Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Klub putnika

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Posted

Da li bi bio ljubazan da mi napises gde se tacno nalazi dvorac i kako mogu stici do njega?

Unapred hvala! :)

Putem od Zrenjanina za Vr?ac... prođe? Lazarevo, Sutjesku, Sečanj, Boku, Konak... (za svako selo postoji tabla pored puta) i kad prođe? selo Konak, na tačno petom kilometru odvaja se skretanje za selo Stari Lec... zamak je u ataru sela, ne mo?' proma?iti... oko njega je ne?to ?to je nekad bilo park, a sada je d?ungla :)

Mo?e? i ovako: Pančevo - Alibunar - Plandi?te (prilično lo? put) i od plandi?ta krene? ka Zrenjaninu... na otprilike tridesetom kilometru je selo Stari Lec.

Ima? redovne autobuse iz Zrenjanina za Vr?ac (vremena polazaka pogledaj u sekciji destinacije > vojvodina > zrenjanin > kako stići) koji prolaze tuda, a ima? i 4 voza dnevno na relaciji Zrenjanin - Vr?ac koji prolaze kroz Stari Lec.

Nadam se da sam bio dovoljno iscrpan i detaljan i informativan i sve u tom stilu :)

Pozdrav,

LP

Hey LazarU...

Kakav je to dvorac? (zaista prvi put cujem za njega :oops: )

Pretpostavljam da je u ocajnom stanju... Jel vredi ici?

Vittorio

Ima slika! :)

https://www.klubputnika.org/html/putopisi/poscg/juzbanat/a06.htm

Prilichno spooky dvorac... kazu da je Sloba (mr. president) krenuo da ga renovira za svoje potrebe, i da je skoro zavrsio, ali su se seljaci skupili i sve polupali. U unutrasnjosti dvorca moze se videti da je najveci deo bio nedavno renoviran (suplja cigla, izolacije zidova) ali je sve veoma pedantno unishteno....

Termin "dvorca" u Vojvodini odgovara onom u carskoj Rusiji - to su zapravo spahijske kuce, koje su seljaci nazivali "dvorac".

LP

kazu da je Sloba (mr. president) krenuo da ga renovira za svoje potrebe' date=' i da je skoro zavrsio, ali su se seljaci skupili i sve polupali.

[/quote']

HAHAHAHAHAHAHHAHAH!!!! :D:D:D

a to se, pretpostavljam, desilo 6.oktobra kada su seljaci Starog Leca - ogorceni sto nisu prisustvovali "revoluciji" - morali da sje*u nesto Slobino...

:lol:

• 1 year later...

eh, da, ko je video taj dvorac razrusen-video. ja na primer nisam :) sada ga prepravljaju u hotel (valjda nesto poput fantasta, staznam), eno i radijatori su vec u zidovima a iz tranzistora dopire vesela muzikica koja osokoljuje majstore :)

• 3 weeks later...

Mozda im jednostavno nije bio dan... poustajali na leve noge... :)

Hehe. Dobra fora. Salji fazon za Fazoni i fore p ada ona deca kazu dobar fazon :D Salim se malo.

• 4 weeks later...

Posto sam odrastao u okolini ovog dvorca, evo i tacne informacije sta se desilo sa tim dvorcem. Naravno, posle rata dvorac je oduzet vlasnicima i postao drzavno vlasnistvo i jednostavno ostavljen da propada. Pre rata je po pricama moje babe, dvorac bio predivan, nalazio se u lepo uredjenom parku, u kome se nalazila i fontana i mnogo cveca. No, tesko da se danas ista od toga moze zamisliti. Oko 1990. dvorac su poceli da preuredjuju Italijani za potrebe lovaca, koji su masovno dolazili u ove krajeve, a kada su krenule sankcije sve je stalo i nedovrseni radovi su stajali bez pomaka vise od 10 god. Ne znam sta se desava u novije vreme, posto nisam odlazio tamo vec 2 god. Inace, osim Kapetanova u okolini se nalaze i drugi "dvorci" tj. zanimljive gradjevine. U Konaku se nalazi dvorac u lepom parku, u kojem je sada skola, zatim u samom Starom Lecu jos jedan dvorac, u kojem je smestena dusevna bolnica (tesko je uci u park, ali vredi pokusati) i u Hajducici, takodje dvorac u predivnom parku (inace je pripadao porodici Dundjerski). Vredi skoknuti u ovaj kraj....Pozdrav...

• 1 year later...
  • 3 years later...

Videla sam Kapetanovo pre neki dan. Potpuno je renoviran (onako u novokomponovanom stilu) spolja, mada se vec na nekim mestima ljusti fasada od vlage. Unutra je stilski namestaj, salon u prizemlju i recepcija, a gore dvadesetak soba/apartmana. Nije potpuno dovrseno i bilo je zakljucano, pa sam ovo sto sam videla videla kroz prozor, a za ostalo cula od seljaka. Neka baba burzujka ga renovira prvenstveno za potrebe lovaca i druge klijentele iz inostranstva jer joj je unuk ili sin valjda neki poznati estetski hirurg u Zenevi pa ce da salje tu VIP pacijente da se u miru oporavljaju od postsilikonskih trauma :) Verovatno nije bas 100% tako, ali bili su mi ovi komentari smesni, pa da ih podelim sa vama.

U snegu oko dvorca ima mnogo tragova bambija i divljih svinja :)

• 1 month later...

Informacije iz prve ruke :) Dvorac Kapetanovo je kompletno renoviran u hotel, trenutno se radi na restoranu i uskoro ce biti otvoren za posetoce. U planu je i uredjenje parka, izgradnja jezera, spa centra,.. Dvorac Jagodic ce biti povezan u tom kompleksu, s tim da se on jos uvek renovira.