Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Klub putnika

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Posted

namibija-thumb.jpgProsekli smo kontintent. Osećaj gladi i neispavanosti biva potisnut osećajem da smo postigli nešto značajno, ili bar da nismo doživeli neuspeh. Strah da ćemo se vratiti pre vremena, da ćemo ostati poraženi negde u dubini kontinenta nestao je. Pred nama je Atlantik. Oko nas su pesak, galebovi i poneka mrtva foka. Gledam u liniju dodira Namiba i Atlantika...

Autori: Lazar Pašćanović, Marko Đedović, Uroš Krčadinac

Pročitajte ceo tekst

Bravo!!!!!!  clap.gif' alt=':clap:'>

Odlična priča... puna svega i svačega! Svaka vam čast momci!

Deo o fokama genijalan  :spot:

Fenomenalni ste!

Oh, the pictures... I will have to take some time to try and actually read it (by help of google translate...), but oh, the pictures...

Kod dela sa himnom sam plakala od smeha :) Bukvalno :)

A kada sam ugledala fotke sa fokama, izgledala sam otprilike ovako

jawdrop.gif

Toliko emocija posle čitanja jednog teksta. Svaka čast! :)

Ја сам се смејао пола сата на дијалогу у женама кравама. ;D

Свака част, ал' ипак није у реду послати Чија у Африку да им све поједе. ;D

Himna i krave, umrla sam od smeha. Tekst me je bas obradovao kad sam ga ugledala jutros. I ispunio mi je ocekivanja, tj i premasio ih.

Deo o Bečićima - neprocenjivo! :D Možda jedan od najboljih tekstova do sada. Sjajno!

Na ovaj nacin uklopiti ideju, misao, temu, motiv, radnju, likove, i pri tome, utkati i pokoju epizodu, a ne remetiti glavni tok radnje, i jos uzeti u obzir da postoje tri naratora, mislim, da bi pozavideo i jedan Rastko Petrovic. Svako vase slovo je prava poezija za jednog citaoca. Sva trojica, jednostavno, komponujete pravo knjizevno delo, i, kada bih se ja pitala, sigurno bi bili svrstani u srpsku knjizevnost :)

Kako ste me nasmejali!! Stvarno neverovatni predeli, ljudi, dijalozi, neočekivani obrti i vaša umešnost da sve to tako životno predstavite. Samo lepo sve spakujte u jednu kliktavu knjigu. Hoće li biti još?

Mnogo dobar tekst, a i slike. Moracu jos par puta da procitam. Do tancina, apsolutno sve savrseno uklopljeno i docarano....  flowers::

Nevjerovatno.... Kako ste samo uklopili svaki svoju pricu. Citajuci ovaj, a i ostale clanke bloga bio sam preplavljen emocijama i nevjerovatnim uzbudjenjem. Hvala vam sto ste stvorili jedno prelijepo djelo. Svaki put u meni budite zelju da krenem, ali za sada ostaje samo nada da cu otici ili kako ste i sami rekli vratiti se u Afriku...

Пост из Замбије је изгледао као да сте сморени Африком :) Овај ми је одличан јер сте из наизглед подједнако незанимљиве земље извукли јако занимљиве приче, свака част :)

• 2 weeks later...

Napokon sam i ja stigao da pročitam... Ovaj tekst fino ilustruje zašto neki od nas putuju... trenutak kada se posle toliko neuspelih pokušaja otvore vrata na kraju hodnika kroz koja se vidi okean i onaj susret sa ekskurzijom su jednostavno magični. :) Nismo baš puno novog saznali o Africi, ali bilo je par vrhunskih komentara, posebno onaj o Bečićima, elegantno postavljen ispod slike. :DDDDDDDD

P.S. Fotke su impresivne. Najviše mi se dopadaju fatamorgane i, naravno, hodnik sa izlaskom na okean (lampa u ćošku i otirač ispred vrata... savršeno!).

Najzad sam i ja procitala ovaj deo i tako sam se smejala na pitanja skolaraca. Zuta slika je fantasticna, u stvari sve slike su sjajne, kao i Uroseve ilustracije :)

Kao i price, pustinja, foke, fatamorgana ljudi koje srecete, nacin na koji ste to ispricali ;)

Slazem se da nema besplatnog rucka :D

• 2 months later...

Bio sam i ja u Namibiji, i postala je moja omiljena destinacija u ovom delu Afrike. Cak i ovako kriticnom oku, vase pisanije mi se dopalo jer je mastovito, interesantno i - istinito, bez preuvelicavanja i sminkanja. priblizili ste citaocima tu daleku civilizaciju, neobicne ljude i predele. fala.