Posted January 6, 2011 Planiram da u Februaru ove godine krenem na put za Moskvu i to vozom. Interesuje me vase iskustvo i da li je neko isao u ovu avanturu. Svaki info je dobrodosao, jer ja stvarno nemam pojma sta me ceka. Hvala! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 6, 2011 Isao je moj drugar, ali za Sankt Petersburg, naravno preko Moskve. U principu po njegovima recima ima da te ceka tri dana jahanja ali kaze u svakom slucaju interesantno iskustvo. Ja sam isao samo do Kijeva vozom a da Moskve imas jos toliko, da nismo imali zalihe piva smorili bi se Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 6, 2011 Ja sam isao vozom do Moskve ali preko Rumunije u vreme kad su nam jos trebale Sengen vize. Preko Madjarske mislim da je blize. Najbolje ti je da uzmes od Beograda voz do Budimpeste ( Budimpesta specijal oko 15 eura, 26 povratna) pa onda odtle da ides za Zahony (granica Madjarske i Ukrajine) madjarskim vozom gde hvatas voz za Cop (ukrajinska strana granice ), od Copa hvatas voz za Kijev. Vozovi u Ukrajini su smesno jeftini, ali opet veoma udobni i cisti. Ja sam u Ukrajinu usao iz Rumunije preko grada po imenu Cernivci i odatle do Kijeva recimo da ima priblizno do Kijeva kao i od Copa kostao je 7 eura (proslo leto). Za tih 7 eura dobijes krevet u plackartnom vagonu, sto je ustvari treca klasa spavacih kola na teritoriji bivseg SSSR. Od Kijeva hvatas voz za Moskvu , takodje uzimas plackartni vagon, on cete kostati oko 30-35 eura posto je voz medjunarodni. E sad vremena ti treba dosta, recimo voz Kijev- Moskva ide bar oko 16 sati ako ne i vise, kao i ovaj Cop- Kijev, ali to nije tako strasno posto imas svoj krevet pa mozes da spavas i stignes odmoran za obilasker u Kijev/Moskvu. Takodje u vozu mozes upoznati neke zanimljive ljude, jesti, piti... Sto vecina ljudi radi. Imas i samovar da skuvas caj, voz je cist, WC takodje iako je to najniza klasa voza. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 6, 2011 Pisao sam o tome već ovde https://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=2846.msg58443#msg58443 Ja sam se nešto premišljao skoro da za zimu idem u Moskvu, pa sam i istraživao kako što jeftinije, međutim koliko sam video teško može da se uspe nešto ispod 150 EUR tamo i nazad, pa sam i zato odustao, za sad. Koliko sam uspeo da nađem, što više deliš put, to te dođe jeftinije. Naravno, voz je u pitanju..Dakle, prikazaću ti nekako ovako: 1) direkt Beograd - Moskva 180 EUR povratna karta + 2 x 27 EUR za rezervaciju spavaćih kola = 234 EUR 2) Beograd - Budimpešta 26 EUR povratna karta + Budimpešta - Moskva povratna karta 135 EUR + 2 x 24 EUR za rezervaciju spavaćih kola = 209 EUR 3) Beograd - Budimpešta 26 EUR povratna karta + Budimpešta - Čop 34 EUR povratna karta + 2 x 60 EUR karta Čop - Moskva (plackartnij) = 180 EUR 4) Beograd - Budimpešta 26 EUR povratna karta + Budimpešta - Čop 34 EUR povratna karta + 2 x 10 EUR karta Čop - Kijev (plackartnij) + 2 x 35 EUR Kijev - Moskva (plackartnij) = 150 EUR Gledao sam i varijante preko Rumunije, ali je samo veće cimanje, a cena neće pasti ispod 150 EUR (uz ispravku da je rezervacija spavaćih kola Beograd - Moskva 24EUR) Međutim, od novog reda vožnje može i jeftinije preko Bratislave, pod uslovom da putuje 2 ili više putnika zajedno (što više putnika, do maksimalno 5, sve je jeftinije), na sledeći način: Kreneš iz Beograda vozom u 21.25 za Budimpeštu (dolazak ujutru u 05.04) - povratna karta Beograd -Budimpešta 26 EUR. U Budimpešti kupuješ povratnu kartu Budapest - Šturovo za 6 EUR. Iz Budimpešte do Šturova imaš voz u 05.25 (Budapest - Hamburg) ili ako na taj ne stigneš u 07.25 (Budapest - Bohumin - Warszawa). Do Šturova se putuje 1h20min, dakle stižeš u 06.45 ranijim ili 08.45 kasnijim vozom. Izađeš u Šturovu i tamo kupuješ povratnu kartu CityStar Šturovo - Moskva via Bratislava*Žilina*Košice*Chop(Gr)*Lvov*Podvolochisk*Kiev*Zernovo(Gr)*Briansk. Cena jedne povratne karte je 84 EUR. Međutim, ukoliko se putuje u grupi do 5 ljudi maksimalno, svaki sledeći putnik plaća pola cene karte (42 EUR). Iz Bratislave voz za Moskvu (tj. zadnji vagon u kompoziciji voza za Košice) polazi u 13.57 i u Moskvu stiže prekosutra u 09.55 ujutru. Što se tiče rezervacije za spavaća kola Bratislava - Moskva (24EUR), ona su uključena u evropski rezervacioni sistem EPA, pa bi trebalo da može da se kupi rezervacija na železničkoj stanici u Beogradu ili u Wasteels agenciji, koja se nalazi takođe na železničkoj stanici. Evo ukupne računice Beograd - Moskva - Beograd, preko Bratislave: Beograd - Budimpešta povratna 26 EUR + Budimpešta - Šturovo povratna 6 EUR + 2X24 rezervacije Bratislava - Moskva i Moskva Bratislava = 80 EUR + povratna karta Šturovo - Moskva za 2 osobe 126 EUR dakle, cena po osobi 80 + 63 EUR = 143 EUR ili + povratna karta Šturovo - Moskva za 4 osobe 210 EUR dakle, cena po osobi 80 + 52,5 EUR = 132,5 EUR najpovoljnije do sad Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 6, 2011 А пошто је директно Београд-Мисква повратна карта,па да видимо колико је разлика у односу на та силна преседања??Јер у свакој држави мораш да мењаш паре,за карту,Мађарска,Украјина,Русија..па ту се губи и на курсној разлици..мало време у мењању возова.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 6, 2011 А пошто је директно Београд-Мисква повратна карта,па да видимо колико је разлика у односу на та силна преседања?? Napisano ti je sve iznad, samo treba pročitati i videti da je direkt iz Beograda oko 100 evra skuplje. Pri kupovini karata u Budimpešti i Šturovu može se plaćati u evrima. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 9, 2011 hvala na ovolikim informacijama. samo jos jedno pitanjce...da li u tim vozovima postoji i elektricni steker ili nesto cime bi mogao da napunim mob ili bateriju od laptopa!? za presedanje - jest avantura ali posto idem prvi put preko i to sam, preskocicu ovaj put. al hvala u svakom slucaju na savetima....znace dosta. za Ukrajnu da li je dovoljno da uzmem tranzitnu vizu i da li mi ona vazi ako bi isao u malo razlgedanje Kieva...nemam pojma pa zato pitam. hvala jos jedared Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 9, 2011 Kad sam letos išao za Ukrajinu imao je šteker, ali nije radio. Za tranzitnu vizu ne znam, ali najlakše ti je da uzmeš dva vaučera (jedan tamo, jedan nazad) u Moma tursu da se ne cimaš. Jedan košta 1500 din. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 9, 2011 svaka čast na trudu za istraživanje... wow stvarno sam se iznenadio za koliko malo para može da se doplovi do moskve i to posve konforno sa par presjedanja preko bratislave...valjda subvencioniraju ili šta? znači karta se može loviti već u šturovu? dal to znaći da postoji i neka jeftinija varijanta da se ne ide u bratislavu pošto je mrvicu van ruke nego budimpešta miškolc košice pa u košicama loviti taj voz? bi li bilo povoljnije? u svakom slučaju znači to nije nikakva promo cijena za promo period nego redovna cijena? djevojka i ja već laštimo cipele... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 9, 2011 Redovna cena! Možeš i od Budimpešte do Košica hvatati voz, ima 2 puta dnevno i onda u Košicama kupiti CityStar, ali je onda nešto skuplje jer je cena Citystara ista i iz Košica i iz Šturova, a povratna karta Budimpešta - Šturovo je 6 EUR a Budimpešta - Košice 22,20 EUR. A i nezgodno je što iz Košica za Moskvu voz uveče polazi pre dolaska voza iz Budimpešte, pa moraš ići onim rano ujutru (oko pola 7) i provesti ceo dan u Košicama. Uzgred, Citystar može čak i do Vladivostoka da se uzme (120EUR povratna karta za jednu osobu, svaka sledeća osoba plaća duplo manje). Jedino je cena rezervacije spavaćih kola Moskva - Vladivostok 231EUR u jednom smeru, pa to uništava stvar. Međutim, postoji jedan vagon koji svaki drugi dan saobraća na relaciji Kijev - Harkov - Samara - Vladivostok i za koji rezervacija košta 87 EUR u jednom smeru. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 12, 2011 Uuh do vladivostoka je prava stvar otići,sad može i u japan bez vize a to je pod nosom..koliko putuje voz moskva-vladivostok?? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 12, 2011 U Japan bez vize? Moskva - Vladivostok (9258 km) - polazak svakog neparnog dana iz Moskve u 21:25, dolazak u 06:33 osmog dana u Vladivostok po lokalnom vremenu (tj. sedmog dana u 23:33 po moskovskom) Kijev - Vladivostok (10260 km) - polazak svakog parnog dana iz Kijeva u 07:04 i dolazak u Vladivostok devetog dana u 10:23 po lokalnom vremenu (03:23 po moskovskom). (dan polaska računam kao prvi dan) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 12, 2011 ево из мог извештаја Москва Владивосток ......U srdu oko 19:30h smo stigli na železničku stanicu ’Jaroslavski vokzal’ , odakle svakog drugog dana u 21:20h kreće voz za Vladivostok. Pošto sam na ovo putovanje krenuo sam, kartu sam kupio za ‘plackartni’ vagon, što je na srpskom : otvoreni vagon bez kupea sa ležajevima i stolovima. Cena karte za sedmodnevno putovanje od Moske do Vladivostoka u ovoj klasi iznosi 6655 rublji ( 145e ) dok za ležaj u kupeu, kojio se tretira kao viša klasa , treba izdvojiti 17000 rublji (385e ). Ukoliko ste pravi avanturista , o kupovini kupe karte nećete ni razmišljati osim ukoliko nemate još tri saputnika sa kojima bi delili kupe koji je opremljen sa četiri ležaja i plazma televizorom. Imao sam sreću da se ukrcam u ‘Rosiu’ najmoderniji voz koji pokriva ovu deonicu od skromnih 9380 km.U svojoj komoziciji ovaj voz ima 15 vagona od čega su dva plackartni , tj nižeg ranga, 12 višeg a jedan je bar restoran. U Vladivostok se stize u sl sredu u 6:30. Znaci krenes u sredu u vece i stignes u sredu u zoru!!! Brod za Japan islovljava ponedeljkom i cetvrtkom. Plovidba traje preko 35 sati....nisam bas siguran Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 12, 2011 Iz koje godine je ovo? Tj koliko sad kosta ta karta do Vladivodstoka sa plackartnim vagonom? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 12, 2011 www.realrussia.co.uk Ovako moze preko neta ali sa zescom provizijom. A evo i site Zeleznica Rusije: www.rzd.ru Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 12, 2011 Cena od pre 16 meseci.... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 13, 2011 http://www.mza.ru/?exp=1 Inače trenutno na ruskim železnicama važi promocija da se na gornji ležaj u kupeu dobija popust 50% tako da izađe otprilike isto kao plackart ili malo više. Kaže cena za 21. januar Moskva - Vladivostok: plackart 8502 RUB kupe - gornji ležaj 8483 RUB znači oba oko 8500 RUB što je 215 EUR Zato mi ova varijanta sa City Star kartom iz Bratislave do Vladivostoka sa kombinacijom rezervacije Kijev - Vladivostok deluje poprilično povoljnije, a i kupe je u pitanju (do duše, stariji vagon - bez plazme). Jedino što ta ruta ide od Kijeva do Omska južnijom trasom od Transsibira, jednim delom prolazi kroz Kazahstan i ne ide preko Moskve. Zato željno očekujem da Kazahstan ukine vize. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 15, 2011 Jesi otišao za Moskvu??Javi kako ideš,i kad se vratiš malo utisaka nam prenesi)))) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 15, 2011 Odlucio sam se za Jat! Povratna me je izasla 165 e sa taksama, naravno da pada krarak reciw svwga sto cu da vidim tamo. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 17, 2011 Ljudi pomozite... Hocu da idem vozom za Adler (Sochi), kako najpovoljnije da stignem tamo? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 17, 2011 Ovako: 1) Beograd - Budimpešta povratna 26 EUR 2) Budimpešta - Čop povratna 34 EUR 3) Čop - Dnjepropetrovsk jedan smer 115 UAH (12 EUR) plackart 4) Dnjepropetrovsk - Adler jedan smer 402 UAH (40 EUR) plackart Povoljnije nisam uspeo naći. Moram da palim sad, pa ću ti napisati kasnije red vožnje... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 17, 2011 Ovako: 1) Beograd - Budimpešta povratna 26 EUR 2) Budimpešta - Čop povratna 34 EUR 3) Čop - Dnjepropetrovsk jedan smer 115 UAH (12 EUR) plackart 4) Dnjepropetrovsk - Adler jedan smer 402 UAH (40 EUR) plackart Povoljnije nisam uspeo naći. Moram da palim sad, pa ću ti napisati kasnije red vožnje... Hvala ti i za ovo. Imam samo jos jedno pitanje Da li smatras da se sa 300 eura moze otici do Adlera!? Sa jednim eventualnim nocenjem negde u Ukrajini jer u Adleru imam besplatan smjestaj i hranu! I jos jedno: da li karte treba kupiti preko neta ili moze na licu mesta, tj da li je rizik krenuti pa kupovati karte? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 17, 2011 Ja ti rekoh na drugoj temi, ako vec kazes da imas 300 evra na raspolaganju, najbolje idi avionom, do Kijeva mozes i za 165 evra povratnu da nadjes, zavisi kad putujes. Manje od 2 sata leta. A onda od Kijeva do Adlera vec trazi voz. Mnogo ti je brze tako i ne moras nociti nigde. Ako vec insistiras na vozu, ili imas nesto protiv aviona, onda se uzalud ponavljam Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 17, 2011 Ja ti rekoh na drugoj temi, ako vec kazes da imas 300 evra na raspolaganju, najbolje idi avionom, do Kijeva mozes i za 165 evra povratnu da nadjes, zavisi kad putujes. Manje od 2 sata leta. A onda od Kijeva do Adlera vec trazi voz. Mnogo ti je brze tako i ne moras nociti nigde. Ako vec insistiras na vozu, ili imas nesto protiv aviona, onda se uzalud ponavljam Ja bih vozom jer mi je to vise avanturisticko... Hvala u svakom slucaju za predlog avionom. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 18, 2011 Pa evo napisah ti: 26+34+12x2+40x2= ukupno 164 EUR Beograd - Adler i nazad, bez potrebe ikakvog noćenja usput. Napisaću ti sutra tačan red vožnje i druge detalje tamo i (i nazad, ukoliko planiraš nazad ). Uglavnom, trebaće ti do tamo 4 noći i 3 obdanice Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites