Posted May 13, 2012 "Lasta Travel&Tourisam" (ovako pise na sajtu Laste) Segedin Shopping prevod na Srpski: Horor putovanje raspadnutim busom gde se pitate da li cete ikada stici kuci Uplatila sam jednodnevni izlet do Segedina preko Laste i mogu da svima da savetujem da izbegavaju ovu agenciju jer je ovo najgora organizacija nekog putovanja ikada i ocenila bih je ocenom 1 od 1-10 (gde je 10 najbolja ocena) ! Autobus je kasnio 15/20 minuta u samom startu jer se cekala jedna (ocigledno VIP) osoba (koja je uzgred uspela da stavi kompletnu sminku na sebe (puder, maskaru, sjaj, rumenilo,...) ali nije uspela da stigne na vreme), sto stvarno nije u redu prema ostalim putnicima koji su stigli na vreme. Pisalo je u aranzmanu da cemo u Segedinu biti oko 11 h ali autobus je stigao tek u 12 i 15, ali i onda kad smo usli u Segedin vozac nije pola sata mogao da nadje Arkad pa smo lutali gore dole po gradu, i na kraju je neko poceo da dobacuje vozacu "hocete li GPRS; skrenite levo; levo". Vozac je inace i pre samog ulaska u grad umalo skrenuo na pogresnu stranu tako da je bilo ocigledno da ne zna put do Segedina, a ni unutar Segedina. Zena koja je "vodila" ovo putovanje se putnicima obracala zargonskim (ulicarskim) jezikom "u fazonu" "gde si brate" i nije znala odgovor ni na jedno pitanje koje su joj putnici postavljali o Segedinu, uz to je bila neprijatna i drska. Na pitanje neke devojke da li prvo da idu u Merto/Coru ili u Arkad, i sl. pitanja dosla je do izrazaja njena elokventnost i pamet: "...idete prvo u Arkad da Vam ne razgrabe krpice, pa da onda idete da se setate po gradu." Kako genijalno objasnjenje ljudima koji ni ne znaju gde se sta kupuje, koje je radno vreme prodavnica i idu u Segedin po prvi put. Kao da se svi ljudi "grabe" (kao stoka) za sve iste stvari i kao da postoje samo dva makreta i 1 trzni centar u Segedinu! Vrhunac bezobrazluka je bio taj da mobilni telefon vodica nije bio dostupan putnicima jer su je neke devojke zvale ali je ona stalno bila nedostupna! Na granici u povratku smo cekali oko 1 h i 40 min tri zene svercerke koje su cekale da im vrate pdv (afu) za 6 torbi (po osobi), tako je nama bar rekla jedna od svercerki dok je pokusavala da im proda nesto od tih stvari. Ovo je trebalo da bude "izlet do Segedina", a ne svercerska tura (profesionalnih svecera). Culi su se komentari tipa: "proslo je vec 6 autobusa ispred nas; ostacemo ovde do kraja dana zbog ove tri babe; s Lastom vise nikada nigde" Tokom noci vozac je odjednom tokom voznje poceo da se pomera levo-desno, gore-dole sto sam ja posmatrala u retrovizoru i pitala se sta desava. Pomislila sam da nam je pukla guma, jer je bus isao levo-desno. Odjednom je vozac prikocio, svi putnici su se naglo probudili, on je zaustavio vozilo, upalio svetlo, nesto valjda trazio, i bez ikakvog objasnjenja krenuo dalje. Napominjem da je Lastin bus bio jako los: sedista su razvaljena, kocnice busa ne rade dobro, cinilo se kao da srafovi odpadaju s autobusa (sto me je podsetilo na Jatove avione), klima ne radi dobro i ukljucena je tek pri kraju puta... Na stanicu smo stigli tek oko 2 h ujutru, a trebalo je da stignemo mnogo ranije, jer nije bilo guzve u saobracaju, i nije nas pretresala srpska carina... Zna li neko neku provereno dobru agenciju koja vodi "Shopping" ture do Segedina? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 12, 2012 E pa draga moja resih da ti se javim hvala ti za ovaj komentar ,,VIP osoba,, ali daleko sam od toga niti imam bilo kakvu zelju da to budem Stigla sam da se sredim kao svaka normalna devojka u mojim godinama i stigla sam na vreme a i mnogo ranije na Lastinu stanicu ali isto tako cenjeni zaposleni u toj agenciji nisu znali da mi kazu gde treba da cekam autobus. Prvi put sam isla sa Lastinom agencijom u Segedin i ne planiram vise nikada. Zao mi je zbog tebe sto si toooliko razocarana tim putovanjem ali isto tako ne znam zaista sta si ocekivala To se zove ,,Shopping,, tura i dosta njih svercuje garderobu i hranu iz Madjarske od kako je pocelo sa tim turama do Segedina. Ima mnogo agencija koje voze te ture ali zaista ti nijednu ne bih preporucila jer ne znam koji su tvoji kriterijumi za dobru shopping turu a hejtere ne voli nijedna grupa a pogotovo ne vodic! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 18, 2012 koliko znam te ture kostaju oko 1100 dinara. i to su sverc ture, nikoga tu ne zanimaju znamenitosti Segedina, a ima ih, tako da sto platis to i dobijes, ne mozes ocekivati wi fi u autobusu i super sedista.. Naravno da ne branim agenciju, ali koliko para, toliko muzike Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 1, 2012 Pred NG i Bozic ponovo ce postati hit ove tzv. shopping ture. Kad udari potrosacki adrenalin u glavu pa kad krene sumanuto da se kupuje svasta nesto...pa jos pride kad udare rasprodaje,popuste eeeeeeeeee biti ce to veselje za dusu pa taman i za momenat,a udar po budzetu... Ali cini mi se da je to neko nepisano pravilo da svi vole na kraju godine bas da se ubiju od troskarenja i kupovine . Ma super...valja se ... samo tako Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 1, 2012 Kad bi se barem 1% ljudi u srb pozabavilo money management-om, barem na mikro (porodicnom) nivou, ova zemlja bi bila u boljem ekonomskom polozaju. Tako da, navikavaj se na potrosacki mentalitet, to je jedino sto smo pokupili sa zapada. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 10, 2013 Fascinantno je da se negde uopste i moze otputovati za 1000 din. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 8, 2013 jel zna neko br nekog ko vozi ture za segedin ali preko tompe(naravno da staje u tompi da se namirim namernicama). Unapred zahvalan :) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 8, 2013 inace zivim u ns-u Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 12, 2013 koliko znam te ture kostaju oko 1100 dinara. i to su sverc ture, nikoga tu ne zanimaju znamenitosti Segedina, a ima ih, tako da sto platis to i dobijes, ne mozes ocekivati wi fi u autobusu i super sedista.. Naravno da ne branim agenciju, ali koliko para, toliko muzike U stranim zemljama se moze lepo putovati za male pare (njima su mnogo vece plate nego kod nas) i stalno se nude neki % na odredjene destinacije i to je tamo skroz normalno...Da se ti pitas ljude bi ovde trebalo prevoziti ko svinje na vasar. Ja sam covek pre svega! Zato i zivimo u ovakvom svinjcu od zemlje jer nikome to ocigledno i ne smeta! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 13, 2013 Vidiš, prvo, u zapadnoj Evropi nisu uobičajene šoping ture. ... Pogledaj cene redovnog prevoza, recimo Beograd Subotica, ili voza Beograd Subotica, pa ćeš da vidiš da "koliko para toliko muzike. Drugo, ljudi se polakome na cenu i onda "ijao, šta je ovo", ne obraćaju pažnju na renome agencije, na suštinu te vrste "putovanja", na profil ljudi koji putuje. Da li očekuješ Betovenovu muziku u autobusu, wi-fi, besplatnu kafu za te pare? Znam, rećićeš da za malo novca čak i u Turskoj, dobiješ sve to, ali ovo je Srbija, koja je siromašna kao i narod u njoj i ne treba očekivati ništa spec za te pare, sem polaska i dolaska na vreme, čistog autobusa i pristoijnih vozača. Vozila sam se poprilično po Zapadnoj Evropi i nije sve tako "fensi", čim se malo "zadje" u unutrašnjost....I na kraju, da se raqzumemo ne idem nikad u šoping ture i ne volim da me tretiraju kao stoku, i da me ne bi tretirali kao stoku, biram prevoz. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites