Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Klub putnika

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Posted

Idem uskoro u Spaniju i molim one koji mogu da mi pomognu. Avionom za Madrid.Bile bi smo 3-4 dana u Madridu, pa isle dalje.Zelimo da posetimo Toledo, Kordobu, i Granadu . Interesuje me tudje iskustvo iz Spanije - koliko bi za koji grad trebalo odvojiti vremena - imamo 10/11 dana na raspolaganju....Gledala sam razlicite opcije prevoza izmedju gradova, i nikako da se odlucim za redosled- tj marshrutu. Imam ideju da iz Madrida odemo za Granadu, a onda da se odatle *penjemo* ka Madridu i posetimo ostalo, jer nam je povratak opet iz Madrida...ili neko ima pametniji predlog.Ako treba negde da se vozimo nocu nije nikakav problem/npr bus- samo da imamo sto vise dobro iskoriscenog vremena i naravno da nam cene budu sto pristupacnije. ......... Ako znate neko specificno malo mesto ili kakvo vec na ovoj putanji da je MUST TO SEE- slobodno predlozite......Hvala unapred  :P

Toledo, Kordoba i Granada zahtevaju svaki minimum jedan dan.

Za Kordobu vam ne treba vise, i moze da se uradi kao dnevni izlet iz Granade ili Sevilje.

Nisi pomenula da planirate da obidjete Sevilju, a ja bi je difinitivno stavila u ovu turu. Dva dana je dovoljno, a noc je za flamenko ;)

U Granadi vam treba skoro ceo dan za obilazak Alhambre, i eventualno mozete uzeti jos jedan za ostalo.

Imate definivno dosta vremena da sve ovo obidjete.

Autobusa ima puno na svim relacijama, i povoljni su.

• Author

Hvala za savete oko Kordobe i Granade....Cini mi s eda u Granadi vredi ostati npr dan duze nego u Kordobi.........a da li sam u pravu, ko ce ga znati...ako takvih ima - sa iskustvom odande- samo kazite  :-[ Pitanje je i da li imam vremena da ukljucujem Sevilju? I koliko mi treba za Sevilju , da li je jedan dan dovoljan????:):?:P:-[

Trebalo bi da se moze nahvatati neki let iz Madrida do juga za 6-10e kod cika Rajana...

Za medjugradske relacije uglavnom su jeftiniji autobusi od vozova...

• Author

Da to za buseve sam videla....i nije nam teskoda idemo busom.. aovo za Rayan cu da pogledam

Pitanje :

da li da za Madrid odvojim 4 ili 5 dana , ili jeok 3 ipo , pa da ovo drugo uspem da povezem....Znam da nikada nije nigde dovoljno kada su ovoliki gradovi u pitanju ...ali vremensko je ogranicenje tu!!!!!

Ja sam se vrh provela u Oviedu i Gijonu :spot: (sever Spanije) a u blizini je i Valdedios surferska plaza. E saad je vec previse hladno za kupanje :102: ,ali ima tu dosta jako interesantnih seoca tipa Tazon. Najbolje je ici busom iz Madrida dotle, oko 60 e povratna. Za Madrid je oke 3 dana, sto se ostalog tice ne znam...

Ja licno mislim da je i 3 dana mnogo za Madrid, osim ako neces puno vremena provoditi po muzejima ili u shopping-u, ili planiras dnevne izlete van Madrida.

Sto se izleta tice, Segovia i Salamanca su moji favoriti :D

• Author

Hvala na savetu....Jos se lomim oko duzine ostajanja u Madridu jer su misljenja potpuno oprecna......Uzecu u obzir i Segoviu i Salamanku...da vidim koliko nam treba donde ......Shopping me ne interesuje....  ;)  :P

Ma nema oprecnih misljenja za Madrid...svi se slazu da je tamo najinteresantniji ZIVOT (ljudi, izlazak, klopa...), a za to ti je dovoljno 2-3dana...arhitektonski Madrid ne nudi nista posebno i moze sve stati u jako mali period.

• Author

Oprecnasam dobila misljenja po pitanju duzine boravka....neki su mi cak pominjali 15 dana sto mi je zvucalo potpuno suludo .......Posle raznoraznih presabiranja ipak ce to biti 3 dana Madrida, pa onda -  Segovia, Toledo, Granada i Kordoba. Hvala n asavetu  :)

Moras posetiti Sevilju! Ja sam u septembru imala slucnu rutu. Neces se pokajati, obavezno Sevilja. Ja sam isla Madrid (izleti Segovia, Toledo)-Sevilja-Cordoba-Granada-Madrid. Cordoba 1 dan ok, Granada 2 dana (ako posecujes Alhambru). Ostalo rasporedi na Madrid i Sevilju.

Pozdrav!

• Author

Sevilja mi jeste u razmisljanju , ali mi se cini da imam malo vremena  :? D ali s esecas koliko te je dosao transport unutar Spanije- upravo tura koju si pominjala????:-[:P

Sevilja obavezno, makar ceo jedan dan, ako ne uspete i dva.

Za Madrid malo razmisli sta te zanima da obidjes, pa na osnovu toga kada da budes u Madridu. Nije mozda ni toliko bitno koliko dana nego koji su dani. Na primer meni je jedna od najdivnijih stvari u vezi sa Madridom ogroman buvljak El Rastro koji se odrzava nedeljom od jutra do 14-15h. Vikend je dobra opcija jer su i neki muzeji besplatni. Mislim da vredi obici sva 3 glavna, naravno zavisi od ukusa. U mom slucaju Tisen i Reina Sofia... Mada i Prado vredi. Kraljevska palata takodje...!

Ostalo -- zivot, klopa, setnje... Madrid je po meni divan za sva ta mala zadovoljstva.

Obidjite uvece pijacu San Migel koja se nocu pretvara u super i opusteno mesto za izlazak, tapas itd.

• Author

Hvala mnogo na jos jednoj preporuci za Sevilju.....Moj plan za Madrid je upravo i bio apsolutno sve to sto ti napisa, jer dolazimo u petak,- znaci vikend je nas....a, onda ostalo po redu...ukljucicu Sevilju...Hvala na preporuci  klanj:: klanj:: klanj::

Sevilja mi jeste u razmisljanju , ali mi se cini da imam malo vremena  :? D ali s esecas koliko te je dosao transport unutar Spanije- upravo tura koju si pominjala????:-[:P

Evo, pokusavam da se setim tacno....isli smo busom, Madrid-Sevilja cca 21e (Socibus), za ostalo - Alsa: Sevilja-Cordoba 11e, Cordoba-Granada 13e, Gradana-Madrid 17e.

Uzivajte! I Sevilja - obavezno! Neces se pokajati.

Sevilja obavezno, makar ceo jedan dan, ako ne uspete i dva.

Za Madrid malo razmisli sta te zanima da obidjes, pa na osnovu toga kada da budes u Madridu. Nije mozda ni toliko bitno koliko dana nego koji su dani. Na primer meni je jedna od najdivnijih stvari u vezi sa Madridom ogroman buvljak El Rastro koji se odrzava nedeljom od jutra do 14-15h. Vikend je dobra opcija jer su i neki muzeji besplatni. Mislim da vredi obici sva 3 glavna, naravno zavisi od ukusa. U mom slucaju Tisen i Reina Sofia... Mada i Prado vredi. Kraljevska palata takodje...!

Ostalo -- zivot, klopa, setnje... Madrid je po meni divan za sva ta mala zadovoljstva.

Obidjite uvece pijacu San Migel koja se nocu pretvara u super i opusteno mesto za izlazak, tapas itd.

Da, obavezno sva 3 muzeja, medju najboljim u Evropi po mom misljenju. Greh je ne videti Gerniku.

Sto se tice kraljevske palate, jedan dan u nedelji (mislim da je sreda) je besplatan ulaz za one koji poseduju pasos zemalja EU.

U praksi prolazi i srpski pasos, ne zagledaju previse, mislili da je Reino Unido tj UK.  ;)

• Author

Pomenuti muzeji svakako!!!!!!.......Mi tamo dolazimo u petak i hvatamo u Madridu vikend, pa idemo dalje , tako da ta sreda se ne uklapa, ali nezavisno od dana treba videti R.Sofiu, barem sam do takvog zakljucka dosla .......  clap.gif' alt=':clap:'>

• Author

Svakako  :) Cak i da nisam slikar i istoricar umetnosti , to ne bih propustila......  clap.gif' alt=':clap:'>

• 2 years later...

Preporuka>  za Madrid obavezno kupiti Madrid card - imate sajt sa svim informacijama. Uglavnom,  kartica je npr. 65e za 3 dana i imate ulaz u bukvalno sve muzeje, galerije, stadione i plus popuste u restoranima i sl. Uz sve to sa Madrdi card karticom  imate i prednost tj. "preskačete" red u kraljevskoj palati, Pradu i stadionu Reala :D  Takođe možete i kupiti karticu za prevoz za turiste i ona je oko 35e za tri dana i možete koristiti sve, ali sve autobuse, metro linije, vozove, čak i do Toleda, Eskorijala i sl.  :D

Pozdrav i srećan put!

When in Rome... khm, Madrid then -  gent  :king:

Edited by MarkoToro

• 5 years later...

da li je neko bio u manastiru montserat u kataloniji, da li bas vredi posetiti ga?

Edited by bam-bam