Posted April 20, 201510 yr Pozdrav ljudi!Nije ovo pravi autostop, ali mi treba neko ko ide za Sofiju.Naime, ja sam poslao moj pasos na viziranje u Sofiju, ali oni iz ambasade ne zele da ga posalju nazad postom, nego hoce da ja zovnem neku privatnu kurirsku sluzbu da dodje po njega i da mi je posalju, ili da neko dodje u moje ime da uzme pasos. Sad, ja ne mogu da idem tamo posto nemam pasos, jel. A ne znam da li postoji mogucnost da uzmem neku drugu putnu ispravu samo na jedan dan i da odem tamo po moj pasos? Ako ne i to, da li ima neko ko ide za Sofiju u sto kracem vremenskom periodu, i da se vraca za Srbiju, ili da dolazi mi posalje njihovom postom iz Sofije.
April 20, 201510 yr Author Onda mi je jedina opcija da nadjem nekoga ko moze to da uradi za mene, posto dhl trazi oko 90 eura za ovu uslugu, tako da verujem da i ostale kurirske sluzbe traze isto toliko.
April 20, 201510 yr Ako imas nekogmladjeg od 26 godina, kupi srbija fleksi za 1500 dinara do Dimitrovgrada i nazad i 5 evra za Dimitrovgrad-Sofija-Dimitrovgrad. I evro za prevoz po Sofiji
April 27, 201510 yr Author Sad vec postajem ocajan.. Ne mogu nikoga da nadjem ko ide u Sofiju ili zivi tamo ili hoce da mu platim trosak da ode do tamo, a pasos mi stoji u JAR ambasadi...Da li ima neko ko posecuje ove forume a da je cesto u Sofiji, da putuje ili zivi tamo da moze da ode do njihove ambasade i da mi posalje pasos autobusom?
April 28, 201510 yr Najbolje ti je da kontaktiraš nekoga ko živi u Nišu, da ti ode po pasoš ali zaista ne znam koliko ćeš uštediti s obzirom da vjerovatno trebaš nekome pokriti troškove putovanja i ostalo. Plus, za očekivati je da će ambasada zatražiti neku vrstu ovlaštenja koje daješ nekome da preuzme pasoš, što dodatno komplikuje stvari.
April 28, 201510 yr Plati meni put do Sofije i natrag, ja platim prenociste u Sofiji i idem ja po pasos.
April 30, 201510 yr Author Eto ljudi, napokon sam dobio svoj pasos, i spreman sam da putujem. Viza je u pasosu, karta je u "dzepu" i u utorak putujem. Hvala svima na pomoci i na predlozima, ali najvise hvala clanu mveruovic koji je otisao u moje ime u Sofiju i preuzeo pasos. Stavio je tacku na kraj ove potere za pasosem, i sad mi je za nauk da nikako ne treba da koristim postu za bilo kakvu medjunarodnu uslugu. Drago mi je da i dalje postoje ljudi koji bi ucinili ovako nesto sasvim nepoznatoj osobi.
April 30, 201510 yr Веруовићу, под хитно причу с путовања, како су ти дали туђ пасош... мрзи ме да читам тему о напуштању дома заувек, преопширна је
April 30, 201510 yr Naravno ovo sam uradio za nadoknadu od 100 evra Salim se naravno. Kada je lik u ambasadi cuo za koga trazim, samo se uhvatio za glavu i odmah mi dao pasos. Pisao sam vec, fora i dalje radi, 5 leva po pravcu, kupio sam Srbija fleksi tako da mi je ostalo jos 8 dana putovanja, Inace, Sofija kao i cela Bugarska je i dalje za dzabe bukvalno.