Posted April 15, 2007 Dodat putopis iz Poljske... izvolite videti ga: https://www.klubputnika.org/html/putopisi/posvet/poljska/a00.htm Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 16, 2007 Одлично! Само имаш два иста пасуса на првој страни. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 16, 2007 Kolko ja znam taj Krakov ima i fudbalski stadion! Samo jos prica o tome fali ... inace je super. .gif' alt='::'> Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 16, 2007 Aaah, ta Polska Voleo bih da se vratim u taj Krakow koji sam tako ovlashno iskusio. A i da upoznam Anu Flynn o kojoj sam posredno cuo na HCu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 17, 2007 Hehh, ta mala Anya mi je bila na HC profilu nekoliko puta... Doduse, to je moglo biti zbog toga sto sami ja njoj mal' malo zagledao profil... Ko je prvi poceo ne zna se... Elem, putopis sam procitao jos u integralnoj verziji al' mi je opet milo da ga vidim na netu. Nadahnut i nekako pun putopis... offtopic: pala mi je na pamet rec putopic (stvarno grozno) kao Srpsko-Engleski hibrid putopisa u foto formi... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 17, 2007 Ne znam ko je Anya ali uzivala sam u putopisu... Svashta sam cula o Poljskoj... ali ovo su potpuno nove impresije svaka cast Tamara! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 18, 2007 mene podsetilo na moje putovanje i koliko mi je bilo lepo pa mi izmami osmeh na lice. bravo, tamara! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 14, 2007 zdravo! Putopis fantastican! Drago mi je sto bas tako lepo pises o mom Gradu:) Barem, i ja sam upoznao jednom Aniu Flynn - heh - Ona postaje vec legenda! Pozivam svih u Krakov! Sigurno ce se vam svidjati! Ima jos par stvari, o kojih vredi napisati kratko par reci: Onda, osim Starog Grada, Dvorca Wawela, bivseg Jevrejskog Dela Kazimierza, ima jos -prelepi samostan u Tyncu (Tynjec) na obali Visle oko 7 km zapadno od Wawela, -jedan od najpoznatijihn rudnika gde se vadi sol - Wieliczka (Vjelička) 15 km juzno-istocno -Ojcowski Narodni Park (30 km severno) sa mnogobrojnimi ruinama srednjovekovnik dvoraca u tome najznameniti od njih Pieskowa Skala, -austrougarska Tvrdjava Krakov iz druge polovine XIX, zajedno vise nego 50 fortova u gradu i oko njega, -Nowa Huta - prvi grad kompletno osnovan u '50 kao idealan grad socijalizma sa gigantskom zeleznicarom (danas u administrativnim granicama Krakova), -Kamedulov Samostan na obroncima brda Sowiniec (oko 6 km zapadno od centra) -4 umjetnicke brda-spomenike: Kraka, Vande (ove sa oko VII veka), Kosciuszki i najveci iiz 1935 godine - posvecen za Marsala Pilsudskog. ja preporucavam jos da ako ostane vremena posetite Zakrzowek - stari kamenolom u kojem sada nalazi se jezero (mozda nesto kao Ledinacko jezero) - sta se tice prirode, meni najdivnije mesto u gradu. Ako nekog zanima jos nesto vise, neka mi slobodno pise:) Pozdrav! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 6, 2007 Lepa pricica Moj putopis iz Poljske pod imenom "Slavic Beauty" je ovog puta, igrom slucaja, postavljen na gdestinaciji, a ne na ST, ali vas svejedno pozivam da ga procitate. Posle divlje Azije, jedno prilicno smirujuce evropsko iskustvo. http://gdestinacija.com/2007/08/19/slavic-beauty/ Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites