Posted November 2, 2013 Pozdrav svima. Evo mene opet posle duzeg vremena. Interesuje me da li ima nekoga od nasih ljudi u Kambodzi. Potrebne su mi informacije o zivotu i radu. Znam da na forumu postoji nekoliko tema gde se ovo pominje, ali hteo bih sto podrobnije informacije. Imam nameru da se preselim tamo da zivim. Pozdrav i hvala svima unapred. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 3, 2013 Koliko ja znam, naših nema. Ima jedan Slovenac koji drži kafić u Sihanokvilu. i to je sve. Najbolje ti je da sve što te zanima pitaš na expat forumu. Ja sam (pro)letos provela nešto više od četiri meseca u Kambodži i mogu da ti odgovorim na neka pitanja, ali expati će ti dati neuporedivo bolje odgovore. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 3, 2013 I čisto onako, jer je baš danas izašao tekst, baci pogled i na ovo. Složila bih se sa mnogo toga, s tim što je na Tajlandu skuplji život nego u Kambodži, ali je sredina mnogo 'evropskija' i bliža našem mentalitetu. No i Kambodža se jako brzo razvija, veliki je priliv inostranog kapitala, državni moćnici daju sve strancima za novac, tako da je sasvim izvesno da će u narednih pet do deset godina Kambodža biti poput Tajlanda (jedino ne toliko zelena jer su nažalost raskrčili skoro sve džungle kako bi proširili puteve). Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 3, 2013 E Snezana hvala ti puno. Procitao sam sve tvoje tekstove i stvarno ti svaka cast na avanturi. Ja nemam neke posebne apetite sto se tice zarade i luksuznog zivota. Nekako mi se cini da je tamo zivot mnogo smireniji nego u evropi, pa sam razmisljao o tome da odem tamo da zivim. Hvala ti za informacije pa ako mi jos nesto bude interesantno da pitam a ti moguce znas, bicu slobodan da ti napisem. Hvala jos jedan put i srecno dalje na putovanju. Pozdrav Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 3, 2013 www.khmer440.com Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 3, 2013 www.khmer440.com Hvala prijatelju ! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 3, 2013 Pozdrav svima. Evo mene opet posle duzeg vremena. Interesuje me da li ima nekoga od nasih ljudi u Kambodzi. Potrebne su mi informacije o zivotu i radu. Znam da na forumu postoji nekoliko tema gde se ovo pominje, ali hteo bih sto podrobnije informacije. Imam nameru da se preselim tamo da zivim. Pozdrav i hvala svima unapred. eto i mene za godinu, dve da ti se pridruzim Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 3, 2013 Oho, pa lepo je cuti da ima jos zainteresovanih. Ja odoh sigurno negde oko nove godine. Definitivno sam odlucio. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 4, 2013 E Snezana hvala ti puno. Procitao sam sve tvoje tekstove i stvarno ti svaka cast na avanturi. Ja nemam neke posebne apetite sto se tice zarade i luksuznog zivota. Nekako mi se cini da je tamo zivot mnogo smireniji nego u evropi, pa sam razmisljao o tome da odem tamo da zivim. Hvala ti za informacije pa ako mi jos nesto bude interesantno da pitam a ti moguce znas, bicu slobodan da ti napisem. Hvala jos jedan put i srecno dalje na putovanju. Pozdrav Hvala! Kada bih birala gde da se preselim da živim opušteno, to bi bila neka od zemalja jugoistočne Azije, moguće čak i Kambodža jer je definitivno najjeftinija gledano sve zajedno - i cene hostela i hrane i svega. Mali problem u Kambodži može biti samo u početku dok se ne navikneš na to njihovo cenkanje i dok ne provališ fore. Prvog dana ti naplate duplo, druogg spuste za četvrtinu a od trećeg pa nadalje plaćaš realnu cenu. Ali za sve živo, bukvalno. To je meni mnogo smetalo no onda sam naučila da u startu kažem: "Ja živim ovde" i oni bi mi rekli pravu cenu. A o kom mestu razmišljaš? Pnom Pen ti nikako ne bih preporučila za opušteni život, mada mi se lično grad veoma dopao. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 4, 2013 Nemam nista odredjeno, mada nekako najvise mi Sihanoukville izgleda privlacan za moje pojmove. Vidim da se tamo turizam dosta razvija, a to je inace moja struka, tako da mi se cini da bih tamo mogao da lakse dodjem do nekog poslica. Nije mi ideja da zaradjujem neki veliki novac, dovoljno bi bilo da imam toliko da se pokriju neki troskovi normalnog zivota. Dosta mi je Evrope i presinga. Mislim da je tako neka mirnija zemlja (mirnija u smislu zivota) potpuno ok za zivot. E da, narocito mi se svidela ona tvoja recenica o Kambodzi "detinjstvo jedne zemlje". To me je na neki nacin i motivisalo da pocnem da razmisljam o tome da idem tamo. Tako da eto, ti ces biti glavni krivac ako odem u Kambodzu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 4, 2013 E da, narocito mi se svidela ona tvoja recenica o Kambodzi "detinjstvo jedne zemlje". To me je na neki nacin i motivisalo da pocnem da razmisljam o tome da idem tamo. Tako da eto, ti ces biti glavni krivac ako odem u Kambodzu. Ups! Ubuduće ću morati više da vodim rauna šta pišem Mislim da je Sihanoukvil dobar izbor, osim što će ti se onda svi bekpekeri iz Srbije samopozivati u goste kad dolaze u Kambodžu . Pogledaću gde mi je kontak tog Slovenca pa ću ti proslediti na pp, čisto da ti se nađe. Držim palčeve i javi razvoj situacije, a možda se dogodine i vidimo ako tuda opet budem prolazila. Mnogo sreće! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 4, 2013 Hvala Snezana. Ma za bekpekere i koga god, nema problema. Svi ste dobrodosli. Mislim da znam ko je taj Slovenac. Ima bungalove Mushrooms point na Otres beach. Ali svakako posalji kontakt ako imas. Gledaj da budes opet u prolazu dogodine . Pozdrav! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 10, 2014 camalus ode li ti u Kambodzu? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 11, 2014 (edited) camalus ode li ti u Kambodzu?ode jaevo me ovde vec pola godine pozdrav svima pa ako nekome nesto treba tu sam e, da dodamSnezana 011 je glavni krivac sto sam ja sada ovde, lol Edited September 11, 2014 by camalus Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 11, 2014 A, neki utisak da cujemo? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 12, 2014 Odlicno. Stvarno bi mogao da napises opsirnije kako stvari stoje sa vizom, poslom, smestajem, nacinom zivota, odnosom sa lokalcima...Bilo bi veoma interesantno. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 12, 2014 Pozdrav svima.Ajde, da pokusam da malo opisem situaciju u Kambodzi. Unapred se izvinjavam jer nisam bas neki "pisac", kao na primer Snezana, ali potrudicu se da malo docaram Kambodzu sa lica mesta.Zanimljiva zemlja u svakom smislu. I pozitivnom i negativnom, bolje reci ekstremno zanimljiva. Stigao sam negde proletos, direktno avionom u Phnom Penh. China Southern iz Moskve.Viza se dobija po dolasku, mada sam video da mnogi uzimaju i E vizu online, pa po dolasku na aerodrom samo pokazu papir koji su isprintali pre dolaska. Ima dve vrste viza; turisticka na mesec dana i ordinary (nekad bila business) takodje na mesec dana. Prva kosta 20$ a druga 25$. Od 1. oktobra cene skacu na 25$ i 30$. Ko ima nameru da ostaje duze, preporuka je da uzme ovu ordinary, jer koliko sam cuo moze i turisticka da se produzi, ali se desava da nece da je produze, pa je onda neophodno izaci i vratiti se u Kambodzu, sto opet podrazumeva troskove viza za Tajland ili Vijetnam (obe su po 60$ jedan ulazak na 30 dana). E viza postoji samo turisticka. Ako neko dolazi pa na aerodromu trazi vizu, a treba mu ordinary, neka se potrudi da malo ozbiljnije komunicira sa sluzbenicima, jer se desava da odbiju zahtev pa izdaju turisticku, ali i to se resava uz pomoc 5$ u slucaju odbijanja. Lepo kazete da vam je potrebna ordinary viza i da ste spremni da malo castite, na primer za pivo. Produzenje viza se odradi lako u agenicijama. Postoje 3 vize. Na 3 meseca (single), i 6 i 12 meseci multi. Ja sam nedavno produzio na 12 meseci i to kosta 290$. 6 meseci je 180$ a za 3 meseca nisam siguran, mada preporucjem ove multi, naravno u zavisnosti od licnih potreba i planova. Od aerodroma u PP do grada moze se ici tuk tukom. Cena je od 7 do 15$, kako koga oderu. U sustini, ovde je sve cenjkanje, ali zaista sve. Hoteli u PP su relativno skupi (30$ pa na vise), ali guesthousi su relativno ok sa cenama, od 15$ pa na vise. Ove cene podrazumevaju cenu sobe, ne cenu po osobi, bez dorucka. Naravno ne verujem da ce u sobu pustiti 5 osoba . Ali i tu je moguce malo se dogovoriti za cenu.PP je zanimljiv grad, relativno veliki, oko 2,5 miliona stanovnika. Ima svega, ima bede ali ima i raskosa. Nema neke sredine u Kambodzi, ili su bogatasi ili su teska sirotinja. U PP uglavnom se govori engleski, ponegde francuski (Kambodza je bila francuska kolonija), ali pretezno mladji znaju neki jezik. Sa starijima nije moguce komunicirati. Hrana u PP je raznolika, ima svega, od ulicnih prodavaca, koje nikako ne preporucujem, jer znam za nekoliko slucajeva trovanja, ali opet znam i dosta stranaca koji se tako hrane, do skupih restorana. Cene se krecu od 1$ na ulici za na primer fride rice ili fride nudels, pa do 50$ ili vise u skupim hotelima i restoranima. Prevoz po PP, tuk tuk ili motobike. Cene od 1$ za kracu voznju tuk tukom, odnosno upola manja cena za motobike, s tim sto u tuk tuk moze i po 6 osoba da se nagura. Inace ovde je to normalno. Narod se vozi u gepeku, na krovu, po petoro na motobiku, u kamionima, po 7 - 8 u autu itd. Nista cudno za Kambodzu. Puno puta sam imao prilike da vidim pun kamoin ljudi koji stoje, kao recimo u vreme rata u konc logorima, jer ovde gradski prevoz ne postoji, pa im je to vid transporta. Do sada nisam koristio taj vid prevoza ., tako da mi ni cene nisu poznate. Japanci su svojevremeno pokusali da uspostave neki kao gradski prevoz, ali nije dugo opstalo, jer su ovde ljudi navikli da bukvalno udju u kucu sa motobikom ili autom. To sto kazem, i bukvalno mislim, jer i ja licno drzim moj motobike u dnevnoj sobi. Znam da deluje smesno, da ne kazem idiotski, ali to je jedini nacin da sacuvate motobike od lopova, jer ovde kradu bukvalno sve. Narociti bih upozorio devojke koje imaju nameru da dolaze, da kranje ozbiljno shvate ove moje reci, jer se otimanja torbi i slicno desava svakodnevno u nebrojeno slucajeva. Skoro sam imao slucaj, gde su mojoj devojci koja je sedela iza mene na motoru, pokusali da otmu torbicu. Da ne govorim o setnji u pola noci po gradu, ogroman rizik. I ja se ne usudjujem da idem peske po nekim delovima grada u sred noci. Ako se nekome desi da mora, najbolje tuk tuk, i to ako je moguce neko ko vas je vec vozio i ranije, i u koga imate kakvo takvo poverenje. U svako doba mozete uzeti telefon od tuk tuk vozaca, pa ga po potrebi pozovete. Ako nekome bude trebalo, ja ih poznajem nekoliko koji su ok sa engleskim i sa cenom, i vrlo korektni kao ljudi.Kmeri kao ljudi su zanimljivi. Vrlo su friendly da kazem, ali svi, svuda i uvek, samo gledaju kako da uzmu $ od stranaca. Oni nas strance zovu BARANGS sto bi na kmerskom jeziku znacilo otprilika, omrazeni stranac. Svi mi smo za njih pokretni ATM. Neki su ljubazni, i da tako kazem malo "namazani", pa to rade na neki malo pristojiniji nacin, a drugi su totalno bezobrazni i otvoreno traze novac. Gledaju da bukvalno na svemu zarade, od SIM kartice (normalna cena kartice je 1$ a prodaju se po ulici, u hotelu ili baru za po 3$) na primer, do smestaja u hotelu. Ovde svi rade za neku proviziju. Zato je moj dobronameran savet, ako neko dolazi, bolje potrazite nekoga ko je vec tu i poznajete ga, pa da vam pomogne. Ja sam tu za sada, pa ako nekome treba nesto pisite.Sa nasih protora ima nesto ljudi. Slovenaca najvise. Neki nesto rade, neki su penzioneri, neki samo lutaju okolo i traze nesto da zarade. U sustini te koje znam su ok ljudi.Iz PP sam otisao posle nekoliko dana u Sihanoukville. To je najvece turisticko mesto u Kambodzi. U sezoni ima strahovito mnogo turista, spavaju po ulicama, jer su svi hoteli i guesthousi itd, prepuni.Ovde je dosta jeftinije nego u PP. Cene u guesthousima su od 8$ do 30$ za sobu. To je van sezone sada, ali od novembra drasticno skacu, oko 50%. Hosteli (dorms) ima i za 2-3 $. Hrana u SHV (Sihanoukville), isto kao u PP. Na ulici 1$ u restoranima relativno pristojan obrok 3-5$. Male porcije, malo mesa, mnogo pirinca, mnogo testa, Na primer hamburger sa malo sire, list salate i krug paradajza oko 3$. Za pivopije veselje . Pivo jeftino kao nigde. draft beer 0,33l, od 25C happy hour do 1$ po barovima. Zestoka pica - zestoko skupa. Sve oko 3$. Neobjasnjiva cena, s obzirom da je u prodavnici recimo flasa Jim Beam od 1L oko 12$. Nikako nisam uspeo da shvatim poentu cene, ali ok.Za ljubitelje "veselih" devojaka takodje razlog za veselje. Ima ih svuda i uvek. Napadaju po ulici, na plazi, u restoranu, u baru, na pijaci... Svuda, svuda. Jedina im je zelja da se udaju za Baranga.Za njih ne postoje prepreke tipa, godina, nacija, religija, zena u home country... Jedini motiv je novac, ljubav ne postoji. Nacionalni moto Kambodzanki je NO MONEY - NO HONEY. tO MOZETE CUTI STO PUTA DNEVNO NA SVAKOM MESTU. Znam gomilu Baranga koji su pozenili Kmerke, i ostali na kraju bez icega. Puni su ih barovi, samo pridju i sednu bez pitanja. Prvo pitanje je da li moze pice za devojku (cena 3$, uglavnom), drugo How are you? I trece: You will take me tonight? To je pocetak i kraj komunikacije sa njima. Naravno ima i ok devojaka ali po mojoj proceni oko 3% na ukupnu populaciju. Lepe su, zgodne, mlade, Koga zanima, da i to napisem, cena je u zavisnosti od vase sposobnosti da se cenjkate. Pocnu od 50$ za noc, a moguce je dogovoriti se za 100$ + stan i hrana za ceo mesec. Pa sad vi vidite na sta i dokle su spremni da idu da uzmu pare. Ukoliko neko odluci da uzme "drustvo" sa sobom u sobu, OBAVEZNO ostaviti pasos, novac, i ostale vredne stvari u sef na recepciji ili dati drugarima koji su u drugoj sobi bez "drustva". Jako cesto se desavaju kradje. Ovo sto sam napisao o kretanju po gradu, devojkama i slicno zaista shvatite kao RED ALARM WARNING. Policija u Kambodzi nije mnogo zainteresovana za resavanje slucajeva kradje i slicno. Neki visoki kriminal ne postoji ovde, ali sitan, tipa otimanje, dzeparenje i sl, ima na svakom koraku.Posao u Kambodzi;sve je u razvoju. Turizam narocito. U svim oblastima nedostaju strucnjaci. Do posla se moze doci, mnogo je profesora (ucitelja) stranih jezika, najvise engleski, koji rade po skolama. Za posao do sada nije bilo potrebno imati neka posebna dokumenta, ali od oktobra trebace work permit, koji se uz ordinary vizu zavrsava za 100$. Dovoljan je neki ugovor sa poslodavcem. Inace, ovde se bukvalno sve zavrsava za pare. Ja sam recimo zavrsio residence za 20$ i 5 limenki piva. Plate su relativno male, ali i cene nisu preterano visoke, naravno u zavisnosti sta ko voli. Kmeri rade za 60$ dolara mesecno po fabrikama, konobari imaju oko 80$, neki administrativni posao 120$ itd. Stranci su nesto bolje placeni recimo 300 - 500$. Posla u sezoni ima, narocito u turizmu i ugostiteljstvu. Ali nekim velikim parama sa obicnim poslom se ne treba nadati. Tako da ako je nekome na primer ideja da dodje i raducka za stan, hranu i neki dzeparac, to je moguce. Van sezone je jako tesko. Mnogi stranci zatvaraju lokale i idu kuci, pa se vracaju pred pocetak sezone. Kisna sezona je od juna do oktobra. Kad kazem kisna, to ja stvarno kisna, jer ono sto mi znamo kao kisa, to je ovde samo malo prskanje. Ovde kisa znaci vodopad sa neba. Desava se da ne prestaje danima i nocima. Ja sam uspeo malo da se naviknem posle par nedelja. Meni licno je najstrasnija vlaga u vazduhu, koja je nenormalna u kisnoj sezoni. Kada sam prvi put izasao sa aerodroma u PP, u 11 sati uvece, mislio sam da necu preziveti. Stvarno je jezivo.Ovde ne postoje odela, kravate, salonske cipele itd. To niko nikada ne nosi, jer jednostavno nije moguce. U PP ima toga, ali na obali ne. Ovde je jedina obuca i odeca, sorc, majica, papuce i rain coat.Vozis se motorom, upadnes u baru (u mojoj ulici imam more ispred kuce, jer ulicna kanalizacija ne postoji uglavnom), odes u kafic, skines sve i susis se do sledeceg pljuska. Voznja u Kambodzi;nije moguce voziti nista bez kambodzanske dozvole. Ona se zavrsava u agenciji, kosta oko 60$ za godinu dana. Potreba je vazeca vozacka iz domicilne drzave (internacionalna ili obicna prevedena na engleski ili francuski, overen prevod), 4 fotografije. Dobije se papir sa kojim vozite dok vam ne daju onu pravu dozvolu. To traje oko 1 - 2 meseca, tako da onaj ko nema nameru da ostaje duze, nece nikada ni videti tu dozvolu. Voznja bez dozvole podrazumeva placanje kazne od uglavnom 1$, bez obzira na prekrsaj platicete uz cenjkanje sa policijom naravno. Vozi se svuda, u svim smerovima, okolo, naokolo, odozdo, odozgo... Semafori postoje, ali ih na zalost niko ne konstatuje. Desna strana je zvanicno u Kambodzi, ali se vozi i levom i desnom. Znam da deluje tesko za poverovati, ali to je to. U slucaju nezgode, bez obzira na sve, uvek i uvek je kriv stranac. Ukoliko se dogodi da imate nezgodu, najbolje je odmah se dogovoriti sa policijom i drugim ucesnikom, jerako se neko zaglavi ovde u zatvor, jaoj.... Bolje da o tome ni ne govorim. Navescu samo jedan primer, u zatvoru hrana i voda NE POSTOJE. Tako da ako ne daj Boze vas snadje nevolja, a nemate nikoga da vam donese nesto ili plati da izadjete, niste mnogo daleko od smrti. O drugim uslovima u zatvoru necu ni da komentarisem.Zdravstvena zastita je na krajnje niskom nivou. Ne postoji tako reci. Obavezno treba uzeti dobro putno osiguranje, jer u slucaju potrebe u Kambodzi se nije moguce leciti. Svi idu u Singapur ili Tajland. Ako nemate osiguranje, troskovi transporta i lecenja su ogromni. Sitne povrede i bolesti se mogu i ovde resavati kod stranih doktora (uglavnom Rusi i Francuzi), ali neke ozbiljnije intervencije nije moguce uraditi. Sada se u PP otvaraju neke malo bolje bolnice, ali o tome nemam nekih informacija za sada.Uslovi zivota;ko nije u stanju da podnese zivot sa ogromnim kolicinama djubreta, pacova, cesto nestajanje struje, putevi koji vise lice na rocky roads itd, nije mu bas pametno da dolazi ovde osim turisticki.Ljudi sa nasih prostora se nekako i snalaze, ali zapadna evropa, usa i ostali, uvek budu oguljeni do gole koze.Nacin zivota;nema pravila. Radno vreme je kad radi radi, kad ne radi znaci ne radi. Kultura drugacija znacajno od evropske, komunikacija takodje. mene je u pocetku recimo strasno nerviralo kada nesto pitam oni samo kazu YES, i kraj price. Neverovatno, ali tako. Ponovim pitanje i opet YES. Dizem ruke i odoh dalje dok na nadjem nekoga ko nesto