Posted April 26, 200619 yr Mislim da su do sad bili najljubazniji u Sirijskoj ambasadi... i jsoh je viza dzabe... :-D
April 26, 200619 yr Libanci su takodje veoooooma ljubazni (negde su u rangu sa sirijcima), ali i ja bih bio da taj pecat u pasosu naplacujem 35 USD
April 27, 200619 yr Author Koliko se secam na granici je tranzitna viza koja traje 72 sata besplatna... a i sta bi radio vishe od 72 sata u Libanu? :-D
April 27, 200619 yr E, sad, oko toga bi vec moglo da se polemise. Ja sam bio tamo 6 dana, u aprilu prosle godine, i uspeo sam da obidjem sve sto me je interesovalo, ali na brzu brzinu. Ne zaboravi da pored Bejruta postoje i Aanjar, Balbeck, Saida (Sidon), Tyr (Sur), Byblos, Jounie, Tripoli, Bchare, pa cuveni kedrovi... Tesko da to moze da stane u 72 sata. A steta je sve ovo ne videti, makar na blitz, ako je covek vec tamo, zar ne?
April 27, 200619 yr Bio je na sajtu b92 u odeljku putovanja vrlo zanimljiv putopis iz Libana i ja sam isto stekao utisak da je jako zanimljivo i da 72 sata definitivno nije dovoljno iako je drzava malecna...
January 13, 200817 yr znaci sigurno moze na granici za liban? ok, tako sma i cuo. jos jedna zemlja da ne moram da se cimam po ambasadama
March 12, 200817 yr Posto mi pasos istice u junu,a imam samo 2 slobodne stranice u pasosu,da li vize Sirije,Libana,i Jordana imaju nalepnice,ili samo pecate kao vize?I da li je obavezno kod njih da pasos vazi 3,6 meseci po isteku putovanja da bi izdali vizu?
March 12, 200817 yr Sirijska je bas viza, treba ti 2 slobodne strane! Jordanska je neka vrsta nalepnice ali ti i za nju treba slbodna strana. Viza za Liban je pecat i kolko ja znam besplatna je samo za 48 sati a ne 72 i dobija se na granici! Sto se tice vazenja pasosa ... nisam siguran!
March 12, 200817 yr Ne trebaju mu dve slobodne strane za Sirijsku vizu, ako na ostalim stranicama ima malo mesta za pecate. Za vazenje pasosa, nigde nije naznaceno, pa mozda i ne treba...
April 3, 200817 yr Iako je nevoljno mahao glavom sluzbenik Sirijske ambasade kad sam mu zatrazio multi vizu,odlucili su da ipak izdaju multi,uz obavezno pitanje idem li u Izrael
May 10, 200817 yr pozdrav jel neko zna na koliko dugo sirijci produzavaju vizu nakon 15 dana boravka u siriji? jel traze neku garanciji ili tako nesto?
May 11, 200817 yr To zapravo nije produženje, nego registracija... dobiješ vizu u ambasadi Sirije u BG, na tri meseca... posle 15 dana boravka u Siriji moraš da se registruješ. To se radi u jednoj zgradi u centru Damaska... ja sam probao da se registrujem posle 10ak dana u Siriji, rekli su mi da dođem kad prođe 15 dana... al pošto sam posle otišao na kratko u Bejrut, više nije bilo potrebno jer se računalo 15 dana od tog, drugog, ulaska u zemlju...
June 9, 200817 yr Danima vec listam sve diskusije na temu, ali nisam nasla odgovor na moje pitanjce.... Jel zna neko da li je moguce do Sirije putovati sa hrvatskim pasosem, a onda u Siriju uci sa srpskim?