Posted January 9, 2018 Pozdrav, da li mi niko može dati informaciju o tome da li trenutno saobraća voz na relaciji Beograd-Istanbul? Unapijed hvala. Pozdrav. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 9, 2018 Ne. Leti ima voz Bg-Sofija, pa Sofija-Istanbul. Vise o tome mozes procitati na ovoj temi: Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 7, 2018 (edited) Već neko vreme razmišljam da uz Blakan Flexipass obiđem Istanbul. Trenutno mi se otvorila prilika da potencijalno završim i malko južnije na Bliskom Istoku - u Oman. Interesuje me kakva je sad situacija sa Turskom i vozovima generalno? Najpre do Istanbula, pa posle i unutar Turske. Jel bio neko skoro? I da li neko ima ideju kako posle iz Turske do Omana? Pretpostavljam da je avion najzgodnije rešenje ipak, ali da vidim ideje Edited July 7, 2018 by audioslave Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 20, 2018 Voz Beograd - Sofija je najgori međunarodni voz koji postoji u Evropi. Po jedan bugarski i srpski vagon, prljavi, bez zavesa, bez klime, ne otvaraju se svi prozori ili se otvaraju pomalo. Uvek kasni i veza za Istanbul nije sigurna. Mi smo u Sofiju stigli u 21.45 umesto u 20.10 (95 minuta kašnjenje) i voz za Istanbul nas je čekao i krenuo u 21.50 umesto u 21.10. Sumnjam da bi pri većem kašnjenju čekao još malo, a veća kašnjenja se dešavaju. Poneti zalihe hrane ili za vreme dok menjaju lokomotivu u Nišu trknuti po pljesku. Tako da treba planirati dan extra u Sofiji ako se ide vozom do Sofije. Ako nećete vozom ima Florentia bus za 22 evra do Sofije. Od Sofije su već udobni Turski vozovi. Uglavnom možete da se provučete sa manje dana na flexiju po Turskoj (važi fora u vozu pokažeš samo rezervaciju, koja je besplatna za sedište, a za kušet je 16,5 lira). Ali oprez u Kayseriju! Tamo znaju kako se popunjava Flexi i blagajnik će upisati dan u fleksi za koju uzmeš rezervaciju! Tamo sam se jedino opekao. U Ankari, Istanbulu sve lagano prolazi. U Karsu ni ne znaju šta je flexi niti reč engleskog. Čiči je trebalo sat vremena da mi izda rezervaciju, usput je pozvao pola Turske železnice da se raspita šta je to i pokušavao da mi proda kartu po punoj ceni. Kopnom do Omana? Hm, deluje nemoguće. Jedino što mi pada napamet je preko Irana do Omanskog zaliva. Čini mi se da postoji trajekt Qeshm - Khasab. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 19, 2019 Ima li ko zaintersovan da bi išao vozom od Beograda do istoka Turske, možda čak i Gruzije, u avgustu mjesecu 2019? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 30, 2021 Ima li ko zaintersovan da bi išao vozom od Beograda do istoka Turske, možda čak i Gruzije, u avgustu mjesecu 2019?Vidim da je stara poruka ali ja krećem autom uskoro, na duži put po Turskoj Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites