Posted August 21, 2014 Pff.. Kompletna Kina je jedan veliki fejk! Stranci u Pekingu bez problema kupuju fejk vozačke dozvole. Iz BANKOMATA ispadaju fejk novčanice... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 21, 2014 Dragi prijatelji,po prvi put pisem i molim za par saveta,devojka i ja smo dobili posao u Hagzhou i vizu ce nam zavrsiti do 10og septembra,ali skola nas je zamolila da dodjemo pre 1og septembra i za tonam je potrebna travel visa... Posto nemamo vremena odlucili smo da je izvadimo iz Hong Konga pa me zanima samo da li neko zna da li smaraju ako imamo kupljenu kartu samo do Hong Konga,i rezervisano za Kinu... u agenciji u Srbiji su nam rekli da nas mozda nece pustiti u avion jer nemamo povratnu kartu niti bilo koji dokaz da cemo napustiti HK... Da li je neko putovao za HK bez bilo koje vize ili bez dokaza o nastavku putovanja? Na sajtovima sam video da za HK ne treba viza ali znam da se u avionu pri sletanju na aerodrom popunjava immigration card... Nadam se brzom odgovoru,puno pozdrava Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 21, 2014 (edited) Meni su samo (nikada pre i nikada kasnije na nekom drugom aerodromu odakle avioni lete ka HK-u) na letu iz Kolomba za HK tražili AVIONSKU kartu iz HK-a (singapur erlajns). Kada sam rekla da ću dalje vozom i vizu za Kinu rešavam u HK-u a oni krenuli sa nekom filozofijom, tražila sam da potpišem papir gde ću troškove eventualne deportacije snositi sama. Dakle, pustili su me na let bez vize za Kinu i bez avionske karte iz HK-a, ali je avio kompanija obezbedila sebe da neće plaćati troškove eventualne deportacije iz HK-a. Dakle, opušteno! Inače, aerodrom u Kolombu je jedan od najgorih što se tiče poštovanja svih tupavih birokratskih pravila što se tiče toga da li si kartu kupio svojom ili tuđom platnom karticom, i da li imaš AVIONSKU kartu iz države u koju slećeš a u toj državi nemaš prijavljen boravak...ali znam da se u avionu pri sletanju na aerodrom popunjava immigration card...Ne razumem šta si ovde hteo pitati :češčeš: Edited August 21, 2014 by ilegalac Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 21, 2014 svi koji slecu u HK dobijaju immigration card zato pitam sta bih trebao tu da pisem jer nemam ni vizu za Kinu niti bilokoju kartu iz HK za dalje... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 21, 2014 (edited) http://1.bp.blogspot.com/-fyNPtKgQMcI/UVbSK8whkmI/AAAAAAAACUI/diBrb3lZX9s/s1600/DSC_1625.jpgJedino polje gde imaš nešto a da je vezano za boravak u HK-u je polje sa "adresa u Hong Kongu" => mi smo tu uvek pisali "Canadian Hostel - Tsim Tsa Tsui" ili neku sličnu nebulozu. U 99% slučajeva ne pitaju apsolutno ništa. Baš ako hoćeš da se obezbediš, štampaj neku fejk rezervaciju hotela na sedam dana u ovom hostelu. Mada, verovatno ćeš i morati spavati u nekom hostelu, jer se na PRC vizu čeka minimum jedan dan ako ideš ubrzanim postupkom direktno u konzulat a ne u agenciju. U konzulatu nikako, ali nikako ne pominji rad u Kini! Možda nije loše da imaš neke lažne papire tipa plan puta u Kini, rezervaciju hostela i avionsku kartu iz Kine. U konzulatu su postali alergični na strance koji traže L vizu a u Kinu idu predavati engleski jezik. Savršeno provale da ih farbaš da si turista a zapravo ideš da budeš tičer. Edited August 21, 2014 by ilegalac Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 21, 2014 ilegalac slatko me nasmeja jer sam upravo rezervisao hostel taj u HK 200hd noc,a vizu mi resava neki agent koji radi vize preko veze za jedan dan,dvoumio sam se da li da mu dajem pasos ali sam odlucio da cu dati,saradjuje sa mojim agentima vec godinama i do sada je preko 1000 ljudi peeko njega uslo tako u Kinu... imam sve garancije i ceka me workvisa do 10tog septembra... jos neki savet?da li da idem iz Hk u Kinu ili Shenzhena,palim u Hangzhou... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 21, 2014 (edited) Taj hostel je sasvim solidan Jedino što se često dešava da na recepciji nema nikoga pa moraš malo sačekati.. Ali uvek je tamo velika crkulacija komšija, pa zamoli nekoga da mobilnim okrene vlasnika. On se vazda muva negde dole u prizemlju zgrade. Misliš da li iz HK-a da ideš u Šenzen pa posle dalje? U tom slučaju bolje da malo istražiš HK. Interesantnije je nego u Kini Ako ništa drugo, bar nećeš ugaziti u neko govno na sred ulice! Edited August 21, 2014 by ilegalac Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 21, 2014 Hvala puno na svemu,pisem vam iz kine kada budem stigao Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 22, 2014 Jos jedno pitanje-sta da nosim dolare ili eure? )) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 22, 2014 Ne bih bas da unosim paniku pred put, ali mi nesto nije jasno...koju ce oni vizu da zavrse od 10.09., a traze da se dodje na turisticku?Potpuno iskreno vam kazem, meni to zvuci kao informacija od klasicnog kineskog nemacha pojma...radnu vizu ne mogu...biznis koliko znam isto spada u nemoguce unutar same Kine...ostaje jedino produzenje te turisticke, a i to opet ide samo na 30 dana (ako je uopste moguce to jos uvek). Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 22, 2014 mi smo u procesu dobijanja radne vize,i za tonam treba nekoliko nedelja,ali skola nam je trazila da dodjemo do 1.09 i zato cemo u HK raditi travel visu i posle je promeniti u work... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 22, 2014 Jos jedno pitanje-sta da nosim dolare ili eure? ))Isto je. Evro je nešto malo jači od kaubojske valute. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 22, 2014 Cao svima.Evo ja juce bio u kineskoj ambasadi u bg-u, onoj u augusta cesarca.Opet su krenuli sa deljenjem brojeva, tako da svi koji nameravaju da idu da apliciraju neka budu pre 09h.Daju samo 20 brojeva.Ja, posto mi nije prvi put da apliciram za vizu , uvek kada sam isao nikada nije bila ova situacija, ali evo sada se desilo i meni.Dosao sam negde posle 09h i normalno brojevi su bili podeljeni ali sam svom srecom naisao na razumevanje sluzbenice koja mi mi je rekla da mogu da sacekam pa ako obrade svih 20 brojeva pre 11h mogu da pokusam da apliciram.Tako je i bilo, sacekao sam i uz malo srece i razumevanja uspeo da apliciram.Videcu, sledece nedelje da li je trud urodio plodom,Kada su krenuli ovo sa putnim osiguranjem?vidoh ovog puta da je to obavezno.pozdrav svima Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 22, 2014 Ne znam kada su krenuli, ali ja sam im naknadno doneo, pošto nisam stigao da ga izvadim (došao sam direktno sa puta iz Grčke pa sam vijao pola dokumentacije par sati pre same predaje). Nisu pravili nikakav problem i viza mi je stigla za ravno nedelju dana. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 23, 2014 mi smo u procesu dobijanja radne vize,i za tonam treba nekoliko nedelja,ali skola nam je trazila da dodjemo do 1.09 i zato cemo u HK raditi travel visu i posle je promeniti u work...Molim te, ako mozes, da pitanja shvatis dobronamerno...Sta znaci u procesu smo dobijanja radne vize? Sta je tacno kompanija uradila do sada? I plan je kao da vaam se radna izda ovde, u samoj Kini? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 23, 2014 sve je predato za radnu vizu ali mi moramodoci pre 1.09. zatosmoodlucili da iz HK zavrsimo turisticku i da se onda prebacimona radnu... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 23, 2014 Druze, jel to neka velika tajna? Ponovio si sve kao u predhodnom postu...Uostalom, kako god...puno srece, uzivajte! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 23, 2014 @dusan10: Stvarno neukusno ponasanje i skroz nefer, i to prema nekome ko nam je servirao sve informacije "na tanjiru", a takodje i prema nama koje ove zanima. Zbog ljudi koji na taj nacin nastupaju sledeci put svi ce ostati uskraceni za informacije od ljudi koji cisto svojom voljom i dobrom namerom zele da pomognu. Porazmisli malo o tome. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 24, 2014 Druze, jel to neka velika tajna? Ponovio si sve kao u predhodnom postu...Uostalom, kako god...puno srece, uzivajte!Pusti, imaš dobru nameru ali kada ljudi ne žele da slušaju šta im želiš reći, sami će već to sve videti u PRC-u Srećno! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 24, 2014 (edited) mi smo u procesu dobijanja radne vize,i za tonam treba nekoliko nedelja,ali skola nam je trazila da dodjemo do 1.09 i zato cemo u HK raditi travel visu i posle je promeniti u work...Druze, kao neko ko zivi 3 godine ovde, mogu ti reci da je ovo "klasicna fora" zamajavanja stranaca koji prvi put dolaze u Kinu, a koja se uveliko koristi u mnogim skolama."Promena" vize iz turisticku u radnu NE POSTOJI. Radnu vizu mozes dobiti uredno u Hong Kongu ili ambasadi PRC u Beogradu.Poslodavac moze da bude kompetentan da ti zavrsi papire, ne ulazim u to ... ali tu radnu vizu ces ipak morati da izvadis u HK ili Srbiji. Narocito zbog toga sto ti je to PRVA radna viza!!!Dobijanje radne dozvole je kompleksna stvar, pogotovo u komunistickoj zemlji kao sto je PRC, gde je birokratija masovna ... moras licno da zavrsavas stvari, slikaju te, ostavljas otiske prstiju, itd. Ne moze bas neko drugi da pokrene proceduru za dobijanje radne vize bez tvog prisustva. Ali moze da "kupi" vreme do tvog dolaska ... Pozdrav! Edited August 24, 2014 by Nightwatcher Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 24, 2014 Dragi mojinisam mislio bilo koga da uvredim i zao mi je sto ste me tako razumeli..Mislio sam da ste ukapirali sta sam hteo da kazem jer iako sam ponovio post u vezi work vise par postova pre toga sam objasnio svoju situaciju...Idemo u HK da uzmemo turisticku vizu jer moramo da se pojavimo u skoli pre prvog septembra a onda u roku od mesec dana idemoopet u HK da uzmemo work visu jer ideml preko Global Tesol college i Haida int. imamo sertifikat kanadske vlade da mozemopredavati engleski po celom svetu,skola u kojoj cemo predavati ima sertifikat priznat,posrednik nam je kanadski inatruktor koji je do sada "udomio" preko 25000 nastavnika i imamo pisane garancije i pecate tako da mislim da ce sve biti ok. Ovom prilikom se izvinjavam svima ako sam nekoga uvredio.Pozdrav svima Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 28, 2014 Drugari ja sam malo priglup, pa vas molim da mi sto prostije objasnite ovo sto je pod underline. Inace sam u Kini, i jedva sam razumeo policajku koja mi je objasnjavala.Cetegory LEnter before 10DEC2014Issue Date 25AUG2014ENTRIES 2DURATION OF EACH STAY 20 days after entry (po mojoj logici, ovo bi trebalo da znaci da mogu da udjem 1. septembra, i ostanem do 20 sep, zatim odem do Hong Konga i da udjem npr 1. Novembra opet na 20 dana?? Jer su mi u policijskoj stanici gde sam prijavio boraviste rekli da se racunaju dani i od prvog ulaska u zemlju) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 28, 2014 Ako uđeš 01.09. Kinu moraš napustiti 21.09. do ponoći. Posle možeš ući kada hoćeš, ali to mora biti pre 10.12.2014. Zapravo, možeš izaći iz Kine i odmah napraviti krug i vratiti se nazad i ponovo imaš dvedeset dana, ali se ne računa prvi dan kada si ušao. Tj. uđeš 21.09. i imaš boravak do 11.10. Ako grešim neka me neko ispravi Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 29, 2014 Posto sam video u nekom postu da je Unique napisao bolje 2 entry-ja po 20 dana nego 1 od 30, bio sam danas do FSB-a koji mi je potvrdio da ako napustim mainland China kada mi istekne 20 dana vize, i vratim se pre ulaznog roka "Entry Before" da iskoristim drugi ulazak, u tom slucaju imacu jos 20 dana. Takodje su mi napomenuli: Pre nego sto napustite Kinu odjavite boraviste tamo gde ste ga prijavili (u mom slucaju policijska stanica), i kad se vratite posle par sati, prijavite boraviste opet. Dali su mi i broj support centre-a za svaki slucaj.Ako treba da se nesto dodatno objasni pustite mi pitanja u poruci, da ne spamujem ovde. Da napomenem ja sam u Chongqing provinciji i u Chongqing gradu, tako da sve sto pisem odnosice se na samo ovu provinciju.I hvala svima na iscrpnim informacijama i savetima. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 29, 2014 Ne moras bas da se odjavljujes, ali treba ponovo da se prijavis u policiji...inace, nije bas Chongqing idealan za posao (kao uostalom nijedan drugi grad u unutrasnjosti posle uvodjenja obaveznih izlazaka na svakih mesec dana)... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites