Jump to content

Featured Replies

Posted

jel neko bio ? neka iskustva ?

samo me ne pitajte zasto sa mora na more (zena sa pita)

jel neko bio ? neka iskustva ?

samo me ne pitajte zasto sa mora na more (zena sa pita)

bio..

evo ti opis u jednoj recenici: aruba nije mesto gde se zivi, tamo ljudi samo dolaze da rade u raznim  rezortima, parkovima, prodavnicama suvenira, restoranima itd...

sve je kao jedan veeliki turisticki zabavni park...pa cak se i kuce farbaju na svakih 6 meseci, da bi bile sto sarenije i prijemcivije oku turiste...daleko "normalnija" su ostrva kurasao i boner ( takodje holandski antili), gde ljudi stvarno i zive  :LOLLL:

• Author

gledao sam hotele i apartmane i donekle je pristupacno . plaze ? neka desavanja ? desetak dana kako ispuniti ?

gledao sam hotele i apartmane i donekle je pristupacno . plaze ? neka desavanja ? desetak dana kako ispuniti ?

pa rekoh ti, ostrvo je malo, golo, nema vegetacije, ima lepih plaza, ali zar nemaju skoro sva karipska ostrva...

to mesto je dovoljno posetiti 1 dan, cisto da se vidi kako izgleda kad se od celog ostrva napravi onaj krajnji kich za dosadne podebele americke turiste...

ima jedna farma nojeva, a zasta se prave poludnevne ture za obilazak  :LOLLL:...i vestacki napravljen mali gradic gde postoje 2-3 ulice sa onim montaznim kucama u kojima se nalaze razne prodavnice suvenira, i restorani...i par "gusarskih" brodova u luci, otvorenih za obilazak..

ma takvu kichericu mislim da nigde u svetu nisam video....jednom recju, bas bljak...

ostala 2 ostrva holandskih antila su mnogo bolja, tj. to su stvarno "prava" ostrva...

naravno, ovo je sve moje zapazanje..

evo, imam drugara koji je bio prosle god. na odmoru na jamajci, u ocho rios..i sad ga ja pitam kako mu je bilo, jel video ovo ono, isao na dunn river splavarenje, u kingston, marlijev grob itd...a on ce meni da nema pojma o cemu ja pricam, on je bio u tom i tom rezortu, i nije ni presao iza one gvozdene zice koja ga je odvajala od lokalaca...moja opaska je bila da onda nije ni bio na jamajci, nego u sandy beach rezortu, ili kakogod vec...posto se grozim takvog nacina putovanja i turizma, onda su i moje opaske bile takve, pa cisto da razumes u kom smeru razmisljam....

a ako bas zelis da odes na karibe, na 10-ak dana, moja preporuka ti je da odes na ona ostrva koja nisu samo napravljena za turiste, vec gde se stvarno i odvija zivot, jer je taj kreolski mentalitet, socijalno okruzenje, energija, kuhinja- stvarno karakteristican...

moja preporuka su:

gvadalupe

santa lucia

jamajka

britanska devicanska ostrva

portoriko

kurasao

trinidad

martinik

dominika

dominikanska republika

ne bih preporucio:

st. marten

st. kitts

kajmanska ostrva

aruba

barbados

st. tomas

djene djene:

antigua

boner

monserat

grenada

key west

bahami

turks i kaikos

ostrvo kozumel ( blizu kankuna, meksiko) jeste turisticko, ali je nekako zivotno, tako da mi je jedno od omiljenijih..

• Author

bam-bam posto si obisao sva ta ostrva molim te reci mi koja su bezbjedna . pod tim mislim gdje mogu setati sa zenom uvece  i nocu a da ne strahujem da li ce se sta desiti . nadam se da razumujes sta pitam jer da sam nije frka ali sa zenom nekako vec nije svejedno

inace volimo da se "utopimo"medju lokalce , njihova mjesta za izlazak , hrana i sve ostalo . ovo sa Arubom je uh

bam-bam posto si obisao sva ta ostrva molim te reci mi koja su bezbjedna . pod tim mislim gdje mogu setati sa zenom uvece  i nocu a da ne strahujem da li ce se sta desiti . nadam se da razumujes sta pitam jer da sam nije frka ali sa zenom nekako vec nije svejedno

inace volimo da se "utopimo"medju lokalce , njihova mjesta za izlazak , hrana i sve ostalo . ovo sa Arubom je uh

kapiram..

od ovih sto sam ti preporucio i ovih djene djene..prilicno nebezbedan je kurasao, takodje jamajka, portoriko ( delovi, veliko je ostrvo), kao i neka ostrva na bahamima, pa i delovi dominikanske republike...grenada takodje moze da bude nebezbedna..

sve ostalo je potpuno cool, bez ikakvih problema mozes da se setas i u 4 ujutru..naravno, svuda u svetu ima dzeparenja...

• Author

hvala puno

valjda je nagovorim za neko drugo ostrvo .

nema svuda dzeparenja u S.K. nam sigurnbo ai japan je skoro nula. mala sala . toga ima nazalost i u Budvi gdje zivim pa se covjek navikne da pazi

S obzirom da ideš sa ženom, ja bih ti ipak pre preporučio ostrva kao što su Aruba, Porto Riko, Domikana, i ostala ostrva gde preovlađuje latino kultura.

Meni makar taj temperament više odgovara.

Ni ja ne volim mnogo iskomercijalizovana mesta, ali realno ako neko putuje iz naših krajeva na odmor sa ženom, bolje će se provesti na ostrvima sa razvijenim turizmom.

Ili što kaže bam-bam, Kozumel, ili neko drugo mesto u Meksiku, je isto dobra opcija.

Obavezno poslusati Behemota, iskusni je to ispijac piva ispod suncobrana na Arubi (u zenskom drustvu naravno

0 :pij:

Ne bih ga slusao kad je Meksiko u pitanju, malo je pristrasan ponekad.

Meni na Arubi, Antigvi i Barbadosu jedino kojekakvi sumnjivi likovi nisu nudili kurve i drogu.

Samo na St Luciji mi se cinilo da bi u svakom trenutku neko mogao da me orobi a narocito u 2 i 25 ujutru, pijanog.

Na odmor sa zenom (daleko bilo) bih isao na Antigvu, Barbados, eventualno St Kits. Aruba bi bila na spisku da nisam vec sve obisao pa skoro da mi je i dosadila.

O, vidi Thirsty Traveler-a.

Gde si mačkarošu?

Šta radiš?

Je l' i dalje putuješ svetom, flertuješ sa ženama i ispijaš piva?

Pa naravno da neće da ti nude prostitutke na Arubi, kada je sve legalno u mestu St. Nicholas. Pola sata od glavnog grada.

Barbados je isto gud.

St. Kitis, šta znam. Sve je to lepo, ali mora da se cimaš svuda okolo-naokolo taksijem, kroz pustinju i prašumu, da bi stigao bilo gde.

Dok, na Arubi. Gospodski. Sve je tu blizu. Noga leva- desna, eventualno busićem vožnja, i tu si.

Ja bih, od svih tih silnih ostrva, radije letovao u Grčkoj.

Ali, naravno, to ne možeš da znaš dok ih ne obiđeš.

Istinu zboriš mačkarošu.

Ja sam čuo da i Džastin Biber letuje u tim krajevima.  :P

ljudi al covek je pitao gde bi mu preporucili da ide na odmor 10 dana :dance:...

a nije to isto kao kad umorni mornari izadju u luku i samo oce da sto pre stignu do plaze , zavale se u ligestul, i naruce bahama mama  :banana:

i ja , kad sam na brodu, pa plovim oko kariba, samo gledam da odem tamo gde mi je plaza najpristupacnija, i da se ne cimam ni za sta mnogo...

a to sto ste spomenuli, aruba, barbados, su bas takve destinacije...

al ljudi idu tamo 10 danaaa :LOLLL:...a na tim ostvrima nema apsolutno nista, cak su ravna potpuno, nema ni brdo, ni zelenila...samo plaze i shoping suvenira...a toga covek ima i u svojoj budvi napretek heheheh..a uostalom, ta ostrva su druga prica i od budve, jer tamo ljudi bar zive, pa se vidi i nesto od lokalnog zivota...najbolje bi poredjenje bilo sa nekim odmaralistem u crnoj gori, tipa canja, al naravno mnogo vise fensi, i da zamislimo da ne moze nigde drugo da se ode, ni do bara, ni do sutomora, jer su ovo ipak ostrva u pitanju  :D

i drugo, sto ste pristrasni, da sa zenom na putovanje mos da ides samo negde gde ti je marsruta hotel- plaza, i to po mogucstvu- hotelska hhehehe..pa ima i zena koje vole malo da obilaze krajeve, imaju neke dozivlaljaje van shopinga, i saznaju nesto novo heheh..

uostalom, budva i njegova zena su na proslom putovanju, koliko se ne varam, bili u butanu, a to svakako nije tipicno "turisticka" destinacija, cak stavise, to je najneturistickija zemlja na svetu heheh..i shodno tome, ja sam im i savetovao da idu na ona ostrva gde mogu malo i da se sazive sa lokalcima, obidju nesto itd, a ne samo da idu hotel-plaza-suvenir radnja, jer drugo nista i ne postoji  :LOLLL:...

imao sam tu srecu ( ili nesrecu), da na vecini pomenutih ostrva provedem i po 3-4-5 dana u kontinuitetu ( cekajuci premestaj na druge brodove), tako da ih malo bolje poznajem, od onoga kad samo izadjes u luku...i mogu ti reci da je meni aruba bila dosadna cak i posle nekoliko prepodneva dok sam bio na brodu,pa izadjem samo da se iskupam, a kamoli kad sam tamo boravio 3 dana...hteo sam da se samoubijem od dosade, cak ni to nisam mogao, nema odakle da se skoci hehehh....

inace, sto se st. lucije tice, stvarno taj glavni gradic ( otprilike 5-6 iljada dusa) Castries, izgleda malo dodgy, ali samo izgleda tako...na santa luciji ne nista nije desilo ni jednom turisti u poslednjih 100 godina  :), tako da nema frke, to je jedno od najsigurnijih ostrva, a stvarno, tamo moze da se dozivi taj karipski, kreolski duh...a u gl. gradic ne mora ni da se ide, ostrvo je dovoljno veliko..znaci, ovih nekoliko ostrva, gvadalupe, martinik, santa lucija, jamajka, dominika, dominikanska republika, su stvarno pravi predstavnici kariba, i ljudi koji odu tamo, mogu da kazu da su bili na karibima i doziveli ih...ovih drugih nekoliko, st. kitt, aruba, st.marten, kajmanska ostrva,st. tomas, pa i barbados, su bukvalno i samo rezorti za bucmaste amerikancice,i to one koji su u fazonu kuca-poso, i hotel-plaza...tako da tu, od kariba, moze da se dozivi samo pokoja lepa plaza, i da te sluze potomci crnih robova  :LOLLL:

aj budva, javi se, i reci u kom je fazonu tvoja zena  ;)?

koliko sam ja skapirao, iz tvojih pisanija, uopste nije u fazonu, kao sto rece bahemot- realno ako neko putuje iz naših krajeva na odmor sa ženom, bolje će se provesti na ostrvima sa razvijenim turizmom....

to je bas previse uopsteno uvrezeno misljenje o nasim zenama,i nasim krajevima  :cry22:

turizam je inace, na karibima, svuda prisutan, samo negde je doveden do apsurda, na ustrb lokalnog integriteta, a negde je mnogo lepse u to uklopljen...

• Author

zena mi je u sasvim ok fazonu . da putujemo sto dalje sto cesce , egzoticnije . da se onako bas "utopimo" u lokalno stanovnistvo . po pitanju smjestaja hrane pica izlazaka (e sad izlasci u nasim godinama vise nisu baa napijanja do zore ) .

zato je i bitno da je zemlja bezbjedna i po pitanju licne bezbjednosti a i po pitanju hrane vode i slicno .

iz ovoga sto ste naisali Aruba otpada .

nesto gledam kozumel ili kankun i moglo bi dodji u obzir ima dosta toga da se vidi . iako mi se bas cijene tih "izleta" bas i ne svidjaju

Ne znam, ja svakako ne bih bio toliko iskljuciv kao bam-bam i tek tako pljuvao vecinukaripskih ostrva.

Obisao sam ih sasvim dovoljno, setao po gradu, jeo u lokalnim restoranima, pio pivo sa lokalcima, kupovao mango od babe na pijaci i sl. i ni na jednom ostrvu mi nije bilo lose. Na svakom moze da se nadje neki vid zabave, npr Bonaire na kom nema ni postenog restorana i ciji stanovnici (8-9k) lete u komsiluk na Kurasao da donesu klopu iz McDonaldsa  je sjajna destinacija za ronjenje i snorkeling.

Antigva ima preko 300 plaza a ima i raznog drugog sadrzaja tako da tamo opusteno moze da se ode na 10+ dana.

To sto je razvijen turizam nema nikakve veze, vecina njih u potpunosti zavise od turizma pa opet ljude na Dominici ili Grenadi npr zabole bas da idu da te smaraju kad setas po nekim zabacenim ulicama, gledaju svoja posla a ti ako hoces nesto izvoli pa pitaj :)

Ne znam, ja svakako ne bih bio toliko iskljuciv kao bam-bam i tek tako pljuvao vecinukaripskih ostrva.

