Jump to content

Featured Replies

I mene su pozvali telefonom danas oko 13:30 , tako da ni to sto sam imao ranije Bugarske vize definitivno nije pomoglo.. Bar su nam skratili muke :) A ja sad razmisljam da njima iz inata putujem u Tursku preko Grcke (grci ce da daju tranzitnu u roku od 3 dana), jes da je 300km dalje, al nema shugavih Bugara! Jos se razmisljam, videcu sutra kad odem po pasos prvo dal su ga osakatili s necim ili ne, mada, ako se Turska viza izdaje zaista isti dan onda je mozda i zatrazim, ali uz garanciju bugarskog konzula da ce mi do 16.04 izdati vizu!

A sto se tice aviona, nemojte da razmisljate nas lepi JAT uveo "specijalnu ponudu" za odlazak 16.04 a povratak 20.04 cena 30.624,00 din :)

Sto se THY tice, njima trenutno "sistem" ne radi pa ne moze da se uradi upit, ali verujem da nije ispod 250 eur povratna.

Toliko..

pozz drugari jos jednom, moram da Vas informises o najnovijoj informaciji :)

naime, posle odbijanja u beogradskom konzulatu, cisto iz radoznalosti, pozvali smo telefonom niski, i posle tri puta ponovljenog pitanja da li sa samo sirijskom vizom u pasosu mozemo da dobijemo bugarski tranzit, odgovor je tri puta bio potvrdan, da, naravno  :LOLLL:

pa izgleda da je kriterijum nešto blaži u Niškom konzulatu. Meni su prošlo leto izdali tranzitnu vizu samo na osnovu pozivnog pisma jedne firme iz Jermenije, koje je bilo na engleskom i adresirano mom fakultetu za odobrenje stručne prakse tamo. Kako je taj dokument iz 2007me, promenio sam bio datum u fotošopu, i to je prošlo.

Mada, kažem, od početka ove godine dobio sam dva puta običnu vizu na po tri dana (toliko sam i tražio bio) samo na lepe oči uz objašnjenje da idem na koncert i na moto skup.

xexe, biseri se i dalje nizu, bugarska ambasada mi polako postaje omiljeno mesto, pocecu da izlazim tamo uvece  :party:

otisli smo po pasose i kada su nam ih proturili kroz prozorce i posudu i bili u nasim sigurnim rukama, hteli smo da pricamo sa konzulom da priupitamo zasto su razliciti kriterijumi u Beogradu i Nisu... sluzbenica koja je na svako pitanje odgovarala pitanjem "Sta je vase pitanje?"  :bang: je onda pozvala nekog lika u odelu iz neke kancelarije koji je valjda potkovaniji od nje sto se tice informacija, a i srpskog jezika  zvizhd

na objasnjenje da u Nisu daju tranzit sa sirijskom vizom u pasosu, da ne treba turska viza, i da smo telefonom jutros saznali, covek nam mrtav hladan, ali tipicno diplomatski, odgovara da bugarski konzulat u Nisu nije pod bugarskom ambasadom (mozda je pod malezijskom :)), da je to posebno konzularno odeljenje i da ce, ako je tako, i oni "verovatno" poceti da rade kao mi u Beogradu ali kada Turska otvori konzulat u Nisu  clap  pijjj  :happyyy:  :LOLLL:

OK, evo upravo sam se vratio od shugavih bugara ... Razgovarao sam sa konzulom licno i rezime je sledeci:

U beogradskom konzulatu vaze sledeca pravila:

- za tranzitnu vizu MORATE imati Tursku vizu, jer im treba BROJ te vize da bi odobrili tranzit, turske markice NE PRIZNAJU!

- na izdavanje vize se ceka MINIMUM 7 RADNIH dana (znaci 8-9 kalendarskih), i ne postoji nikakva mogucnost da je dobijete ranije

odn. postoji : ako dobijete notu naseg Ministrastva spoljnih poslova da putujete kao drzavnik, ili ako Vam neko u Turskoj/Siriji i sl. umre ili se razboli (potrebna je potvrda o tome da bi se uzelo u razmatranje) ili ako dobijete odobrenje Ministarstva spoljnih poslova Bugarske iz Sofije direktno.

Ono sto je najvaznije,

- posle 30.06.2009 bugari vise nece priznavati stari plavi pasos, nego iskljucivo novi crveni !!!

Na moje pitanje kako je moguce da u Nisu daju vize bez Turske vize, odgovor je bio da je to zbog toga sto je u Nisu Ambasador Bugarske za Srbiju koji moze da radi kako mu se oce ;)

Sve u svemu, dobio sam papiric da dodjem po vizu 21.04 - bas im hvala, tad sam vec trebao da se vratim sa praznika :) Sta da se radi, idem za 1. maj do Istanbula.. Ako nekom treba prevoz.. nek se javi.. pa da se dogovorimo..

pazi, mislim da se na ovom forumu polako potkrada priča da se u Nišu tranzitne Bugarske vize dele "tek tako".

meni su dali tranzitnu vizu, gore sam napisao, na osnovu pozivnog pisma iz Jermenije koje nije bilo relevantno za ovu temu, ali valjda ih je mrzelo da previše razmišljaju o tome.

Član foruma Vlada (taj username) bio je u neprijatnoj situaciji kada je tražio tranzit bez Turske vize i ako se dobro sećam nije ga dobio.

Ako grešim nešto nek me isprave tudja iskustva.

Ono sto je najvaznije,

- posle 30.06.2009 bugari vise nece priznavati stari plavi pasos, nego iskljucivo novi crveni !!!

Mislis nece davati vize u plave pasose? Plavi pasos vazi do 31.12.2009 godine!

Izgleda da po bugarskom zakonu, pasos mora da vazi jos najmanje 6 meseci od dana podnosenja zahteva za vizu. Kako svi plavi pasosi imaju rok vaznosti do tog famoznog 31.12.09. onda ovo deluje logicno, na zalost. Ali, ko god bude imao neku informaciju o ovome neka je napise ovde, ok?

Tako je. Dakle, u Bugarsku posle 30.06.2009 nece moci da se putuje sa starim pasosom. Ja cu bogami da vadim novi uskoro, da me ne uhvati sezona onda ce biti ludnica totalna.

Po meni nije tako. Posle 30.06.2009. nece moci da se aplicira za bugarsku vizu sa plavim pasosem a ne da se sa istim putuje, naravno ako u njemu ima vazeca bugarska ili sengen viza.(ukoliko se tranzitira).

Ovo je samo moja misljenje. Molim da ko zna da tacnu informaciju.

Pedjalone, ja bih voleo da je tako. Imam multi BG vizu do kraja novembra ove godine, pa bi bilo lepo da je iskoristim do kraja. Svakako cu otici do konzulata da proverim sve to, mada, ko zna da li cu dobiti validnu informaciju. Mozda ce sve biti jasnije tokom aprila i maja posto ce se sigurno o tome dosta pisati u stampi.

Nece moci da se aplicira a moci ce da se putuje jer je nasa drzava poslala obavestenje (svima sa kojima ima bilateralni sporazum) da plavi pasosi vaze do 31.12 2009.

Nas cetvoro smo juce bili u Sirijskoj ambasadi i nakon malo razgovora, sale, smeha dobili smo nakon 3 sata multi Sirijsku vizu. Svaka im cast na svemu  klanj:: (cak su nas primili 15 min ranije od radnog vremena)

Nakon toga Bugarska ambasada i nemogucnost dobijanja bugarske tranzitne na osnovu Sirijske vize. Traze tursku vizu u pasosu.

Objasnjavao sam sat vremena tu glupu nelogicnost da je cak i konzul (tako se predstavio ali sumnjam, obzirom da je dosta mlad) izasao da vidi sta se desava. Razgovor je potrajao jos pola sata i on se nalupao nevidjenih gluposti. Najveca od njih je da su nagradjeni vec dva puta za kvalitetan rad u ambasadi. Na moju primedbu da su  na internetu proglaseni za najgoru ambasadu, rekao je da ne verujem u sve sto procitam i da budemo sretni sto su vize besplatne i da li sam ikada bio u prilici da uopste pricam sa nekim konzulom. Na pitanje "kad ste tako dobro organizovani zasto vam treba 7 radnih dana da izdate tranzit vizu" odgovorio je da je to super obzirom da se sengen ceka 30 dana  :? (ja nisam cuo da je neko cekao duze od 4-5 dana).

Podsetio me na nase raznorazne savetnike, ministre, poslanike i zamalo da povratim, pa sam se zahvalio sto mi je ucinio tu cast i otisao.

Ne mogu da shvatim da posle nasih prica o Sirijskoj vizi jos neko pokusava sa istom forom da prodje kod bugara.. Shvatite ljudi, to su BUGARI! To samo kod njih moze tako, jer su BUGARI! Zato, kad god mozete, avion do Istanbula, a dalje ce te lako. Ja sam pre nekih godinu i nesto (kad su uveli vize) napisao na forumu da me bugari nece videti ispred konzulata da cekam za njihovu vizu, (znao sam da cu jednog dana zazaliti ako se ipak odlucim da odem do njih) al eto, kupio sam nova kola, voze mi se, hocu do Istanbula sa njima, i zato sam bio "prinudjen" da odem do bugara.. sva sreca nisu bili redovi pa nisam nikad cekao duze od 5min. Ali, manite se, i izbegavajte ih kolko mozete. To je stoka. Ne spustajte se na njihov nivo.

Turci debelo naplacuju vizu u konzulatu i sada Bugari izricito traze tursku vizu.

Mozda imaju neki dil pa Bugari uzimaju procenat :)

Ali sta je tu je lopta je kod njih i ako neko hoce u Bugarsku ili preko Bugarske mora da igra kao oni sviraju.

I ja sam to pomislio (procenat). Turska multi viza 100 €. Izvadicemo Tursku sa jednim ulazom u ambasadi (35€) a onda na povratku iz Sirije na granici ponovo. Idemo kolima za Jordan. Meni Bugarska viza ne treba jer imam godisnji sengen a bio sam da pitam za prijatelje. U krajnjem slucaju ici cu preko Grcke. 250 km duze ali bar me bugarska stoka nece njakati. Ustvari,  nono nisu oni krivi. Mi smo. Devet godina nam obecavaju EU i ukidanje viza. Ne zna se ko vise laze od ovih nasih a mi trpimo. 

Turska viza sa dva ulaska je 50e, bar bila pre 3 meseca.

sada je 65e, bio u petak u ambasadi...

Ja vise ne znam sta je oko tih viza tacno a sta ne. Telefonom smo zvali u petak da pitamo tursku ambasadu u Krunskoj 1 za radno vreme i cenu viza. Zenski glas je rekao: "...rad sa strankama od 9-11, podizanje pasosa u 16 h cena 35 i 100 €".

Ali Marko... ako si ti bio u petak i platio 65€ to je onda valjda tacna informacija.

Molim te reci mi da li si lako dobio vizu i sta mislis da moji prijatelji uzmu jednokratnu vizu (35€) u ambasadi a prilikom povratka iz Sirije da uzmu na turskoj granici novu vizu za 10€.

Ja sam takođe tursku vizu sa dva ulaska platila 65 €. Moguće da je 100 € multi, ko zna....

Ako su Turci podigli cene viza i sada viza sa dva ulaza kosta 65€ onda je logicno i jeftinije da se uzme vuza sa jednim ulazom u ambasadi za 35€ i kasnije se pri povratku plati 10€ na granici. Sto ispada 45€, znaci uzteda je 20€.

Naravno pod uslovom da je cena vize u turskoj ambasadi i dalje ostala 35€ a da nije recimo 50.

Ja vise ne znam sta je oko tih viza tacno a sta ne. Telefonom smo zvali u petak da pitamo tursku ambasadu u Krunskoj 1 za radno vreme i cenu viza. Zenski glas je rekao: "...rad sa strankama od 9-11, podizanje pasosa u 16 h cena 35 i 100 €".

Ali Marko... ako si ti bio u petak i platio 65€ to je onda valjda tacna informacija.

Molim te reci mi da li si lako dobio vizu i sta mislis da moji prijatelji uzmu jednokratnu vizu (35€) u ambasadi a prilikom povratka iz Sirije da uzmu na turskoj granici novu vizu za 10€.

Lako ces dobiti, treba ti pasos, jedna slika i da popunis formular. Cena za jedan ulazak je 33, a za dva ulaska 65 evra. Tako je bilo u petak 100%  ;D

Ja sam uzeo za jedan, a u povratku (inace idem isto do Sirije) cu na granici uzeti onu od 10 evra.

33+10<65  :spot:

Mozda je neka sa vise od dva ulaska 100e... :death:

U Turskoj ambasadi cikica sto radi je sjajan covek, nikakvih problema necete imati, ispred mene su neke devojke trazile vizu na 7 dana, a on im je smekerski dao na 15, uz osmeh naravno  clap.gif' alt=':clap:'>

U Turskoj ambasadi cikica sto radi je sjajan covek, nikakvih problema necete imati, ispred mene su neke devojke trazile vizu na 7 dana, a on im je smekerski dao na 15, uz osmeh naravno  clap.gif' alt=':clap:'>