Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Klub putnika

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Posted

Doslo je vreme za kupanje!

Moze neki savet oko pravilnog pranja, pre nego sto mati potopi celu stvar u neku kiselinu i slicno?  :D

Uh i ja istu muku imam,nabavio 4 al polovne. Cekam ruka da prodje malo pa cu licno rucno da ih ribam... :)

Najbitnije je da peres do 30 stepoeni, i ne treba ti pred pranje. Iznad 30 sintetika se skvrci, zezne se materijal.

Jedini ispravan nacin za pranje vreca jeste da ih ubacis u navlaku u kojoj se pakuju i tako da ih operes u masini na 30 stepeni sa veoma malo praska i bey ostalih dodataka...I opere se odlicno, ne brinite :)

Nakon pranja treba ih rasiriti na horizontalnoj povrsini kako se perje ne bi skoncentrisalo na jedno mesto.

Ja sam svoju vrecu nekoliko puta prala u masini na 30 stepeni. Nista joj se nije desilo, sluzi k'o nova. :) Stavljala sam i omeksivac, ali mi ne godi miris (izgleda da pretjeram sa kolicinom :D).

• Author

Ljudi, hvala na odgovorima  :) pretrpao sam se silnim komplikovanim informacijama sa interneta koje zapocinju: "Oprati vrecu za spavanje? nije tako lako kao sto mislite..." ali biram laksi nacin.  teg

Ako je budeš prao a da je ne ubaciš u futrolu, onda pokušaj da izbegneš centrifugu. Tako postoji velika šansa da je uništiš. Poenta pranja vreće u vreći jeste da se perje ne razbuca na sve strane, da vreća ostane kompaktna i da se ne pocepa. A hemikalije treba izbegavati jer je u pitanju posebna vrsta sintetike od koje se prave vreće.. U principu postoje posebne tečnosti koje služe za pranje, ali ih nisam video kod nas.

zvizhd kao neko ko sve pere u mašini (najbolji izum današnjice) samo da vas podsetim da na mašinama već imate programe za osetljive stvari. Tako da imate program za vunu-koji pere na niskim temperaturama i sa minimalnom centrifugom, jako bitno da ne bi ste dobili dečije veličine posle pranja  ;) . Kao i program za svilu i sintetiku. Moja vreća je sintetička i mašina je sjajno odradila posao  :dance:

Eto, nisam videla ovu temu kad sam pre 5 dana bez razmisljanja ubacila vrecu za spavanje u ves masinu i oprala je na 40 stepeni i to ne na nekom posebnom probramu.

I nista joj nije bilo, ko nova je :)

• 2 months later...

Za one kojima su navlake za vreću male, tako da kompresuju vreću, rešenje može biti ubacivanje vreće u jastučnicu i pranje u mašini na već spomenutih 30ºC i programu za sintetiku :)

• 2 months later...

A kako oprati vojnu vrecu za spavanje?

To cudo cim dodje u dodir sa vodom, oteza jedno 150 puta?

• 1 month later...

To onako na sred dvorista, ribacu cetku, shlauf i udri :D

Posle zoves komsiluk da ti pomognu da je dignes negde da se ocedi  :hihi:

Ako mislis na one braon vojnicke sa rajsferslusom,malo prostepane...onda slobodno na 30 stepeni u masini za ves! Super se opere!