Posted March 26, 2014 Treba sačekati šta će biti sa vozovima oko događanja u Ukrajini. Kako sada stvari stoje izgleda da će broj vozova između Ukrajine i Rusije biti prepolovljen, a svi vozovi ka Krimu ukinuti. Razmatra se i da se voz Moskva - Budimpešta (u čijem sastavu saobraćaju i vagoni iz Moskve za Bratislavu i Beograd i za Split, Bar i Koper u sezoni) preusmeri preko Belorusije i Poljske. Ne znam još uvek šta će tačno biti. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 26, 2014 Wow-zahvaljujem na brzom odgovoru!!! Ok-raspitujem se za septembar-dotle se mozda nesto i razresi. (unapred pravimo planove) U tom slucaju-mozemo mi da se presaltamo na SPeter umesto Moskve. Kako izgleda stici preko Poljske do SP? Pre 3-4 godine sam putovala po Slovackoj i Poljskoj vozovima tako da mi to nije strano,secam se da se bili povoljni ali ne secam se tacno cena,ali me zanima znate li mozda koliko se sad krece povoljna opcija voza od recimo Bratislave do SP ili odakle god do SP? I jel u pitanju lezaj ili kakav vagon? Idemo ja,drugarica i dvoipogodisnje dete : ) Hvala!! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 26, 2014 A u slucaju da u septembru sve bude ok s tim vozovim kroz ukrajinu od bratislave do moskve-kakav je to voz Bratislava-Moskva za 178e? Jel to ok opcija? A do Bratislave bi nas onda kostalo 26e plus 20e za povratne karte bg-budim i budim-bratislava.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 26, 2014 Moguće da su potrebne vize Za Bjelorusiju... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 28, 2014 Moguće da su potrebne vize Za Bjelorusiju... Za državljane R. Srbije nije potrebna viza za Belorusiju Wow-zahvaljujem na brzom odgovoru!!! Ok-raspitujem se za septembar-dotle se mozda nesto i razresi. (unapred pravimo planove) U tom slucaju-mozemo mi da se presaltamo na SPeter umesto Moskve. Kako izgleda stici preko Poljske do SP? Pre 3-4 godine sam putovala po Slovackoj i Poljskoj vozovima tako da mi to nije strano,secam se da se bili povoljni ali ne secam se tacno cena,ali me zanima znate li mozda koliko se sad krece povoljna opcija voza od recimo Bratislave do SP ili odakle god do SP? I jel u pitanju lezaj ili kakav vagon? Idemo ja,drugarica i dvoipogodisnje dete : ) Hvala!! . 2 puta nedeljno ide voz Prag - Sankt Peterburg. On je skuplji, ali ne znam da li bi sa detetom odgovarale jeftinije varijante koje podrazumevaju dosta presedanja. Ovde ima red vožnje, cena i popusti (na ruskom): http://pass.rzd.ru/static/public/ru?STRUCTURE_ID=5150#2. Postoji 20% popust za grupu 2-5 putnika i 30% za mlade (12-26 god) (ova dva popusta se ne sabiraju). Deca od 4 do 12 godina plaćaju polovinu cene, a deca do 4 godine putuju besplatno ukoliko ne zauzimaju posebno mesto. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 28, 2014 Hvala!! Nadacemo se onda da ce sve biti s vozovima kroz Ukrajinu do Moskve kao po starom Hvala puno za informacije,vi ste fantasticni!! : )) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 28, 2014 Koja je cena tog voza Prag-Sp i dal su u pitanju spavaca kola za tu cenu? Pozz,hvala!! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 29, 2014 Koja je cena tog voza Prag-Sp i dal su u pitanju spavaca kola za tu cenu? Pozz,hvala!! Ovde ima red vožnje, cena i popusti (na ruskom): http://pass.rzd.ru/static/public/ru?STRUCTURE_ID=5150#2. Postoji 20% popust za grupu 2-5 putnika i 30% za mlade (12-26 god) (ova dva popusta se ne sabiraju). Deca od 4 do 12 godina plaćaju polovinu cene, a deca do 4 godine putuju besplatno ukoliko ne zauzimaju posebno mesto. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 29, 2014 Jos jedno pitanje: (drugarica i ja razmatramo razne opcije za obilazak moskve i sp) - voz moskva-sp : videla sam preko sajta cene otprilike,zanima me od nekog ko ima iskustva- kako izgleda vagon trece klase-da li su tu lezaji za spavanje i da li podnosljivo sve to izgleda posto sam videla da se mogu naci niske cene..i da li svake noci mozemo naci slobodna mesta u toj trecoj klasi po tim niskim cenama? Hvala!! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 26, 2014 (edited) Pozzzz narode!Pročitao sam ove vaše dogodovštine i žešće se naložo da idem do Madr RaŠa vozom. E sad - ovo sve bilo po prilično odavno, da li neko može da me upiti gde bih mogao da proverim cene karata i slično. Krajnja destinacija mi je Irkustsk, a ovde sam video dve varijante kako do tamo da stignem - jedna preko Moskve, druga preko Kijeva (zanimljivija, ali i rizičnija zbog dešavanja u Ukrajini)... I u suštini nije bitna kategorija prevoza, ta treća klasa je skroz ok po mom mišljenju. Edited April 26, 2014 by Vojnik Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 20, 2014 Brat i ja smo isli vozom NS - Budimpesta - Kijev - Moskva krajem marta, jedno izuzetno zanimljivo iskustvo, nismo imali problema, mada su nas jedva pustili da udjemo u Ukrajinu jer su mislili da smo cetnici i da idemo na Krim, ali sve je bilo u okviru njihovih ovlascenja, 15 minuta pretresa i ispitivanja, cak smo u Kijevu spavali u hostelu i terasa nam je gledala na Majdan, 4 evra po osobi a sasvim pristojno Mi smo isli na sledecu varijantu, ne znam da li je najjaeftinija:povratna Bg-Budimpesta 26 evraBudimpesta - Zahony (mesto u Madjarskoj na granici sa Ukrajinom) oko 17 evraonda smo peske otisli od zeleznicke do granice ali nas Madjari nisu pustili peske da predjemo granicu pa smo stopirali nekog Litvanca sa kombijem samo da nas prebaci u Ukrajinu, do Copa (gradic sa ukrajinske strane Tise), Cop i Zahony su udaljeni par km, pogledaj na karti, imas voz Zahony-Cop koji kosta 4 evra i voznja traje 10 minuta a mi smo imali vremena pa smo isli peske Cop - Kijev (plackartnijem), u Copu sam kod nekog lika na stanici za 20 evra dobio toliko grivni da imamo za 2 karte do Kijeva. tako da je oko 10 evra kartakijev - Moskva mislim da je bilo oko 35 evra, isto za plackartniEvo ti sajtovi pa nadji konkretno za datume koje su cene:- Madjarska http://www.mav.hu/english/- Ukrajina http://booking.uz.gov.ua/en/- Rusija http://pass.rzd.ru/main-pass/public/enps: u Moskvi imas 6 zeleznickih stanica koje su podeljene po regionima u koje vozovi idu, ako ides iz Kijeva izaberi Moskva Kievskaja.Nadam se da sam ti pomogao malo .gif' alt='::'> Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 20, 2014 Jos jedno pitanje: (drugarica i ja razmatramo razne opcije za obilazak moskve i sp)- voz moskva-sp : videla sam preko sajta cene otprilike,zanima me od nekog ko ima iskustva- kako izgleda vagon trece klase-da li su tu lezaji za spavanje i da li podnosljivo sve to izgleda posto sam videla da se mogu naci niske cene..i da li svake noci mozemo naci slobodna mesta u toj trecoj klasi po tim niskim cenama? Hvala!!Voz trece klase tzv. plackartni je meni bio jedno zanimljivo iskustvo, to je vagon sa 54 lezaja ali nema nikakvih vrata, tj kupea, nego ste svi zajedno, dobijes cistu posteljinu, neces bas spavati kao kod kuce ali mi smo uglavnom preko dana setali i umorili se i onda uvece kad legnes u voz, sasvim fino odmoris. Nista nismo rezervisali preko neta, sve smo kupovali na licu mesta i bilo je mesta uglavnom.Ako ne znas ruski ili vec koji jezik, preporucujem ti da zapises sebi u neku svescicu datum za koji zelis kartu, destinaciju, vreme polaska i broj voza, ja sam cak pisao i okvirnu cenu u njihovoj valuti i klasu, mnogo je lakse tako (bar meni bilo), samo dodjem na salter, dam joj taj papir, ona kaze DA, das pasos i pare i gotovo .gif' alt='::'> Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 5, 2015 Voz je ok, ali z aone koji ne vole 3 dana jahanja ili radi necega zure = ima veoma cesto preko Peste wizzov jeftin let koji je uglavnom 45 e po pravcu, a do Peste - vec je pisano.....voz povr. 26 e Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 21, 2015 Pozdrav svim forumasima..Interesuje me kako da odem najjeftinije vozom do Moskve,sa onim seckanjima puta...Ako moze Rax to da mi napravi semu,posto vidim da razbija tu materiju...Jos nesto-koliko je povratna karta za direktan voz Budimpesta-Moskva?Hvala svima unapred na bilo kakvoj pomoci...Sent from my HTC Wildfire using Tapatalk 2 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 22, 2015 Pozdrav svim forumasima..Interesuje me kako da odem najjeftinije vozom do Moskve,sa onim seckanjima puta...Ako moze Rax to da mi napravi semu,posto vidim da razbija tu materiju...Jos nesto-koliko je povratna karta za direktan voz Budimpesta-Moskva?Hvala svima unapred na bilo kakvoj pomoci...Sent from my HTC Wildfire using Tapatalk 2Budimpešta - Moskva je trenutno u jednom smeru 164,60 EUR za gornji ležaj i 173,30 EUR za donji ležaj u četvorokrevetnoj kabini. Za povratnu ne postoji popust, ali ima popust 20% za putovanje u grupi od 2 do 5 putnika, kao i popust od 30% za mlade od 12 do 26 godina starosti i starije od 60 godina. Voz saobraća jednom nedeljno preko Poljske i Belorusije. Sredom sa stanice Moskva Beloruskaja polazak u 07.44, a dolazak u četvrtak u 12.35 u Budimpeštu. Četvrtkom iz Budimpešte u 15.25 i dolazak u petak u 22.30 u Moskvu.Za ona seckanja puta, moraću malo da sednem da vidim tačno, sad nemam vremena. Najjeftinije je odokativno da se uzme povratna Beograd - Zahony via Kiskunfelegyhaza, vozom iz BG u 07.17 do stanice Cegled, tamo na prvi IC do Zahonja, pa na podkidiš (pogranični voz) do Čopa. Od Čopa do Lavova ima noćni voz oko 11 uveče na koji se taman stiže. Ujutru stižeš rano u Lavov. Popodne lokalnim vozovima do Kovelja, zatim do Hotislava (Belorusija), pa do odatle do Bresta i ujutru si rano u Brestu. Dalje se od Bresta vozom (ako ima direkt ujutru) ili vozovima dogegaš do Vitebska na drugom kraju zemlje (u BLR su vozovi smešno jeftini), iz Vitebska ima pogranični voz donekle u Rusiji, odakle već postoji neka varijanta do Moskve. Ovo je sigurno najjeftinija varijanta, ali moraš da budeš spreman recimo da provedeš noć na drvenim sedištima voza između Kovelja i Bresta, tako je dosta hardkor. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 22, 2015 @Rax,hvala druze na opsirnim informacijama...Ee sad me interesuje ovo,rekao si Bp-Moskva 164 evra u jednom pravcu...Meni je to preskupo...Pa avionom je oko 300 evra povratna iz Bga...Ne bi to radio sa presedanjem preko Ukrajine,jer je tamo sad bas nezgodna situacija,posto bi isao sa rodjenim bratom,ispasce da idemo da ratujemo u Donjeck...Mene zanima ova varijanta kad bi uradio...Znaci vozom do Budimpeste,onda busom do Krakova,pa onda da presedam na voz Krakov-Varsava...Iz Varsave da hvatam voz do poslednjeg mesta u Poljskoj,pa zatim pogranicnim do Bresta,onda da hvatamo voz Brest-Minsk,pa iz Minska do Vitsbeka,e onda pogranicnim do do prvog mesta u Rusiji(ne znam koje je mesto u pitanju) i onda vozom do Moskve...Kako ti se cini ta varijanta?Ako mozes da napises cene otprilike,kad uhvatis vremena...Posto idem na leto nije mi frka i negde da cekam po nekoliko sati na stanicama...Pozdrav!!! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 22, 2015 o.t.Da li ste uzeli u razmatranje Wizz od Budimpešte do Moskve? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 22, 2015 o.t.Da li ste uzeli u razmatranje Wizz od Budimpešte do Moskve?Videh druze da imaju neke promotivne karte po ceni 45e u jednom pravcu,koliko je inace redovna karta Bp-Moskva povratna wizz-om?Vozom mi je nekako veci trip malo da se proputuje po Evropi.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 28, 2015 Da ne zamre tema: Koliko u sadasnjoj situaciji kosta karta Moskva-Bg jedan pravac sa seckanjima puta? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 28, 2015 Мене занима без сецкања, воз директ без преседања. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 31, 2015 Мене занима без сецкања, воз директ без преседања.Ukinut decembra 2014. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 4, 2015 Хвала на информацији. Вероватно је ишао кроз Украјину па због ратних дешавања. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 4, 2015 Хвала на информацији. Вероватно је ишао кроз Украјину па због ратних дешавања.Воз 344 "Авала" који полази у 7:17 за Беч има директна кола за Москву. Вагон се у Будимпешти качи на воз који једном недељно иде за Москву. Цена карте у једном правцу је 20 и нешто хиљада динара. Воз више не иде преко Украјине, него преко Белорусије. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 4, 2015 Da ne zamre tema: Koliko u sadasnjoj situaciji kosta karta Moskva-Bg jedan pravac sa seckanjima puta?Према мојим калкулацијама цена би била око 110 евра. Маршрута сецкањем: Москва - Смоленск - Орша - Брест - Тереспол - Варшава - Краков* - Будимпешта - Београд*Краков - Будимпешта аутобусом OrangeWays Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites