Followers 0

Presedanje u KL - potrebna viza ili ne?

19 posts in this topic

Nisam uspela da nađem informaciju na sajtu Malaysia Airlines a nemaju ni kontakt da ih pitam mejlom, samo telefon kol centra (a ja pak nemam fon). No možda ovde neko zna:

Ako presedam u KL na liniji Katmandu-Peking, a presedanje je nepunih pet sati i u oba slučaja avioprevoznik je Malaysia Airlines a slećem i polećem sa istog terminala "M" - da li mi treba viza? Podrazumeva se da ne bih napuštala aerodrom.

Na njihovom sajtu kazu :

International arrivals

If you are arriving from abroad:

with international connecting flights and boarding passes, please proceed to your departure hall directly

U ostalim slucajevima se pominje Customs & Immigration - ovde ne, tako da verovatno ne treba viza.

Mozes da ih pitas kroz ovaj web form:

http://www.malaysiaairlines.com/au/en/contact.html

Hvala veliko. Videla sam tu formu na njihovom sajtu ali mi se učinilo previše da popunjavam sve te podatke kad nemam ni bukiran let ni ništa, već me samo zanima taj podatak da bih videla šta da isplaniram. ALi u pravu si, probaću prvo tako da ih kontaktiram.

Meni na vezanom letu Malaysia Airlinesa sa presedanjem na KLIA nije trebala tranzitna viza.

Terminal je ok za presedanje, besplatan je wi-fi, ima par TV loungova(sportski, info, filmski itd.)

Jedino gde mozes da eventualno imas problem je polazni aerodrom, jer cesto ne znaju da li ti treba viza za konacnu destinaciju ili ne...

Meni na vezanom letu Malaysia Airlinesa sa presedanjem na KLIA nije trebala tranzitna viza.

Terminal je ok za presedanje, besplatan je wi-fi, ima par TV loungova(sportski, info, filmski itd.)

Jedino gde mozes da eventualno imas problem je polazni aerodrom, jer cesto ne znaju da li ti treba viza za konacnu destinaciju ili ne...

Ovo je super info! Hvala!

Sutra drugar koji živi u KTM zove fonom da proveri (imaju tamo kancelariju) pa ću postaviti ovde i zvaničnu info.

A polazni aerodrom ne bi trebalo da bude problem jer za Kinu, kao konačnu destinaciju, svi moraju imati vizu :)

Dobila sam zvaničnu potrvdu da nam (sa srpskim pasošem) ne treba viza ako se leti istom aviokompanijom i ako je tranzit kraći od 24 h.  :banana:

od da polazni aerodrom, dobro se raspitaj tamo sta ce da ti kazu! nas su skoro zadrzali u pekingu nisu hteli da nas puste u avion jer nismo imali malezansku vizu, tamo je njoj iskocilo da za tranzit treba vize, tranzit i transfer kopnom nije isto, isli smo za BKK, ... 2 sata smo cekali da oni dobiji KL na tel i da ovi kazu da mogu da nas puste, i da im potvrde da su terminali spojeni i da se ne prolazi pasoska kontrola.

Ok, hvala na savetu. Ovo je info iz kancelarije Malaysia Airlines u Katmanduu, tako da verujem da neće biti problema jer iz Katmandua i krećem. Svakako ću proveriti i pre polaska dan-dva jer ću biti u KTM.

Kada sam ja svojevremeno koristio KL aerodrom rekli su mi da u principu ako je sledeći let sa istom kompanijom, što ujedno znači sa istog terminala, može se tranzitirati bez vize u roku od 24 sata. Negde pročitah i da je bilo moguće tranzitirati bez vize i ako se koristi drugi terminal, ali da je to bilo izuzetak a ne pravilo.

Terminali su vrlo udaljeni i mislim da bez asistencije nije moguće ići sa jednog terminala na druge.

Mene nisu hteli da puste na let za Colombo bez pokazivanja avio karte IZ Kolomba.

Pa da, to je to: do 24 h na istom terminalu.

Ali još se premišljam (do aprila) da li ću tako ili ću do HK, pa odatle vozom. Ovo drugo mi je malo skuplje, ali imala bih smeštaj preko našeg, bici pandana CS-a, liste Warm Showers, a videla bih HK i možda neke članove ovog foruma koji žive blizu granice :)

Koliko znam ti Snezana vec par godina putujes biciklom i presla si na desetine hiljada kilometara,tako da ne vidim sta bi tebi bio problem da predjes tih 4500km od Nepala do Pekinga takodje biciklom? Nego ces da se mucis i smucas po aerodromima i presedas iz aviona u avion.

U pravu si ali nemam više praznih stranica u pasošu i razlog zašto idem u Peking je da izvadim novi pasoš. Peking je jedino mesto u Aziji gde naša ambasada ima biometrijski uređaj i gde s emože obnoviti pasoš. Imam taman dve prazne stranice koliko treba za kinesku vizu. To mi je viliko cimanje ali nemam izbora.

A i bez toga bih odavde, s Nepala, ako idem u tom pravcu, svakako morala da letim negde.

Cao Snezana, da li si vec bila na putu i da li je bilo nekih problema u KL? Ja idem u maju Sangaj-KL-Bali i takodje stizem i odlazim sa istog terminala (LCC - to je valjda low cost terminal jer letim sa Air Asia). U povratku imam 10+ sati na aerodromu tako da ima da se nacekam...mozda i probam da uzmem Malezijsku vizu pre puta ako uspem pa da vidim malo i grad. Ali me samo brine da ce ovde da me mrcvare na polasku a bitno mi je da stignem na Bali kad sam smislila jer idem na svadbu i ne bih da je propustim.

Pozdrav dobri ljudi, vidim da ovde i na ostalim temama nema nikakvih novosti po ovim pitanjima. Sledeći je problem. Živimo u Kini i išli bi uskoro u Vijetnam. Let je vezan, ozloglašena Air Asia, Hangzhou (Kina) - Kuala Lumpur (KLIA2) - Ho Chi Minh (Vijetnam). Imamo presedanje na Kuala Lumpuru aerodromu od 2h 40min. E sad, ja sam stvarno zbunjen na osnovu svega što sam pročitao ranije povodom toga da smo na crnoj listi Maležana, da nightwacher-u sa foruma nisu dali da se ukrca u Indoneziji iako je isto imao tranzit i iako su mu u malezanskoj ambasadi u Beogradu potvrdili da mu ne treba viza - slagali ga bitange (mada je kupio odvojene karte, a mi bi imali spojene). Navodno, od juna ove godina Air Asia je uvela Fly Thru opciju (kako god se zove), koja kaže da ti NE TREBA NIKAKVA TRANZITNA ILI BILO KAKVA VIZA MALAJSKA ako presedaš na aerodromu u roku od 2-6h i ako imaš vezane karte. Mi se u to uklapamo. Đavo mi ipak nije dao mira pa sam četovao Live sa Air Asia-om gde mi neprofesionalni službenik ponavlja kako treba da zovem imigraciju (to je kao da zoveš porodicu Eskima na Grenlandu otprilike) da potvrdim. Na netu sam posle tražio 2h ali NIKAKAV broj nisam našao. Web sajt imaju ali tu nema ni broja telefona niti email kontakta. Cirkus od zemlje i od ljudi. Zvao sam i Air Asia call-centar za Kinu, tu je već bila ljubazna službenica, kaže takođe da se osiguramo i pitamo imigraciju ali kaže kako taj Fly Thru stvarno funkcioniše, jedino za građane Izraela ne važi jer njima svakako treba viza. Znam da smo mi u istom košu sa njima odvajkada zbog prokletih ratova. Jedino i dalje nemam pojma kako da dobijem potvrdnu informaciju da nam zaista ne treba viza za to presedanje od 3h.

Slao sam mailove maležanskim ambasadam i konzulatima po Kini i Srbiji, ali od toga nema ni mojega jer prvo ne verujem da će iko da odgovori (ako je neko neprofesionalniji od Srba, to su Azijati), drugo i ako odgovori verujem da će za nedelju dana ili mesec dana, a nama potvrda treba ODMAH jer džaba sutra odgovor ako skoči cena karata. Treće, zvao sam preko Skype-a ove konzulate, naravno, mrndzaju na kineskom, te sad je pauza za ručak, nešto nepovezano, samo gubiš vreme i pare... Ta Malezija je jedna obična crna rupetina za nas srpske putnike koji naj-bemo ni krivi ni dužni.

Imaju 2 terminala na kuala lumpuru, low buget terminal nema zvanicni tranzit, ali ja sam jednom prilikom proveden kroz tranzit. Low cost koriste air asia i tiger , tako da tu moze biti problema sa tranzitom.

Na glavnom terminalu nema problema sa tranzitom

^ ja sam prosle godine leteo sa air asia-om i bez problema prosao kroz tranzit, cinilo se da je sve "uobicajeno" tj. da tako inace funkcionise, ...

Evo, da i ođe napišem koju - maležanske vize nisu potrebne ako hoćete da tranzitirate kroz KLIA2 aerodrom u Fly Thru sistemu. ;)

Leteo Hangzhou - KLIA2 - Ho Chi Minh, no problemo. Jedino morate da imate vezane letove!

Cao svima, nemam mnogo vremena, moram sto pre da kupim kartu za Australiju. Idem preko Kuala Lumpura, iz Budimpeste. Iz Kuala Lumpura sa Air Asiom idem u Adelaid, AU. Te karte kupujem posebno. Molim za pomoc, sta sa vizom? Treba mi ili ne? Ista sema je za odlazak i za povratak. Hvala za pomoc, prvi put idem u taj deo sveta.

Uff, mislim da ti treba viza... AirAsia leti sa KLIA2, a čime god letiš iz Budimpešte, sleće na KLIA.

Još jedan plus za Singapur...