Britanske vize

2,304 posts in this topic

Moram da se umešam sa jednim pitanjem - gledam trenutno ove probleme sa voznim redom koje imaju Francuzi koji žele da idu u London, pa mi je nešto zagolicalo maštu: Da li je moguće doći do Londona bez vize ovim putem? Tj, da li oni i Francuze proveravaju koji iz Pariza idu direktno u London?

meni je jedan poznanik pricao da je otisao bez vize u london iz pariza eurostarom. ali ja mu nesto ne verujem.

ja sam putovao eurostarom. postoji pasoska kontola u parizu, kao na aerodromu. znaci prodjes to i onda ulazis tamo na kolosek i u voz. inace, bas su me cimali tu, tazili su mi da pokazujem da imam avionsku kartu za izlazak iz britanije i da navedem kod koga idem tamo i zasto. jos su me nesto pitali, al se sad vise ne secam.

na izlasku nema pasoske kontrole.

postoji pasoska kontrola, ja isao iz brisela za pariz onim talis-om i na stanici u parizu peron pored je bio eurostar. mislim da idu na svakih 2 sata. tako je bilo 2006. ako nema na peronu kontrola ima u vozu, za vreme puta, kada se proveravaju karte.

Jos jedno pitanje za one koji su putovali vec u Veliku Britaniju.

Poslali su mi sms poruku da je moj zahtev za vizu obradjen i da mogu ocekivati isporuku narednog radnog dana. Npr. da su mi odobrili vizu, jel ja sa pasosem sada moram da idem u ambasadu?

Ne treba, viza ti je već u pasošu ako ti je odobrena, samo ti ostaje da putuješ.

Da se pohvalim, dobio sam vizu!

Iz Engleske su mi poslali garantno pismo (nije potrebno overeno), potvrda o zaposlenju, izvod iz banke i fotokopiran pasos.

Ja sam im predao fotokopiran index, potvrda da sam student (prevedeno na engleski), iz banke- stanje na racunu (stavio sam oko 1000 evra i preveo na eng), od roditelja- potvrda o zaposlenju i izvod iz njihove banke, novi i stari pasos, fotografije i naravno aplikaciju!

Sta traze na Heathrow aerodromu? Kakva je to taksa od 70 dolara? Jel mora i to da naplate?!

Kakva je to taksa od 70 dolara? Jel mora i to da naplate?!

Kakva taksa na LHR?  :? Sve takce su ti uracunate u cenu avionske karte.

Kakva je to taksa od 70 dolara? Jel mora i to da naplate?!

Kakva taksa na LHR?  :? Sve takce su ti uracunate u cenu avionske karte.

Pa neko je u prethodnim postovima napisao da se naplacuje i neka taksa na aerodromu.

Sta da ponesem od papira na granici kada se susretnem sa pasoskom kontrolom, sta sve traze?

Kao što jms reče verovatno se misli na aerodromsku taksu koja je uračunata u cenu karte. Na pasoškoj kontroli popunjavaš formular, gde odsedaš, koliko ostaješ itd, a mogu i da ti postave slična pitanja. Treba da znaš adresu na kojoj odsedaš, a imaj pri sebi za svaki slučaj i pozivno pismo.

Kao što jms reče verovatno se misli na aerodromsku taksu koja je uračunata u cenu karte. Na pasoškoj kontroli popunjavaš formular, gde odsedaš, koliko ostaješ itd, a mogu i da ti postave slična pitanja. Treba da znaš adresu na kojoj odsedaš, a imaj pri sebi za svaki slučaj i pozivno pismo.

Hvala Bloom!

Ponovo sam se aplicirao za vizu, ovaj put sa mnogo jacom aplikacijom i evo juce su primili moj zahtev danas su ga obradili. :/ Nadam se da je to dobar znak.

Koliko dugo si cekao od predaje papira do odobrenja vize?

P.S. Srecan put  :mah:

Ja sam predao 31. decembra, a primio dokumenta 6. januara.

Njima je trebao jedan radni dan da mi odobre vizu.

U znak zahvalnosti svim onim ljudima koji su podelili svoja iskustva u vezi britanske vize i pomogli u informisanju mnogima pa i meni, zelim sad da i ja podelim moja iskustva u vezi istog.

Moja prva aplikacija za britansku vizu bija je prosle godina u junu. Jedini razlog je bio da se vidim i provedem par dana sa svojom devojkom (sadasnjom verenicom) koja je britanka.

Dugo sam se dvoumio da li da mi ona posalje garantno pismo ili da rezervisem hotel na par dana. Posto sam zvanicno nezaposlen odlucio sam da rezervisem smestaj u jednom hotelu, jer ako mi ona posalje garantno verovatno ce u ambasadi pomisliti da imam nameru da ostanem u UK, radim, ozenim se,...(sad shvatam da je bolje imati garantno umesto rezervacije hotela koje pogotovo glasi na 4 dana {naivno})

Sakupio sam potrebne dokumente: povratnu kartu, rezervaciju hotela na 4 dana, izvod da sam ne zaposlen, prosek plate moje majke, uverenje o nekaznjavanju, potvrdu iz banke da imam sa sopstvenom racunu 6oo e (sto je bilo nedovoljno, oko 1000e bi bilo vec bolje), pasos, aplikacija.

Nakon 10 dana dobio sam poziv da je obrada dokumenata zavrsena.

Sledeci dan otvaram koverat gde se nalazi pasos sa odbijenicom koja je napisana na 4 lista ( sto je za pohvalu jer kada su me nemci odbijali, nikada nisu naveli razlog, ovako  bar da znam razlog ako nista drugo).

Nakon 6 meseci apliciram ponovo ali ovaj put  mnogo mudrije. Verenica mi je poslala brdo njenih dokumenata i ja prilazem nekoliko mojih tako da sam bio siguran da ovaj put dobijm (sto i jesam).

Dokumenti koje sam prilozio: Aplikacija, Stari i novi pasos, Uverenje o nekaznjvanju, Prosek plate moje majke koje nisam prevodio a nije ni igralo neku vaznu ulogu ali sto je sigurno sigurni je, zatim Potvrda iz banke da posedujem 90 000 din. , Rezervisanu povratnu kartu, zatim od njenih dokumenata; Garantno pismo  (napisano na dva lista i objasnjeno gde, kad, kako smo se upoznali, kad je bija veridba, da ce biti svadba za nekoliko meseci u Srbji jer je lakse njenoj familiji da dodje ovde nego mojoj da putuje u UK, zbog viza, da ce me novcano podrzavti dok sam tamo i td....), Pismo njenig oca (da ce nas novcano podrzati za vreme mog boravka ako bude potrebno i da je veoma vazno za njihovu familiju da ih posetim pre svadbe, itd,...), Kopija njenog pasosa, Kopije svih njenih avionskih karata za Srbiju (i onih koje je rezervisala za sledeci dolazak), Rezervacije karata cele njene familije i prijatelja koji ce doci na svadbu  za nekoliko meseci, Potvrda o njenim zaposlenju, Potvrda o mestu prebivalista, Potvrda o proseku plate i nekoliko listova na kojima su odstampane zajednicke fotografije.

Bese to jedna bebela fascikla  :D !

Usao u agenciju u 11:30 a izasao u 11:55 ! Jednostavno i brzo samo sa jednim pitanjem koja je svrha mog putovanja (poseta verenice i njene familije, odgovor je sledio).

Nakon 6 dana pozvali su me da me obaveste da mi sutra stizu dokumenti brzom postom.

Vratili su mi stari i novi pasos ( sa vizom naravno, od 6 meseci ) i sve fotografije.

Eto, to je bilo moje iskustvo sa apliciranjem za britansku vizu.

Mozda ce nekome biti od koristi ali sigurno ne moze da skodi  :)

Pozdrav!

See You There  ;)

Sledeci dan otvaram koverat gde se nalazi pasos sa odbijenicom koja je napisana na 4 lista ( sto je za pohvalu jer kada su me nemci odbijali, nikada nisu naveli razlog, ovako  bar da znam razlog ako nista drugo).

sta je pisalo u odbijenici?

Pozdrav.

Vanredni sam ucenik srednje skole. Hoce li to biti problem pri dobijanju vize?

Od dokumenata osim aplikacije mogu da donesem pozivno pismo institucije kod koje idem, pismo Britanskog saveta, rezervaciju povratne karte, potvrdu skole da sam vanredan ucenik i potvrdu direktora skole da sam poslednji ispit dao u januaru. Kesha u banci nemam, kao ni roditelji.

Je li to dovoljno? :S

Sto se tice ovog oko kesa, raspitaj se u banci da li mogu da ti izdaju potvrdu da imas, mislim da to rade za 200 din, ali nisam siguran...

jedno vreme moglo, posle samo u komercijalnoj, a posle mislim da su se i tamo pravili ludi... :102:

za kes cu nekako i da se snadjem... nego mi problem pravi taj vanredni status ucenika... je li to mnogo bitno, tj. prave li razliku izmedju redovnih i vanrednih?

Sledeci dan otvaram koverat gde se nalazi pasos sa odbijenicom koja je napisana na 4 lista ( sto je za pohvalu jer kada su me nemci odbijali, nikada nisu naveli razlog, ovako  bar da znam razlog ako nista drugo).

sta je pisalo u odbijenici?

napisano je na tri strane sve detaljno, ali evo kljucnog dela:

.....I note that you have provided some details pertaining to your parents employment and income. However these documents stand in isolation as I have no idea of your parents other financial responibilities and outgoings against which to assess such income. As I cannot be satisfied that your parents are able to continue to support you financial here in Serbia. Based on information before me I am not satisfied that you have any strong financial ties to Serbia which would encourage you to leave the UK at the end of your proposed stay. I am led to doubt whether such an outlay by you and your parents is a reasonable proposition given your current unemployed status. This leads me to doubt whether you have been candid as your true intentions and whether you intend to leave the UK at the end of your proposed stay........

Ne mogu da kazem da nisu bili realni! Ni ja samom sebi ne bih tada odobrio vizu kada bih realno sagledao dokumente koje sam prilozio iako zaista nisam imao nameru da ostanem duze nego sto sam aplicirao, ali kako su oni mogli da budu sigurni u to kada ih prilozeni papiri nisu uverili!

Svaka im cast za objasnjenje. Mnogo ljudskije, za razliku od onih koji te samo otkace i ne kazu nista.

Jaoj ljudi pomagajte!da li neko zna prema kojoj kursnoj listi ambasada obracunava evre u funte?student sam,vec sam bila jednom u britaniji preko studentske vize,opet sam htela da idem,upisala asm kurs u londonu,aplicilara sam za tier 4 vizu.odbili me prosli put,ali sa razlogom,diploma nije bila u redu za prethodni kurs,ja sam pogresila.i ponovo sam aplicilara,danas opet dobijem odbijenicu kao nisam imala dovoljno novca za svih 28dana!stavila sam 1800funtii i 2760evra na racunu 30dana,treba ukupno da imam 4000funti,,a oni me odbili,stalno sam pratila preko zvanicnog sajta uk border agency gde su dali preko kojeg kursa obracunavaju novac,i nikad mi ti evri nisu pali tako da ukupno nemam 4000f!!!!molim vas da li neko zna kako oni obracunavaju evrRe u funte,ja stvarno  vise ne znam sta da  radim,!izgubila sam stvarno  puno novca!!

Hellooo  :D

Ima li nekog da je skoro vadio vizu za UK? Ja aplicirala pre par dana i odbili mi, a pojma nemam zasto, pa mi treba malo vase pomoci  ;)

Da li postoji zabrana apliciranja odredjeno vreme nakon sto te prvi put odbiju?

Inace,  apliciram za turisticku. Student sam i prilozila sam potvrdu sa faxa, pasose, index, posto smo privatnici, potvrdu da je radnja prijavljena, garantno pismo prijatelja kod kojih idem, njihovu kopiju pasosa.

Medjutim, u odbijenici pise da nemam dokaze da cu tamo boraviti o svom trosku, verovatno zato sto nisam prilozila nikakav bankovni racun. Ali ja nemam na racunu nikakve pare, pa sta predlazete da radim? U UK bih sedela 6 meseci, pa koji iznos bi trebalo da imam na racunu? Verovatno neka cifra koju bih mogla da imam jedino ako opljackam nekoga  :-[

Jos mi traze i dokaze da necu tamo da radim, studiram, da se udam, da cu da se vratim... Kako pa sad da nabavim te dokaze, sta je to uopste? Na njihovom sajtu ne mogu da se snadjem, vec 5 dana neprekidno tumaram i nikakvih konkretnih informacija...

Help, help...