Britanske vize

2,302 posts in this topic

Hvala @jms_uk  na brzom odgovoru...

Kontam da je to okej,jer ne zelim ja sada tamo da odem,pa da lutam,da trazim drugi posao posle mesec dana...Ako mi firma sredi vizu sa tim poslom,ja cu biti zadovoljan...

Pisem vam u cetvrtak detalje razgovora sa poslodavcem.

Pisem vam u cetvrtak detalje razgovora sa poslodavcem.

Pitaj ih da li imaju tu licencu.

Videh na nekom forumu da je bolje uzeti se ovde pa onda zatraziti vizu za uk,dali ima nekog ko je podnosio zahtev ovako ili prvo aplicirati za marriage/fiancee vizu...urgh u nedoumici sam kako je bolje bez mnogo komplikacije da napokon zavrsim sa tim neko da se setkam non stop...

Danas me je zvao poslodavac,i prvo sto me je pitao bilo je da li imam pasos EU...

Kad sam mu odgovorio da imam samo srpski,rekao je da oni nemaju tu licencu za sponzorstvo,koja je jako skupa...

Zahvalio mi se na konkurisanju i rekao da mu se javim ako ikada budem dosao do pasosa EU

Ne bih da vas obeshrabrujem,ali ako firma koja vam nudi posao u UK nije jaka i ne moze da vas sponzorise,nema nista od legalnog posla u UK...

Ali Boze moj...Ima u Srbiji toliko poslova za 15-20 000 sta sad...  :bang:

Da li neko moze da mi odgovori kakva je mogucnost dobijanja radne i boravisne dozvole za Skotsku. Supruga mi ima srpski i madjarski pasos i ima mogucnost da se zaposli u Skotskoj.  Ja posedujem samo srpski pasos.  Da li mogu da joj se prikljucim na osnovu pridruzivanja bracnom drugu ?

Jer moze neko  da malo blize pojasni proceduru na aerodromu,sta im je potrebno od dokumentacije i koje provere vrse po dolasku ,unapred hvala

Jer moze neko  da malo blize pojasni proceduru na aerodromu,sta im je potrebno od dokumentacije i koje provere vrse po dolasku ,unapred hvala

U avionu dobijes obrazac na kome trebas da popunis kako se zoves, kod koga ides, koliko ostajes, broj leta... I to predajes na pasoskoj kontroli. Mene su samo prvi put kad sam isla malo vise ispitivali, svaki sledeci put bih vrlo brzo zavrsila. 

Pozdrav svima,vidim forum je jos uvek aktivan pa rekoh da pitam za savet.Naime ja sam u vezi sa curom koja je britanski drzavljanin i u proteklih 2 godine mi smo se vise puta vidjali po evropi kada su nam prilike to dozvoljavale.Sada planiramo zajednicki zivot pa neznam kako bi bilo bolje,dali da apliciram za turisticku sa svim potrebnim dokumentima(potvrde iz banke,posla,pozivno pismo) i da po dolasku ostanem tamo pa da produzavam i podnosim zahtev da se vencamo ili da ona dodje ovde posle toga pa da ovde obavimo to.Neznam koja je procedura posle,trebalo bih da trazim bracnu posle toga il sta vec,ah i koja je procedura na aerodromu,dali na obrascu koji popunjavate stoji koliko novca imate i dali oni to traze na uvid ili je potvrda dovoljna.Planirao sam da ostavim jedno 1000+ na racunu i da sa tim uzmem potvrdu pa posle povratnu kartu na 10ak dana i podnesem zahtev sa ostalim dokumentima,pa po dolasku da produzim povratnu kartu maximalno dok ne vidim sta dalje.Unapred zahvalan

Na tom obrascu koji predajes na pasoskoj kontroli samo traze tvoje ime i prezime, broj pasosa, kod koga ides i koliko ostajes. Ne traze nikakve potvrde o novcu. Turisticka viza moze da se produzi samo ako si i dalje u UK i kosta 600 ili 700 funti. Jako skupa varijanta. 

U avionu dobijes obrazac na kome trebas da popunis kako se zoves, kod koga ides, koliko ostajes, broj leta

Izgleda ovako

landing_card.jpg

Turisticka viza moze da se produzi samo ako si i dalje u UK i kosta 600 ili 700 funti. Jako skupa varijanta. 

I da boravi duze od 180 dana godisnje u UK?

port of last departure,i arrival flight,to bi trebalo biti mesto u kome cu boraviti i broj leta i dali cu imati nekih problema ako ostanem duze od navedenog datuma?

I da boravi duze od 180 dana godisnje u UK?

Moguće pod određenim uslovima - obrada traje 8 nedelja, podnosi se pre isteka roka vize, u svakom slučaju je moguće produžiti samo trajanje vize ali ne i boravak koji je uvek maksimalno 6 meseci. Tarifa za produženje je £601. :)

port of last departure,i arrival flight,to bi trebalo biti mesto u kome cu boraviti i broj leta i dali cu imati nekih problema ako ostanem duze od navedenog datuma?

port of last departure je datum kada si poslednji put putovao :) ja sam ostajala duze, ali je to uvek bilo maksimalno 5 dana vise nego sto sam navela da cu ostati. Nemoj se sresirati, fini ljudi rade na pasoskoj kontroli 

Ja bih rekao da je "port of last departure" mesto odakle dolazis, tacnije aerodrom, jer pretpostavljam da taj papir dobijas u avionu. Npr, Beograd, ako letis iz Beograda za London.

Edited by Dragance

port of last departure je datum kada si poslednji put putovao :) ja sam ostajala duze, ali je to uvek bilo maksimalno 5 dana vise nego sto sam 

Ja bih rekao da je "port of last departure" mesto odakle dolazis, tacnije aerodrom, jer pretpostavljam da taj papir dobijas u avionu. Npr, Beograd, ako letis iz Beograd za London.

Ja vec dve godine putujem u UK i uvek upisem zadnje putovanje , i niko mi nikada nije postavljao pitanje zbog toga

Moguće pod određenim uslovima - obrada traje 8 nedelja, podnosi se pre isteka roka vize, u svakom slučaju je moguće produžiti samo trajanje vize ali ne i boravak koji je uvek maksimalno 6 meseci. Tarifa za produženje je £601. :)

OK, ali [ako pogledas nesto postova unazad], on pita da produzava da ostane duze [pretpostavljam da pita za preko tih 6 meseci, posto bi da se zeni tamo].

Ja bih rekao da je "port of last departure" mesto odakle dolazis, tacnije aerodrom, jer pretpostavljam da taj papir dobijas u avionu. Npr, Beograd, ako letis iz Beograda za London.

:spot: Correct!

OK, ali [ako pogledas nesto postova unazad], on pita da produzava da ostane duze [pretpostavljam da pita za preko tih 6 meseci, posto bi da se zeni tamo].

tacno,planiram da ostanem duze ali mislim da bi bilo bolje da se uzmemo ovde pa onda da sa tim dokumentima apliciramo za mene tamo,nadam se da ne prave problem ako ostanete duze od datuma navedenog u aplikaciji,jer planiram da ostanem nekoliko nedelja-meseci

Za sve koji su se sami bavili prevodom svojih dokumenata: Kako ste preveli MA obrazac? Konkretno me zanima kako da prevedem:

1. Potvrda o podnetoj prijavi, promeni i odjavi na obavezno socijalno osiguranje

2. Opšti podaci o osiguraniku

3. Podaci o obavezniku plaćanja doprinosa

Još jedna stvar me zbunjuje: kako prevesti pojam Omladinska zadruga? Da li u UK uopšte postoje agencije koje su ekvivalent našim omladinskim zadrugama i kako to prevesti?

Edited by Tiga83

Jos jedno pitanje ,dali je bitna povratna karta po dolasku na aerodrom,ionako sam planirao da uzmem sa flexi tako da promenim datum povratka i hoce li biti nekih problema ako ostanem duze od planiranog,hvala

Jos jedno pitanje ,dali je bitna povratna karta po dolasku na aerodrom,ionako sam planirao da uzmem sa flexi tako da promenim datum povratka i hoce li biti nekih problema ako ostanem duze od planiranog,hvala

Ja sam bila dva puta i oba puta su mi tražili da vide povratnu kartu. Možda neko ima drugačije iskustvo.

Da li neko zna da li student visitor visa(less then 6 months) vazi za vise ulazaka u UK, ili mora eksplicitno da se trazi vise od jednog ulaska, ako je potrebno?

I jos jedno pitanje, u vezi neophodnih dokumenata, jedna od stavki je "your previous study, eg academic certificates, academic references, academic transcripts". Da li to znaci da treba da im dostavim, recimo, prevod diplome i mastera?

A izvod iz banke, pretpostavljam da i to treba da se prevede, ako nije na engleskom, iako brojevi, po meni, dovoljno govore?

Edited by Dragance

Da li mi je potrebna UK transit visa, ako letim ka jugoistocnoj aziji via london, povezan je let, ikrece se iz madrida, jedna karta, stop u londonu je samo sat vremena.imam US vazecu turisticku vizu na 10 god.

Edited by bam-bam

Da li mi je potrebna UK transit visa, ako letim ka jugoistocnoj aziji via london, povezan je let, ikrece se iz madrida, jedna karta, stop u londonu je samo sat vremena.imam US vazecu turisticku vizu na 10 god.

Proveri kroz TIMATIC [koja zemlja ti je destinacija?]