Posted February 21, 2014 Rekao ti je u sledećem postuda je odustao. Ne znam, meni bez veze zvuči da me brat ili sestra izdržava. Uzmi to sa rezervom, samo moje mišljenje. Oca nećeš staviti i neće te niko pitati zašto. Od dečka bi miždavtrebalo da tražiš ugovor o iznajmljivanju stana, valjda nešto ima. Bićeš njegov gost, treba da pojaže da ima gde da te primi. Ne znam šta da ti kažem, jesu striktni.... A da, biće ti povratni let na rezervaciji. Jeste bezveze, ali živimo u istoj kući. Ne, to je sasvim dobar savet, potpuno sam zaboravila na to. Hvala puno! Ako se setim još nečeg, pitaću. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 21, 2014 Odustao sam ja zbog komplikovanosti jer nisam mogao to da zavrsim na vreme da uzmem neki jeftiniji let . Trebali su izvodi plata od ujaka i ujne zadnjih 6 meseci, dokaz o nekretninama, izvod o mojim primanjima (primanja roditelja), nemogu tacno da se setim sta al znam da je nesto i iz njihove firme trebalo i jos par stvarcica tako. Naravno kao sto sam napisoa sve iz Srbije overeno i prevedeno na engleski. Ako on nema nekretnina nek posalje od roditelja jer ce te traziti gde ces biti 100%. To nemoj da se igras da ides bez toga. Kao sto sma spomenuo treba sto vise dokaza da ces da se vratis pa sretno i javi kako je proslo Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 21, 2014 Ako on nema nekretnina nek posalje od roditelja jer ce te traziti gde ces biti 100%. To nemoj da se igras da ides bez toga. Kao sto sma spomenuo treba sto vise dokaza da ces da se vratis pa sretno i javi kako je proslo Zar nije dovoljan ugovor o izdavanju stana koji iznajmljuje? Mislim da je to bolje jer se u izvodu sa njegovog računa vidi da plaća stanarinu. Hvala puno na savetima Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 21, 2014 Ako on nema nekretnina nek posalje od roditelja jer ce te traziti gde ces biti 100%. To nemoj da se igras da ides bez toga. Kao sto sma spomenuo treba sto vise dokaza da ces da se vratis pa sretno i javi kako je proslo Zar nije dovoljan ugovor o izdavanju stana koji iznajmljuje? Mislim da je to bolje jer se u izvodu sa njegovog računa vidi da plaća stanarinu. Hvala puno na savetima Jeste dovoljan, samo kazem da moze i tako ako je to lakse napraviti, al obavezno gde ces biti navedi Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 21, 2014 Ako on nema nekretnina nek posalje od roditelja jer ce te traziti gde ces biti 100%. To nemoj da se igras da ides bez toga. Kao sto sma spomenuo treba sto vise dokaza da ces da se vratis pa sretno i javi kako je proslo Zar nije dovoljan ugovor o izdavanju stana koji iznajmljuje? Mislim da je to bolje jer se u izvodu sa njegovog računa vidi da plaća stanarinu. Hvala puno na savetima Jeste dovoljan, samo kazem da moze i tako ako je to lakse napraviti, al obavezno gde ces biti navedi Ne deluje mi to kao dobra ideja jer mu se po računima vidi da plaća stanarinu. A ima ugovor. Navešće on gde ću biti u pozivnom pismu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 1, 2014 Pozdrav drugari!! Jel neko pokusavao relativno skoro da aplicira za vizu?? Ja sam danas pokusala da apliciram za roditelje i kanda da Visa4UK ne radi kako treba...ne mogu uopste da registrujem nalog Jel zna neko mozda sta se desava? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 12, 2014 E zaboravih da javim da sam dobila vizu Bila sam na sastanku u petak 21. februara ( čini mi se) i viza mi je izdata već u ponedeljak Stvarno su bili ekspresni, odlučili su o zahtevu u roku od dan . Imala sam milion potpitanja za lika koji radi u World bridge centru i rekao mi je da rezervacija hotela i prevoza uopšte nije relevantna, nego da je bitno da dokumentima obrazložiš sve navedeno u aplikaciji, na prvom mestu pozivno pismo, uverenje o studiranju/o zaposlenju i da imaš dovoljno novca za boravak u UK. Srećno ostalima koji apliciraju, biće to ok Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 13, 2014 ljudi,pa zar se opet ide na razgovor???zar to nisu bili ukinuli vec samo odes kad ti je zakazano i predas papire??!! kad se to rpomenilo?? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 13, 2014 Pa i nije razgovor u pravom smislu reci, nego predas papire i oni te eventualno pitaju da objasnis sta je sta, ako nije jasno ili da kazez da li je original ili kopija. Ne znam da li to rade u Beogradu, u Rimu te i snime kamerom dok izgovaras svoje ime, datum rodjenja... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 14, 2014 Troškovi turističke vize za Veliku Britaniju od 27. marta iznose 325 KM ( BiH pasoši) http://www.klix.ba/vijesti/bih/troskovi-turisticke-vize-za-veliku-britaniju-od-27-marta-iznose-325-km/140314104 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 14, 2014 Troškovi turističke vize za Veliku Britaniju od 27. marta iznose 325 KM ( BiH pasoši) http://www.klix.ba/vijesti/bih/troskovi-turisticke-vize-za-veliku-britaniju-od-27-marta-iznose-325-km/140314104 Što znači više ili manje nego sad? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 14, 2014 Ima dokument na UKBA sajtu o promenama cena viza od pocetka aprila - mislim da je turisticka [6 meseci] poskupela sa 80 na 83 funti. ETA: evo ih ovde: https://www.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/279536/Fees_Table_April_2014.pdf Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 16, 2014 Ja sam dobila Britansku vizu pre godinu dana,i tada sam sva dokumenta sama prevodila.Sada ,citajuci zadnji par strana ovog foruma vidim da neki pominju sudskog tumaca za prevod.Da li se to nesto promenilo ili ne? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 17, 2014 .Sada ,citajuci zadnji par strana ovog foruma vidim da neki pominju sudskog tumaca za prevod. Meni se cini da je bas receno suprotno. Ali nema veze, 'ajde da ponovim - ja sam predala u oktobru i nisam nista prevodila. Pozivno pismo je bilo na engleskom, sve ostalo (platni listici, izvod iz banke i sl.) na italijanskom (predala sam u Rimu). U Beogradu mozes da predas na srpskom. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 20, 2014 POZDRAV........dali neko moze da mi pomogne u sledecem.......uskoro mi dolazi prijatelj iz Velike Britanije, tj.decko,brtitanski drzavljanin, pa me zanima dali on moze da ubrza ili olaksa dobijanje vize za mene ako poseti njihovu ambasadu ovde i objasni situaciju da smo u vezi itd da mi treba viza itd...cak sto vise mi bi da se vratimo u Veliku Britaniju zajedno........ p.s........prijateljica koja ima iskustva sa dobijanjem viza za u.k mi je rekla da je veliki plus sto on dolazi ovde...ali mi nije jasno dali stvarno ima uticaja i kako da to odradimo Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 20, 2014 Ne bih da te obeshrabrim, ali ja zaista ne vidim kako. Vize se odavno ne rade u ambasadi, nego iskljucivo preko agencije. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 20, 2014 onda da proba prvo u ambasadi ,jer on svakako moze da udje u nju kad pozeli...ako ga vrate onda da ide u agenciju nema druge .vec kad je tu da proba nesto jer zeli ....hvala u svakom slucaju......... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 20, 2014 Moze on to da sve napise i u pismu, koje se preda sa aplikacijom za vizu. Ali ti moras prvo da znas za koju vrstu vize bi da apliciras. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 20, 2014 Dolazak ih uopste ne zanima. Njih zanima da li ima para tj da necete oboje na socijalu sto njih najvise brine. U sustini dokazi da imas dovoljno para i da imas gde da ostanes , a sto se tice veze, braka nevole oni bas da im dolaze snajke iz siromasnih zemalja, nece uzeti za zlo al nece biti ni plus . Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 20, 2014 sto se tice para nije problem.zaposlen je prijavljen itd, sve regularno,a nasla sam na sajtu gde se aplicira za vizu da ima viza za clanove porodice i partnere...........ima slucaj devojke odavde koja ima drzavljanstvo tamo pa je imala decka ovde i kad je dosla da bi olaksala njegov odlazak vencali su se ovde...to mi je ta zena ispricala cije su cerke nastanjene u Londonu 15 godina pa njena drugarica je to uradila..decko je dobio odma vizu i otisao nakon vencanja ovde.......probacemo nesto nije na odmet...ja imam sertifikat za jezik,Cambridge, valjda je i to olaksica......informisana sam sve sta treba sa sajta uk border agency .......prvo on dolazi pa ja cu aplicirati za turisticku vizu e posle toga idem na stalnu vizu preko partnerskog odnosa ili braka ..sta je najsigurnije trebalo bi da je to brak ......a za prvi odlazak ova zena mi je rekla da kazem 2 weeks visitor i da ne ostajem duze prvi put nikako malo mi je nejasna stavka za turisticku vizu oko dokumenta-potvrde da roditelji rade..moji su penzioneri, pa sta treba da se dostavi zna li neko? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 20, 2014 Nisam ja razumeo da ce te se ovde vencati. Da onda je ok , ja sam mislio da ce on doci kao na foru da "te vodi" ovako reko bas njih briga da li ces sam ici ili ce te neko voditi samo da se vratis . Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 21, 2014 Ja sam dobija vizu danas. Veliko hvala svima koji ste odgovarali na moje postove! Pošto sam formalno nezaposlena (tj. neprijavljena), i navodno me roditelji izdržavaju sa bednim primanjima, mislim da je ovo uspeh Evo šta sam sve dostavila od dokumenata: Dečko mi je poslao original pozivno pismo, kopiju pasoša, izvod iz banke u poslednjih 6 meseci, gde se vidi da je i posećivao Beograd i trošio novac ovde. Pošto iznajmljuje sobu, poslao mi je i kopiju ugovora koji je prepun ličnih infomacija tipa-primanja, kola koja vozi, gde je studirao i td. Poslao mi je i nekakvu kopiju pred ugovora sa posla, to je jedino što je imao, a i izvod iz bake i ugovor o iznajmljivanju sobe dokazuju da radi tamo. Najveći problem mi je bila majčina penzija koja je mala a dokaz je o mom izdržavanju ovde. Priložila sam njen poslednji ček od penzije, izvod iz banke, overenu izjavu iz suda da me izdržava. Inače savetujem da overavate izjave u sudu, ne u opštini, jer je jeftinije i brže. Priložila sam i potvrdu sa biroa da sam nezaposlena, radnu knjižicu i moj račun iz banke sa računa koji imam mesec dana i potpuno providno je par dana pre moje posete World Bridge centru uplaćeno 1000 € . Imam još nešto novca tamo i to je odprilike to za 5 dana koliko sam rekla da ću ostati u UK. Pošto me je najviše plašilo da ću biti odbijena zbog malih primanja, nagovorila sam mamu da mi legalno prepiše plac u okolini Beograda koji ima i htela je to da uradi odavno, ali je advokat odugovlačio pa smo ugovor imale bukvalno dan pred prijavu i taj dan ga i overile u sudu. Jeste maksimalno providno, ali dokazuje da sam vlasnik nekretnine. Taj ugovor sam prevela u tri rečenice na jadnom engleskom i napisala This document proves I own... Ostala dokumenta sam lepo prevela na engleski. Priložila sam i dve slike sa datumom. Sastanak je bio zakazan u prošli petak i ja sam već danas dobila vizu. Postupak je ubrzan jer se World Bridge zatvara 25. marta, a posle ne znam kako će vršiti prijavu za vize. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 21, 2014 onda je to najpouzdaniji nacin da se dobije stalna viza (brak zakljucen ovde sa britanskim drzavljaninom) ?koliko je i to pouzdano ? citala sam sta treba za stalnu vizu i otprilike treba par poseta mojih i njegovih minimum po 1 ..........dokazivanje da ste u ozbiljnoj vezi itd malo vise nego za turisticku..........mi bi da skratimo sve to i brakom resimo to kracim putem........koja je to viza onda i mogu misliti koje su provere ? da li je avionska karta,osim izvestaja iz banke da je trosio novac ovde, dokaz takodje da je posecivao Beograd? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 26, 2014 Da li je nekome poznato da je moguće preći iz Irske u Severnu Irsku bez kontrole na granici ako uopšte postoji? Pod pretpostavkom da imate Irsku vizu. A onda, odatle nekim letom unutar zemlje otići za npr. London ili bilo koji drugi UK grad? Da li se u tom slučaju proveravaju putne isprave i to da li postoji UK viza? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 26, 2014 Ja znam da moze u suprotnom smeru ovako posto ides iz UK u UK pa se onda provuces do Irske al moras brodom, a avionom gotovo sigurno da ce ti traziti vizu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites