Posted February 26, 201312 yr Prvi put idem za Belgiju,izvadio sam novi pasos pa mi kazu da mozda nece trebati viza jer nov pasos ima "nesto",ostajem 3 meseca ako me ne izbace... U svakom slucaju treba mi pomoc-Da li mi je potrebna viza za 3 meseca boravka tamo i da li moram da imam na bankovnom racunu ili da ponesem vise od 100 eura da bi usao uopste u njihovu zemlju?Hvala
February 26, 201312 yr Prvenac a?Lepo,pa bi odmah 3 meseca...ccc..viza ti ne treba jer je eu naravno,moj savet ti je da ne ostajes toliko dugo za prvi put,a ti sad sam odluci.
February 26, 201312 yr I odmah pa Belgija nista manje, tj nema gore varijante za ulazak u EU od Belgije, procitaj malo post https://www.klubputnika.org/blogovi/53-granice/3670-sengenska-zavesa pa vidi sta se sve desava ako ides avionom i sleces na belgijski aerodrom, a i racunaj da ce te verovatno pitati i traziti da pokazes novac za vreme koje mislis da provedes u belgiji. A to je oko 50 eura dnevno ako ne ides kod rodbine a ako ides onda je nesto manje od 40 eura dnevno. Pa ti sad racunaj, sta ti se isplati i da li ti se isplati, jer ako popijes deportaciju pozdravi se sa EU na neko duze vreme. Razmisli o varijanti avionom negde do Nemacke, Francuske, pa onda busom ili vozom do Belgije itd. PS. I nema pasos nesto, nego je biometrijski pa ti zato ne treba viza.
February 26, 201312 yr Morao sam da se ukljucim u ovu zanimljivu pricu. Ne mogu da verujem da obavestenost ide to te mere: "pa mi kazu da mozda nece trebati viza jer nov pasos ima nesto". Ne znam kako ostali gledaju na to ali ja sam zgranut.
February 26, 201312 yr Mi smo isli Ryanom preko Budimpeste i niko nam nista nije trazio. Eto, mozda da tako pokusas. I imas sve o vizama ovdje, pa ne bi bilo lose da se malo informises: https://www.klubputnika.org/vize
February 26, 201312 yr Author A recite mi,ako taj drug kod kojeg idem u Belgiju garantuje za mene i obezbedjuje mi hranu i stan o njegovom trosku da li i dalje moram da imam 40 eura po danu da ponesem ili onda mogu da idem sa 100 eura u dzepu?Hvala
February 26, 201312 yr Author A da i idem autobusom tako da nadam se da mi nece na svakoj granici praviti probleme...
February 26, 201312 yr Srpsko-madjarska granica ti je ok, kao i madjarsko-austrijska...medjutim, na austrijsko-nemačkoj umeju često da budu gadni, tako da se pripremi na moguća maltretiranja. Ali, sve to je zapravo jedno veliko ništa u odnosu šta te čeka na nemačko-belgijskoj. E, tu ume da bude baš problematično. Cigare su jevtinije u Nemačkoj nego u Belgiji, pa onda Nemci masovno švercuju cigare u Belgiju svim mogućim prevoznim sredstvima. Sva sreća je pa ti ideš autobusom. Da ideš vozom, ne gine ti 4-5 sati zadržavanja na granici, pošto su belgijski carinici užasni i svaki kupe razvaljuju šrafcigerima tražeći akciznu robu. Mnogo su namrgođeni, pa se potrudi da vam se pogledi ne susreću, bez obzira što ideš busom a ne vozom. E, ako sve to prođe kako treba - onda si na konju. ;D Dečko, posle Horgoša pa sve do tvog odredišta u Belgiji više NEMA NITI JEDNE GRANICE!!!
February 26, 201312 yr Ako bus kojim slučajem ide preko Hrvatske i Slovenije, onda ti je HR-SLO granica poslednja do Belgije.
February 26, 201312 yr Author globe trekker-Lepo si me nasmejao i isprepadao...koliko vidim nema spavanja u autobusu,sreca pa cigare necu da nosim...ili ipak da ponesem pa da im ponudim onima na granici koliko ja vidim ovo ce da bude veoma zanimljiv i tezak put...
February 26, 201312 yr Morao sam da se ukljucim u ovu zanimljivu pricu. Ne mogu da verujem da obavestenost ide to te mere: "pa mi kazu da mozda nece trebati viza jer nov pasos ima nesto". Ne znam kako ostali gledaju na to ali ja sam zgranut. Izuzetak bez presedana !
February 26, 201312 yr Idi Wizzom nemoj da se cimas busom, a na aerodromu kazi da ostajes par dana, i ponesi neku kreditnu ili debitnu karticu, pa ako ti traze kes pokazi im karticu i ne brini mnogo, srecan ti put...
February 27, 201312 yr Ne mogu da verujem da obavestenost ide to te mere: "pa mi kazu da mozda nece trebati viza jer nov pasos ima nesto". Ne znam kako ostali gledaju na to ali ja sam zgranut. Ne znam sta drugo da ti kazem nego - navikavaj se na to. Ovde su poceli da se skupljaju razni likovi,koji su ponajmanje putnici (a ponajvise nesto drugo). Tako da me i ne cudi to sto je covek napisao.Dosao do pasosa (nit zna kakav je,nit sta/gde/kako moze sa njim) i - hajde u Evropu.OK...
February 27, 201312 yr Author Hvala u svakom slucaju na pomoci...Samo mi i dalje nije jasno da li mi treba 40 eura po danu boravka ako tamo ima neko ko ce da garantuje za mene i kod koga cu da budem???