam srb fleksi, važi do 23. avgusta i vodi se na žensko ime. Ko ga oće, nek mi pošanje pm  ;D

Nameravam svratiti samo do Bijelog Polja uskoro... Koliko sam razumeo trebalo bi ka tamo da izadjem u Prijepolju i kupim kartu do Bijelog Polja? (mora se izlaziti jer je kod konduktera skuplje? ), a ka Srbiji izadjem u BP i isto kupim kartu?

Не, од Пријепоља до Бијелог Поља нема кондуктера, 3 пута сам ишао за месец дана том комбинацијом, али у повратку, од Бијелог Поља мораш да купиш карту која је 3 евра мислим. Наш кондуктер улази у БП и одатле прегледа карте.

@Lanius Ал вас је одрао, па регуларно да сте код њега купили изашло би вас 6 евра. А карта Пријепоље-Бар кошта 9 евра.

[

Не, од Пријепоља до Бијелог Поља нема кондуктера, 3 пута сам ишао за месец дана том комбинацијом, али у повратку, од Бијелог Поља мораш да купиш карту која је 3 евра мислим. Наш кондуктер улази у БП и одатле прегледа карте.

@Lanius Ал вас је одрао, па регуларно да сте код њега купили изашло би вас 6 евра. А карта Пријепоље-Бар кошта 9 евра.

Kad smo mi išli, bilo je konduktera od Prijepolja do Bijelog polja.

Da, Prijepolje-Bar košta 9 evra, nas je izašlo 6.5. Da sam ja podmićivala, dobio bi manje  ;)