Posted February 8, 2013 Pozdrav svima, Nov sam ovde na forumu ali mi je jako bitno da dobijem odgovore iskusnih. Dakle, potreban mi je prevoz do Krakow-a ali ako je ikako moguce za manje od 100E, 10E +/- Nije mi bitno da li je Avio prevoz, autobuski ili voz. Samo da je najjeftinije za ovu godinu,gde moze da se nadje i da je za 2 osobe(cisto dodatne informacije) Surfovao sam po netu i nigde nista nisam naso. Potrebno mi je 23. Maj do 26. moze eventualno 22. maj do 27. maja. Hvala unapred svima koji pomognu!!! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 8, 2013 Možeš vozom do Budimpešte pa iz Budimpešte do Krakova takođe vozom.. Beograd-Budimpešta ti je 26 eura(povratna) i Budimpešta Krakow ti je 29 ili 39 eura(u jednom pravcu) zavisi šta uzmeš..Voz iz Beograda ti kreće u 6:50 a u Budimpešti si u 15:00 a iz Budimpešte ti voz kreće u 20:00 a u Krakovu si oko 4,5 ujutru.. A možeš takođe iz Budimpešte OrangeWays autobus do Krakova ali nisam siguran koliko je karta... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 8, 2013 Možete noćnim vozom za Budimpeštu 26+26e=52e , pa Orangwaysom (10.500FT+10.500)= oko 77evra , sve ukupno oko 130evra. Mislim da jeftinije od ovog ne može ! U Budimpešti ste u 06:04 na Keletiju. U 7:00 imate autobus Orangeways-a za Krakow. Do sada je o ovoj varijanti prebacivanja sa Keletija do Nepligeta dosta puta pisano ovde na forumu. Proučavajući kartu Budimpešte po meni je bolja opcija da siđete na predhodnoj stanici Ferencvaroš (05:54) i odatle nemate puno do stanice Nepliget i stadiona Albert Florian odakle polaze autobusi Orangwaysa. U povratku iz Krakowa trebalo bi da stignete na onaj noćni voz za Beograd. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 8, 2013 Ja koliko znam karta za Budimpeštu(voz) je 26 eura povratna... A ne u jednom pravcu... Barem sam je ja toliko platio pre mesec dana... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 8, 2013 Računao mu tavel za dve osobe. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 8, 2013 A da vidi stvarno.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 19, 2013 Možete noćnim vozom za Budimpeštu 26+26e=52e , pa Orangwaysom (10.500FT+10.500)= oko 77evra , sve ukupno oko 130evra. Mislim da jeftinije od ovog ne može ! U Budimpešti ste u 06:04 na Keletiju. U 7:00 imate autobus Orangeways-a za Krakow. Do sada je o ovoj varijanti prebacivanja sa Keletija do Nepligeta dosta puta pisano ovde na forumu. Proučavajući kartu Budimpešte po meni je bolja opcija da siđete na predhodnoj stanici Ferencvaroš (05:54) i odatle nemate puno do stanice Nepliget i stadiona Albert Florian odakle polaze autobusi Orangwaysa. U povratku iz Krakowa trebalo bi da stignete na onaj noćni voz za Beograd. Ja sam ovako isla 2011. godine krajem aprila i sve je proslo bez problema. Dodala bih jos da je sada manji razmak izmedju dolaska busa nazad u Budimpestu i voza za Bg (otkad je ukinut voz do BEca) pa je to mala igra sa zivcima u slucaju da dodje do nekog kasnjenja. I najbitnije je da menjate evre u zlote STO DALJE od zeleznicke stanice. Razlike u kursu su blagoreceno ogromne. Krakov je prelep, ima puno toga da se obidje i u okolini. Preporucujem i free walking tours. Ja sam bila na dve: carski Krakov i jevrejski Krakov. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 1, 2013 Decko i ja putujemo krajem aprila u Poljsku, moramo da se vratimo vozom 29-og aprila iz Krakova za Bud(taj dan ne vozi Orangeways), pa me zanima gde i kada da kupim kartu za taj nocni voz Kra-Bud a da je ugrabim po toj ceni od 29e? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 1, 2013 Možeš da je kupiš jedino na železničkoj tamo kad stigneš.. Ali kartu moraš da kupiš min nedelju dana ranije jer te karte od 29 eura brzo nestaju...Uzmi moj savet i kupi kartu čim stigneš jer ja to nisam uradio pa me je povratak iz Poljske tim noćnim vozom koštao malo manje od 100 eura... Ako već ne bude tih jeftinih karata,nemoj da kupiš na blagajni nego jednostavno plati kondukteru u vozu do granice sa Češkom i tamo izadji i kupi kartu do Budimpešte.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 1, 2013 Uh, to mi nikako ne odgovara jer cu pre toga biti 2 dana u Varsavi i dva u Krakovu....Je l' zna neko prodaje li Putnik te karte, ili da li mogu preko neta da se kupe? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 1, 2013 Ja koliko znam ne prodaju.. Možeš i u Varšavi da kupiš,u bilo kojem većem gradu(Varšava,Poznanj,Krakov,Vroclav).. Gledaj može da se desi da ostane tih karata ali jako teško.. Taj voz dosta koriste,i ja kad sam bio voz je bio pun.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 1, 2013 probaj u agenciji Croatia Expres , dosta karata prodaju pa možda imaju i tu. Od skoro su uveli plaćanje preko interneta pa ako imaju možeš brzo završiti tu kartu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 1, 2013 Decko i ja putujemo krajem aprila u Poljsku, moramo da se vratimo vozom 29-og aprila iz Krakova za Bud(taj dan ne vozi Orangeways), pa me zanima gde i kada da kupim kartu za taj nocni voz Kra-Bud a da je ugrabim po toj ceni od 29e? koliko ja vidim Orangweys ti vozi iz Krakova za Budimpeštu i 28 i 29 aprila. Polazak je u 14:30. 30. aprila ne vozi ! I koliko vidim imaš još 35 slobodnih mesta. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 1, 2013 Pa jel se ne mogu kupit odma u Pešti? Znam da kad se u ZG kupuju take jeftine karte (npr. za Zuerich), može se uzet i Zuerich - Zagreb, a ne samo Zagreb - Zuerich pa bi ista analogija trebala vridit i za Peštu? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 1, 2013 Ne može.. Ne može da se uzme povratna karta.. Baš iz tog razloga što je tako jeftino... Moraće tamo kad stigne.. To joj je jedini način... Ja sam se opekao pre mesec i po dana.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 2, 2013 Ma meni jedan smer treba, ne povratna. Hvala ti. U pravu si, moze samo u Krakovu. Zvala sam Putnik i tako mi rekose... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 24, 2013 Decko i ja putujemo krajem aprila u Poljsku, moramo da se vratimo vozom 29-og aprila iz Krakova za Bud(taj dan ne vozi Orangeways), pa me zanima gde i kada da kupim kartu za taj nocni voz Kra-Bud a da je ugrabim po toj ceni od 29e? Bio sam i u Krakovu i Varsavi. Krakov je prelep, I Varsava. Samo ti preporucujem da malo promenis plan. Treba ti 3 dana za Krakov i 1 pun dan za Varsavu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 25, 2013 Može u Budimpešti da se uzme Krakov - Budimpešta, može i preko sajta http://mav-start.hu/, kartu dižete na automatu u Budimpešti. Samo što je najjeftinija karta Krakov - Budimpešta 39 EUR, a ne 29 EUR (ne ide vagon sa sedištima na ovoj relaciji, nego samo kušet i spavaća). U Putniku i Croatia-expressu ne može da se uzme. Ako oćeš jeftinije da prođeš može i varijanta lokalnim vozovima Krakow - Katowice - Zwardon - Žilina - Bratislava - Budimpešta, ali onda morate rano ujutru da krenete da bi stigli do uveče u Budimpeštu na voz za Beograd. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites