Jump to content

Featured Replies

Dobrodošao na forum. Za početak pročitaj pravilnik foruma.

Tvoj odgovor možeš naći ovde. Koristan je i "search box" u gornjem desnom uglu. :)

Evo i dva lična iskustva.

Jednom prilikom sa prijateljem sam stopirao od crnogorsko-hercegovačke granice, tamo gde se Tara i Piva spajaju u Drinu, pa sve do Foče. Dugo smo stajali pored puta. Nije baš radio stop. Trebalo nam je 5 sati da ustoporamo starijeg čikicu koji je išao za Sarajevo. Čovek se oduševio kada je čuo da sam iz Pančeva. Tamo sam služio vojsku, kazao je. Tamo sam voleo jednu curu iz Donjeg grada.

Drugom prilikom stopirao sam od Mostara do Šibenika. Drugarica i ja smo izmenili nekoliko vozila, ali nikada nismo čekali duže od 15 minuta. Stop je radio savršeno, ljudi su bili jako prijatni. (Kasnije u Hrvatskoj, od Šibenika do Zadra i od Zadra do Zagreba, stop nije radio ni izbliza tako dobro kako je radio u Hercegovini.)

• Author

Mislio sam posetiti Visegrad most Mehmed Pase Sokolovica, Trebinje, Pale, Romaniju, Mostar, Grmec, Bosansko Grahovo, Sanski Most bukvalno sve da obidjm, Koliko bi to para iznosilo (smestaj eko prenociste i hrana? Koliko dana otprilike?

• 4 weeks later...

Ne znam jesi li otišao, ali nema veze, pročitaće neko drugi. :D
Ja sam iz Bosne, tačnije sa Sokoca, pa si me ganuo sa Romanijom. :D Ovako, veoma je bitno gdje ćeš preći granicu. Najbolji prelazi što se tiče stopiranja su Karakaj/Zvornik i Vardište/Višegrad (predpostavljam da krećeš iz Srbije, pa zato). Predlažem ti sve to što si napisao + Tuzla, Banja Luka i Sarajevo. Ne idi iz Bosne bez Sarajeva. Smještaj nije skup, gdje god kreneš možeš se snaći za male pare. Ako želiš baš da obiđeš sve što treba da obiđeš, slobodno planiraj mnogo više dana. Domaćini smo mi ljudi, ne damo gostima da odu ;)

• 10 months later...