April 19, 201114 yr Zna li iko kako da najjeftinije dođem od Memmingena do Amsterdama? Gledala sam na Wizz-u karte iz Beograda i Budimpešte do Eindhovena, Brisela i Dortmunda, ali mi pošto još idem iz Sarajeva dok platim kartu do Beograda izađe oko 150 eura. Vidjela sam da su karte do Memmingena prejeftine, ali ne znam kako do Holandije da dođem. Gledala sam preko Ryana kombinacije da iz Memmingena idem za Faro pa iz Fara za Eindhoven/Maastricht/Brisel, ali mi opet dođe skupo. Ako ne Memmingen, može li mi neko reći ostale najpovoljnije opcije kako da dođem do Holandije ili Belgije/sjeverozapada Njemačke?
April 19, 201114 yr Besmisleno...sta ces u Memmingenu?.... Skoro jednako kao da ides do Malmea pa za Amsterdam. Sacekaj malo...pitanje za kada ti treba ali je realno da mozes za 50tak e da uzmes povratnu beograd-ajndhoven (posle nije problem..imas 1oo i kusur km i Intercity train za Amsterdam idu na svakih 30 min. Vozis se sat i 20 min a cena je €17.20 (2 klasa) ili €29.20 (prva)....) To ti je 85e i Sa-Bg-Sa jos koliko treba i to je to. Mislim, gde ces preko Fara i Fuerteventure...izgubis mnogo vremena, cimas se a ne ustedis nista (svaka karta te minimum izadje 11e....i to kada ti Ryan da po 3e i bez 6e zaonline cekiranje. Ne znam za mogucnosti i cene ali...ako mislis vozom Memmingen-Amsterdam...to garant nije ispod 100e...i ima da se napresedas...
April 19, 201114 yr Besmisleno...sta ces u Memmingenu?.... Skoro jednako kao da ides do Malmea pa za Amsterdam. Sacekaj malo...pitanje za kada ti treba ali je realno da mozes za 50tak e da uzmes povratnu beograd-ajndhoven (posle nije problem..imas 1oo i kusur km i Intercity train za Amsterdam idu na svakih 30 min. Vozis se sat i 20 min a cena je €17.20 (2 klasa) ili €29.20 (prva)....) To ti je 85e i Sa-Bg-Sa jos koliko treba i to je to. Si siguran za cenu voza, kada sam bio prošle godine sećam se da su bili nešto mnogo više? I sećam se da je bio neki kombi, koji je bio baš nešto jako jeftin od Eindhovena do Amsterdama, tipa 15€ povratna. Moram proveriti ali nije bilo mnogo više od toga.
April 19, 201114 yr To je cena od pre 20tak dana. Kupljeno preko Net-a 4 dana pre putovanja. Ne znam za cenu na stanici ali verujem da nije mnogo skuplje....mada, ne znam stvarno. Taj kombi nit sam video nit cuo za njega. Ajd izvuci neke informacije da imaju ljudi koji putuju za Amst. I meni bi to bilo bolje jer sam platio i 5e na transfer aerodrom-ajndhoven...
April 19, 201114 yr http://www.airexpressbus.com/ Izgleda da su poskupeli i to poprilično, sada je 44€ povratna Otprilike se na isto svede kao i vozom, sa tim što je jedina pozitivna stvar što te ostavljaju baš na aerodromu, dok ovde moraš da presedaš. Ali se sećam da je sigurno bila duplo jeftinija karta u septembru prošle godine
April 19, 201114 yr @low-cost rookie Mogu se naci povoljne karte do Brisela, a odatle busom do Amsterdama za 10 eur /eurolines/.
April 19, 201114 yr Ajd ovako...mozemo da licitiramo svako mesto koje ima aerodrom i da sa njega kazemo...evo, moze da se putuje do Amsterdama. Ajndhoven je bolji iz prostog razloga sto je blizi. Zato sto je mnogo jednostavnije naci transfer i zato sto je jeftinije. Brisel je ok ali kada bi bio brisel. Ko je isao sa aerodroma Sarloa do Brisela zna da ima da se guli preko sat vremena i da je cena karte valjda 13-14e u pravcu. Autobusi koji idu iz Brisela za Amsterdam su prolazni (idu iz Monsa i Lijeza) i poslednji ide oko 8 uvece. Wizz slece u 6 i to ako nije bilo kasnjenja na predhodnim letovima. Dok se izvuces iz ne malog aerodroma pa nadjes shuttle za Brisel pa platis tih 13e pa sreca da ne kasnis i stignes na Eurolines....ceka te jos 3,5-4 sata klackanja da dodjes do Amst. Zar nije logicnije leteti do Ajndhovena koji je duplo blizi. Transfer do centra grada je jednostavan, taj Eurolines prolazi i kroz Ajndhoven a klackaces se 2 sata krace... Brisel je po meni cimanje ali ako nema druga solucija ili npr 100eur karta za Ajdhoven a 20 za Brisel....onda vredi. Sarloa je Lajkovac a Brisel je Surcin....a nema mosta preko Ostruznice nego mora preko Gazele... Druga stvar ako neko hoce da ubija vreme na tom potezu....e to vredi..
April 20, 201114 yr Naravno da je Eindhoven blizi, ali devojka je pitala za najjeftiniju opciju. Sada se mogu naci veoma povoljne karte za Charleroi, a Amsterdam nije daleko... Cak i da ukljuci nocenje, opet dodje povoljnije. Uostalom, racunica je prosta, pa shodno vremenu tj. datumima i novcu neka odluci sta joj valja ciniti.
April 20, 201114 yr Pa ajde da saberemo beograd-Ajndhoven-Beograd 50e Ajndhoven-Amsterdam-Ajndhoven (voz 35e, shuttle 30e, Eurolines 20e (plus bus aerodrom-grad-aerodrom 5e)). Beograd-Brisel sarloa-beograd 30e Sarloa-Brisel-Sarloa 28e Brisel-Amsterdam-Brisel (Eurolines ako stignes na poslednji za 25e (promo fare), IC voz 66.80 ili ako ides vikendom Beneluks karta za 42e ili nesto drugo sto je skuplje od svega gore navedenog. Znaci Bg-Ajndhoven-Amsterdam-Ajndhoven-Bg iznosi izmedju 75-85e ...slucajni termin u prvoj nedelji juna. Bg-Brisel-Amsterdam-Brisel-Bg dodje izmedju 83 i 124e..slicni termin, prva nedelja juna... Ako dodamo spavanje dolazimo blizu redovne avio karte Beograd-Amsterdam-Bg koja je u istom terminu 185e. Ako se cak uzme da priblizno kosta daleko je manje cimanje iz Ajndhovena. Transfer Sarloa-Brisel-Amsterdam ne moze da se savlada ispod 5 sati. I posto je devojka pitala za najjeftiniju opciju ajde da cujemo koja je to varijanta sa spavanjem jeftinija?
April 20, 201114 yr Besmisleno je praviti bilo kakve proracune bez datuma. Okvirno, povratne karte za Charleroi mogu se naci za 23 eur i to da biras termin, dok je situacija kada je u pitanju Eindhoven bitno drugacija: verujem da bi mnogima bilo tesko da se "ukalkulisu" u tih 50 eur koje si navela i fiksiraju se za odredjene datume. Povratna za shuttle bus Charleroi - Brussel iznosi 22 eur, putuje se 1h, a Eurolines povratna Brussel - Amsterdam kosta ukupno 24 eur po promotivnoj tarifi (9e karta + 3e taksa) i putuje se 3,5h. Ne znam koliko su hosteli, ali ja sam rezervisala odlican hotel u centru i dvokrevetna sa doruckom kosta oko 50 eur. Sve ove podatke ne bih znala da uskoro ne putujem bas na taj nacin tako da sam, naravno, za sebe trazila najpovoljniju opciju. Osim toga, zelim da vidim i Brisel, cula sam da je jako zanimljiv grad... No, pitanje je sta ce odgovarati devojci koja je ovu temu i postavila. Bitno je da ima sto vise mogucnosti, pa verujem da ce za termin koji njoj odgovara pronaci najbolje resenje.
April 20, 201114 yr Ako je besmisleno daj da svi koji ne znaju kada putuju ne postavljaju pitanja... Sta da kazem...u subotu sam se vratio iz Brisela (isao u Leiden-Holandija). Svi podaci koje sam napisao su od pre 6-7 dana. Najjeftiniji nacin da se od Aerodroma dodje do brisela je shuttle od 12e. Povratnu mozete kupiti za 22 samo online ali pazite, ako vam zakasni avion tj uzmete za 5.00 a udjete u bus u 6.00 spremite novih 12e. Neke Tajlandjane su izmuzli za pare. Shuttle staje kod Glavne stanice (Zuidstation in Flemish) i odatle imate metro za gde god vam treba u gradu. Ja sam zakasnio na poslednji Eurolines pa sam iz tog razloga i rekao da je kriticno i nategnuto. Spavanje u cekaonici na glavnoj stanici do 6.00. Niko me nije cackao. Cene smestaja u blizini od 22e. Nije mi se davalo za tih 6-7 sati tako da sam blejao po okolini i oko 01.legao na klupicu. I da, wizz je kasnio u oba slucaja....i na tamo(oko 45min) i nazad (1h20min).
April 20, 201114 yr E pa sad mi je jasno zasto ti je mrska konekcija iz Brisela! Mozda si ocekivao da ti plate hotel ili bar neku veceru... Salim se malo s tobom, neces zameriti!
April 20, 201114 yr Eh...kada idiJot nisam isao preko Ajndhovena. A lepo mi ljudi pricali...ne zavlaci se u Sarloa... Ovo mi uopste nije trebalo. p.s. Jedan od shuttlova vozi Mirko, lik iz Negotina. Ako nabasate na njega imate gratis voznju Ja, naravno, nisam ni tu uspeo da se ovajdim. Sve u svemu, jedno kilavo putovanje...
April 23, 201114 yr Author Znala sam i ja za opcije preko Charleroi i Eindhovena prije nego sam pitala prvobitno, ali mi za termin kad sam planirala i za vrijeme koje sam imala na raspolaganju da tamo i ostanem nije odgovarao Beograd-Brisel-Beograd, a ni Eindhoven. Iako je Brisel bio povoljan (zapravo sama karta je bila najjeftinija od svih drugih opcija, ali uz to transfer do Brisela, noćenje jer ne bih mogla stići na Eurolines bus, bus do A'dama i na kraju je računica bila ista kao i za Eindhoven), mogla sam ostati 7 dana, a toliko nemam na raspolaganju, s druge strane let slijeće u 17:45h, a sudeći po stranici belgijskog Eurolinesa posljednji autobus za Amsterdam kreće u pola 7 sa Brussel Noord stanice, znači ne bi bilo teoretske šanse da stignem odmah na bus. Eindhoven je za termin koji sam gledala bio (za mene) skup, sad vidim da su u međuvremenu nešto snizili karte, ali kad sam ja gledala bilo je za 10/12.5. povratna oko 86-90 eura eura (+ 35,4 eura voz Eindhoven-Amsterdam-Eindhoven + karta aerodrom - Eindhoven i nazad + 30 eura Sa-Bg-Sa), a još gore je što najraniji voz u Eindhoven stiže u 7, tj. 7:11, a let je u pola 9 pa bi mi to bilo frka hoću li stići do aerodroma na vrijeme kako treba i tako dalje. Znači, karta do Amsterdama preko Eindhovena bi me iz Sarajeva došla gotovo koliko (oko 35-40 eura manje) promotivna regularna preko Austrian Airlinesa. Na kraju sam kupila kartu Beograd-Dortmund, let kreće u 5:40 i koštao je 28 eura, na sajtu Eurolinesa njemačkog sam vidjela da je karta Dortmund-Amsterdam 16 eura po promotivnoj cijeni, i da autobus ima u 9h, kako avion slijeće (ili bar bi trebao) u 7:45, to je valjda dovoljno vremena od aerodroma do željezničke/autobuske stanice u Dortmundu. U povratku sam kupila Charleroi-Beograd za 20 eura (+ transfer do aerodroma 12 eura + autobusna karta 12 eura) i to taman uklopila u 5 dana (busom do Beograda i nazad ću noću). Mislim da ću doći dan ranije u Brisel prije leta da ga malo obiđem. Kako sam već dva puta ranije bila u Amsterdamu, (samo) 4 dana ovaj put će biti ok.
April 23, 201114 yr Dovoljno ti je. Airport Express vozi do glavne autobuske stanice i put traje ne vise od pola sata. Karta je 6e po osobi/pravcu. Super si to uklopila sa Dortmundom. Eto zasto je forum sjajna stvar, Dortmund mi nije pao na pamet
April 23, 201114 yr Author Jedino se nadam da neću biti peh pri odlasku pa da kasni let iz Bg pošto taj dan iz Dortmunda ima samo jedna autobuska linija za Amsterdam pa bih u tom slučaju morala do Kelna vozom pa na bus odatle. Vozne karte su duplo skuplje. Pošto nikad nisam ranije letila sa Surčina, a planirala sam doći busom navečer u Bg (vjerovatno stiže oko 9), je li ok da idem kasnijim busom sa Zlatnog venca pa da dođem na aerodrom oko ponoći, tj. da li je moguće biti na aerodromu tokom noći jer je let u pola 6? Ne pada mi na pamet da negdje noćim (iako imam rođake pa bih mogla besplatno) radi par sati sna.
April 23, 201114 yr Bas sad gledam red voznje, poslednji polazak je u 23 i 40. Dakle, bices oko ponoci na aerodromu.
April 24, 201114 yr Bas sad gledam red voznje, poslednji polazak je u 23 i 40. Dakle, bices oko ponoci na aerodromu. ali nemoj hvatati bas poslednji
April 24, 201114 yr PS: Nije Zlatni Venac, vec Zeleni Venac hehehe ...kako vide, svaka ti cast. Kako se ono zove kada citas pogresno a obradis u glavi kako treba...