Obisao sam ih sasvim dovoljno, setao po gradu, jeo u lokalnim restoranima, pio pivo sa lokalcima, kupovao mango od babe na pijaci i sl. i ni na jednom ostrvu mi nije bilo lose. Na svakom moze da se nadje neki vid zabave, npr Bonaire na kom nema ni postenog restorana i ciji stanovnici (8-9k) lete u komsiluk na Kurasao da donesu klopu iz McDonaldsa  je sjajna destinacija za ronjenje i snorkeling.

Antigva ima preko 300 plaza a ima i raznog drugog sadrzaja tako da tamo opusteno moze da se ode na 10+ dana.

To sto je razvijen turizam nema nikakve veze, vecina njih u potpunosti zavise od turizma pa opet ljude na Dominici ili Grenadi npr zabole bas da idu da te smaraju kad setas po nekim zabacenim ulicama, gledaju svoja posla a ti ako hoces nesto izvoli pa pitaj :)

pa ja i nisam "popljuvao" ova ostrva koja si nabrojao, nego preporucio...sem ukoliko ne vidim dobro sta sam napisao  ::crazy:...

"popljuvao" sam samo ovih par vestackih, tipa arube kajmana st. martena, koje ste vi predhodno hvalili...sva ostala su manje vise ok, djene djene znaci da sam njih mozda malo manje preporucio nego neke druge,al to ne znaci da su ,po meni, bezveze,  ali i to samo u budvinom slucaju, na osnovu onoga sto sam iz njegovih pisanija skapirao sta trazi, i koliko ostaje...nekim drugim ljudima bi mozda preporucio vise neka druga ostrva...meni su, npr. najzanimljiviji kozumel i boner zbog ronjenja..a nekima i arubu i barbados, sto da ne..ako znam da su u tom fazonu, njima bi tamo sigurno bilo lepse nego na martiniku npr...

• Author

sveli smo odluku da dve mogucnosti

Kankun tj Kozumel sa kupanjem i obilascima ili

Japan od Okinave do Hokaida , onako dvadesetak dana pokusat ga citavog obici , od gradova , toplih izvora do skijanja .

nazalost treca i meni najmilija varijanta posjeta Anadyru u januaru je finansiski nemoguca . skup let , skupi hoteli , garderebo za minis 50, i ono najgore tj najskuplje svi izleti se organizuju helikopterima , sankama sa psima , oklopnim transporterima i slicno . i naravno u skladu sa tim je i cijena  . za sad ce ostati na cekanju

Kankun tj Kozumel sa kupanjem i obilascima ili

Prosle nedelje je dosta mojih kolega islo tamo na neki kongres i slike prirode i plaza su stvarno da padnes na dupe. Jeste da je Kankun krajnje turisticko i izvikano mesto, ali, nisu ga bas dzabe tamo izgradili. Eto, imas i preporuku za to ostrvo Kozumel, a raznih parkova prirode i ostalih cuda imas dosta u neposrednoj blizini, hramovi Inka, Chichen Itza, imas gomilu barova, restorana, fensi hotela, ima vise nego dovoljno opcija da kvalitetno potrosite svoje vreme i novac i super se provedete.

• 6 months later...

Na sajtu ministarstva pise da treba, odnosno nema nas na listi zemalja kojima ne treba. Na nekim drugim sajtovima smo (kao Serbia & Montenegro) na listi onih kojima treba, ali ja mislim da ti je najbolje da nazoves Holandski konzulat u Beogradu, pa ih lepo pitas za to sto oni zovu Visa for the Caribbean part of the Kingdom of the Netherlands. Tako ces znati i cenu i sve ostalo, jer nisu bas detaljni na sajtu.

• 4 weeks later...

hvala puno

valjda je nagovorim za neko drugo ostrvo .

nema svuda dzeparenja u S.K. nam sigurnbo ai japan je skoro nula. mala sala . toga ima nazalost i u Budvi gdje zivim pa se covjek navikne da pazi

Ici cu sama, doduse preko agencije, u Dominikansku republiku (Punta Cana) od 4. januara. Bukvalno sam odlucila i uplatila juce  :).

Koja to mesta treba izbegavati, jer ja bih da idem i obidjem sto vise mogu? Hvala ;)

• 8 months later...

Poooomooc,planiram u januaru na Karipsko ostrvo Aruba..Moze li neko reci,da li je tada spica sezone,da li je suncano tada,kada se ide? I,ko god zna nesto o Arubi neka napise..Hvala unapred...

Edited by Duya