Followers 0

Cajevi u Bgd-u

8 posts in this topic

Evo nesto na neki nacin vezano za putovanja.

Zna li neko gde mogu u Beogradu da kupim crni caj u listicama (one filter kesice earl greya su s....) kao i listice matea?

Zivi bili i caj pili!

Veliki izbor čajeva imaš i u Ušću. Nisam siguran gde se tačno nalazi ali mislim da je na prvom spratu u hodniku. I pre mesec dana imali su listiće matea :)

Jel zna neko kakve su cene uscu?

Jel neko kupovao kod kineza u bloku 70 cajeve i neko iskustvo :)???

U Mišarskoj je Kuća čaja koja je ranije bila u Mileševskoj. Tamo je ponuda za naše prilike i poznavanje čaja više nego dobra.

U Kući čaja (Mišarska 8, prva desno kad Resavskom kreneš od SKC-a do crkve Sv. Marka) zeleni mate je 200 din - 50 g, 385 -100 gr, imam baš flajer ovde, hehe, dok je mate u Small Tree u Ušću (http://www.smalltree.rs/?id=proizvodi&cat=proizvodi) bio slične cene, ako se ne varam, nekih 300-400 dinara 100 gr.

Crni čajevi, sličan izbor i tamo i vamo, s tim što imaš dosta više aromatizovanih crnih u Ušću, ako te tako što interesuje. Ti aromatizovani su oko 500 dinara po 100 grama, nisam uzimala tamo ove kvalitetnije, tako da ne znam cene, ali imaju običaj da im, čim zvučno ime bude, stave cenu od 1200 do 1600 po 100 g (što jeste realno, ako je bolja berba, ali nisam sigurna koliko oni tamo obraćaju pažnju na to (mislim, osim ako ne piše pored imena čaja)). Keemun i English breakfast (skoro jedno te isto :D) su oko 400 din po 100 g, što je korektno skroz. Jedini "crni" koji je skuplji u Kući čaja znatno je Pu erh, duplo, actually, ali to radnici objašnjavaju time što oni "znaju" odakle uzimaju čajeve, dok to Small tree arbitrarno radi, ali ja nešto nisam videla ni da u Kući čaja daju specifikacije oko Pu Erha, ali ajd :D. Takođe, genmaicha je u Kući čaja 560/100, a u Ušću 1350/100, which is like o_O, jer je to obično samo low-grade sencha ili bancha sa pirinčem, ne vidim zašto bi neko dobru senchu gurao tu, pa je cena potpuno nerealna. Ali, pitao si za crni :D..

I za cene.

U kući čaja ništa ne prelazi 800 dinara po 100 grama (mislim, osim Nai Xiang milk oolonga, koji vredi 1500 dinara :D), u Ušću aromatizovani crni oko 500, aromatizovani zeleni do 600, pu erh, keemun i tako to oko 400/100, assam i darjeeling, jer imaju grade, je li, a ovi su pozeri, nisam kupovala, pa ne znam, nit sam skoro gledala, sigurno preko 1000. Zeleni koji valjaju preko 1000.

Ne znam šta tražiš u čaju. Piješ crni uz doručak, ili sa mlekom, ili popodne for pleasure :D? U zavisnosti od toga, različite su preporuke.

Da, pomenuli ste i Apropo. Oni imaju fine (i preskupe, bilo gde na netu ćete naći jeftinije) japanske gvozdene čajnike, ali jako mali izbor čajeva, možda desetak. Ono što oni imaju, a druge dve pomenute prodavnice nemaju, je chai, recimo, začinjeni crni, dobar sa mlekom, cene, ako se dobro sećam, oko 600/100, što je i neki plafon za cene čaja u Apropou. Za dodatnih 200 kinti dobijaš i kutijicu, heh :).

Navedene cene jesu u ball parku, ali ne garantujem za preciznost. Evo, mogu da postujem tačne cene crnih iz Kuće čaja, kad već imam flajer:

cejlonski 372/100

newara elyia OP 560/100

Grab Yunnan Imperial 598/100

Qi Men Hao Yaa 856/100

Pu Erh 720/100

Assam BUdla Beta 645/100

Darjeeling Makaibari 690/100

Pozdrav svima moj prijatelj zivi na Rtnju i bavi se fito terapijom sam prikuplja biljke koje tamo rastu izradjuje razne cajne mesavine ( Nije od onih sto lece sve ni slucajno popricate sa njim o tome sta vas muci i on vam kaze dali moze da nesto pomogne ili ne. ) Trave i mesavine vam moze poslati bilo gde po dogovoru.  

Jako je zanimljiv tip bivsi je vojni pilot i pozorisni glumac glumio je u KPGT-u godinama, obisao ceo svet.

Ko od vas podje na Rtanj moze da ga angazuje kao vodica nije skup i odlican je drug.

Radi svega navedenog mozete ga kontaktirati na broj: 064/222-51-54 Zove se Dane.

Pozdrav svima i srecni puti vam bili.