Jump to content

Featured Replies

K2. Za tako nešto je potrebno biti spreman u svakom smislu. Koliko sam čuo i pročitao baš opasan vrh za "osvajanje".

• Author

Da, mnogo je tezak za savldati ga, ali izgleda je ne moguce stici do njega, pogotovu sad kad se vode bune po istoku.

Cekaj, sta ti hoces? Da se uspentras na vrh ili samo da dodjes donekle i vidis taj vrh?

Mislim da ni jedno ni drugo nije pametno. Da bi se popeo tamo, moras biti vrhunski alpinista, jer je to jedan od najtezih vrhova za osvajanje i sa velikim rizicima po zivot.

Ako hoces samo da ga vidis sa nekog mesta, opet nisam siguran da je bas tek tako izvodljivo, jer je vecina prilaza iz Pakistana, gde, kao prvo, nije lako otici, a kao drugo, nije ni bezbedno. Moze i sa kineske strane, ali, ne znam bas koliko je pristupacno.

Nadji neki laksi vrh, a istog ranga, ako bas zelis. Cak i sam Mont Everest vazi za pristupacniji i bezbedniji iz svih aspekata.

Obavezno pogledajte ovaj video:

Traje sat vremena tako da se raskomotite, spremite neko pice i grickalice :)

Covek se popeo na K2 zajedno sa drugim alpinistima, 3 od njih je poginulo tokom uspona, mnogo dobra prezentacija kako to izgleda ici na K2.

• Author

Svaka cast za video, moram pogledati :)

@ Dragance, znam, a i nemama nameru penjati se. Voleo bih doci do planine, a i to je ne moguce izgleda?