Posted February 18, 2011 Gle sad ovako: dan 1 voz 340 Beograd 21:25 - dan 2 - Budapest Keleti 05:04, voz IC 622 Budapest Nyugati 07:37 - Zahony 11:19 (ili voz E 6202 Budapest Nyugati 8:28 - Zahony 13:57), voz 914LJ Zahony 11:38 - Chop 12:55 (ili voz 916LJ Zahony 15:36 - Chop 16:33), voz 014О Čop 22:42 - dan 3 --- dan 4 - Dnjepropetrovsk Južni 02:39, voz 046Л (neparnim danima) ili voz 018К (parnim danima) Dnjepropetrovsk Južni 07:50 - dan 5 - Adler 06:03 Karte Beograd - Budimpešta i Budimpešta - Čop kupuješ na stanici na licu mesta. Karte po Ukrajini i Rusiji možeš kupiti ovde http://www.e-kvytok.com.ua/wps/myportal/. Moraš da napraviš prvo svoj nalog. Ako ne kupiš preko neta možeš u već u Čopu kupiti sve karte koje ti trebaju. Ukoliko ostaješduže od mesec dana onda karte Beograd - Budimpešta i Budimpešta - Čop kupuj samo u jednom smeru jer povratne važe jedan mesec. Za ovaj voz IC 622 moraš doplatiti rezervaciju, oko 2 EUR. Povratak je nešto komplikovaniji pa ću ti kasnije napisati kombinaciju za povratak. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 18, 2011 Mnogo si mi pomogao i kontam da je jeftinije NE vaditi kartu direktno iz Copa za Adler jer predpostavljam da je u toj varijanti medjunarodni voz pa karta skuplja... E sad sta bi se desilo ako bih recimo kupio kartu Adler - Dnjepropetrovsk Južni (ona je oko 40-55 eur) a taj voz ide za Lavov... Da li mogu u vozu da doplatim kartu da Lavova (da li bi to bila mnogo skuplja karta ako znamo da je Cop - Dnjepropetrovsk Južni cca 12 eura?) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 18, 2011 Mnogo mi pomazes, hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 18, 2011 A koja bi cena bila da se ide preko Lavova? Mnogo sam dosadan Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 18, 2011 Hm, postoji čak i teorijska varijanta da od Lavova uzmeš kartu do poslednjeg mesta u Ukrajini, i da uzmeš kartu od poslednjeg mesta u Ukrajini do Adlera, u istom vozu. Možda je čak i moguće da uzmeš kartu za isto mesto, to ne znam da li je moguće u praksi. Ali ako i ne uspeš, samo promeniš mesto...Svakako je mnogo jeftinije jer je unutrašnja tarifa u Ukrajini više nego duplo jeftinija nego MežGos tarifa između exSSSR republika. Mislim da ti je onda veća šansa do dobiješ isto mesto, ili bar mesto u istom vagonu, ako kupiš preko neta jer onda sam biraš mesto u vagonu. Evo, kaže Львiв - Адлер 689 UAH, а Львiв - Иловайск 121 UAH + Иловайск - Адлер 318 UAH. Dakle uštediš tačno 25 EUR. A od Čopa do Lavova imaš već puno vozova, 8 ili 9 dnevno i cena je 50 do 60 UAH... Istu foru primeniš i za nazad, ukoliko ne budeš išao preko Trabzona...Iz Lavova za Adler voz ide parnim danima. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 18, 2011 hehe, kako dobra fora... sad mozes da uzmes i kupe umesto plackara za isu lovu (mislim zato sto ustedis na kupovini do same granice Ukrajine), a i nema da se cimas da presedas u Ukrajini i sl fore... PS Zajedno smo jaci (to i jeste cilj ovog foruma) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 18, 2011 Da, mada plackart je interesantniji, što ti kažeš više avanturstičkiji... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 19, 2011 Imam jos jedno pitanje i obecavam necu vise. Ako karte kupujem preko neta (znam za sajt vec sam se i registrovao) GDE PODIZEM KARTE? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 19, 2011 Imam jos jedno pitanje i obecavam necu vise. Ako karte kupujem preko neta (znam za sajt vec sam se i registrovao) GDE PODIZEM KARTE? Idi na tom sajtu na english i "Terms of use". Imaš više varijanti. Tamo je sve lepo objašnjeno. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 19, 2011 Napravio sam rutu za Beograd - Sochi, e sad treba mi najbolji tajming za Lavov - Budimpesta ili Cop - Budimpesta da bi stigao na voz za Beograd za koji ne znam kada polazi... Kada da se krene iz Lavova ili Copa sa tacnim vremenom? Unapred hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 19, 2011 Gle sad ovako: dan 1 voz 340 Beograd 21:25 - dan 2 - Budapest Keleti 05:04, voz IC 622 Budapest Nyugati 07:37 - Zahony 11:19 (ili voz E 6202 Budapest Nyugati 8:28 - Zahony 13:57), voz 914LJ Zahony 11:38 - Chop 12:55 (ili voz 916LJ Zahony 15:36 - Chop 16:33), voz 014О Čop 22:42 - dan 3 --- dan 4 - Dnjepropetrovsk Južni 02:39, voz 046Л (neparnim danima) ili voz 018К (parnim danima) Dnjepropetrovsk Južni 07:50 - dan 5 - Adler 06:03 Karte Beograd - Budimpešta i Budimpešta - Čop kupuješ na stanici na licu mesta. Karte po Ukrajini i Rusiji možeš kupiti ovde http://www.e-kvytok.com.ua/wps/myportal/. Moraš da napraviš prvo svoj nalog. Ako ne kupiš preko neta možeš u već u Čopu kupiti sve karte koje ti trebaju. Ukoliko ostaješduže od mesec dana onda karte Beograd - Budimpešta i Budimpešta - Čop kupuj samo u jednom smeru jer povratne važe jedan mesec. Za ovaj voz IC 622 moraš doplatiti rezervaciju, oko 2 EUR. Povratak je nešto komplikovaniji pa ću ti kasnije napisati kombinaciju za povratak. Sta mislite o ovoj varijanti i ako sam negde nesto promasio slobodno me ispravite: 1. DAN 21.30h Beograd - Budimpesta 26 EUR povratna 2. DAN Budimpesta - Zahony - Čop (do 13.00) 34 EUR povratna Čop - Kijev a) 15:37 - 07:19 10 EUR 16:45 - 09:23 10 EUR c) 20:26 - 12:14 10 EUR 3. DAN 22.57h Kijev - Adler (NEPARNI DANI!!!!) 53 EUR 5. DAN u 06.03h DOLAZAK U ADLER 6.7.8.9. DAN Sochi - slobodne aktivnosti 10. DAN 10.03h Adler - Lavov (23.58-12dan) (PARNI DAN!!!!) 55 EUR 12. DAN Lavov - slobodne aktivnosti 13. ILI 14. DAN Lavov - Čop 6 EUR Čop - Budimpesta 0 EUR Budimpesta - Beograd 0 EUR UKUPNO: 184 EUR Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 20, 2011 Dobar ti je plan, samo obrati pažnju na još par stvari: - voz Kijev - Adler polazi neparnim danima osim 31. u mesecu http://poezda.org.ua/train/t24941 - ja bi svakako ostao bar 2 dana u Kijevu - vozovi Kijev - Adler - Kijev i Lavov - Adler - Lavov staju i u Sočiju (ako ti je cilj Soči, a ne Adler) - voz Adler - Lavov polazi parnim danima osim na prelasku iz meseci koji imaju 31 dan. Tada polazi 30. pa 1. pa 4. i dalje parnim danima http://poezda.org.ua/train/t36461 - probaj da nabaviš karte Kijev - Ilovajsk i Ilovajsk - Soči/Adler za isti voz, umesto Kijev - Adler/Soči i Adler/Soči - Ilovajsk i Ilovajsk - Lavov za isti voz, umesto Adler/Soči - Lavov - izaći će te jeftinije dosta. - iz Lavova za Čop imaš 8-9 vozova dnevno. Najbolje uhvati neki rano ujutru ili kasno uveče. Za Čop - Zahony - Budimpešta - Beograd koristi http://reiseauskunft.bahn.de/bin/query.exe/en - skoro svi vozovi Budimpešta - Zahony i nazad idu sa stanice Nyugati u Budimpešti, a svi vozovi Beograd - Budimpešta i nazad idu sa Keleti stanice Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 20, 2011 Hvala za upozorenja, mada sam to imao u planu, da na osnovu toga resim kada cu krenuti na put. E sad samo jos ako neko zna, kakva je situacija sa kasnjenjima vozova u Ukrajini? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 20, 2011 Iz mog iskustva, vozovi u Ukrajini su bez izuzetka tačni u minut. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 4, 2011 Prvo, pozdrav svima! Vrti mi se po glavi ideja o sledecem putovanju Beograd-Kijev-Moskva-Sankt Peterburg-Beograd,vozom. Ineteresuje me koja bi po vama, iskusnim putnicima, bila najjeftinija opcija? Procitala sam sve napisano i ne bih imala dodatnih pitanja da mi se ne ide i u Sankt Peterburg. Ovako ne znam sta da radim..da li da se vracam istim putem nazad, kupovinom povratnih karata ili nekako drugacije. I koja su vasa iskustva sto se tice rezervisanja krata za vozove? Koliko ranije treba rezervisati kartu? Put planiram da zapocnem sredinom jula. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 4, 2011 Ka tamo ti je najbolje već opisano. Beograd - Budimpešta povratna 26 EUR, zatim Budimpešta - Čop povratna 34 EUR, Čop - Kijev oko 10 EUR plackart. Kijev - Moskva je sada oko 45 EUR karta za plackart u najjeftinijem vozu, Moskva - Sankt Peterburg može za oko 25 EUR da se nađe. E sad, za povratak mislim da je najbolje da ideš direktnim vozom Sankt Peterburg - Kijev, koji ne ide preko Moskve, već preko Belorusije. On košta oko 65 EUR. Dalje nazad iz Kijeva do Čopa za 10 EUR i za ostatak imaš povratne karte. Možda bi ti bilo interesantno i da ideš nazad skroz drugim putem za sličnu cenu i da posetiš i još neka mesta usput. Sankt Peterburg - Kalinjingrad oko 40 EUR plackart, Kalinjingrad - Gdanjsk 16 EUR, Gdanjsk - Varšava od 5 do 10 EUR, Varšava - Budimpešta 29 EUR. Onda samo u odlasku uzmeš kartu Budimpešta - Čop u jednom smeru za 17 EUR umesto povratne. Za vozove unutar Ukrajine i iz Ukrajine u Rusiju i nazad za kupovinu karata možeš koristiti http://www.e-kvytok.com.ua, ili na stanici za Beograd - Budimpešta i Budimpešta - Čop kupiš kartu na stanicama pre polaska bez problema, a unutar Rusije na http://pass.rzd.ru/ ili na stanici. U Rusiji i Ukrajini je preporučljivo da uzmeš kartu 3-4 dana pre polaska. Možeš da uzmeš kartu Kijev - Moskva ili Sankt Peterburg - Kijev već u Čopu, a u Moskvi možeš da uzmeš kartu Sankt Peterburg - Kijev ili Sankt Peterburg - Kalinjingrad. Za Gdanjsk - Varšava takođe kupiš kartu pred polazak opušteno, ali koristi IR ili TLK voz jer su oni najjeftiniji, a manje više su iste brzine kao EIC koji je više nego duplo skuplji. Varšava - Budimpešta kupiš već kada budeš presedala u Budimpešti jer je ograničena ponuda pa karte za 29 EUR mogu planu, a obična cena je dosta skupa. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 4, 2011 Hvala ti puno na ekspresnom odgovoru, kao i na ideji za povratak preko Varsave. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 4, 2011 Ma to rax ima vec negde sejvano pa samo pejsta Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 4, 2011 Ma to rax ima vec negde sejvano pa samo pejsta Nije, nego planiram tom rutom Peterburg - Kalinjingrad - Gdanjsk - Varšava - Budimpešta, pa već znam Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 5, 2011 Izvanredna, vrlo inspirativna tema! .gif' alt='::'> Medjutim, mene amatera strasno zbunjuje jedna stvar - nigde se ne spominje hrana. Kako se hraniti na takvim visednevnim putesestvijama, i kakvi su troskovi? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 7, 2011 HM..Hrana U principu, budzet i licni afiniteti diktiraju i hranu. Ja na putovanjima hrani ne pridajem poseban znacaj. Vazno je da nisam gladna To znaci da cu u vozu/autobusu jesti sendvice, a u gradu, nesto s'nogu, pomogucstvu nesto sto je specificno za zemlju u kojoj se nalazim(nikako MC,Burger King i sl. Da sve ne bude suva hrana, tu su kuhinje u hostelima i supa iz kesice Restorane ne praktikujem, jer mi je to gubljenje vremena u gradu u kojem zelim da vidim sto vise. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 7, 2011 Ali kako na duzoj voznji? (Ne mislim iskljucivo na Moskva-Vladivostok, nego i na one od "samo" 2-3 dana.) Vagon restoran je verovatno preskup, a sendvici ne mogu toliko da traju (a i brzo izadju na nos...). A i kod voznji kracih od 24 sata - desava se da ulazis u stanicu u 3 posle ponoci, a sledeci voz ti polazi u pola pet; nema nista ni uopste prihvatljivo za jelo, a kamoli po prihvatljivoj ceni... Ko god ima resenje za ove otezane situacije - nek' me prosvetli, ako Boga zna (posto mi je cela ideja nacelno privlacna, samo problem ishrane idejno da resim) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 7, 2011 Moje najduze putovanje trajalo je 32 sata. Sendvici, plazma, smoki, cips, termos kafe i caja i nisam imala problema. Tacno je da sendvici brzo izadju na nos, ali kad ogladnis, nekako ponovo postanu ukusni . Sto se tice toga da su lako kvarljivi..Pa i jesu i nisu. Pazis sa cime ih pravis i stavis ih u neku od onih torbi koje cuvaju temperaturu i nece se pokvartiti. E, da, tu su i dobre stare, pouzdane konzerve Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 7, 2011 Kada upadnes na teritoriju bivseg SSSR-a treba da se nadjes u plackartni vagonu. Tu imas lokalne putnike koji nikada ne putuju a da budu gladni. Imas velike sanse da te neko pozove na rucak - ako se desi ne odbijaj. Zene ce da te nahrane svakakvim djakonijama recimo supa, piletina i kolaci a muskarci ce da te napoje (i napiju ako hoces) pivom i vodkom. Veliki plus je ako znas ruski onda imas priliku da se zdruzis sa ljudima koji mogu da te pozovu i da budes njihov gost. Takodje na mnogim linijama koje idu iz Moskve ka evropskim drzava putanjom Moskva- Minsk-Varsava-Prag-Berlin ima dosta Mongola takozvanih "voznih nomada". Idu u vecim grupama od 5-10 pa i vise (obicno porodicno) i sa sobom nose ogromne tobe u iz kojih nude svasta za prodaju. Ukljucujuci hranu i pice. Mahom mongolske i ruske proizvode. Tu moze da se najede po povoljnim cenama. Ako se pre toga nisi licno snabdeo hranom. Ima i jos nekih varijanti. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 9, 2011 A moze li neko ko je vec prosao ovom rutom da napise koju o bezbednosti putnika i prtljaga? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites