Posted September 1, 2014 Druze, jedan drugarski odgovor Nije nam žao, jer sto se mora nije tesko. Kad kazem "mora" mislim na samu cenu te ture koja podrazumeva dve stvari. Prva je dozovola Ukrajinskog ministarstva da se kroči na tlo "Černobiljske zone isključenja" što zbog same prirode te zone očigledno nije jeftino. Druga deo cene je sama organizacija puta, smeštaja u hotelu u Černobiljskoj zoni (kada je višednevna tura u pitanju), pohađanje kampa radiološke zaštite, usluge vodiča, hrana u Zoni i druge sutnice. Naravno, tu delom i turistička organizacija mora da zaradi da isplati te sve ljude i što je najvažnije, deo novca ide za pravljenje novog zaštitnog luka koji će prekriti uništeni reaktor.Ipak je ovo sepcifična tura Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 1, 2014 Druze, jedan drugarski odgovor Nije nam žao, jer sto se mora nije tesko. Govori u svoje ime Ja sam hteo jedan dan do Cernobila, jedva si me ubedio da prihvatim dva To uvecava cenu za 150 eura.. U suprotnom Tales, Ukrajina ce ti biti jedno od najjeftinijih putovanja ikada.. U svakom smislu.. Od samog puta do tamo i nazad, smestaja i novca potrebnog za trosak.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 1, 2014 To su dobro potrosenih 150 eura Zahvaljivaces mi nakon zavrsenog putovanja Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 2, 2014 (edited) Govori u svoje ime Ja sam hteo jedan dan do Cernobila, jedva si me ubedio da prihvatim dva To uvecava cenu za 150 eura.. U suprotnom Tales, Ukrajina ce ti biti jedno od najjeftinijih putovanja ikada.. U svakom smislu.. Od samog puta do tamo i nazad, smestaja i novca potrebnog za trosak.. Hahahaa, NOVAK, legendo! Ma ok, mislim, svako troši koliko je širok i za šta mu volja. BTW, bio ja na 5-6 dana kroz Ukrajinu letos na putu kući, zemlja jes' jeftina (mislim, nije se ubilo od jeftinoće, ali je jeftinija od Srb), baš sam i pitao drugaricu iz Kijeva za Černobilj, kad pomenu tako neki trocifren dolarski iznos momentalno rekoh da promeni temu. Nisu mi jasne te cene, to je stvarno bezobrazno skupo ako mene neko pita. Isto i u Koreji da bi posetio onu bezveznu DMZ na jedno popodne treba da pukneš sličan ludi iznos.A dobro, kako god, neka vam je sa srećom i uživajte. Nemojte posle da sijate u mraku posle posete X-ray! Edited September 2, 2014 by Tales Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 2, 2014 Tales, upoznaj nas sa drugaricom iz Kijeva da imamo vodiča Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 3, 2014 Slazem se Tales da je bezobrazno skupo, deru na tom Cernobilju.. ali sta da se radi, jako me zanima kako to sve izgleda danas.. Hvala na lepim zeljama za dobar provod Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 3, 2014 Hehe, Borise, dobar ti je avatar ali se vidi samo iz mobilne verzije. I to je promaklo, inače dosledno čuvamo tekovine dial-upa. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 4, 2014 Citao sam o tome i gledao dokumentarce i naravno Stalkera, ali je na mene ubedljivo najveci utisak ostavila video igra STALKER. Sve mape su bazirane na stvarnosti, obidjes ne samo Pripjat vec i mnogo lokacija u okolini. Jedna od najboljih igara ikada. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 4, 2014 Hehe, Borise, dobar ti je avatar ali se vidi samo iz mobilne verzije. I to je promaklo, inače dosledno čuvamo tekovine dial-upa. Hvala Omogućite da se avatar vidi i na kompjuterskoj verziji foruma Citao sam o tome i gledao dokumentarce i naravno Stalkera, ali je na mene ubedljivo najveci utisak ostavila video igra STALKER. Sve mape su bazirane na stvarnosti, obidjes ne samo Pripjat vec i mnogo lokacija u okolini. Jedna od najboljih igara ikada.Slažaem se da je S.T.A.L.K.E.R odrađen dobro i realistično prema lokacijama, ali se mapa grada u nekim delovima ne slaže sa originalom i naravno, zbog igrivosti su ulice i zgrade skučenije i bliže nego u realnosti Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites