Posted October 25, 2011 Da li je neko putovao vozom od Beograda do Helsikija? Koliko dana traje putovanje i koliko košta? Pretpostavljam da se putuje Beograd-Budimpešta-Varšava-Talin i onda nekim brodom do Helsinkija... ali ne znam da li voz direktno povezuje Varšavu i Talin ili mora autobusom preko Vilnusa i Rige?? Jel moguće sve karte rezervisati u Beogradu ili se kupuju na stanicama. Nisam milion godina putovala vozom. Pojma nemam. Pomagajte!! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 25, 2011 Ako baš isključivo vozom/brodom želiš, mislim da je najbolje vozom do Gdanjska/Gdinje. Iz Gdinje imaš trajekt za Helsinki za koji karta do 16. decembra košta 55 EUR, a od 17. decembra 62 EUR. Ukoliko uzimaš povratnu kartu dobijaš 20% popusta (http://www.finnlines.com/ferry-trips/routes_fares/gdynia_helsinki/passenger_cabin_fares) Druga opcija je Wizzair Gdanjsk - Turku, a onda iz Turkua već nekako do Helsinkija. Do Gdanjska/Gdinje je najjeftinija opcija vozom sledeća: Beograd - Budimpešta povratna karta 26 EUR opcija 1) Budimpešta - Varšava u jednom smeru 29 EUR za sedište ili 39 EUR za kušet (ponuda po ovoj ceni je ograničena, pa treba kupiti ranije kartu; vrlo je moguće je da može da se kupi u Beogradu (agencije Putnik ili Wasteels). Ako ne, onda preko sajta Mađarskih železnica - http://www.mav-start.hu/imap.php?mid=lengyelorszag. Varšava - Gdinja/Gdanjsk kupuješ karte u Varšavi. Najbolje idi TLK vozom pošto su oni jeftiniji. Izbegavaj EIC, jer su skupi. Cena u jednom smeru za TLK voz Varšava - Gdinja je 56 PLN (oko 14 EUR). Ukoliko imaš manje od 26 godina traži popust MAX-26 (26%), a ukoliko imaš ISIC karticu traži popust za studente (51%). opcija 2) ukoliko ne uspeš da ugrabiš ove jeftinije karte Budimpešta - Varšava onda jednostavno kupi u Budimpešti pred polazak povratnu kartu Budimpešta - Gdanjsk za 102 EUR. Ideš vozom do Varšave i onda presedaš za Gdanjsk/Gdinju. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 25, 2011 jel ovo siguran info da je u poljskoj 51% sa ISIC karticom? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 25, 2011 jel ovo siguran info da je u poljskoj 51% sa ISIC karticom? Pogledaj stavku 19 na 4. stranici: http://www.intercity.pl/pubfile/rozklad_2011/Tabela%20ulg%20ustawowych%20od%201_06_2011.pdf Ovaj popust se odnosi na R, IR, RE, TLK, EX i EIC vozove Popust MAX-26 se odnosi na TLK, EX, EIC i EC vozove, osim petkom od 14 do 20 časova. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 25, 2011 nemoj da sumnjaš u rax-ove informacije , šta ti on kaže to ti je Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 25, 2011 Ai! Kakva je to avantura! Ovi studentski popusti za mene ne vаže, ali ako ima neki za klince to bi bilo super. Razmišljala sam da klincima priuštim malo razgledanja Evrope na ovaj načina, a ne samo da fiiiiiju i stigli smo, ali možda su ipak malo mali za sve ovo... Razmisliću, pa za neku godinu U svakom slučaju, hvala za informacije. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 25, 2011 Mnogo manja avantura nego što ti se čini. Koliki su klinci? Evo npr. za ovaj trajekt Gdinja - Helsinki deca do 17 god plaćaju 2/5 karte, a do 12 godina 1/5. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 25, 2011 4 i 7 godina... bojim se da im ne dosadi ..... možda bi trebalo prvo neku kraću relaciju, probe radi Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 27, 2011 Onda Balkan flexi pa do Istanbula. Nije daleko ali je dugo taman da, kada im dosadi, stigli smo. Uz to....za sitne pare ima i brodica koji voze na Princevska ostrva taman da im ni plovidba ne dosadi. Sve u svemu...i ja mislim da je za njih opasno toliko klackanje samim tim sto je sami sever a zima se blizi... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 2, 2011 Moze i do St.petersburga,pa dalje za Helskinki..Ja sam ranije isao Do Stockholma,pa brodom u Turku,i dalje vozom za Helskinki.(Bgd-Berlin-Stockholm) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 18, 2012 meeeeni hitno-hitno-najhitnije treba savjet za najjevtiniju i najsigurniju(ako je ikako moguce upariti ovo dvoje) opciju BG-Helsinki...predlog? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 18, 2012 Ljudi su isli wizzom Bg-St.Skavsta pa onda ferry Stokhom-Helsinki Viking Line-om. Bilo je oko 80e u pravcu (45 avion i 35 ferry) ali nisam pitao za transfer od Skavste do Ferija. Racunam da mozda moze iz Budimpeste isto da se iskopa nesto do Stokholma ili mozda ako linija radi cele godine za Turku...to je 150km, verujem da je dobro pokriveno prevozom... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 19, 2012 Ja sam isao do Turkua iz Budimpešte wizzom, pa onda busom po Finskoj. Na ovom sajtu kupuješ karte http://www.matkahuolto.fi/en/ , ako uzmes dovoljno unapred može da ispadne smešna cena, iako jeftino i Finska ne idu u istoj rečenici. A imaš i Norwegian, Helsinki-Kopenhagen-Beograd. Mene izašlo 145e pre nekih mesec dana, mada sam kupio dva dana pre putovanja i to one way ticket. Verujem da može da se nadje za manje pare. Proveri tamo, sajt im je jako pregledan. Ako ti je lova jedini kriterijum onda ferry, ko što reče wolf. Stokholm-Helsinki je 16.5 sati. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 19, 2012 Autobus Skavsta-Stokholm Central nije uopste jeftin, ali kad se mora postoji opcija koju neki rade, kada se sleti tamo na aerodrom zamoli se neko ko je dovezao ili ceka nekog da sleti da sa njim(a) ide za stokholm. Pored Viking-a postoji i Silja line, pa ko sta voli. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 21, 2012 Autobus Skavsta-Stokholm je prosle godine u ovo vreme bio oko 26 evra povratna. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 10, 2012 mene interesuje Bg-Helsinki,ali bez aviona! Ja imam neku viziju da idem do Gdanjska,iako nemam blage veze kako doci do Gdanjska ,pa posle sa ferijem(82e) do Helsinkija .Ako imate bolju rutu (bus,voz),bio bih vam zahvalan da mi javite Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 10, 2012 ns-bud voz, bud-krakov bus orangeways/voz Rax zna sve o tome a i vec je pisao, krakov-varsava polskibus cena do 10 eura po pravcu i manje, varsava-gdansk opet polskibus Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 10, 2012 Ok.Hvala na info.Uzecu u razmatranje.Ja sam malo rovio,pa sam nasao opciju sve sa vozem.do Budimpeste,pa odatle voz do Varsave,pa od Varsave vozem do Gdanjska.Iako,vise volim sa busem,brze i udobnije. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 10, 2012 Ok.Hvala na info.Uzecu u razmatranje.Ja sam malo rovio,pa sam nasao opciju sve sa vozem.do Budimpeste,pa odatle voz do Varsave,pa od Varsave vozem do Gdanjska.Iako,vise volim sa busem,brze i udobnije. Drago mi je što si izabrao voz, bar ćeš se uveriti da je vozom brže (van Srbije naravno), i udobnije. Budimpešta-Varšava savetujem da uzmeš ranije preko sajta MAV-Start-a, možeš za 29 EUR naći kartu. Pozdrav Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 10, 2012 Da,ja sam nasao na njihovom sajtu 29 e,tako da ide otprlike ovako Bg-bud 15 e,bud -war 29e i var-gdn 17 e,znaci 15+29+17+82 za ferry Gdanjsk-Helsinki TOTAL 143 eura Beograd-Helsinki Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 10, 2012 takodje postoji i opcija da kada se dodje do varsave uzme autobuska linija simpleexpress. ide se do talina u estoniji i tamo se hvata ferry za helsinki koji je znatno jeftiniji od 82 eura koliko kosta iz gdanjska. tallink je operater za ferry ako se dobro secam. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 11, 2012 Inace,da napomenem za ovaj ferry,ide samo nedeljom i utorkom,u 6 ujutru polazi,i putovanje traje 24 h i 45 min Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 13, 2012 Jos nesto,ne ide se ferry-em iz Gdanjska,neko iz Gdynia-e.ti je 20 km od Gdanjska i ima voz . Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 14, 2012 Jos nesto,ne ide se ferry-em iz Gdanjska,neko iz Gdynia-e.ti je 20 km od Gdanjska i ima voz . Svaki voz koji ide iz Varšave i Krakova za Gdanjsk ide do Gdinje, a staje u Gdanjsku na 3 stanice i u Sopotu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 30, 2012 pozdrav,rekoh cisto da vas obavestim o mom putovanju za helsinki.isao sam vozem do Budimpeste,15 e,pa Bud-Warsava 39 eura,iz Varsave smo isli busem za Talin,e da napomenem,da ako hocete da idete sa ovom varijantom,da kad dolazite vozem u Varsavu,ne izlazite na zadnju stanicu tj Centralnu,nego jednu stanicu prije-Zakhodnya,jer je tu Autobuska glavna.Dalje,isao sam busem Warsava-Tallin,s tim sto se mijenja bus u Ritasu i Rigi,ali znaci samo se izadje i predje u drugi bus,jer tako saradjuju kompanije u tom regionu.Karta je izasla 40 ak eura.Iz Talina sam sa ferijem zavrsio putovanje u Helsinki,Cijena karte je 29 e,s tim sto cijena varira od dana,i sata kad feri polazi iz luke Talin,ali max cijena ide do 40 e. U principu sam zadovoljan,jer sam bio u Budimpesti dan,u Warsavi dan ,(btw Warsava rules ,spavao sam u vozu-busu tokom noci,nijesam se puno iscimao a bas sam dosao za male pare.Za koji dan se vracam,gledam cijene sa avionom,karte idu i do 1.300 e Hvala lijepo,vracam se na isti nacin kao sto sam dosao Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites