Posted May 6, 2011 ... ali putujemo iz Rusije! Znam, kada se ide iz Srbije stvar resava Moma turs... ali sta kad krecemo iz Rusije (sto je nas slucaj), kako se dokopati dokumenta za tranzit kroz Ukrajinu? Ideje, predlozi, saveti ... Hvala! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 6, 2011 Za tranzit, u trajanju do 24h, na aerodromu, nije potrebna viza. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 6, 2011 a da, ne rekoh, idemo vozom ... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 6, 2011 Kad putujete? Neko reče na forumu da su mu iz Mome rekli da će viza/vaučer za UA biti ukinute krajem maja ili tako nešto. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 6, 2011 pa ako idete vozom bolje vam je da idete preko madjarske! U kom si ruskom gradu? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 6, 2011 pa ako idete vozom bolje vam je da idete preko madjarske! U kom si ruskom gradu? A kako misliš od Rusije do Mađarske? Voz između Rusije i Mađarske ide preko Ukrajine. Jedino da idu obilazno preko Belorusije, Poljske i Slovačke, ali je to skuplje i zahteva presedanje u Varšavi. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 6, 2011 Idemo iz S.Peterburga ... Isli smo vec preko Budimpeste i Lavova (oko 90 eur u jednom smeru), pa sam mislio da se tako i vratimo, ali izgleda da cemo morati da gledamo varijantu preko Poljske ... s tim da ne znam kako da odgonetnem cenu za to putovanje ... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 6, 2011 Vidi Airbaltic.com Imali su neki popust ovih dana za ruske gradove. Povratna BG-SP-BG bila oko 190€. Ako je u jednom pravcu pola od toga, onda vredi razmisliti. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 6, 2011 Kada se vraćate? Vidim ima airbaltic 16. maja za 88,83 EUR Peterburg - Beograd sa presedanjem u Rigi. Još 7 slobodnih mesta po toj ceni. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 6, 2011 Idemo iz S.Peterburga ... Isli smo vec preko Budimpeste i Lavova (oko 90 eur u jednom smeru), pa sam mislio da se tako i vratimo, ali izgleda da cemo morati da gledamo varijantu preko Poljske ... s tim da ne znam kako da odgonetnem cenu za to putovanje ... Kada sam se ja vracao iz petersburga iso sam vozom do Minska pa vozom do granice sa Poljskom. Granica Belorusija/Poljska se prelazi posebnim vozicem koji vozi 5 minuta. Kroz Poljsku, Slovacku i Madjarsku sam stopirao! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 7, 2011 U Rusiji mozes da trazis vaucer od agencije koja je nastala od starog sovjetskog Inturista. Valjda se sada u Rusiji zove Rusinturist. Ja sam dobio vaucer u Belorusiji u agenciji Belinturist (besplatno) uz malo objasnjavanja zasto mi treba vaucer (kako ti za Belorusiju ne treba viza a za Ukrajinu ti treba vaucer?). Sluzbenica mi je rekla da u njihovoj sestrinskoj firmi Rusinturist takodje moze da se dobije vaucer jer i oni znaju za to (Rusima treba vaucer za Hrvatsku i Makedoniju). Na ukrajinskoj granici nista ne pitaju samo pogledaju pecat da je to turisticka agencija- tako sam prosao sa tim beloruskim vaucerom. Sa ruskim nemam iskustva ali verovatno je isto. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 8, 2011 (kako ti za Belorusiju ne treba viza a za Ukrajinu ti treba vaucer?) ne treba mi nista za Belorusiju jer su oni u kao nekoj federaciji sa Rusijom tako nema nikakve kontrole na granici ... ista fora kao Shengen ... Provericu pa se javljam sa rezultatima . Hvala! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 8, 2011 Pa isto od MOMA Toursa uzmeš za povratak,skockaj datume i nema problema..otprilike.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 8, 2011 Pa isto od MOMA Toursa uzmeš za povratak,skockaj datume i nema problema..otprilike.. Čovek je u Peterburgu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 8, 2011 Zvao sam agenciju. U Rusiji se i dalje zove Intourist, ali nista spec. ;(... Kazu da se ne bave time (bar za gradjane Srbije).. Tako da ta opcija otpada... Sto se tice AirBalitca. S jedne strane ne bih da sirim gluposti, a sa duge hocu da podelim info sa vama. Elem, citao sam na netu da taj tip aviona koijm oni obavljaju kratke letove (kao sto je i Bg-Riga), izvezsni Bombardier Dash Q400, nije bas najsrecniji, i Scandinavian Airlines ih sve povukao iz svoje flote jer su imali problema sa njim. Naravno da mi je jasno da jedna evropska kompanija ne bi smela sebi da dozvoli da se igra sa bezbednoscu putnika (bar se nadam), ali kad tako nesto procitas ne bude ti svejedno ... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 8, 2011 Jos ako sednes pored motora, usrecio si se. Stvarno, avion izgledaju nikad smesnije, poput onih za prevoz od ostrva do ostrva (tipa Maldivi i sl). I ne uliva neku sigurnost. Mada, avioni su stari svega par meseci, pa ne bi trebalo da bude problema. http://aviokartanet.wordpress.com/2010/08/12/air-baltic-prekida-letove-ka-beogradu/ Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 8, 2011 Idemo iz S.Peterburga ... Isli smo vec preko Budimpeste i Lavova (oko 90 eur u jednom smeru), pa sam mislio da se tako i vratimo, ali izgleda da cemo morati da gledamo varijantu preko Poljske ... s tim da ne znam kako da odgonetnem cenu za to putovanje ... Kada sam se ja vracao iz petersburga iso sam vozom do Minska pa vozom do granice sa Poljskom. Granica Belorusija/Poljska se prelazi posebnim vozicem koji vozi 5 minuta. Kroz Poljsku, Slovacku i Madjarsku sam stopirao! Zaintersovao sam se za ovaj vozic . To je prelaz Brest/Terepsol. Jel se secas koliko kosta? I da li ide cesce nego sto pise na bahn.de? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 10, 2011 Jos ako sednes pored motora, usrecio si se. Stvarno, avion izgledaju nikad smesnije, poput onih za prevoz od ostrva do ostrva (tipa Maldivi i sl). I ne uliva neku sigurnost. Mada, avioni su stari svega par meseci, pa ne bi trebalo da bude problema. http://aviokartanet.wordpress.com/2010/08/12/air-baltic-prekida-letove-ka-beogradu/ Stole, ovo je prošlogodišnja vest (za prekid letova), ja sam leteo airBalticom par puta, i evo uskoro ću opet, i imam samo reči hvale za njih Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 26, 2011 Pozdrav drugari...vidim da je tema jos sveza, pa da ne zapocinjem novu. Interesuje me da li neko moze da mi objasni razliku izmedju vaucera koji daje Moma turs i onoga koji dobijas iz hostela pri rezervaciji? U sustini cela prica mi je poprilicno nejasna Iskrslo mi je iznenadno putasestvije do Kijeva, pa me malo buni cela procedura. Neki ljudi, koji su inace vracani sa granica (ja bio s njima:), me nagovaraju da mogu sa potvrdom o rezervaciji hostela da predjem u Ukrajinu. Meni to nije logicno...pa to bih onda svi radili...mnogo je jeftinije nego procedura za dobijanje vize ili vaucer u Moma tursu. Sta se tu ustvari krije, razlika...vaucer - viza - potvrda hostela? Unapred havala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 27, 2011 Koliko znam ne može potvrda o rezervaciji hostela. Ili vaučer (najjeftinije Moma) ili original pozivno pismo iz Ukrajine overeno u nekoj njihovoj nadležnoj instituciji. Neko je napisao na forumu da su iz Mome rekli da bi trebalo i to da ukinu do leta, tj. da može samo sa pasošem da se ide, ali nema još informacija po tome, dakle još treba vaučer/viza. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 28, 2011 Evo najsvezije informacije iz Moma tursa. Moci ce i dalje da se putuje sa vaucerom. Bila ja zapoceta neka prica da vise nece moci, ali je obustavljena do daljenjeg... Tako da teramo po starom Namas nista specijalno oko dobijanja vaucera. Odes u Momu sa pasosem i vaucer ti naprave odmah, tako da sve zavrsavas u jednom danu, cak ne mora ni licno, vec moze neko da ode umesto tebe... Elem, ti ljudi koji su vraceni sa granice, koji je bio razlog za to? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 28, 2011 Koliko znam ne može potvrda o rezervaciji hostela. Ili vaučer (najjeftinije Moma) ili original pozivno pismo iz Ukrajine overeno u nekoj njihovoj nadležnoj instituciji. Neko je napisao na forumu da su iz Mome rekli da bi trebalo i to da ukinu do leta, tj. da može samo sa pasošem da se ide, ali nema još informacija po tome, dakle još treba vaučer/viza. Ма заборави оверу гарантног писам,то је за њих веома компликовано.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 29, 2011 Koliko znam ne može potvrda o rezervaciji hostela. Ili vaučer (najjeftinije Moma) ili original pozivno pismo iz Ukrajine overeno u nekoj njihovoj nadležnoj instituciji. Neko je napisao na forumu da su iz Mome rekli da bi trebalo i to da ukinu do leta, tj. da može samo sa pasošem da se ide, ali nema još informacija po tome, dakle još treba vaučer/viza. Ма заборави оверу гарантног писам,то је за њих веома компликовано.. https://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=5510.0 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 1, 2011 Pozdrav, malo skrećem s teme, ali me zanima nešto, a vi koji ste putovali tuda bi to mogli znati. Letim Budimpešta-Kiev-Tbilisi, u Kijevu sam dakle na aerodromu nekoliko sati i zanima me treba li mi viza za to ako sam hrvatski državljanin? Dobia sam dva oprečna odgovora iz ambasadi pa pitam i tu. Hvala! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 1, 2011 Ja koliko znam nije potrebna viza za tranzit do 24 sata izmedju letova. Stim da ne mozes napustati aerodrom. Da li letis sa Aerosvitom? Ako letis sa njima svo cekiranje odradis na aerodromu u Budimpesti. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites