Jump to content

Featured Replies

Posted

Podstaknut ovom temom, prisetio sam se ideje koju sam imao kad smo u Keniji besplatno dobili vodič za Tanzaniju od devojke kojoj više nije bio potreban.

Ideja je da napravimo objedinjenu putničku biblioteku na sajtu. Svako ko bi hteo da učestvuje, može da ponudi svoju putničku literaturu drugima na pozajmicu, bilo da su u pitanju vodiči, putopisi ili nešto drugo vredno pročitati u okviru priprema za put.

Biblioteka bi sadržala spisak zemalja za koje imamo neku literaturu, a zatim kad se otvori individualna zemlja može da se vidi spisak knjiga na raspolaganju. Bilo bi dobro kad bi svaka knjiga imala i kratku recenziju, nešto slično kao što je trenutno u medijateci.

Uz svaku knjigu bi stajala kontakt forma preko koje se može zatražiti.

Štaviše, možda možemo da se dogovorimo i o nekom mestu na kome bismo držali sve te knjige ili deo njih, ako neko želi da trajno donira knjige zajednici :)

Pitanje je koliko bi vas želelo da učestvuje u ovakvom projektu? Da li biste pozajmili svoje knjige?

Naravno, trebalo bi osmisliti i sistem da se neko ne doseti, pa na ovaj način besplatno pokupi knjige i više se nikad ne pojavi :)

Recimo, šta mislite o ideju da pristup biblioteci imaju samo oni koji su ili su stavili na raspolaganje neku svoju knjigu ili neko ko je prisutan sa nama dovoljno dugo, da znamo da neće nikog prevariti. Čisto da se ne pojavi neko niotkuda, uzme knjige i zatim nestane.

Ima li zainteresovanih za ovaj projekat?

Ja sam zainteresovan, mada moram priznati da nemam nikakve knjige za donaciju! Imam neke mape i jos tako par korisnih stvari sa kojima mogu da ucestvujem. A predlog za osiguranje protiv kradje: ko uzme knjigu, ostavi licnu kartu! Licna mu svakako nece trebati dok je u inostranstvu, jel? Ili tako nesto, ne mora licna.

super ideja! Ni ja nemam neke putnicke knjige sem ,,Neutabanim stazama".  :)

Moglo bi to fino da se napravi, mada mislim da tako nesto vec postoji. Cuo sam negde da postoji internet zajednica za razmenjivanje knjiga.

Ako bi projekat zaziveo mogli bi da krenemo da skeniramo knjige i kacimo besplatan download, ali naravno ne treba prestati sa pravom razmenom knjiga.