Followers 0

Amway?

71 posts in this topic

OK...

Zenski parfemi 22.5 eura,

muski parfemi 17.5 eura

pasta za zube 170 din

deterdzent za posudje 500 din/10l

omeksivac za ves 1000 din/10l

.......

Ok, nije skupo, ali nije ni neka jeftinoca. Zaista ne vidim razlog da potrepstine za kucu nabavljam na taj nacin kada mogu lepo da odem u supermarket i prodjem isto ili jos jeftinije.

I evo dodjosmo do jednostavnog pitanja i evo pravog odgovora.

Zasto ne supermarket, zasto ovo?

Kada nas 100 clanova ovog foruma KPS idemo svaki dan u prodavnicu, kome ide zarada???

E a da nas 100 kupuje amway proizvode mesecno cca 100 eura, KPS bi imao zaradu od cca 2.500 eura!!!

Recimo zato sto zelim da imam mogucnost izbora i ne volim da kupujem uvek iste proizvode. A ovo oko zarade je smesno! ::crazy:

Amway nije prodaja...

E a da nas 100 kupuje amway proizvode mesecno cca 100 eura, KPS bi imao zaradu od cca 2.500 eura!!!

Kako da kupujemo kad to nije prodaja  lol::

Pa kupujes direktno od proizvodjaca, a ne od preprodavaca!

Kupujes od prve ruke!

Za pocetak zato sto se kupuje svercovana roba na koju se ceka xy dana (u moje vreme retko krace od 4 nedelje). Ako ikada firma zvanicno dodje u Srbiju, verujem da ce deo ljudi zeleti da kupuje neke od tih proizvoda...do tada, smatram da je suludo raspravljati o (u Srbiji i u ovom trenutku) nelegalnom sistemu prodaje. Nema potrebe da se zestis i ulazis u raspravu sa ljudima ovde. Mozemo se naci negde na picu, pa cu da ti argumentovano pobijem veliki % tvrdnji kojima si zasipao forum. I nemoj da mislis da sam jedan od ogorcenih bivsih clanova...veruj da sam jedan od retkih koji su iz posla solidno zaradjivali. U jednom momentu sam shvatio da cela balkanska prica nema veze sa samom kompanijom, da svako vuce na svoju stranu, da ni unutar jedne poslovne skole ne postoji strategija, uverio se da je apsolutno najveca zarada zapravo od promo materijala, kao i da firma nece doci ovde (barem ne skoro...i bio sam u pravu) i da sa takvom energijom i sa toliko ulozenog vremena mogu da prodjem finansijski i vremenski bolje u bilo kom drugom privatnom biznisu (i to sam bio u pravu). Medjutim, mnoge ljude sam skoro nepovratno izgubio...kad podvucem crtu, poslovna skola mi je promenila zivot u profesionalnom smislu, ali je sve ostalo ostavilo brojne posledice na druge aspekte mog zivota...

Samo pokusaj da budes malo vise down to earth i da (iako je vrlo tesko uz svakodnevno ispiranje mozga) objektivno sagledas celu pricu.

Za pocetak zato sto se kupuje svercovana roba na koju se ceka xy dana (u moje vreme retko krace od 4 nedelje). Ako ikada firma zvanicno dodje u Srbiju, verujem da ce deo ljudi zeleti da kupuje neke od tih proizvoda...do tada, smatram da je suludo raspravljati o (u Srbiji i u ovom trenutku) nelegalnom sistemu prodaje. Nema potrebe da se zestis i ulazis u raspravu sa ljudima ovde. Mozemo se naci negde na picu, pa cu da ti argumentovano pobijem veliki % tvrdnji kojima si zasipao forum. I nemoj da mislis da sam jedan od ogorcenih bivsih clanova...veruj da sam jedan od retkih koji su iz posla solidno zaradjivali. U jednom momentu sam shvatio da cela balkanska prica nema veze sa samom kompanijom, da svako vuce na svoju stranu, da ni unutar jedne poslovne skole ne postoji strategija, uverio se da je apsolutno najveca zarada zapravo od promo materijala, kao i da firma nece doci ovde (barem ne skoro...i bio sam u pravu) i da sa takvom energijom i sa toliko ulozenog vremena mogu da prodjem finansijski i vremenski bolje u bilo kom drugom privatnom biznisu (i to sam bio u pravu). Medjutim, mnoge ljude sam skoro nepovratno izgubio...kad podvucem crtu, poslovna skola mi je promenila zivot u profesionalnom smislu, ali je sve ostalo ostavilo brojne posledice na druge aspekte mog zivota...

Samo pokusaj da budes malo vise down to earth i da (iako je vrlo tesko uz svakodnevno ispiranje mozga) objektivno sagledas celu pricu.