zna.Veoma mnogo praznika i ne radnih dana, 3 nove godine, svako vece treste karaoke (ja inace zivim u karaoke street pa je info iz prve ruke, evo bas sad poceli da udaraju), svakodnevni vatromet i slavlje na plazi iz ko zna kojih razloga, muzika, igra pesma... Sa lokalcima kako ko. Ja licno sam ok sa dosta njih. U pocetku svi gledaju da se ogrebu, ali posle nekog vremena kada se malo bolje upoznate, spremni su da pomognu, posavetuju, druzeljubivi su, Ima naravno potpuno ok ljudi, ozbiljnih, spremnih na saradnju i posao, obrazovanih...Moj generalni utisak je da je ovo veoma interesantno mesto koje ce u najskorije vreme da dozivi veliki uspon. Potencijali su ogromni, turizam narocito, trgovina, biznis svake vrste. Ali svakako treba voditi racuna o svim aspektima zivota u Kambodzi.Eto drugari ja se raspisao, mozda malo i davio, ali pokusao sam da vam barem malo docaram ovo mesto. Izvinjavam se ako je bilo nekih gresaka, pravopisnih i slicno.Sve sto vas zanima pitajte, sto mogu i koliko mogu tu sam da pomognem. Ako neko dolazi, javite se pre polaska da vam dam neke info ako su vam potrebne. Toyota land cruiser, lexus, range rover vogue, ferrari, soka beach resort, independence beach, snake house, luxury resort sa heliodromom, sve vrste najnovijih I phones, i ostalih I stvarcica, AEON mall u PP, novi trzni centar sa francuskim pekarama, costa coffee, sa druge strane razrovane ulice, 1$ fride rice, baracuda fish 2,5$ za kg, fish soup sa 30 gr ribe, skampi 8$ kg, deca po ulici mole za pare, zene po plazi rade manikir i pedikir, banane puna kesa za 1$, mango koliko zagrabis dobijes za 1$... sta reci...Neopisivi Angkor Wat, hramovi, dzungla Mondulkiri, vodopadi u SHV, krokodili, kobre, boa imperator, slonovi koji vuku oborena stabla tika po dzunglama, Bokor mountain, i svasta nesto...To vam je Kambodza - Kingdom of Wonder.Pozdrav od camalusa Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 14, 2014 Hvala.Pišemo se. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 28, 2014 (edited) Jel moze neko da mi kaze kako da postavim slicice?Mozda zvuci glupo, ali nemam pojma kako Hvala Edited September 28, 2014 by camalus Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 29, 2014 Camalus, voleo bih da vidim slicice, mozes prvo da uploadujes slike na neki besplatan hosting sajt kao sto je tinypic.com, onda iskopiras link pa ga pastujes ovde tako sto kliknes na ikonu slicice ispod smajlija, i pastujes u praznu kolonu.To je to. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 29, 2014 (edited) http://s1348.photobucket.com/user/deus-deorum/slideshow/Unapred se izvijavam, slike nisu nekog kvaliteta jer su slikane telefonom.Pravio sam ih za neke druge potrebe, ali informativno mogu da posluze.Postavicu kasnije jos. Pozdrav Edited September 29, 2014 by camalus Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 29, 2014 Evo ovde su sve sada http://s1348.photobucket.com/user/deus-deorum/slideshow/ Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 29, 2014 Videh medju slikama italijanski restorancic-zemunicu u Koh Rongu. Nije citljivo ime, pa me zanima jel to jos uvek La Mami i kakvisu tvoji utisci ako si jeo, pio ili odseo kod njih. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 29, 2014 Videh medju slikama italijanski restorancic-zemunicu u Koh Rongu. Nije citljivo ime, pa me zanima jel to jos uvek La Mami i kakvisu tvoji utisci ako si jeo, pio ili odseo kod njih.Jeste, to je jos uvek.Nisam jeo tamo, ali ako te nesto zanima mogu da pitam, imam neke drugare na ostrvu.Pozdrav Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 30, 2014 Ej, bas si kul ispisao, hvala! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites