Followers 0

Camino de Santiago

31 posts in this topic

U donativo albergama se ostavlja dobrovoljan prilog umesto uplate. Niko se neće buniti ukoliko se nakon tuširanja zapakuješ i nastaviš put. Možeš da ostaneš i na večeri koja uvek skromna i hospitalero naglasi da izdašnost obroka zavisi od visine priloga peregrinosa. Prilog se ostavlja prilikom napuštanja albergea.

Meni je koristila odštampana lista svih albergea na putu (Francuski put). Lista je imala sledeće podatke, kontakt, kapacitet, cenu, vrstu (parohijalni, manastirski, donativo,  privatni itd)  udaljenost od početne tačke i sl..

www.caminosnorte.org/cnalbtabla.pdf

On 12/21/2018 at 7:32 AM, Camino said:

U donativo albergama se ostavlja dobrovoljan prilog umesto uplate. Niko se neće buniti ukoliko se nakon tuširanja zapakuješ i nastaviš put. Možeš da ostaneš i na večeri koja uvek skromna i hospitalero naglasi da izdašnost obroka zavisi od visine priloga peregrinosa. Prilog se ostavlja prilikom napuštanja albergea.

Meni je koristila odštampana lista svih albergea na putu (Francuski put). Lista je imala sledeće podatke, kontakt, kapacitet, cenu, vrstu (parohijalni, manastirski, donativo,  privatni itd)  udaljenost od početne tačke i sl..

www.caminosnorte.org/cnalbtabla.pdf

Hvala ti. Meni treba lista za Severnu rutu, a vidim sad na sajtu da ima i to. Skinula sam app Pilgrim, čini se da je jako temeljno urađen.

Edited by Snezana011

Nisam koristila camino aplikacije na putu ali je papir praktičan jer se lako izvadi iz džepa i pregleda i po kiši i sa mokrim rukama. Svi imamo na umu idealne vremenske uslove.

9 hours ago, Camino said:

Nisam koristila camino aplikacije na putu ali je papir praktičan jer se lako izvadi iz džepa i pregleda i po kiši i sa mokrim rukama. Svi imamo na umu idealne vremenske uslove.

Šta znam, ja bih mogla da kažem da sam se preporodila otkad imam smartfon i vodonepropusnu futrolu, radi i u ekstremnim vremenskim uslovima... Što se ovog poslednjeg zaključka tiče, dobro je napomenuti da treba misliti o promenljivim vremenskim prilikama za one bez puno iskustva. Ali ne bih tako uopštila, lično nikad ne polazim od pretpostavki o idealnim uslovima, naprotiv. 

Edited by Snezana011

Ima raznih peregrinosa. Onih koji se oslanjaju na tehnička pomagala i onih koji ih svode na minimum. Francuska verzija puta je odlično obeležena.

Na kraju, sve zavisi od pristupa.

Mene zanima najmanje atraktivna ruta, zato neću ići tom francuskom, nego severnom jer je, uslovno rečeno, najdivljija. Uz to, kampovaću sve vreme, dakle, nosiću kompletnu kampersku opremu što je dodatnih nekoliko kilograma tereta. Priča o tehničkim pomagalima je široka tema i najpre bi trebalo definisati šta je za koga minimum. Imam višegodišnje iskustvo života na drumu i lekcija koju sam morala da naučim još na početku je da prekomernu težinu u bisagama (ruksaku) ne prave jedan-dva komada velike opreme, već mnogo malih stvari koje se mogu izbaciti. Papirnate knjige su jedna od tih malih stvari, mada sam pre kupovine Kindla imala običaj da štampam knjige i onda bacam stranice koje pročitam... No, svako sa svojim iskustvima, zato sam gore i prokomentarisala da ne bi trebalo uopštavati.  

Edited by Snezana011