Konacno neko ko bar zna o cemu je rec.

Na pice i razmenu iskustava uvek i rado.

Ali, samo da pojasnim neke stvari:

- roba nije svercovana jer je kupujem na svoje ime i na svoj broj i cekam je max 5 dana

- u Srbiju nece uci jer vise nece biti ni Madjarske, ni Ukrajine niti bilo koje Evropske drzava, bice vrlo uskoro najkasnije od 01.09.2012 amwau.eu za sve zemlje Evrope, bez obzira da li su u EU

- za skolu si i sam rekao da moze da se nauci dosta toga, neko vise neko manje

- a oko zarade, pa to bih sa tobom uz kafu iz samo jednog razloga sto je ovde o pasivnom prihodu sulodo pricati...

PS. javi se na privat, pa da se nadjemo.

Medjutim, mnoge ljude sam skoro nepovratno izgubio...kad podvucem crtu, poslovna skola mi je promenila zivot u profesionalnom smislu, ali je sve ostalo ostavilo brojne posledice na druge aspekte mog zivota...

Ako mozes ovo malo da pojasnis, pratim temu od pocetka ali ovo nisam bas skapirao.

Medjutim, mnoge ljude sam skoro nepovratno izgubio...kad podvucem crtu, poslovna skola mi je promenila zivot u profesionalnom smislu, ali je sve ostalo ostavilo brojne posledice na druge aspekte mog zivota...

Ako mozes ovo malo da pojasnis, pratim temu od pocetka ali ovo nisam bas skapirao.

S obzirom da Pretender ne daje odgovor na tvoje pitanje ja cu biti slobodan da ti ja odgovorim, ali i pojasnim neke stvari.

Pre 50 godina amway je prizveo jedan proizvod (koji se i danas prodaje) i koji nisu hteli da prodaju tako sto ce ga oni prodavati trgovcima a ovi krajnjem kupcu, nego su hteli oni da direktno taj proizvod prodaju krajnjem kupcu. Tako je sve pocelo. Danas amway ima oko30% svojih proizvoda, a 70% proizvoda su od drugih proizvodjaca koji zele da prodaju proizvode direktno krajnjem kucu. Tu postoji ajd da kazem sablon kako se vrsi obracun zarade i bla bla bla...

S druge srtane, ljudi koji su napravili veliki uspeh u ovom biznisu su odlucili da naprave skolu za buduce clanove amway-a i da im prenoseci svoja iskustva pomognu u uspehu. Postoji vise skola od kojih su najpoznatije N21 i Diamond Alliance.

E sad odgovori:

Poslovne skole imaju svoj princip rada i oni recimo smatraju da ako zelis uspeh moras u startu da potrosis po mojoj racunici oko 1.000 eura, za taj novac dobijes veeeliku kolicinu robe, ides na seminar, dobijes knjige, CD i sl... Cifra od 1.000 eura je za vecinu mnogo, ali sad se opet postavlja pitanje sta mozes u privatnom biznisu sa tim novcem. I tako ti nadjes 10 prijatelja i poznanika koji startuju sa 1.000 eura i sta se desi? Nakon mesec dva ili tri vecina njih ne zaradi nista, tj. zarade njih 1-3 i onda onih 7 odustanu posle ta tri meseca i smatraju da su prevareni, a u sustini nisu ispostovali "skolske obaveze"! I tako izgubis neke od prijatelja!

E sad ta skola im je zaista extra i polovina ljudi promeni nacin razmisljanja i delovanja na polju zivota i to je ono sto vredi bez obzira da li si ili nisi clan amway-a.

Mislim da sam ti pojasnio, a ako imas neko pitanje slobodno pitaj.

S obzirom da Pretender ne daje odgovor na tvoje pitanje ja cu biti slobodan da ti ja odgovorim, ali i pojasnim neke stvari.

Pre 50 godina amway je prizveo jedan proizvod (koji se i danas prodaje) i koji nisu hteli da prodaju tako sto ce ga oni prodavati trgovcima a ovi krajnjem kupcu, nego su hteli oni da direktno taj proizvod prodaju krajnjem kupcu. Tako je sve pocelo. Danas amway ima oko30% svojih proizvoda, a 70% proizvoda su od drugih proizvodjaca koji zele da prodaju proizvode direktno krajnjem kucu. Tu postoji ajd da kazem sablon kako se vrsi obracun zarade i bla bla bla...

S druge srtane, ljudi koji su napravili veliki uspeh u ovom biznisu su odlucili da naprave skolu za buduce clanove amway-a i da im prenoseci svoja iskustva pomognu u uspehu. Postoji vise skola od kojih su najpoznatije N21 i Diamond Alliance.

E sad odgovori:

Poslovne skole imaju svoj princip rada i oni recimo smatraju da ako zelis uspeh moras u startu da potrosis po mojoj racunici oko 1.000 eura, za taj novac dobijes veeeliku kolicinu robe, ides na seminar, dobijes knjige, CD i sl... Cifra od 1.000 eura je za vecinu mnogo, ali sad se opet postavlja pitanje sta mozes u privatnom biznisu sa tim novcem. I tako ti nadjes 10 prijatelja i poznanika koji startuju sa 1.000 eura i sta se desi? Nakon mesec dva ili tri vecina njih ne zaradi nista, tj. zarade njih 1-3 i onda onih 7 odustanu posle ta tri meseca i smatraju da su prevareni, a u sustini nisu ispostovali "skolske obaveze"! I tako izgubis neke od prijatelja!

E sad ta skola im je zaista extra i polovina ljudi promeni nacin razmisljanja i delovanja na polju zivota i to je ono sto vredi bez obzira da li si ili nisi clan amway-a.

Mislim da sam ti pojasnio, a ako imas neko pitanje slobodno pitaj.

Nisam do sada bio nešto mnogo aktivan u diskusiji, ali ovo što sam boldovao mi je jako zanimljivo. Kažeš da proizvod "direktno" dolazi do kupca, ne razumem šta je tu direktno kada si ti prodavac koji distibuira proizvod i za tu delatnost dobijaš procenat od ukupne cene prouzvoda. Dakle radiš isto što bi i prodavnica uradila. Ne verujem da je amaway neka prevarantska firma(znam još par kompanija koje tako posluju), ali ne razumem zašto to uvek spominješ kao nekakvu prednost kad u suštini ta prednost ne postoji.

Više volim da odem do prodavnice, ošmekam sve šampone i onda odlučim koji da kupim.

Pa to ljudi nerazumeju. Svakome je omoguceno da direktno kupuje robu od proizvodjaca (potpises fransizu), ali ima onih koji to ne zele i onda im ljudi prodaju robu, ali je sustina u tome da svako za sebe kupuje direktno od proizvodjaca, tj da svako ima fransizu!

Više volim da odem do prodavnice, ošmekam sve šampone i onda odlučim koji da kupim.

Uf... Terate me da se udubim, a BAS TO sam hteo da izbegnem...

Ono sto znam je da su Amway proizvodi veoma dobri; a ono sto ne znam, ali indirektno zakljucujem, je da su veoma skupi. No to nije toliko bitno; za mene je kljucno pitanje:

Da li ja mogu dzabe (ili budzasto) da se registrujem i da nadalje, bez ikakvih obaveza, kupujem proizvode po povlascenoj ceni?

(To podrazumeva da ako 5 godina ne kupim ni jedan jedini proizvod, prava mi i dalje ostaju ista kao sto su bila pre te pauze)

Ako freethe nema zadovoljavajuci odgovor na ovo pitanje, onda je Nikolar91 u pravu.

Godisnja clanarina iznosi cca 18 eura u koju je ukljuceno: internet stranica, mesecni poslovni casopis, besplatna dostava proizvoda, mesecna obrada zarade (platni listici), razni materijali...

Godisnja clanarina iznosi cca 18 eura u koju je ukljuceno: internet stranica, mesecni poslovni casopis, besplatna dostava proizvoda, mesecna obrada zarade (platni listici), razni materijali...

Znaci direktna kupovina je ipak sarena laza... Nikolar91, respect!

Znaci direktna kupovina je ipak sarena laza... Nikolar91, respect!

Citam i dalje diskusiju...

....A ovo oko zarade je smesno! ::crazy:

Smesno (tebi) ili ne,ali gledajuci iz ugla onog ko se razume u to - nije nerealno (a ponajmanje smesno).

Kazem,citam i dalje postove ovde i rekao bih razumem i jednu i drugu stranu (tj. mogu da gledam i iz ugla jednih i iz ugla drugih),vidim sa dosta emocija se ovde raspravlja,smirite se malo ljudi... :D

@freethe:mislim da ne vredi da im objasnjavas ovako "preko tastature" o cemu je rec,najbolje bi bilo da sednete negde i uz pice objasnis o cemu se radi.Ovako,dobijaju samo tu i tamo poneku informaciju i onda svako sebi u glavi stvori ko zna kakvu sliku o tome...a ti samo trosis energiju uzaludno pokusavajuci da objasnis :) Najbolje je,ako vec odgovaras ovde,da im odgovaras u kratkim odgovorima,bez nesto mnogo detaljisanja,to ih samo jos vise zbunjuje.Vidis da malo-malo,pa se neko nadoveze sa nekim pitanjem iz teksta kojem si krenuo nekom drugom da objasnjavas...