Jump to content

Featured Replies

Posted

U intervjuu za Klub Putnika, putnik Tomislav Perko priča o svojim pothvatima, autostop utrci Zagreb-Istanbul, svojim planovima za budućnost, knjizi koju piše, svojoj najtežoj odluci na putu, 500 dana putovanja, putničkoj filosofiji i tome kako putovanja mogu uticati na ljude.Oni koji prate tvoja putovanja i tvoj životni put znaju da si od uspješnog brokera postao backpacker sa minimalnim budgetom. Kako je uopće do toga došlo?
Do toga je došlo zbog dvije stvari. Prvo, zbog CouchSurfinga. U svom zagrebačkom podstanarskom stanu sam s cimerom ugostio oko 150 ljudi koji su me zarazili svojim pričama i svojim životnim stilom, no to je sve ostalo na priči bez prakse. Nakon toga je došlo do druge stvari, financije krize 2008. godine u kojoj sam izgubio sve što sam imao i ostao dužan hrpu para. Malo pomalo sam se otisnuo na cestu – bez novaca, jer drugačije nisam ni mogao. Prvo sam krenuo na manja putovanja po Srbiji i Bugarskoj, zatim po Europi, da bih u 9. mjesecu 2011. krenuo na put oko svijeta pod...

Pročitajte Intervju: Tomislav Perko