Posted November 15, 201212 yr Idem uskoro u Spaniju i molim one koji mogu da mi pomognu. Avionom za Madrid.Bile bi smo 3-4 dana u Madridu, pa isle dalje.Zelimo da posetimo Toledo, Kordobu, i Granadu . Interesuje me tudje iskustvo iz Spanije - koliko bi za koji grad trebalo odvojiti vremena - imamo 10/11 dana na raspolaganju....Gledala sam razlicite opcije prevoza izmedju gradova, i nikako da se odlucim za redosled- tj marshrutu. Imam ideju da iz Madrida odemo za Granadu, a onda da se odatle *penjemo* ka Madridu i posetimo ostalo, jer nam je povratak opet iz Madrida...ili neko ima pametniji predlog.Ako treba negde da se vozimo nocu nije nikakav problem/npr bus- samo da imamo sto vise dobro iskoriscenog vremena i naravno da nam cene budu sto pristupacnije. ......... Ako znate neko specificno malo mesto ili kakvo vec na ovoj putanji da je MUST TO SEE- slobodno predlozite......Hvala unapred
November 17, 201212 yr Možda te inspiriše deo ture iz ovog putopisa (nadam se da link nije problem): http://www.motori.hr/forum/index.php/topic,220095.0.html?PHPSESSID=42819225310c2872c630ef34b9db9361
November 17, 201212 yr Toledo, Kordoba i Granada zahtevaju svaki minimum jedan dan. Za Kordobu vam ne treba vise, i moze da se uradi kao dnevni izlet iz Granade ili Sevilje. Nisi pomenula da planirate da obidjete Sevilju, a ja bi je difinitivno stavila u ovu turu. Dva dana je dovoljno, a noc je za flamenko U Granadi vam treba skoro ceo dan za obilazak Alhambre, i eventualno mozete uzeti jos jedan za ostalo. Imate definivno dosta vremena da sve ovo obidjete. Autobusa ima puno na svim relacijama, i povoljni su.
November 17, 201212 yr Author Hvala za savete oko Kordobe i Granade....Cini mi s eda u Granadi vredi ostati npr dan duze nego u Kordobi.........a da li sam u pravu, ko ce ga znati...ako takvih ima - sa iskustvom odande- samo kazite Pitanje je i da li imam vremena da ukljucujem Sevilju? I koliko mi treba za Sevilju , da li je jedan dan dovoljan?
November 17, 201212 yr Trebalo bi da se moze nahvatati neki let iz Madrida do juga za 6-10e kod cika Rajana... Za medjugradske relacije uglavnom su jeftiniji autobusi od vozova...
November 17, 201212 yr Author Da to za buseve sam videla....i nije nam teskoda idemo busom.. aovo za Rayan cu da pogledam Pitanje : da li da za Madrid odvojim 4 ili 5 dana , ili jeok 3 ipo , pa da ovo drugo uspem da povezem....Znam da nikada nije nigde dovoljno kada su ovoliki gradovi u pitanju ...ali vremensko je ogranicenje tu!!!!!
November 17, 201212 yr Ja sam se vrh provela u Oviedu i Gijonu (sever Spanije) a u blizini je i Valdedios surferska plaza. E saad je vec previse hladno za kupanje ,ali ima tu dosta jako interesantnih seoca tipa Tazon. Najbolje je ici busom iz Madrida dotle, oko 60 e povratna. Za Madrid je oke 3 dana, sto se ostalog tice ne znam...
November 17, 201212 yr Author Hvala na informacijama......svi ste mi od velike pomoci jer uoblicavam sliku
November 18, 201212 yr Ja licno mislim da je i 3 dana mnogo za Madrid, osim ako neces puno vremena provoditi po muzejima ili u shopping-u, ili planiras dnevne izlete van Madrida. Sto se izleta tice, Segovia i Salamanca su moji favoriti
November 19, 201212 yr Author Hvala na savetu....Jos se lomim oko duzine ostajanja u Madridu jer su misljenja potpuno oprecna......Uzecu u obzir i Segoviu i Salamanku...da vidim koliko nam treba donde ......Shopping me ne interesuje....
November 19, 201212 yr Ma nema oprecnih misljenja za Madrid...svi se slazu da je tamo najinteresantniji ZIVOT (ljudi, izlazak, klopa...), a za to ti je dovoljno 2-3dana...arhitektonski Madrid ne nudi nista posebno i moze sve stati u jako mali period.
November 19, 201212 yr Author Oprecnasam dobila misljenja po pitanju duzine boravka....neki su mi cak pominjali 15 dana sto mi je zvucalo potpuno suludo .......Posle raznoraznih presabiranja ipak ce to biti 3 dana Madrida, pa onda - Segovia, Toledo, Granada i Kordoba. Hvala n asavetu
November 22, 201212 yr Moras posetiti Sevilju! Ja sam u septembru imala slucnu rutu. Neces se pokajati, obavezno Sevilja. Ja sam isla Madrid (izleti Segovia, Toledo)-Sevilja-Cordoba-Granada-Madrid. Cordoba 1 dan ok, Granada 2 dana (ako posecujes Alhambru). Ostalo rasporedi na Madrid i Sevilju. Pozdrav!
November 22, 201212 yr Author Sevilja mi jeste u razmisljanju , ali mi se cini da imam malo vremena D ali s esecas koliko te je dosao transport unutar Spanije- upravo tura koju si pominjala?
November 22, 201212 yr Sevilja obavezno, makar ceo jedan dan, ako ne uspete i dva. Za Madrid malo razmisli sta te zanima da obidjes, pa na osnovu toga kada da budes u Madridu. Nije mozda ni toliko bitno koliko dana nego koji su dani. Na primer meni je jedna od najdivnijih stvari u vezi sa Madridom ogroman buvljak El Rastro koji se odrzava nedeljom od jutra do 14-15h. Vikend je dobra opcija jer su i neki muzeji besplatni. Mislim da vredi obici sva 3 glavna, naravno zavisi od ukusa. U mom slucaju Tisen i Reina Sofia... Mada i Prado vredi. Kraljevska palata takodje...! Ostalo -- zivot, klopa, setnje... Madrid je po meni divan za sva ta mala zadovoljstva. Obidjite uvece pijacu San Migel koja se nocu pretvara u super i opusteno mesto za izlazak, tapas itd.
November 22, 201212 yr Author Hvala mnogo na jos jednoj preporuci za Sevilju.....Moj plan za Madrid je upravo i bio apsolutno sve to sto ti napisa, jer dolazimo u petak,- znaci vikend je nas....a, onda ostalo po redu...ukljucicu Sevilju...Hvala na preporuci klanj::
November 22, 201212 yr Sevilja mi jeste u razmisljanju , ali mi se cini da imam malo vremena D ali s esecas koliko te je dosao transport unutar Spanije- upravo tura koju si pominjala? Evo, pokusavam da se setim tacno....isli smo busom, Madrid-Sevilja cca 21e (Socibus), za ostalo - Alsa: Sevilja-Cordoba 11e, Cordoba-Granada 13e, Gradana-Madrid 17e. Uzivajte! I Sevilja - obavezno! Neces se pokajati.
November 23, 201212 yr Sevilja obavezno, makar ceo jedan dan, ako ne uspete i dva. Za Madrid malo razmisli sta te zanima da obidjes, pa na osnovu toga kada da budes u Madridu. Nije mozda ni toliko bitno koliko dana nego koji su dani. Na primer meni je jedna od najdivnijih stvari u vezi sa Madridom ogroman buvljak El Rastro koji se odrzava nedeljom od jutra do 14-15h. Vikend je dobra opcija jer su i neki muzeji besplatni. Mislim da vredi obici sva 3 glavna, naravno zavisi od ukusa. U mom slucaju Tisen i Reina Sofia... Mada i Prado vredi. Kraljevska palata takodje...! Ostalo -- zivot, klopa, setnje... Madrid je po meni divan za sva ta mala zadovoljstva. Obidjite uvece pijacu San Migel koja se nocu pretvara u super i opusteno mesto za izlazak, tapas itd. Da, obavezno sva 3 muzeja, medju najboljim u Evropi po mom misljenju. Greh je ne videti Gerniku. Sto se tice kraljevske palate, jedan dan u nedelji (mislim da je sreda) je besplatan ulaz za one koji poseduju pasos zemalja EU. U praksi prolazi i srpski pasos, ne zagledaju previse, mislili da je Reino Unido tj UK.
November 23, 201212 yr Author Pomenuti muzeji svakako!!!!!!.......Mi tamo dolazimo u petak i hvatamo u Madridu vikend, pa idemo dalje , tako da ta sreda se ne uklapa, ali nezavisno od dana treba videti R.Sofiu, barem sam do takvog zakljucka dosla ....... .gif' alt='::'>
November 25, 201212 yr Author Svakako Cak i da nisam slikar i istoricar umetnosti , to ne bih propustila...... .gif' alt='::'>
July 11, 201510 yr Preporuka> za Madrid obavezno kupiti Madrid card - imate sajt sa svim informacijama. Uglavnom, kartica je npr. 65e za 3 dana i imate ulaz u bukvalno sve muzeje, galerije, stadione i plus popuste u restoranima i sl. Uz sve to sa Madrdi card karticom imate i prednost tj. "preskačete" red u kraljevskoj palati, Pradu i stadionu Reala Takođe možete i kupiti karticu za prevoz za turiste i ona je oko 35e za tri dana i možete koristiti sve, ali sve autobuse, metro linije, vozove, čak i do Toleda, Eskorijala i sl. Pozdrav i srećan put!When in Rome... khm, Madrid then - Edited July 11, 201510 yr by MarkoToro
November 30, 20204 yr da li je neko bio u manastiru montserat u kataloniji, da li bas vredi posetiti ga? Edited November 30, 20204 yr by bam-bam