Jump to content

Featured Replies

Posted

1. Aprila planiram turu po gore navedenim zemljama. Idem sopstvenim automobilom i potrebno mi je jos dvoje ljudi koji bi isli zajedno sa nama. Tura traje 13 dana, 12 nocenja u hotelima sa 2 i 3 zvezdice (dvokrevetna soba sa kupatilom). Obilaze se svi znacajniji spomenici, muzeji, crkve, dzamije i tvrdjave. Plan putovanja je: Beograd - Istanbul (1 nocenje), Adana (1 nocenje), Aleppo (1 nocenje), Hama (2 nocenja), Palmyre (1 nocenje), Damask (2 nocenja), Aleppo (1 nocenje), Ankara (1 nocenje), Sofija (1 nocenje), Belogradchik (1 nocenje)- Beograd. U cenu (265EUR po osobi)je uracunat put, smestaj u hotelima, sve putne takse, i Turska i Sirijska viza. Zdravstveno osiguranje je dodatnih 1320 din.

Ako zainteresovanih, javite se ili ostavite svoju e-mail adresu da bih vam mogao poslati deteljan plan putovanja sa opisima mesta i spomenika koji se obilaze.

• 2 weeks later...

Molim te ako mozes da mi napises na email plan i program tvog puta.

Nisam zainteresovan za put (vreme mi ne odgovara), ali me jaaaaaaako interesuje kako si sve organizovao.

Vize, koljim putem bi isao, koliko ima kilometera, kroz koje gradove prolazis, sta ima da se vidi usput?

Na leto bih i sam probao da idem do Sirije, pa me jako zanimaju ovi podaci.

Hvala unapred?

[email protected]

Svidja mi se sto je Sirijska viza uracunata u cenu, posto je i tako besplatna :)

Shalu na stranu, tura mi se chini okej, s obzirom da su fancy hoteli u pitanju, cena je realna. Nego, zdravstveno osiguranje ne treba ni za jednu od ovih zemalja, tako da mozete komotno da pristedite tih 1320 din :)

Djordje, ako te zanima neshto o Siriji i okolini, pitaj ovde na forumu... ili otvori poseban topic... ja sam tamo dva puta ishao kopnom, i zaista nema nista lakse/jeftinije od toga.

LP

• Author

Pa ti pristedi i bbudi samo u neizvesnosti. Prosli put kada sam vodio u Tursku, jedna devojka mi se okliznula o trosno kamenje na tvrdjavi i polomila nogu. Cena gipsa, sa rentgenom i tabletama jeste 220 eur. Pa ti slobodno pristedi.

Za Bugarsku od pre 4 meseca je obavezno zdravstveno osiguranje, ili ga imas ili ga placas na granici.

Inace ako idete dizelom, morate platiti taksu od 100$ za sedam dana. Takodje, Liban ne mozete uopste uci sa dizel automobilom.

To kada kazes da si dva puta iso kopnom, verovatno nisi isao svojim kolima osd Beograda.....pa ti ne bi sve bilo tako lako, posebno odgovornost u tako dugoj voznji i naravno ispravnost vozila.

Zato je bas ova tura sa velikom dozom avanturizma...ali ne i overdouzom:)

• Author

Pa narvno da je Sirijska viza besplatna, ali ako u oglasu ne kazes da je sve to uracunato u cenu, lako bi se moglo pomisliti da je ta viza nekka misterija i sto se tice cene, uslova i krajnjeg rezultata.

Nisam znao to za Bugarsku! Dodjavola, svi samo traze neke pare... U pravu si, nisam ishao svojim kolima, nego uglavnom tudjim (oslanjajuci se na dobre dushe koje kupe stopere :)) A za tu devojku sto se okliznula... pa, nemam komentar :) U svakom slucaju, siguran sam da cete se lepo provesti :)

LP