Followers 0

Srbija Fleksipas

103 posts in this topic

Srbija Fleksipas

Lica do 26 godina starosti, sa stalnim boravkom na području Srbije, imaju pravo na kupovinu vozne karte po ponudi Srbija Fleksipas, koja omogućava da se na prugama ŽS putuje 10 dana(po izboru putnika) u okviru roka važnosti koji iznosi mesec dana.

Vozna karta po ovoj ponudi izdaje se za 2. razred i važi u svim vozovima na prugama ŽS, a za putovanje u vozovima sa globalnim cenama plaća se poseban dodatak.

Jel neko ima iskustva sa ovim? Posebno me interesuje koliko se proverava ovo "do 26 godina starosti".

To im je sad nešto novo, ne verujem da je iko koristio. Čini mi se da košta iljadu i po dinara.

Isprobao sam ja. Pri kupovini se pokazuje licna karta. na karti stoji ime i prezime i datum rodjenja. u putnickim vozovima nisam imao problema. No poslednji dan vazenja karte u Medjunarodnom vozu mi je kondukterka trazila LK, a posto sam stariji od 26 godina neprijatno se iznenadila :ang:. U svakom slucaju nisu mi ni oduzeli, niti su me kaznili, izuzev sto sam morao da platim kartu za tu konkretnu relaciju. Dakle preporuka je da se ne koristi u medj. vozovima jer postoji sansa da kondukteri zatraze na uvid LK.

Nadam se da je ovo od pomoci. Ako te jos nesto interesuje tu sam :)

Znachi ta karta vazi za drugi razred svih vozova? I medjunarodnih? I samo jednom su ti trazili LK. Fino, hvala :)

Bas tako. Najjaci je osecaj kada sa tom kartom sednes u medjunarodni voz, tj voz najviseg ranga, ono cisto, nema guzve, klima radi a ti se vozis "dzabe". Po racunici za relaciju Su - Bg dovoljna su dva puta da povratis ulozeno - karta oko 700 - 800 dinara u jednom pravcu, a ostalo se vozis za dzabaka.:) Samo kazem pripazi, moguce je da su ovi sto su mene uhvatili prosirili vest o tome da se muva na taj nacin, medju kolegama pa budu rigoroznije kontrole - u medj vozovima. A za putnicke ne beri brige, iz iskustva ti kazem, ne znaju cak ni kako se popunjava karta :)

Ja sam se vozio ceo maj mesec sa tom kartom i u vozovima svih kategorija. Niko mi nije tražio ličnu kartu ni jednom, a par puta mi nisu ni tražili datum da upišem na karti. Poslednjih dana meseca, sam pozajmio kolegi da potroši tih par dana i njemu niko nije tražio lk, a na karti je pisalo moje ime.

Jedina zonfa je za InterCity voz. Za njega je potrebna doplata u vidu rezervacije od 110 dinara, ali radnici na stanici u Nišu nisu mogli da pogode koju kartu treba da mi odštampaju i posle konsultovanja nekog udžbenika su utvrdili da im softver još nije prilagođen za tu mogućnost pa su me ljubazno otpratili do voza i zamolili konduktera da mi ne pravi probleme i da mi on napiše kartu. Naravno skuplju, po novim propisima, pa sam je platio 150 dinara. U svakom slučaju, super karta. Isplati se sa povratnom vožnjom do prestonice  :)

Da li to znači da ne prave problem ni pri izdavanju karte ako si stariji od 26?

Treba ti LK pri izdavanju, dakle prave :)

Treba ti LK pri izdavanju, dakle prave :)

To sam i mislila, nego vidim role-bole kaže da je vadio i da se kasnije službenica neprijatno iznenadila što ima više od 26. Pa me to zanima kako... ako sam ja to dobro shvatila  :?

Bokas - nisam je ja vadio, vec brat koji je mladji od 26, jer kao sto rece Spavac na salteru ti traze Lk na uvid. A kondukterka u vozu mi je trazila LK pa se neprijatno iznenadila :shh:

Elem, iz iskustva znam da su na tzv. juznoj pruzi mnogo opusteniji kondkuteri, ali na liniji SU -BG i vice versa, medjunardni vozovi za Budimpestu, kondukteri su mnogo revnosniji tako da postoji sansa da vam zatraze LK. Dakle samo na ovoj liniji obratite paznju u medjunarodnim vozovima..

Sve jasno  :D Nego sam se ponadala, pošto si napisao da se iznenadila što imaš više godina, a ne što to nisi ti... Nebitno, skapirala. Hvala!

Mislim da je to najbolja stvar koju su mogli da smisle. Ja sam ovog leta dva puta išla od NS do Vranja, naravno presedanje u BG. Povratna karta za ovu relaciju je oko 2200 din dok je flexipas 1500. I više nego isplativo!  :party:

Pošto karta važi za drugi razred svih vozova naravno da smo išli samo IC vozovima :D Ni jednom nam nisu tražili lk, a doplatili smo samo jednom 80 din u povratku iz BG za NS.

I da super mi je to što sedneš u voz, voziš se dokle hoćeš, niko te ne pita ni kuda ni odakle. Pa i ako zaspeš u vozu i promašiš stanicu, nije strašno. Već imaš kartu za povratak. :D

Povratna karta do Vranja je 2200 :o. Kuda ide ovaj svet. Tja, imam još 20 dana do magične cifre koja sve karte čini skupljim.

U svakom slučaju, korisna stvar.

kada napunis dvadeset set godina, dan posle toga ti si stariji od 26 godina. Dakle po logici do 26, a ne i 26. Ali probaj kod tetkica, mozda imaju drugu logiku.

Dobar dan svima! Molim vas ako moze da meni razjasnite za ovu karticu.  :? Svud meni daju razlicitu informaciju, nerviram se vise. Cesto putujem BG-Palanka pa sam mislila da uzmem karticu. U BG meni kazu da po kartici mogu 10 dana za redom u okviru meseca da putujem svaki dan neograniceno. Racunaju se ne putovanja, nego dani. Ja mogu da biram samo prvi dan putovanja pa zatim moram da putujem svaki dan 10 dana da bih iskoristila karticu. U Palanci meni kazu da racuna se putovanjima. Polazak - to je jedno, a povratak - to je vec drugo putovanje. I mogu da iskoristim za mesec dana 10 bas putovanja, a ne dana.

Ima li neko pravu  i punu informaciju?  :cry22:

Koliko vidim sa sajta Zeleznica, a i po logici stvari (koja u nas nije uvek jaca strana :-)), u pitanju je isti princip kao i za Balkan fleksipas, dakle, neogranicen broj putovanja u toku 10 dana u toku jednog meseca, a na tebi je da to raspodelis kako ti dusa iste. E sad, ne bi trebalo da mora da bude vezanih 10 dana, ali na sajtu nije naglaseno pa postoji mogucnost, kao sto si rekla, da odredis prvi dan pa onda putujes 10 dana zaredom.

Hvala puno na odgovoru! I ja sam tako mislila, kako ti kazes. I to je bas logicki, jer u cemu je vrednost kartici, kad ne mozes da raspodelis dani u mesecu? Ali!! Ja sam bas ovako pitala: mogu li da raspodelim dani po mesecu? Naprimer, da idem danas pa u subotu pa u utorak. I zena u call-centru je rekla da ne moze ovako i moze samo izabrati prvi dan vazenja kartici pa putovati svaki dan redom. I jos je rekla da ne zna vise kako da meni objasni  :D Ali je takav princip apsolutno beskoristan i potpuno nelogican. Onda ne znam, koga jos da pitam, kad cak i operateri ne znaju nista! Verovatno, moram ili da zaboravim na karticu, ili da pitam jos sto puta.. Ili neko ima licnog iskustva s karticom u skorije vreme.  ;)

"koja omogućava da se na prugama ŽS putuje 10 dana(po izboru putnika) u okviru roka važnosti koji iznosi mesec dana."

Ovako napisano bi znachilo da mozesh da birash bilo kojih 10 dana u toku mesec dana, a i kad bi morali tih 10 dana da budu u nizu, onda rok vaznosto ne bi bio mesec dana, nego 10 dana. Ako je tako onda je, ko god je to smislio, retardiran...

Ma može 10 bilo kojih dana. Problem je što na železnicama primaju platu ljudi koji bi odavno trebali da lete napolje...Kad kupiš kartu na njoj bi trebalo da piše (ako kupiš da važi od sutra npr) važi od 23.11. do 22.12. i da na njoj ima 10 polja na kojima upišeš datum, tj. dan i mesec.

I zena u call-centru je rekla da ne moze ovako i moze samo izabrati prvi dan vazenja kartici pa putovati svaki dan redom.

Verovatno je mislila na prvi dan važenja u smislu kog dana ćeš izvaditi fleksipas, tj. dan od kada ti važi.

Kada kupiš fleksipas važi ti mesec dana u toku kojih možeš da se voziš bilo kojih deset dana. Mada sve zavisi od konduktera.

Jednom sam promenila dva voza i tražili su da upišem dva dana putovanja, dok sam drugi put isto tako promenila dva voza a imala sam upisan samo jedan dan a dole dva potpisa.

Dragi moji fleksaši!  ;D

Prvo bih pohvalio ovu kartu kao nešto najbolje što je Železnica Mogla da smisli od kada postoji!

Vidim da ima puno nejasnoća pa bih da razjasnim, i pomognem svima, vi naravno pitajte ako nešto propustim!  :)

Kada kupite ovu kartu, ona važi mesec dana. Npr, ako je ja kupim danas 10.01.2011. god. flexi mi važi do 10.02.2011. god. Znači, u okviru tih mesec dana imam 10 dana da biram kada želim d aputujem, tj. na karti imate deset "kućica" u kojima sami upisujete datum putovanja. Ne moraju dani d abudu vezani. Npr. mogu d aputujem odmah sada 10.01, zatim 15.01, onda 17.01 itd. Bitno je to da znate i da se svađate sa kondukterima ako treba, da ovo znači neogradničen broj vožnji u toku dana, odnosno vi u okviru 10.01.2011. god. možete da promenite i 5 vozova, a datum ostaje isti. jedino se ispod datuma upisuju brojevi vozova. Npr. ja sada iz Niša krenem vozom u 01.55h, u BG sam u 06.00h. Onda u BG presedam i hvatam voz u 07.20 za Prag, sa njim idem samo do Vrbasa, gde opet presedam i čekam lokalni voz za Sombor. Iako sam ja promenio 3 voza datum je isti, kondukteri su u početku grešili pa su mislili da je to rubrika za vožnje a ne za dane. Posle grešaka, nemojte da im ćutite nego u prvoj stanici da to isprave...

Elem, ja i drug smo prošlog leta, detaljno pročešljali celu Srbiju, uzduž i popreko i to mahom na foru jednodnevih izleta, krenemo noću, stignemo u sred dana u taj neki grad, popijemo kafu u tom nekom gradu, amlo procunjamo po centru i vraćamo se nazad... Zato smo i uspeli d apređemo, za mesec dana, 5000 km pruge! Verujte ja računao!

Želim vam dobro fleksovanje;D

Kada kupite ovu kartu, ona važi mesec dana. Npr, ako je ja kupim danas 10.01.2011. god. flexi mi važi do 10.02.2011. god.

Mala ispravka ako važi od 10.01. znači da važi od 10.01 u 00:00 do 09.02. u 23:59!  smartass 

Ljudi, jel moye neko da mi objasni to sa cenom za fleksipas . Ja sam iz Kusatka kod Smed Palanke, ujedno i pozdrav , ja planiram da studiram u Nišu pa me to jako zanima. Na primer da putujem u toku mesec dana vikendom , ima 4-5 subota i nedelja u toku meseca i to je tacno 8 do 10 dana i zanima me sta se ukupno sve placa za izdavanje te kartice , molio bih da mi neko objasni sa cenom . Hvala najlepse  :kamp:

Platiš 1500 din kartu na kojoj ti piše važi od-do (mesec dana) i na kojoj imaš 10 polja u koje upisuješ datum onih dana kojih putuješ. Na karti piše tvoje ime i br. LK (ili pasoša).