Followers 0

Beograd-Bukurest

15 posts in this topic

Pozdrav svima!

Treba mi neki savet kako da najjeftinije stignem do Bukuresta.. Voz ne ide, autobusa nema, ima direktna avionska linija ali bih ako je moguce neku jeftiniju varijantu ( i treba mi samo u jednom pravcu). Ima li iko kakvu ideju/sugestiju/savet?

Hvala puno   flowers::  

možeš vozom sa presedanjem u Temišvaru. Kreneš iz Vršca u 18:40 u Temišvaru si u 21:34 po rum. vremenu. U 22:21 imaš voz za Bukurešt koji stiže u 7:30. Cena ukupna oko 30evra, ne verujem da za manje para možeš do Bukurešta. Imaš i rano jutarnji voz u 5:30-14:30.

To je ipak najpovoljnija varijanta steta sto nema direktan voz kao ranije jer nemamo vise ciste i nove vagone,uzas!!!..Nasa zeleznica je skroz zapustena,sto je tacno vise vagona ima na Beckoj zeleznickoj stanici nego sto ih ima ukupno Zeleznica Srbije!! 

Bilo je govora da se vrati direktna linija BG-BUK cak su i najavljivali iz Zeleznica Srbije, ali evo vec jos malo pa leto a linije nigde...

To je ipak najpovoljnija varijanta steta sto nema direktan voz kao ranije jer nemamo vise ciste i nove vagone,uzas!!!..Nasa zeleznica je skroz zapustena,sto je tacno vise vagona ima na Beckoj zeleznickoj stanici nego sto ih ima ukupno Zeleznica Srbije!! 

Nema to nikakve veze sa vagonima i onako nisu isli nasi nego rumunski i nisu bas ni oni bili neki reprezentativni sta vise bili su krsevi. Problem je sto nemaju dizelku da vuce od Panceva do Vrsca :bang:

Problem je sto je Zeleznica toliko pokradena da se ja cudim da uopste i imamo vozove!! A ono ruglo sto se krece prugom isarano nema mislim ni u crnoj Africi!! Cuj,nema dizelke...pa tu je odavno trebala biti elektrificirana pruga medjunarodna relacija.Nama Hrvati naplacuju sto njihovi vagoni idu za Sloveniju i Austriju..iz Beograda!! Trebalo bi napraviti jedan zatvor za sve direktore i sluzbenike ZS i oduzeti svu imovinu koju su stekli i pare uloziti u obnovu voznog parka...Kupili su kompozicije koje stoje u skladistima jer peroni nisu u redu,previsoki..ostali iz doba parnih lokomotova,bruka da niko ne treba da komentarise! na sta nam lice zeleznicke stanice?????? Kazahstan !!!! 

Bilo je govora da se vrati direktna linija BG-BUK cak su i najavljivali iz Zeleznica Srbije, ali evo vec jos malo pa leto a linije nigde...

Sta oni da najave??? Pa treba smeniti kompletnu garnituru Zeleznica,tu je leglo parazita,treba privatizovati zeleznicu pod hitno a lopove u zatvor odmah..Drzavne jasle,navikli ceo zivot na guzove da zive..nema vise komunizma i lencarenja

Gledao sam prije neki dan gostovanje nekih glavonja na RTS-u, pricaju o reformama, modernizaciji, sta sve ne... ali ne prije 2018.

Prosjecna brzina vozova u Srbiji je navodno 44 km/h  :bang:

Takodje sam cuo da su kupili neke ruske lokomotive koje stoje u skladistu jer se uzasno cesto kvare posto nisu predvidjene za brzine 30-50 km/h  ::crazy:

Ne samo sto nisu predvidjene za te brzine, vec je problem i u visini nasih perona i njihovoj visini, ne odgovara. Ne mozes uci, ni izaci u voz. :D To nesto mora da se sredi. A, to da ce nam biti bolje 2018. bar sto se tice zeleznice to sam i ja cuo u toj emisiji.

Al ruku na srce, iznenadjen sam tim da sam tri puta putovao vozom na relaciji Bg-NS i svaki put je sve u minut bilo. Ja sam bio zapanjen. :D

Dobro je dobri ljudi kontamo se i sve kontamo.Tako je kako je dovoljno je samo pitati nesto na salterima zeleznice i odmah sve bude jasno.Videcete od pruge Beograd-Pancevo ima da predstave kao nesto epohalno, kao svetski dogadjaj kakav nije zabelezen u poslednjih stotinjak godina, vec vidim hor i svitu  starleta,  politicara, direktora, kupljenih novinara, ljubavnica, stranackih parazita kako nas ubedjuju da je to veliki napredak za zemlju da je Srbija lider u regionu itd...ej bre 12 km pruge?!

Nama Hrvati naplacuju sto njihovi vagoni idu za Sloveniju i Austriju..iz Beograda!! na sta nam lice zeleznicke stanice? ????? Kazahstan !!!! 

Uopšte nije tačno. Za Sloveniju i Austriju preko Hrvatske saobraćaju isključivo srpski i slovenački vagoni. Hrvatski uopšte ne dolaze u Beograd, pošto im to nije rentabilno, osim u sklopu vanrednog "Party vlaka". Ne znam da li si bio u Kazahstanu. Ja nisam, ali po slikama bih bio presrećan kada bi naši vozovi i stanice izgledale kao u Kazahstanu.

Takodje sam cuo da su kupili neke ruske lokomotive koje stoje u skladistu jer se uzasno cesto kvare posto nisu predvidjene za brzine 30-50 km/h  ::crazy:

To nisu ruske lokomotive, već dizel-motorni vozovi. Ne stoje u skladištu, već saobraćaju redovno, sa manjim kvarovima tu i tamo koji se inače dešavaju i Siemensovim vozovima a kamo li ruskim...

Ne samo sto nisu predvidjene za te brzine, vec je problem i u visini nasih perona i njihovoj visini, ne odgovara. Ne mozes uci, ni izaci u voz. :D

Naš narod ti je kao gluvi telefoni, naročito novinari. Ne postoji problem sa ruskim dizel-motornim vozovima sa visinom naših perona, već su u pitanju novi elektro-motorni vozovi iz Švajcarske. Naime, peroni u stanici Zemun i još 2-3 stanice oko Beograda su građene na višem nivou, što ne odgovora niskopodnim Štadler vozovima. U toku je preuređivanje određenih perona na niži nivo i kad se to završi Štadler vozovi će posle dosta odlaganja krenuti u saobraćaj. Veći problem od perona je u tome što naši nisu proširili halu za odžavanje u Zemunu, pa nema dovoljno mesta za sve vozove, te švajcarci po tim uslovima neće da daju garanciju. Sad su krenuli iz tih hala da vade stare vozove, pa možda uspeju nove sve da naguraju nekako pa da dobiju garanciju. Nova hala je odavno trebala biti gotova ali javašluk je učinio svoje.

Edited by RaxCherrych

Ima li neko ideju kako najjednostavnije stići do Bukurešta pošto voz Vršac - Temišvar više ne funkcioniše?