Followers 0

Rio de Janeiro u julu gde naci kartu

16 posts in this topic

Plairam odlazak u Rio u Julu mora da sam tamo od 15.7 do 21.7 i imam 3 nedelje odmora +- koji dan nije da sam bash striktan , i jurim kartu najjeftinija opcija za sada mi je Budimpeshta od nekih 1000e preko amsterdama i isto iz budimpeshte -london -ny-rio za 760e ali treba mi viza za ameriku tranzitna to nisam mogao da verujem to je + 160dollara ... ista cena kao i za obichnu

imate li vi neku ideju kako naci kartu povoljnije od 1000e sa transferom do  okolnih aerodroma , idem kolima tako da rachunam za dve osobe sve mi je na 50e goriva budimpeshta/sofija/zagreb itd

takodje ne znam kakve su shanse da budem odbijen za americhku vizu ... poshto sam preduzetnik vec 8 godina i redovno sve placam ...

Condor ide iz Frankfurta za Salvador do Bahia i uglavnom se mogu naći karte za 299-349 evra u jednom pravcu ali u periodu za koji ti tražiš su koliko vidim bukvalno duplo skuplje, na žalost, inače bitno ti je samo da stigneš do Salvadora ili Sao Paula, je ima puno lokalnih prevoznika kod kojih se mogu naći povoljne karte u unutrašnjem saobraćaju. Menew je recimo prošle godine u ovo doba krta ia Salvadora do Rija koštala ispod 70 evra., a i Salvador je prelep, vredi se i tamo zadržati koji dan.  Proveravaj Condorov sajt, možda i spuste cene...

Takođe čekiraj ovaj sajt http://www.holidaypirates.com, s time da oni uglavnom imaju last minute ponude i to lepe, kao naprimer sada ova ponuda za Sao Paolo http://www.holidaypirates.com/benelux/flights-brussels-sao-paulo-475-trip-incl-taxes 468 evra povratna sa svim taksama, jedino što u tom slučaju trebač vizu sa EK, ali cene su super, vredi poteći za vizu, a mislim da košta koliko i američka viza.

Ima neka promocija koju daje Iberia iz Ženeve za Rio, za 450€, ali je to samo za putovanja do početka juna.

U januaru je Delta Airlines imala let Amsterdam - NYC - Rio za 460€.

Ne znam, možda je pametno da sačekaš malo da opet nešto naleti....

pa poenta je da izbegnem smaranje oko americhke vize , ako je ikako moguce ... i da me put od beograda koshta do 1000e naravno shto manje to bolje , stim da mogu kolima do obliznjih aerodroma ... poshto sam primetio da je budimpeshta dosta jeftinija od svih ostalih okolnih aerodroma ...

takodje sam svestan da je jul sezona odmora u evropi i da dosta ljudi putuje tada i da to dize cenu ... iako je tamo tada "zima"

Ove promocije koje Iberija daje preko sajta koji sam ti ranije navela su verovatno vezane za određene turističke aranžmane, pošto vidim da su sve karte za putovanje od 7 do maksimum desetak dana, najverovatnije u nekom trenutku skontaju da neće prodati sve aranžmane pa preostala mesta u avionu nude po nekim povoljnijim cenama da ne putuju sa polupraznim avionom.

Koliko ja znam u tom periodu ti ne gine presedanje u SAD ili UK ako želiš da prođeš što jeftinije a što se tiče poletanja iz Madrida ili Barselone, iz Peške do Madrida možeš letetiza dvadesetak evra, a od Beograda do brisela takođe po jako povoljnoj ceni sa zaboravih kojom lowcost kompanijom koja leti iz Beograda, ali o tome se puno pisalo na forumu, pa odvoj malo vremena i pročitaj te postove.

inače bitno ti je samo da stigneš do Salvadora ili Sao Paula, je ima puno lokalnih prevoznika kod kojih se mogu naći povoljne karte u unutrašnjem saobraćaju.

Ne bih se bas slozio da ima puno lokalnih prevoznika, niti da su bas toliko jeftini  :) Naravno, bude uvek promocija, ali u poredjenju sa Evropom, nije to bas tako jeftino.

Ali, svakako se slazem da treba da pratis stranice "holidaypirates" i "exbir.de", mozes ih lajkovati i na FBu i redovno dobijati sve promocije iz Evrope ka svetu. Vrlo cesto poslednjih meseci je bilo promocija za Brazil, pa samo sacekaj povoljan trenutak.

A sto se Iberije tice, upravo su u prvom najavljenom 5-dnevnom strajku... Nadam se da de razresiti svoje probleme.

Istina je da nisu tako jeftine cene prevoza kao u Evropi, ali je meni karta od Salvadora do Ria za mane od 70 evra bila super povoljna jer je u pitanju razdaljina veća od 1200 km i jer je bus koštao duplo toliko a putovanje busom bi trajalo više od 24 časa. Ne mogu da se setim koja avio kompanija je bila u pitanju, ali se sećam da su uvek vikendom imali promocije.

@Dutchman

Moj ti je savet, pored ovih sto su ti dali drugi, da pratis cene pre svega iz Budimpeste. Iz BEG ces tesko naci za manje od 1000 eur u julu, bas skoro videh promociju Alitalije iz Beograda do Sao Paula za 1100 eur :)

Kod njih je tada 'zima', ali i oni imaju zimski raspust kao i mi, pa putuju, tako da je i njima 'sezona odmora', doduse kraca ;)

Koliko sam primetio nema neke konkretne kompanije da se istice iz Budimpeste po bas povoljnim cenama. Nekad je to Swiss, nekad KLM, tj. AirFrance. Ja sam nasao jako povoljnu kartu za Rio Alitalijom preko stranice

http://www.akcniletenky.com/ (otvaraj preko opere i gore ides na translate), a kupio sam je direktno na sajtu Alitalije. Ali opet let nije iz Beograda, vec iz Praga, a povratak je u Milano...

Takodje Turkish ima nekad dobre cene iz Istanbula, a do tamo mozes Pegasusom ili Turkishom, vidi i Jat. Iberija je u finansijskim problemima i negde sam procitao da su blizu bankrota...

Tebi je zeznuto sto si fiksiran za jul, tako da i 'low' cost kompanije u Evropi zaradjuju tada najvise, tako da te karte od 20 eur iz Budimpeste do Madrida malo teze, osim ako ne ides samo sa rucnim prtljagom. Samo prtljag po smeru npr. kod Ryanaira je oko 30-40 eur, da ne pricam o uklapanju letova i mogucnost ako zakasnis, mozes da se slikas, a eventualno prenociste ti je dodatni trosak + od/do aerodroma...

Takodje moj ti je savet, ako ti treba viza, da batalis ta presedanja u USA ili UK, nema potrebe. Dok platis vizu, izgubis vreme za papire, drhtis da li ces je dobiti, uzmes kartu do tamo (UK), opet jul mesec, vrlo verovatno nema jeftino...

Ako nemas vremena non stop da proveravas cene karata na svim ovim linkovima sto su ti ostavljeni, mozda najbolji pretrazivac je

http://matrix.itasoftware.com/

Tu mozes lepo da se igras sa datumima, imas flexi opciju; sa aerodromima, tj. ukljucis okolne, koji ti igraju ulogu itd... Javi sta si uradio :)

edit: A mozes i da pozoves nekoliko agencija sto prodaju avio karte i da vidis sta ce ti oni naci i po kojoj ceni. Nadam se da se to ne naplacuje kod njih unapred :)

Tu mozes lepo da se igras sa datumima, imas flexi opciju; sa aerodromima, tj. ukljucis okolne, koji ti igraju ulogu itd... Javi sta si uradio :)

Ovo isto radi i KAYAK, s tim sto ti odmah i daje link ka sajtovima gde da kartu kupis.

ITA ne radi bas najbolje poslednjih mesec dana, a juce je trokirala i za najjednostavnije pretrage.

Juce sam cuo da ce [na zalost] da ga zapostave i furaju samo http://google.com/flights :(

Hvala za info, nisam znao da ita brlja. Evo sad ukucao BEG-GIG u julu i izbacuje mi za npr. 8-28.7 cena od 133010 huf (455eur)! I ostale su super jeftine, tako da ako neko zna kako da se covek dokopa neke od ovih jeftinih karata neka javlja!

Hvala za info, nisam znao da ita brlja. Evo sad ukucao BEG-GIG u julu i izbacuje mi za npr. 8-28.7 cena od 133010 huf (455eur)! I ostale su super jeftine, tako da ako neko zna kako da se covek dokopa neke od ovih jeftinih karata neka javlja!

Zasto ti daje cene u forintama, ako ti je polazak iz Beograda?  :?

na kraju najjeftinija opcija Bud-Gig 930 KLM tamo i AF nazad ... a da mi odgovaraju datumi ... j@#$%^ leto u evropi ko da ne znaju da je tamo zima :D

Zasto ti daje cene u forintama, ako ti je polazak iz Beograda?  :?

:bang:

Pardon, daje u dinarima, nego gledao pre toga iz BUD, pa mi forinte ostale u glavi. Ucinilo mi se super jeftino sa 260k forinti na 130k, samo sto su ovo ipak dinari :)

na kraju najjeftinija opcija Bud-Gig 930 KLM tamo i AF nazad ... a da mi odgovaraju datumi ... j@#$%^ leto u evropi ko da ne znaju da je tamo zima :D

To ti i dalje jeste najpovoljnija varijanta, trenutno je nekih 957 evra povratna iz BUD,a iz BEG za te datume trenutno najpovoljnije je 1.244 evra Jat i Air France preko Pariza, odlazak 22.07. povratak 13.08

Javi šta si odabrao i lep provod u Brazilu ;)